Ads Top

Shell en bio-bean laten Londense bussen op brandstof uit koffiedik rijden

Shell en bio-bean gaan samen een aantal Londense bussen van biobrandstof voorzien die deels gemaakt is van koffiedik. De bussen hoeven hiervoor niet te worden aangepast. Biobrandstof levert schonere en duurzamere energie met een lagere uitstoot voor het openbaar vervoer in het Londense stadsnetwerk .

De samenwerking tussen Shell en bio-bean maakt deel uit van het energieconcept #makethefuture, waarmee Shell wereldwijd haar steun verleent aan ondernemers die slimme innovaties op het vlak van energie omzetten in een positieve impact op samenlevingen.

Inwoners van Londen drinken per persoon gemiddeld 2,3 koppen koffie per dag , wat goed is voor 200.000 ton  afval per jaar. Bio-bean haalt een deel van deze koffieprut op bij grote koffieketens en fabrieken. Het koffiedik wordt gedroogd en verwerkt, waarna de koffie-olie eruit gehaald kan worden. In samenwerking met brandstofpartner Argent Energy verwerkt bio-bean deze olie in een biobrandstof.

Deze biodiesel wordt nu dus voor het eerst ingezet als brandstof voor de Londense bussen. Arthur Kay, oprichter van bio-bean: “Het is een geweldig voorbeeld van wat er allemaal mogelijk wordt wanneer we op een andere manier over afval gaan denken, door het als een nieuwe grondstof te bekijken. We zijn van start gegaan in het Verenigd Koninkrijk, maar we zien ook heel wat mogelijkheden in een land zoals Nederland, waar per jaar meer dan 10 miljard kopjes koffie worden gedronken. Door op een nieuwe manier met afval om te gaan, kunnen we bouwen aan slimmere steden en een betere toekomst voor iedereen.”

Sinead Lynch, directeur van Shell UK: “Waar het gaat om schone energie, zijn we altijd op zoek naar de volgende inventieve oplossing. Een goed idee kan overal ontstaan, maar de impact en het engagement van Shell kunnen helpen om een echte doorbraak te creëren. We zijn blij dat we bio-bean kunnen helpen in de testfase van deze innovatieve energieoplossing, die kan helpen om de Londense bussen te laten rijden en de Londenaars vlot door hun stad te laten reizen – deels dankzij hun koffieafval.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.