Ads Top

Derde kinderen zegt te weinig kraanwater te drinken op basisschool

Vandaag viert Vitens samen met 440 basisscholen uit haar voorzieningsgebied de jaarlijkse kraanwaterdag. De kraanwaterdag is bedoeld om het drinken van kraanwater op school normaler te maken, omdat dit gezond, duurzaam en lekker is.

En dat is nodig, want uit onderzoek  van Kantar Public in opdracht van Vitens, blijkt dat 38 procent van de kinderen meer water zou willen drinken op school. Ook zegt bijna een derde daadwerkelijk te weinig kraanwater te drinken op school.

Bijna alle ouders geven aan dat het belangrijk is dat er kraanwater beschikbaar is. Sommige ouders gaan daar heel ver in, 28 procent vindt dat het drinken van kraanwater zelfs verplicht zou moeten worden gesteld. 40 procent van de andere ouders is het daar echter niet mee eens. 1 op de 20 zou zelfs hun kind van school halen als kraanwater drinken verplicht werd gesteld. Wel vindt meer dan de helft van de ouders dat scholen het drinken van kraanwater onvoldoende stimuleren.

Van de ondervraagde kinderen geeft 15 procent aan dat ze nooit kraanwater drinken op school. Een kwart geeft daarnaast aan dat ze minder dan 1 glas per dag op school drinken. Voor het verkrijgen van kraanwater zijn kinderen afhankelijk van een kraan in de klas, van thuis of van een kraan bij de WC.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.