Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 2 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Maximaal drie toiletbezoeken in verpleeghuis’

In verpleeghuis Grootenhoek in Hellevoetsluis mogen cliënten maar drie keer per dag naar de wc. Schriftelijk wordt vastgelegd dat men enkel om elf, twee en zes uur naar het toilet kan. Dat blijkt uit documenten die RTV Rijnmond heeft ingezien.

De regionale omroep heeft ook met familie van een cliënt gesproken. Volgens hen doet het personeel erg moeilijk wanneer iemand vaker naar de wc wil. Andere bezoekers bevestigen dat in het verpleeghuis erg vaak lange wachttijden voor een bezoek aan het toilet zijn.

Werkdruk

Volgens bestuurder Harry Luik van zorginstantie Careyn maakt het personeel afspraken met bewoners om de werkdruk te verlagen. „Mensen die dementerend zijn, zijn vaak rusteloos en willen soms wel 36 keer naar de wc. Wat wij dan vaak doen, is dat wij hen helpen in hun behoefte om zo normaal mogelijk naar het toilet te kunnen. Als het even kan faciliteren we het wc-bezoek uiteraard.” Luik wil niet ingaan op individuele gevallen.

Het gaat niet goed met Careyn. De Inspectie Gezondheidszorg heeft aangekondigd een interventieteam naar de zorginstelling te sturen. Het team heeft als taak de kwaliteit van zorg te verbeteren omdat die soms ernstig tekort zou schieten. Nog niet eerder nam de inspectie zo’n zware maatregel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.