Kaasthee verovert de wereld
koken & etenVergeet je latte, cappuccino of je klassieke ochtendthee. Vanaf vandaag begin je je dag met kaasthee. Voor velen al een favoriet en het verspreidt zich als een lopend vuurtje.
Dit speciale drankje vindt zijn oorsprong in Taiwan, maar wordt inmiddels wereldwijd gedronken. Zo vind je het in Singapore, Hongkong, New York en Londen.
Wat is het eigenlijk? Precies wat je je erbij voorstelt: thee met een dikke laag kaas erbovenop. De kaaslaag is bedoeld ter afleiding van de bittere theesmaak. Ook krijgt het drankje hierdoor een effect dat doet denken aan een romige milkshake. In Indonesië is de bevolking er zelfs zo gek op dat er een kaastheewinkel is geopend.
Klinkt het je als muziek in de oren? Zo maak je het:
- Kook water en voeg hier een zakje thee aan toe.
- Laat de thee eventueel afkoelen voor 'kaasijsthee'. Warm of koud, aan jou de keuze.
- Meng vervolgens gecondenseerde melk en roomkaas en voeg dit toe.
Twijfel je nog? Laat onderstaande foto's je over de streep trekken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
‘Van het geld dat je bij verstopping aan een loodgieter uitgeeft, kun je voor de rest van je leven frituurvet kopen’
-
Vlaai mag alleen nog ‘Limburgs’ heten als-ie dagvers is én uit provincie komt
De Limburgse vlaai heeft van Brussel de status van beschermd streekproduct gekregen. Een kwaliteitslabel garandeert vanaf maandag dat het traditionele gebak ook daadwerkelijk uit Nederlands- of Belgisch Limburg komt en voldoet aan andere voorwaarden. -
PREMIUM51
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
‘Melk is goed voor elk’ was jarenlang een bekend gezegde. Klopt dat nog? Want melkvervangers zijn enorm populair en beter voor het milieu. Maar zijn ze ook even gezond als koemelk? Een rondje langs de melkvelden. ,,Het eten van zo’n 400 gram zuivelproducten verlaagt het risico op darmkanker met 15 procent.” -
24
Belgen met handen in het haar: menukaart zonder garnalenkroket? Onbestaanbaar!
De hoge garnalenprijs drijft vooral Belgen tot wanhoop. In Nederland eten we graag een garnalencocktail of een broodje verse garnaal, maar onze zuiderburen zijn helemaal dol op de gepelde delicatesse. Vooral als ze zijn verwerkt in een kroket. Hun culinaire snack wordt door schaarste onbetaalbaar en de garnalenkroket dreigt zelfs van de menukaart te worden geschrapt. ,,Een kiloprijs van 80 euro, niet normaal meer.’’ -
PREMIUMGeldflaters
Tom wilde geen varken in soep: ‘Meisje haalde schouders op en zei dat we zelf besteld hadden’
Tom de Wit (35) nam een vriend mee naar een restaurant waar hij niet voor twee maar voor drie maaltijden moest betalen. Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun geldflater.
-
PREMIUMInterview
Insecten als voedsel: hoe leren we lief te zijn voor de meelworm?
-
-
-
Pindakaasfondue? Hier kan het!
Smeer jij overal pindakaas op? Van boterhammen en rijstwafels tot appels en bananen? Of begin je al te glunderen bij de gedachte aan een boterham met pindakaas en hagelslag? Dan is dit is jouw dag! -
PREMIUM
Is dit dé oplossing tegen voedselverspilling in de horeca? ‘100 kilo weggooien is 700 euro in de afvalbak’
Hotels en restaurants brengen dagelijks bergen met eten rechtstreeks naar de afvalbak. Dat zorgt voor grote verspilling van voedsel én geld. Het Utrechtse bedrijf Orbisk bedacht een superslimme oplossing voor dit probleem en daar veroveren ze nu de wereld mee.Utrecht
-
48
Natte handdoeken over de stoelen en een pannetje met natuurazijn: zo haal je de gourmetlucht uit je huis
-
PREMIUM
Er zijn drie belangrijke symptomen voor hartfalen: ‘Altijd sokrand in je benen hoort niet’
Elke dag overlijden er 22 mensen aan hartfalen. Wat hartfalen precies is, weet maar één op de vijf mensen. Daarom is het deze week De Nationale Hartfalen Week. Cardiologen Steven Chamuleau en Jozine ter Maaten geven antwoord op zeven vragen over hartfalen. ,,Als je als 50-jarige een trap op loopt en het benauwd hebt, dan is dat gek.’’ -
-
Ieks! Je kunt nu augurkencupcakes maken