Kosjere chocoladeletters weer in omloop

chocolade
Roland Vos

Na het succes van voorgaande jaren zijn de kosjere chocoladeletters van Joods Hospice Immanuel er weer. Net als in voorgaande jaren verkoopt het hospice de Hebreeuwse letter Chai, waarvan de opbrengst naar de instelling voor terminale zorg zal gaan. De letters worden opnieuw vervaardigd door Vos Kosher Catering en gaan nu al als warme broodjes over de toonbank. Wie voor Sinterklaas of Chanoeka, of wat voor festiviteit dan ook, deze letter koopt steunt het enige Joodse hospice in Europa. De goedheiligman zelf heeft de letters omarmd, zo weten de insiders.

De chocoladeletter Chai bestaat uit twee letters die samen het woord Chai maken, wat “leef” betekent. De handgemaakte kosjere letter, verkrijgbaar in puur (parve), is gemaakt van Fairtrade chocolade met een cacaogehalte van zeventig procent en wordt exclusief voor het hospice gemaakt. De helft van de opbrengst is voor het goede doel. Martel, directeur van Joods Hospice Immanuel, nam in 2010 het initiatief om samen met Roland Vos van Roland Vos Catering & Events de Hebreeuwse chocoladeletter weer tot leven te roepen. De keuze voor deze specifieke letter Chai (=leef!) is gebaseerd op de Joodse visie van het hospice, waarin het leven centraal staat.

In de afgelopen jaren zetten Sasja Martel en Samu de Leeuw van het hospice samen met cateraar Roland Vos ludieke acties op rond de letters. Vorig jaar mocht burgemeester Mirjam van ‘t Veld (CDA) van Amstelveen de eerste kosjere chocoladeletter van het seizoen in ontvangst nemen. Veel klanten waardeerden dit omdat ze in die gemeente wonen. In 2013 wist het drietal chefkok Moshik Roth te strikken. Voor hem was het een grote eer om de eerste letter te mogen spuiten. “Aanstaande zaterdagnacht ga ik naar Israël voor een tv-programma voor topkoks en ik dacht: door deze letters te maken is dat voor mij een mooi begin,” aldus de chef. Hij wil er een paar meenemen. “Het zijn heel bijzondere letters, ik ben blij dat ik er een paar heb mogen spuiten.”

Categorie:

Home » Nieuws » Kosjere chocoladeletters weer in omloop