door Inter in Binnenland  ·  338 Reacties

  • 25
  • 2447x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

301 Aircare

* Verwijderd door de redactie *

302 Aircare

@302 Voor mij maakt het in de basis niets uit welk geloof/kleur/afkomst iemand heeft......ik vind alle mensen interessant en elk persoon heeft een verhaal. Kleur is maar kleur, geloof is maar geloof.....het karakter en gedrag vind ik veel interessanter, dat maakt ieder mens een unieke persoonlijkheid.

0
303 Sandokan

@293 en het feit dat het een verzonnen verhaal is (zie @267 , hij is pas op bijna 12-jarige leeftijd naar Nederland vanuit Ghana gekomen) doet een normaal mens toch twijfelen aan de oprechtheid van deze man. Jou niet? Zo nee, dan is het wel duidelijk dat je activistisch bent, een bepaalde agenda steunt en leugens niet schuwt om je doel te bereiken.

3
304 YeahWhatever

** gebruiker verwijderd **

@301 Het lijkt erop dat jij een leuk meisje aan je neus voorbij hebt zien gaan omdat ze die donkere knul gewoon leuker vond.

305 verwijderd23941

Ik word, als blanke, als racist uitgemaakt.
Dat noem ik discriminatie.
Fuck iedereen die wil bewijzen wie de grootste slachtoffer van de dag is.

5
306 De Heilige Atheist

** gebruiker verwijderd **

@306 Jij vindt jezelf blijkbaar ook slachtoffer, gezien je eerste zin. Fuck yourself??

307 verwijderd23941

@307 : Wat vindt u van zijn eerste zin? Is dit wel of niet racistisch?

1
308 Gezond boerenverstand

* Verwijderd door de redactie *

309 Undertaker

** gebruiker verwijderd **

@308 Het is maar net of je je aangesproken voelt. Ik ben ook blank en voel me niet aangesproken. Het valt mij op dat mensen die denigrerend over gekleurde mensen spreken zich ook vaak aangesproken voelen. Dat zegt m.i.wel wat.

310 verwijderd23941

Pffff houdt het nou nooit meer op? Waarom moet ik vrijwel dagelijks geconfronteerd worden met meningen en verhaaltjes van een kleine groep mensen uit met name de hoofdstad die blijkbaar niets anders te doen hebben dan dagelijks racisme, slavernij en ik ben zo zielig te schreeuwen en dan het liefst in het bijzijn van kleine kinderen. Je mag best vinden dat jij(het individu) het oneens bent met het feit dat er zwarte pieten zijn, maar dat betekent toch echt niet(en nooit) dat jij(het individu) maar gaat beslissen dat iedereen in Nederland maar die mening moet hebben of die denkwijze moet bezitten. Ik vier het feestje op mijn manier, en die manier dring ik aan niemand op, en jij(het individu) viert het op jouw manier maar ga dat alsjeblieft ook niet opdringen. Zo blijft iedereen blij en we hoeven ons niet aan elkaar te ergeren.

2
311 nostradamus666

** gebruiker verwijderd **

@299 Dat bedoel ik +++++

312 verwijderd110

Kunnen ze voor deze Jerry geen remix maken van t nummer 'patsergedrag' ?

Dat is slachtoffergedrag..... slachtoffergedrag!

0
313 hcore

Racisten zijn doorgaans ook nog eens intens dom. Vandaar dat je ze niet aan hun afgebrokkelde verstand kunt brengen dat ze racistisch bezig zijn. Ze zijn niet te helpen.

12
314 Biesbush

@310 : Jammer geen direct antwoord op de vraag. Als je als blanke een racist wordt genoemd, dan is de opmerking an sich racistisch. Dat is het zelfde als alle zwarten lui noemen. Generaliserend en polariserend en stijf van de vooroordelen. Als je je niet aangesproken voelt, dan kun je die ook doortrekken naar de antipieten dus. Het is maar of je je aangesproken voelt.

Wat de opmerking betreft het aangesproken voelen die je daarna maakt, daar maak je een hele grote veronderstelling. Er zitten altijd meerdere kanten aan het verhaal. Er zijn genoeg mensen die nu reageren enkel op het feit dat men onterecht als racist wordt bestempeld. Die zich niet denigrerend uitlaten over anderen maar simpelweg ageren op onrecht. Dus laten we niet gaan generaliseren aub.

1
315 Gezond boerenverstand

** gebruiker verwijderd **

"Wij vragen het hele jaar door aandacht voor het racistische klimaat in Nederland. " Volgens mij valt dit onder groepsbelediging. Wil het OM consequent zijn dan moeten zij nu ook tot vervolging overgaan.

316 verwijderd5929219

** gebruiker verwijderd **

Volgens mij vergeet Jerry Afriyie iets heel belangrijks. Die haat zaait zal haat oogsten. Hij vergeet voor het gemak dat hij, en zijn medestanders, er zelf voor gezorgd hebben dat discriminatie tegen zwarte Nederlanders is toegenomen.

317 verwijderd5929219

Jerry, mooi betoog maar je vergeet het belangrijkste. Je vergeet namelijk uit te leggen waarom zwarte piet racistisch is. Dat jij je persoonlijk gekwetst voelt kan natuurlijk nooit een reden zijn waarom iets racistisch is. Je zal moeten uitleggen waarom jij het idee hebt dat zwarte piet racistisch is. Als je dat niet kan dan beschuldig je gewoon een paar miljoen Nederlanders van een verschrikkelijk misdrijf zonder enig bewijs. Als het klopt wat jij zegt, en zwarte piet zou daadwerkelijk racistisch zijn, waarom is zwarte piet dan niet verboden? Racisme is verboden dus als zwarte piet racistisch is dan zou automatisch zwarte piet verboden moeten zijn.

Wikipedia geeft de volgende definitie van racisme:
"Racisme is het exceptionalistische idee dat rassen gerangschikt kunnen worden als superieur en inferieur ten opzichte van elkaar. Daaruit voortvloeiend kunnen voor het ene ras andere maatstaven worden aangelegd dan voor het andere."

Leg dan eens uit aan de hand van deze definitie waarom zwarte piet het idee geeft dat er rassen zijn die inferieur zijn of superieur? Ik kan het je nog sterker vertellen. Je bent zelf een racist door aan te geven dat een witte knecht van Sinterklaas wel zou kunnen en een zwarte knecht niet zou kunnen. Het is namelijk overduidelijk dat je onderscheid maakt tussen verschillende rassen en huidskleuren.

Neem een ander figuur die heel erg op zwarte piet lijkt, namelijk de kerstman. In tegestelling tot Sinterklaas is de kerstman niet een statige heilige met een een mijter en een een tappert zoals kardinalen dat hebben maar is de kerstman een afgeleide van sinterklaas die een soort van slaapmuts op heeft, een veel te dikke pens heeft en een soort van rode fluelen piama met bondrandjes aanheeft. verder heeft de kerstman veel te dikke wangen. Laten we eerlijk zijn, de kerstman ziet er niet uit. Ik durf er vergif op in te nemen dat als de kerstman een donkere huidskeur had gehad en als hij niet veel te dikke wangen had maar veel te dikke lippen dat jij ook had geroepen "racisme". Er zullen best blanke oudere mannen met een grote baard en een dikke pens zijn vergeleken met de kerstman. Toch hoor je dan niets over racisme.

Dus leg nu eens uit hoe het kan dat blanke mannen nooit klagen over racisme terwijl donkere mannen altijd klagen over racisme. Dit terwijl er veel meer karikaturen zijn te vinden van blanke mannen dan van donkere mannen.

1
318 RazorBlade

Het gaat maar door en het gaat maar door ... jammer deze discussie en zo ontzettend weinig begrip voor elkaar hebben. Hoop dat de kinderen nog kunnen genieten dat was toch altijd de bedoeling van dit kinderfeest.

1
319 Erika

aanpassen aan het land dat jou in je levensbehoefte voorziet.
is het niet naar je zin dan ga je toch lekker een ander land zoeken,jij blij en wij blij.

2
320 ongelovenloos

@319 Ik wil uiteraard ergens begrip voor hebben. Ik ben absoluut tegen racisme. Als iemand anders wordt gehandeld omdat die persoon een andere huidskleur heeft dan zal ik daar zeker tegen protesteren. Dat is nu juist niet aan de orde. Er wordt niemand gediscrimineerd. Zwarte Piet is juist letterlijk een gevierd persoon. Zowel volwassenen als kinderen worden blij als ze zwarte piet zien.

Het mag duidelijk zijn dat alleen roepen dat het om racisme gaat niet gaat werken. "Waarom vind je zwarte piet racistisch?" "Omdat ik me beledigd voel?" "Waarom voel je je beledigd?" Omdat zwarte piet racistisch is." Je zal het op zijn minst moeten uitleggen. Die uitleg rammelt aan alle kanten. Als zwarte piet racistisch is dan kan je dat niet oplossen door hem blank te maken. Dan zouden namelijk blanke mannen gediscrimineerd worden. Dat blanke mannen zich niet gediscrimineerd voelen door tal van blanke karikaturen die we kennen uit de stripverhalen, of ander denkbeeldige personen geeft al aan dat een karikatuur niet perse racistisch is.

1
321 RazorBlade

@319

Dit is de aangewezen tijd om ruzie te maken over ZP.
Troost je, volgende week weer voorbij!

15
322 WijzeDwaas

Beste Jerry

Maar wat wil je nu? Dat alle Pieten blank zijn? Dat gekleurde mensen geen Piet kunnen/mogen spelen, of dan wit moeten worden geschminkt? Nog even voorbijgaand aan het feit dat er in (onze) geschiedenis ook miljoenen blanke slaven zijn geweest. Of het feit dat het woord knecht echt iets anders betekenis dan slaaf. Sterker nog de Zwarte Pieten zijn bevrijde slaven die een gouden oorring dragen en fluwelen kleding om hun vrijheid te benadrukken. Volgens 1 van de legendes zijn het namelijk door de Sint bevrijdde kindslaven (van de Arabieren maar dat is niet politiek correct om te vertellen). Die vervolgens als dank vrijwillig bij de Sint in dienst zijn getreden. Zou het binnen deze context dan wel mogelijk zijn dat Zwarte Piet kan worden toegestaan. Daarbij heeft het schminken ook een andere functie. Het is namelijk prettig dat de kinderen in Zwarte Piet niet de buurman herkennen.

Voor de rest zal het mij allemaal worst zijn maar vraag me soms af wat nu het doel van de oefening is?

2
323 Goedemiddag

Wij herinneringen ons Sinterklaas en Zwarte Piet als een vrolijk kinderfeest uit onze kindertijd.. " was altijd bang voor sinterklaas en zwarte piet had er niets mee eerlijk gezegd maar dat staat buiten kijf" Maar de kinderen van nu herinneren Sinterklaas en Zwarte Piet later geheel anders. Het hoorde leuk te zijn, Sinterklaas en Zwarte Piet waren leuk heel leuk, maar het geruzie erom heen gaf het een andere waarde.
Zo moet het toch niet mensen.

Toen ik op de lagere school zat volgens mij in klas 5 of 6 hadden we een jongen die vertelde toen al wat het met hem deed. Dit is nu meer 30 jaar geleden waar ik over praat. Het is niet iets van de laatste jaren alleen je hoort er nu meer over.

Het maakt mij niets uit hoe Sinterklaas en Zwarte Piet eruit ziet groen, geel, paars het gaat me meer om de kinderen die moeten een leuke tijd hebben daar was het kinderfeest voor dat was het doel toch of niet?

1
324 Erika

het is opvallend dat men zich er erg druk maakt over zwarte piet genoemd te worden omdat men zwart is. Maar dat mensen die Piet heten en blank zijn, ook met zwarte piet gepest of geplaagd werden, daar kijkt niemand naar om, net als naar de vuurtorens (roodharigen) beugelbekkies (beugeldragers) de kabouters (kleine mensen) de steltlopers (de grote mensen) de jampotten (brildragers) de erwtjes (pubermeisjes met erg kleine borsten) , de sproetkoppen (mensen met sproetjes), de konijnen (mensen met lange tanden), de skeletten (mensen met weinig vet aan het lichaam), de vetzak (iemand die erg veel vet aan het lichaam heeft) ,de slavendrijvers (mensen die weinig geld betaalden aan hun hardwerkende personeel ), domme blondjes (mensen met licht gekleurd haar) en wat ik verder aan scheldnamen en bijnamen vergeten ben. Is pesten verkeerd, ja! ligt het aan zwarte piet, Nee! het ligt aan de aard van mensen en kinderen om aparte dingen aan mensen te benoemen. Vroeger waren er weinig mensen met een donkere huidskleur en zwarte piet was een referentie die iedereen kende. Wist je gelijk over wie men het had. Dat deden we vroeger en dat doen we nog steeds.

1
325 Merlinswit

@319 Dankzij het goede optreden van de Friezen is dat in Dokkum in ieder geval goed gelukt. Kinderen zullen er daar weinig van gemerkt hebben. Hopelijk denkt de burgermeester van de stad waar volgend jaar de nationale intocht wordt gehouden beter na over de plek waar KZOP kan demonstreren. Want ook dan zal dit hele circus helaas opnieuw gaan beginnen....

1
326 Sandokan

* Verwijderd door de redactie *

327 Chat Baker

Als zwarte piet als slaaf word gezien dan maakt het echt niet uit wat voor kleur hij heeft. Het gaat om piet of hij nu groen geel of paars is.
Een appel blijft een appel ook al kweek je hem blauw.
Dan moet je zwarte of witte piet helemaal verbieden. Jammer voor onze linkse losers maar dat gaat jullie echt nooit lukken.

1
328 Niet wit niet zwart

@293
Wat ben je eigenlijk een hoopje zieligheid.
Weet goed wie jou mondje voed , daarna mag je grote verhaaltjes op internet schrijven.

5
329 Mesjokke

Quote: “Toen ik klein was, hebben mijn ouders niet kunnen voorkomen dat ik blootgesteld werd aan Zwarte Piet en de discriminatie die erop volgde. Nu mijn eigen kinderen rond dezelfde leeftijd zijn als ik toen was, wil ik als ouder voorkomen dat zij ook gediscrimineerd worden.”

Hij heeft het hier over de periode dat hij klein was. Ik kan best begrijpen dat hij bepaalde traumatische ervaringen mee gemaakt heeft. Echter zijn persoonlijke negatieve ervaring bepaald niet het algemene beeld in hoeverre er in Nederland een racistisch klimaat heerst zoals hij iedereen graag wil doen geloven. Tevens zorgt hijzelf ervoor dat zijn kinderen zijn trauma’s gaan herbeleven en zich in deze in een slachtoffer rol gaan bewegen.

Quote; “Die grote groep mensen heeft een andere ervaring, meestal een positieve ervaring met de figuur Zwarte Piet. Wij spreken dan ook niet over de negatieve ervaringen van die grote groep, wij spreken over de negatieve ervaringen van een grote groep zwarte mensen.”

Ook hier kleurt hij het beeld in naar zijn eigen bevooroordeelde inzicht, die hij heeft opgedaan in zijn jeugd. Terwijl een nog veel grotere groep zwarte mensen zoals hij ze zelf noemt er totaal geen problemen mee hebben. Zelfs in de voormalige Nederlandse koloniën wordt traditioneel het Sinterklaasfeest gevierd zonder dat daar maar een woord over racisme gerept wordt. Dan zou het zogenaamde racistische klimaat daar net erg moeten zijn als hier in Nederland.

Quote: “Wij vragen het hele jaar door aandacht voor het racistische klimaat in Nederland. Als de heer P. het hier niet mee eens is, zou hij zijn reactie terug moeten lezen: “Gewoon weer voor slaaf laten werken kunnen ze ook niet meer klagen is toch wat ze willen dat luie zweet eruit werken nikker daar ben je voor geboren”. Zijn racistische reactie, die zeer zeker bedoeld was om ons te kleineren en te kwetsen, bewijst alleen maar ons punt.”

Hij heeft het hier over een uitlating van een persoon waarmee het overgrote deel van de Nederlanders het niet mee eens zullen zijn. Deze uitlatingen zijn in mijn ogen ook onacceptabel en kan terecht als racisme aangemerkt worden, en ook als dusdanig worden veroordeeld. Waar ik dan weer wel moeite mee heb is dat hij deze meneer als ijkpunt gebruikt om de rest van Nederland te beoordelen of eigenlijk te veroordelen. Hij wil hier dus aantonen dat het klimaat in Nederland bij uitstek racistisch is. Dit is juist datgene wat de hele discussie die hij wil voeren nergens naar toe gaat leiden. Hij plaatst nu zelf ook mensen in een racisten hokje, en juist die mensen zijn daar niet van gediend.

Quote: “Wij kunnen niet rekenen op de politiek die met polariserende en soms discriminerende uitspraken het extreme gedachtegoed aanmoedigt.”

Ook hier scheert hij alle politieke partijen over een en dezelfde kam. En ook met deze opmerking polariseert hij de politiek en het Nederlandse volk.

2
330 Mvid-

Onze zwarte Piet is moderner dan je denkt hij is namelijk al tientallen jaren gender neutraal.
Zowel jongens en meisjes spelen voor zwarte piet. Veel kinderen vinden Sinterklaas heel spannend en de zwarte Pieten verbreken die spanning door een beetje lollig te doen. Als ze een jaar of 8 zijn weten ze heel goed dat het verklede mensen zijn en dat het folklore is wat op geen enkele manier iets te maken heeft met racisme. De mensen van het anti zwarte Pieten clubje zouden zelf eens voor zwarte Piet moeten spelen en zien hoe leuk de kinderen het vinden.

0
331 jdj

Onzin om het punt aan te voeren dat men bewijs heeft vanwege allerlei boze reacties, waarbij men gaat categoriseren met eigen perceptie welke racistisch en haatdragend zijn. Het getuigt van een compleet gebrek aan perspectief dat men zelf verantwoordelijk voor de reacties. Het overgrote deel in Nederland deelt het standpunt niet van die anti-pieten club. Het is niet zo dat ze geen kans hebben gekregen om hun punt voor te leggen..... Het punt is afgewezen, dus nu ophoepelen en niet doordrammen en dan verbaasd zijn over de reacties die men krijgt. Heel kinderlijk!

2
332 sparta

Hij is zwaargeschapen alle whiteboys jaloers...

0
333 skapoe

@333 Deed het pijn?

0
334 solidsteel

@333 Een bepaalde eigenschap toedichten aan mensen van een bepaald ras is racisme, zeker wanneer het een onwaarheid betreft. question

0
335 Bluth

@334 Weet ik niet maar hij spreekt blijkbaar wel ervaring
bah bah

2
336 Ikke44

* Verwijderd door de redactie *

337 Pxf7+

* Verwijderd door de redactie *

338 Pxf7+

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

@6 Maar je bent dan wel gelijk heel erg aan het profileren. En dan heb je gelijk timmermans op je schouders en probeer dan maar een stukje te re...

1 minuut geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Ook in engeland moet de wet meer worden aangescherpt opdat een rechter een dergelijke uitspraak niet meer kan doen. ...

4 minuten geleden geplaatst door ThWil

Graaier1000
Muziekdraadje

Gus Backus - Bohnen In Die Ohren (1965)https://www.youtube.com/watch?v=TV6zNf4TfzI...

4 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gus Backus - Da Sprach Der Alte Häuptling Der Indianer (1972)https://www.youtube.com/watch?v=nr6GyinkWr0...

5 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

ThWil
Iraanse rapper Toomaj Salehi krijgt doodstraf vanwege steun aan protesten

@8 Zet ultra maar tussen haakjes. ...

6 minuten geleden geplaatst door ThWil

soapbox
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@37 Geen idee sinds wanneer maar je hebt die wel.En iedereen die kritiek heeft mag opgesloten worden....

6 minuten geleden geplaatst door soapbox

Graaier1000
Muziekdraadje

Conny Froboess & Peter Weck - Lady Sunshine Und Mister Moon (1962)https://www.youtube.com/watch?v=6NuOwm_nLeM...

7 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Reconquista
Help! Mijn vriend kan de man in de kano niet vinden

Dan leg je dat toch gewoon aan hem uit. Door te communiceren kan je de man nog veel leren 😊...

7 minuten geleden geplaatst door Reconquista

ThWil
Iraanse rapper Toomaj Salehi krijgt doodstraf vanwege steun aan protesten

Nou zullen die linkssertjess natuurlijk massaal demonstreren tegen die weerzinwekkende straf. Of zullen ze zich juist massaal afmelden want de m...

8 minuten geleden geplaatst door ThWil

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter Alexander - Pocola Ich Weiss, Was Dir Fehlt (1956)https://www.youtube.com/watch?v=OwiaTm9mZCU...

8 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
HindisexivideoGym Sex PornIndianpormBf Movie ChinaThroatpie CompilationWww Dreammovies ComQuadrinhos Heroticos HentaiXviseosV IdeopornoNiftty GayPrivate CastingsHusband Sex VideoOdisha Sex Video ComVideos Pornos XxxxlAngelina ValitineMif PornLatex Gloves Hand JobOvereatch PornTamilseaxMasterbate Online엑스 비디오Hot Naked PeoplePornoaltyaziliFake DickPotty XxxKatrina Kapoor Xxx VideoFirst Time Gay XxxHenati HdKarishma Tanna Hot SceneBreckiehill LeakNaughty America Full MovieIndian Live Chat PornDog Sucks Man's CockVoyeurism Hidden CameraXxx With BlackThulasi Sex VideosDog Porn AnimationRefrence SexeFitness Xxx VideoSarah Arabic PlanetsuzyMia Kay CreampieAunty Full NudeIndian Baba Sex ScandalMovies With Blow JobsMidnight Prowl PornAi Gay PornHd Tern PornShadbase.proGinebra BelluciCom4kKali Sudhra NudeDainty Wilder Xxxسکس زنان پیرMallu Hot MassageMoniscarLesbian Porn VideozRachita Ram BfLesbian EroticismHentai ShowEbont PulseOx TorrenteNova Starr PornShower BjHindi Sexy Film ComPradaxxxAmuture Home PornVideos PornonfreeBig BpobsFaey ReganHaleigh Cox OnlyfansXnxx JabarjastiHer Limit PornFree-porno .comGay Sex Live ChatXxxvideomalayalamPornfreemovieScxi VideoPorn Of Oldman80s Porn StartsJerkmate ModelsFumny PornBigtitsvideoHot Girls SquirtingSensual FingeringMonster CockSadie HartzHentaifixHard Chudai VideoXnxx Ful HdPornstar MayaSney Leon XxxAngel And Purple BitchPorn Sister SleepBiggest AerolasChat AvenueSkipthegames Near MePornvideos In HdHq.hentaiBones Tale The ManorLivvalittle PornCuckold VacationSeancody JoeyBangladeshi Bangla Chuda Chudi VideoLily Love OnlyfansMultporn 2List Male PornstarsDildopornXxxn AuntyPorn OnXxxxxxvnNnxxxHot Sexy Wife XxxBrother Sister Blow JobPorn NashvilleTonicmoviesVideos X AsiatiquesBirchplaiceسیکسی الکسیسJennifer Larence NudeBangali Xnx VideoSex EmpireTelugu Porn HubNew Indian Desi SexFemale Furries PornChat NrjMagnifique Femmes NuesMonster HebtaiCute Teen Sucks Her Stepdad For A CarVideos De LeavianasGirlsway.cimSyntribateMassage SeducedGal Gadot NakecPorn China MoviesMisty Cosplay PornRussian PornostarXvideos PremiumPokimane SexJenna Dewan NakedAuntysexxNaked Amature PicsJessica Alba HotSex On SareeSimona ValliLeabian Rough PornMywapeMom SonpornoEsmeralda DuartePorn SlaveCharlie Forde