door Vaartuig in Buitenland  ·  43 Reacties

  • 3
  • 749x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Puur omdat het grootkapitaal de doodsteek is.

1 gebruiker-verwijderd

Artikel is in het Engels (via Twitter: )

Overigens bizar dat er niet op meer geboortebeperking wordt aangestuurd in Afrika en Azië. Het is toch gewoon te bizar voor woorden dat er sprake is van een bevolkingsexplosie, maar dat ze hun eigen bevolking niet eens fatsoenlijk kunnen voeden.

1
2 Vaartuig

@1

Hoe bedoel je? Dat het grootkapitaal aanstuurt op grote gezinnen?

2
3 Vaartuig

** gebruiker verwijderd **

@3 , het compleet leegroven van mineralen, zoet water etc. etc.

4 gebruiker-verwijderd

allemaal welkom hier, aldus pechtold en jesse

4
5 sjorsen12

Beetje dom. Kunnen ze beter een keer aan het werk gaan. Onteigen die grond en verdeel dat maar onder de gehele bevolking maar eis dan wel dat de mensen een keer hard gaan werken. Dan is het hele probleem snel opgelost.

1
6 PFL

Ondanks vervangen door "door" aub.

0
7 Logic

Ik wil geen open deur intrappen, maar zou juist die bevolkingsgroei niet een tikkeltje samenhangen met gebrek aan het voorzien in de voedselbehoefte?

1
8 tripomatic

@4

Kul. We hebben als westerse machten half Afrika met intacte economische structuren achtergelaten bij de dekolonisatie en ze hebben er een bende van gemaakt daar. Alles naar de knoppen. Ze hadden schathemeltjerijk kunnen zijn met hun mineralen. Het is dus ook niet raar dat dit continent weer 100 jaar achterloopt. Maar ik weiger om schuldbewust het hoofd te buigen voor de incompetentie van Afrikaanse landen.

1
9 Rolmops

Werkelijk verbijsterend, terwijl ze wel degelijk het verstandelijk begrip én de middelen hebben om en masse geboortebeperking te beoefenen, in de eerste plaats in hun eigen belang om Afrika überhaupt leefbaar te houden.

0
10 Black65

@5 Nee alleen volgens sjorsen12.

5
11 21st Century Guy

@8 Nee meer een schot voor open doel, idd is de bevolkingsgroei oorzaak nummer 1, niet zo verwonderlijk omdat deze bevolkingsgroei en dus overbevolking juist de oorzaak is van de meeste ellende op deze aardkloot of het nu gaat om voedseltekort of milieu, CO2, opwarming, migratiestromen etc.

0
12 Jojotje

@4

Voor zover dat waar is (de Afrikaanse landen doen er immers zelf aan mee) is het toch bizar dat het maar niet lukt om de Afrikaanse landbouw te intensiveren terwijl anderzijds de bevolking enorm groeit.

Ik ben tegen migratie en migratiestromen en vind dat de buitengrenzen van Europa nog beter bewaakt kunnen worden en dat het uitzetproces nog soepeler zou kunnen verlopen door migranten te interneren. Aan de andere kant wil ik ook mijn ogen niet afhouden van wat er zich in Afrika afspeelt: als Europa en de rest van de Wereld hebben we een verantwoordelijkheid om humanitaire rampen te voorkomen. De verantwoordelijkheid die we hebben is om aan te sturen op meer geboortebeperking in de zin van 100% toegang tot anticonceptie en andere beleidsmiddelen die mensen in Afrika stimuleren zo min mogelijk kinderen te krijgen.

0
13 Vaartuig

** gebruiker verwijderd **

@9 , dankzij corrupte regeringen die aan touwtjes hangen van grootkapitaal ja.

14 gebruiker-verwijderd

@8

Dat kan. Alleen dan is de natuurlijke reactie op voedselschaarste verkeerd ingebouwd. Als Europa, Het Westen of de Rest van de Wereld kunnen we echter wel aansturen op meer geboortebeperking. Meer mensen gaat namelijk niet helpen en verergert eigenlijk de situatie voor iedereen.

0
15 Vaartuig

De aanhef van de titel is natuurlijk een aanfluiting. Het is niet Ondanks, maar Dankzij. En bevolkingsgroei is een niet lineaire toename terwijl voedselverbouwing wel lineair toeneemt.

Wat in Afrika gebeurt kan in de hele wereld gebeuren als we de exponentiële groei van de wereldbevolking niet indammen. Daarom is het ook zinloos om Afrikanen naar Europa te laten komen; daardoor ontstaan hetzelfde probleem hier vervroegd.

4
16 manpower

@14 het Chinese grootkapitaal?

0
17 Jojotje

Ze krijgen veel kinderen omdat ze er rekening mee houden dat er een paar dood gaan.
Dus als we steeds de Afrikaanse bevolking willen redden van de hongers dood dan krijg je dat er teveel bevolking is ten aanzien van de voedsel voorzieningen.
Hoe erg het ook is we moeten niet iedereen willen redden daar.
Als we ze redden moeten we eisen voor die hulp dat er geboorte beperking komt.

0
18 meneer van het nieuws

Ach de mondjes die ze niet kunnen voeden sturen ze gewoon naar de EU, Ook een manier om geld binnen te harken! Een ouder die zijn eigen broek niet op kan houden moet niet eens denken aan kinderen ! wat voor een toekomst hebben deze daar dan?

0
19 psje

Ondanks of dankzij ik denk het laatste

0
20 Ikke44

In verschillende Afrikaanse landen is het inwonertal in slechts 40 jaar tijd ongeveer 4 keer zo groot geworden. En hoe komt dit? Door oa het ontwikkelingsgeld. Hierdoor konden meer mensen een goed bestaan opbouwen. Maar het continent heeft moeite om daar goed mee om te gaan. Ipv te bedenken hoeveel mensen een land kan onderhouden is er een ongebreidelde bevolkingsexplosie aan de gang die er voor zorgt dat er over 30 jaar 100% meer mensen wonen in Afrika.

40 jaar geleden kwam Band Aid op gang om de honger tegen te gaan. De honger is er alleen niet minder op geworden. Ik denk bijna dat er nog meer mensen honger hebben nu, maar dat komt dan door de bevolkingsgroei die kon ontstaan door alle hulp die de landen hebben gekregen. Echter, zoals kinderen die je continu het handje vast houdt, zijn die landen bijna niet in staat om op hun eigen benen te staan of ontspoort het bijna volledig door lange interne oorlogen. Misschien is het continent nog niet ver genoeg. Maar ondertussen mag het Westen wel naar zichzelf kijken hiervoor. Niet alleen vanwege de geopolitiek over grondstoffen maar ook vanwege alle ontwikkelingshulp die misschien wel meer kwaad doet dan goed.

Het lijkt misschien hard om te zeggen, maar ik wens uiteraard niemand honger toe. Maar Afrika moet leren om op eigen benen te staan en leren in te schatten wat een land uiteindelijk aan kan om te blijven bestaan. Helaas gaat dat opgroeien met veel vallen en opstaan en het is niet te voorkomen dat hier slachtoffers bij gaan vallen. Dat is realistisch hard, alleen zien ontwikkelingswerkers dit niet zo in.

0
21 Gezond boerenverstand

@8 Precies, de bevolkingsgroei is daar de laatste 40 jaar zo explosief hard gegroeid waar gezinnen met 6 tot 8 kinderen meer regelmaat dan uitzondering zijn.

Dit geeft niet alleen problemen met voedsel , maar ook met banen die er niet zijn voor de huidige en toekomstige generaties.

De ontwikkelingshulp van u is allemaal nep, alleen grote multinationals, NGO's en dictators profiteren hiervan, de bevolking schiet er uiteindelijk helemaal niets mee op.

Echte hulp is op locatie scholen bouwen, de mensen scholen in landbouw (en het behoudt hiervan)
Echte hulp gaat niet in de vorm van een zakgeld (waar we niet weten waar deze beland) maar in de vorm van kennis zoals druppel-irrigatie ed.

0
22 Snuggles

@22 het is geprobeerd met echte hulp, waterputten, irrigatie projecten, scholing hoe gewassen te verbouwen, scholing etc.
Het punt is dat wanneer de mensen niet willen, de regeringen liever machtsoorlogjes uitvechten en de mentaliteit van menig is..wat we vandaag hebben is belangrijk en morgen zien we wel weer, zal er niets veranderen en het probleem als maar groeien.

1
23 Jojotje

** gebruiker verwijderd **

Ik denk dat het ook komt door het in stand houden van middeleeuwse cultuur en tradities die vooruitgang tegengaan.
Dezelfde problemen waardoor we hier de botsingen van culturen ervaren,en waarom alles hier op de schop moet.Voor ons dus teruggang om op datzelfde middeleeuwse niveau te komen.
DE vrouw is minder dan de man en alleen goed om zoveel mogelijk te werpen en te werken maar denken is niet toegestaan.
De mannen zijn macho en lui (enkele uitzonderingen daargelaten) en ze hebben een geloof die ze verbiedt wijzer te worden en te leren.
Geboortebeperking willen ze niet. Land verbouwen/wat dan ook opbouwen alles is afhankelijk van het westen, zelf kunnen ze niets.
Ik hoor het toch zo vaak van welzijnswerkers die er de brui aan gaven, het is water naar de zee dragen.
Die kerels zijn te beroerd om uit hun ogen te kijken, behalve als het op kinderen maken aankomt.
Vrouwen moeten hoogzwanger op het land werken terwijl de heer en meester een tukkie doet.
Waarom zitten ze hier allemaal in de bijstand? Omdat ze gewend zijn dat er voor ze gezorgd wordt en zelf hebben geleerd dat ze niets hoeven te doen.
Anders leg mij uit waarom het in Afrika is zoals het is?

24 verwijderd110

@16

Nee het is 'ondanks'. Want het blijkt namelijk dat het efficiënte gebruik van landbouwgronden terugneemt, terwijl de bevolking groeit. Dus het is zeker niet 'dankzij'.

Verder zeg je: "Wat in Afrika gebeurt kan in de hele wereld gebeuren als we de exponentiële groei van de wereldbevolking niet indammen."

Dat klopt. Maar waar ter wereld groeit de bevolking nog zo sterk als in Afrika? In zowel Noord- als Zuid-Amerika ligt het geboortecijfer onder de 2 kinderen per vrouw. In Europa is die trent nog zichtbaarder. In China ligt het geboortecijfer op 1,5; in India op 2,4 (maar deze daalt vrijwel liniair); in andere delen van Azië liggen of duiken de geboortecijfers onder de 2 (zie: Vietnam 1,96 of Thailand 1,5 of Bangladesh 2,14). Zelfs in de Islamitische landen daalt het geboortecijfer (Turkije 2,05 of Iran 1,68 of Maleisië 1,93 of Saudi-Arabië 2,71).

Problematische landen zijn (in willekeurige volgorde):

Afghanistan 4,65
Pakistan 3,55
Egypte 3,31
Filipijnen 2,94
Somalië 6,36

0
25 Vaartuig

@25

Mijn lijstje was nog niet af:

Afghanistan 4,65
Pakistan 3,55
Egypte 3,31
Filipijnen 2,94
Somalië 6,36

0
26 Vaartuig

@26 (laatste poging voor aanvulling)

Ethiopië 4,28
Kenia 4,26
Soedan 4,29
Tsjaad 6,05
Eritrea 4,21
Niger 7,57
Mali 6,14

0
27 Vaartuig

** gebruiker verwijderd **

@22 Echte hulp is op locatie scholen bouwen, de mensen scholen in landbouw (en het behoudt hiervan) quote

Echte hulp is ze te leren op locatie scholen bouwen, de mensen scholen in landbouw (en het behoudt hiervan)
En ze dan aan het werk te schoppen,en daarop toezien dat ze aan het werk blijven.
En zoniet ze dan uit hun hutje sleuren om ze nogmaals aan het werk te schoppen.
Want daar is waar het fout gaat.
Het westen moet de waterputten bouwen, ze moeten ze zelf onderhouden.
Komt men na 3 jaar terug moeten de vrouwen weer uren lopen voor water en is de put vernield .
Voor reparatie krijgt men het antwoord daar zijn jullie toch voor!
Ik ben een kind van de 50er jaren, en toen sloeg men al waterputten daar.
Ze zouden hun nek moeten breken over de waterputten, en nog hebben mensen geen schoon drinkwater?? Hoe komt dat?

28 verwijderd110

@25 Je zegt het zelf de bevolking neemt toe dus toch dankzij

0
29 Ikke44

@28 het probleem zit hem in de mentaliteit
Die moet gewoon veranderen

0
30 Ikke44

@28

Ik denk niet dat we te cynisch moeten worden. Maar tegenover iedere vorm van hulp staat wat mij betreft de plicht om (1) Westerse landen anticonceptie te laten distribueren onder de bevolking (2) vergezeld met de seksuele voorlichting en (3) overige beleidsmaatregelen voor verdere geboortebeperking te implementeren in beleidsmaatregelen zoals oudedagsvoorzieningen, zorgplicht voor ouders enzovoort.

1
31 Vaartuig

@29

Ja, maar niet enkel en alleen door de bevolkingsgroei staat de voedselbehoefte onder druk, dat is tevens het gevolg van inefficiëntie. Dus het 1 leidt niet tot het ander, dus zou ik zeggen ondanks toch?

0
32 Vaartuig

Zou het niet kunnen dat ze daar een tikkeltje lui zijn en bij de dag leven?

0
33 Positivo

En als ze daar goede (blanke) boeren hebben die wel weten hoe voedsel te produceren, worden die uit jaloezie onteigend en/of afgemaakt.

0
34 Positivo

Dus komen ze allemaal naar hier om hun handje op te houden?

0
35 Remkraan

@33 . Waarheid is niet altijd politiek correct.......

0
36 PFL

** gebruiker verwijderd **

@31 Ik ben niet cynisch ik ben realistisch.

Alles lijkt verdorie als het op ontwikkeling hulp en migratie aankomt met de zachte hand te moeten gaan.
Nou dat werkt hier niet met de migratie en daar ook niet met de ontwikkeling hulp.
Als ik geen zin heb om te werken dan word ik ook hard aangepakt, ik krijg sancties.
Ik heb mijn huisarts eens boos zien roepen tegen een scheldende patiënt die geen zin had om te werken...Aan het werk basta!
Aanpakken die hap aan het werk, en geboortebeperking opleggen anders geen hulp meer!
Anders is het dweilen met de kraan open, en ik hoop toch wel dat wij wijzer zijn.
Wat is dat voor mentaliteit , maar kinderen fokken terwijl je ze niet eens te eten kunt geven?

37 verwijderd110

@32 Nee dus mede dankzij

0
38 Ikke44

** gebruiker verwijderd **

@34 Dat zegt het toc al.
De blanke boeren kunnen het wel waarom zij dan niet?

Omdat ze te beroerd zijn om te werken of te leren!
Want zouden ze willen dan kunnen ze!

39 verwijderd110

@38

Ok.

0
40 Vaartuig

Er wordt steeds meer geproduceerd in Afrika , maar dan vooral ananas e.d. voor de export.
Een van de beste methode's voor geboortebeperking is onderwijs voor de meisjes..........dan trouwen ze later , dat scheelt enorm.

0
41 eh

@41

Een dergelijke initiatief juich ik ook toe. Ik vind het geen of/of-benadering, maar een en/en-benadering. En onderwijs en brede toegang anticonceptiemiddelen en beleidsmaatregelen om tot verdere geboortebeperking te komen.

0
42 Vaartuig

Het is allemaal terug te voeren op betere gezondheidszorg en meer voedsel in Afrika. Waar kinderen voorheen op jonge leeftijd omkwamen door ziekte of honger, blijven ze nu vaak lang genoeg leven om zich voort te planten. Daardoor krijg je een exponentiele bevolkingsexplosie. Dat is niet met een lineaire voedselaanwas bij te houden.

Wat Afrika dus nodig heeft is geboortebeperking op grote schaal. Niet meer dan 2 kinderen per gezin. Al het andere is futiel.

0
43 manpower

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1 Het deugt niet dat deugers de orde willen verstoren....

34 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@64 Je bedoelt deugers binnen de overheid....

37 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@62 Zou best kunnen eh. Voor WO1 was de kerk helemaal niet populair. Na WO2 was de kerk ineens razend populair. Dat is opzich niet vreemd. Maar ...

40 minuten geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Zo ziek, verrot is de huidige samenleving inmiddels. . . Hier zijn de mensen voor gevallen, die wij op deze 4e mei herdenken. . . ...

2 uur geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@1 Er liep nog nooit iemand met een Nederlandse vlag demonstratief te zwaaien op 4 mei, tijdens de dodenherdenking op de Dam. . . ...

2 uur geleden geplaatst door LoydMorris

eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

3 uur geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

5 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Hindi Blue FilmDesi Porn ClipsCorinna Kopf BlowjobYasmin Lee OnlyfansSharing Wives XxxPornografia SwingAshley Barbie PornChael UziGay Porn BrotherSunny Leone Hot Movie SceneForce FingeringSexy HdfullXhmaster LiveGot Naked BabesEmplix. ComFatal MoeJaponesas AnalStrawberrytabby NudeSampark KarenMasala Seens.comSexual Hot PornSexy Chuda ChudiSexsi AlexisBlowjobs In HdSavita Bhabhi Cartoon Porn VideoXxxhindipornvideoLatina With Braces PornLovingrosiexBrenda Trindade SexPornhub One PieceNaked Horny WomenJessica Wetzstein NudeStep Brother Sister Sex VideoKarina Kapur Sex ImageShow PornWw Com Video Xxxسکس با زن همسایهJethalal Babita XxxSunny Leone Full Hd Sex VideosPorn Video Very HardWomen CumRiohamasakiXxxxxxxxcxxIndian Married SexTelegu PornAnime Fucking.Vrpornoصور متحركه سكسيةBrazzers MilfCartoon Sex Video HdSexy Porn RomanceXxx EgalishHentei PornTchatche SexeSexual VideoEmily Bright NudeLala Star69 Sex Video ComKidbengalaMomo R34Hdx VideoPorn Hd Video DownloaderLesbian Molesting PornCzech XxxPetton List NakedOrihime HentiXxx Gta 5Sex Hd Video InStars841Anime Futanari PornHanime:tvPorn Bible.Bangla Sex ComicsLexi HotKayyybear NudesCountry PornAnime NudityBaywatch NudesCandys PornTubgloreBhad Bhabie FeetLiya Silver DpFlashy.effySkylarvox OnlyfansBig Booty Vs BbcFull PornorLatina SexsR KpopfapXnx IndonesiaMassive Boobs NudeSexse TwitterStrippersinthehoodHuge Cumshot GifPark Sex VideoSridevi Sex VideoXxx Video Com IndiaBig Ass LickingNude AnmiEveryting ButtSuckingbbcWannonGreekk PornHentais AdultoXxx Shot VideoLesbian Cheating PornInterracial BlowjobXxx Hot Video Full HdDocp-044 BSunny Leone Fucking With Her HusbandXvidiesQuadrinhos XvideosPaladins PornSophiedee PornPron Sex VidioSistersexvideoAndhara Sex ComToppornLuz And Amity PornJuq-125Nice Porn VideoBusiness Sex VideoXvideos CokNerds NudePorn Bae4chan /gifAi Porn CreaterRwdgifsPornos Con EmbarazadasTetas Grandes PornGeorgia PornhubFuckcomicsEnglish Lesbian SexSexy LexxxyEspíando A Mi HermanaAdult Movie SitesSexe ViolenIndiasex MmsFree User FantasyBhumi Pednekar NudeSister Sax VideoInsiansexXxy VidioCute XxTelugu Actress Xxx VideoXxx Hard-core PornographyPorn LesiansSexs Teacher And StudentDevadasiesLrg PornNsfw Hottie