Translate

zondag 26 november 2017

30.000 dierenactivisten de straat op voor dierenrechten in Israël ( goed nieuws met veel foto's )


https://www.peta.org/blog/hurricane-harvey-rescues-seek-new-homes/  Veel foto's


GOED NIEUWS VOOR DIERENGOED NIEUWS VOOR DIEREN

Belangrijke updates


Ik hoop dat u deze e-mail goed hebt ontvangen. Binnen enkele weken hebben PETA's internationale zusterorganisaties dramatische dierenreddingen uitgevoerd en het onmogelijk gemaakt om dierenrechten te negeren in wetgevingssystemen, corporate boardrooms, en zowel de media als op straat (inclusief overstroomde straten!). Hier is een blik op een deel van het werk dat aardige mensen over de hele wereld mogelijk hebben gemaakt.
Leden van het PETA US Emergency Response Team hadden hun handen vol met het helpen van dierenslachtoffers tijdens drie 'unieke’ orkanen die snel achter elkaar kwamen. Zoals u in hun nieuwe video ziet, navigeerden ze overstroomde straten in de Amerikaanse staten Texas en Louisiana uren na de orkaan Harvey's record brekende storm, waar ze uitgeputte, doodsbange en hongerige dieren redden, waaronder velen die nauwelijks hun nekjes boven het riool- en afval vervuilde water konden houden. Kort nadat ze terugkwamen met tientallen dieren die werden geëvacueerd van regionale dierenasiels om ruimte te maken voor 'nieuwe' dieren, werd PETA US opnieuw ingeroepen. Deze keer gaven ze de slachtoffers van Orkaan Irma honderden kilo’s huisdiervoer op verzoek van het Royal Caribbean Internationale cruise lijn. Later, was dezelfde reddingsploeg op de grond in Puerto Rico om honderden gewonde, hongerige en getraumatiseerde dieren te helpen na de verwoesting veroorzaakt door orkaan Maria.
Nu ... herinnert u het knap, lachend gezicht van de aap Naruto? Nou, na bijna twee jaar argumenteren in de rechtbank, is de baanbrekende rechtszaak van PETA US beslist, die eist dat hij wettelijk de auteursrechtelijke eigenaar van de beroemde ‘aap selfie’ foto’s is. Het resultaat is dat fotograaf David Slater 25 procent van eventuele toekomstige opbrengsten van de aap selfie zal schenken aan goede doelen die het bos in Indonesië beschermen waar Naruto en andere makaken leven. Een andere bekende fotograaf was zo onder de indruk van dit resultaat dat hij ook heeft besloten om een percentage van zijn inkomen te doneren om de wilde dieren te helpen die hij fotografeert.
Van Londen naar Los Angeles en van Israël naar Spanje trokken duizenden mensen door de straten ter ondersteuning van een enkel doel: dierenrechten. In New York gingen duizenden mensen de straten op en namen ze een Canada Goose-winkel over om de winkeliers te herinneren dat het bedrijf coyotes en ganzen wreed doodt voor hun met bont-afgezette, dons gevulde jassen. In Groot-Brittannië  vielen activisten de openingsdag van de London Fashion Week binnen met skelet gezicht verf met borden die verkondigden: "Leer is Dood" en "Ik zou niet dood gevonden willen worden in bont." In Parijs kwamen leden van PETA France samen met hondeTel Aviv rden andere meelevende mensen op een festival van Veggie Pride om op te staan voor dieren. In Tel Aviv heb ik ongeveer 30.000 activisten toegesproken bij de grootste mars ooit voor dierenrechten in Israël met deze keynote speech om de menigte te inspireren om hun comfortzone te verlaten en actiever te worden voor dieren. Mijn bezoek is hier te zien.
Dank u dat u ons heeft geholpen resultaten te bereiken, en ook bedankt voor uw mededogen en voor alles wat u doet om ons sterk te houden voor dieren.
Met vriendelijke groet,
Ingrid Newkirk

Ingrid E. Newkirk
Oprichter

 
Kalender

Gered: Joe


Joe leefde langer dan 17 jaar in eenzame opsluiting,in een kleine vervallen behuizing in de Mobile Zoo in Alabama, waar bezoekers hem treiterden en pinda’s naar hem gooiden. Toen de US Fish and Wildlife Service een maas in de wet – die chimpansees uitsloot van bescherming onder de Endangered Species Act – elimineerde, spande PETA US een rechtszaak aan met de aantijging dat de wet overtreden werd door Joe alleen op te sluiten. PETA US stemde in om de zaak te laten vallen als de dierentuin Joe over zou dragen aan het prachtige Save the Chimps Sanctuary in Florida. Vandaag de dag klimt, spelt en ontmoet Joe andere chimpansees, waaronder Timmy, zijn beste vriend.


Download jouw GRATIS bureaubladachtergrond van Joe hier.
 
Doneer nu!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten