Voor deze vijf etenswaren in Dubai moet je diep in de buidel tasten
Dubai staat bekend als een van de rijkste gebieden ter wereld. Hierdoor heeft het land een aantal gerechten met prijzen die oplopen tot duizenden euro's. Een top vijf van luxueuze gerechtjes uit de stad waar niets te duur is.
Dubai dankt haar rijkdom aan de vondst van aardolie in de jaren 60. Door deze vondst is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten zich steeds meer gaan ontwikkelen als rijke stad. De winkelcentra zijn mega luxe en in restaurants kan voor honderden euro's worden gegeten.
De prijzen in Dubai liggen een stuk hoger dan wij in Nederland gewend zijn. Houd je vast, hier komen ze.
Sandwich - €70,40
Dit is het duurste broodje van Dubai. Het lijkt alsof er niet veel op zit en dit is ook zo. Het broodje bestaat namelijk uit twee sneetjes brood, een beetje zout, boter en Perigord truffels. Bij dit broodje draait het om de kwaliteit van de producten. Het duurt dan ook negen uur om het broodje te maken. Dat is dus een hele werkdag voor één broodje!
Cupcake - €844
Een kleine bakkerij in de Dubai Mall creëerde voor het eenjarig bestaan de Herculean cupcake. Het in goud gedipte baksel wordt ook wel de 'Golden Phoenix' genoemd. De cupcake wordt gemaakt met 23-karaat goud, vanillebonen, Italiaanse chocolade en gouden aardbeien. Het zal je niet verrassen dat het maken van dit hapje ook aardig wat tijd kost. Het duurt namelijk 48 uur voordat er één cupcake klaar is.
Pizza - €171,151
Een pizza van meer dan 170 euro? Het is echt waar. De 'Royal Pizza' is de naam van de pizza die gemaakt is in het restaurant Pierchic. Voordat de pizza door normale mensen gegeten kon worden was het een eenmalig gerecht voor het koningshuis van de oliestaat. Er zitten dan ook ingrediënten op de pizza van over de hele wereld. Italiaanse truffels, Perigord-truffels, Frans 'foie gras', Mongra-saffraan uit Kasjmir, kaviaar geweekt in Dom Perignon, Japanse matsutake-paddenstoelen en twee ons bladgoud.
Ijsje - €684,77
Nummer vier op het lijstje van duurste etenswaren in Dubai is 'The Black Diamond'. Voor de prijs van €684,77 krijg je één bolletje vanille-ijs uit Madagascar. In het ijs zitten zeldzame Iraanse saffraan en Italiaanse truffels verwerkt. Maar Dubai zou Dubai niet zijn, als het geheel niet afgemaakt zou worden met goud. Daarom als finishing touch nog wat spikkels van 23-karaat goud.
Cocktail - €6234,18
Als je dacht dat we alles gehad hadden, dan heb je het mis. Deze cocktail is gemaakt van een 55 jaar oude whiskey met zelfbereide bitter en zelfgemaakte passievruchtsuiker. Ook zitten er ijsklontjes in, gemaakt van water uit Schotland. De cocktail wordt alleen geserveerd op de 27e verdieping in de Skyview Bar van het Burj Al Arab Hotel. Het drankje wordt geserveerd in een 18-karaat gouden glas dat je na het drinken wel mee naar huis mag nemen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM52
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
-
Zomerfruit en chocola zouden zonder bijen niet bestaan: zo help je deze insecten een handje
Het is dat bijen geen horloges dragen, anders zouden die op vijf voor twaalf staan. Voor hen, maar ook voor ons eigen hachje, is het daarom zaak om ze een handje te helpen. Want zomervruchten, chocola en notenrepen kunnen door bijensterfte zomaar tot de geschiedenis gaan behoren. Help de natuur een handje met je eigen insectenhotel. Wij leggen uit hoe je start. -
PREMIUM
Restaurant vraagt gasten voorzichtig te zijn met parfum: ‘Te veel is gewoon te veel’
Een zware parfumwalm in een restaurant, dat is alsof iemand naast je een sigaar zit te roken. Het Amsterdamse restaurant Toscanini vraagt, waarschijnlijk als eerste restaurant in de hoofdstad, vooraf aan gasten of ze het gebruik van parfum subtiel willen houden. Hulde, zeggen fijnproevers.Amsterdam -
Het glas bepaalt de smaak van de wijn weet Hamersma: ‘Rode wijn heeft graag wat meer ruimte’
Een wijnmaker kan nog zo zijn best hebben gedaan een prachtige wijn in de fles te krijgen, dan nog kun je de smaak om zeep helpen. Simpelweg door het edele vocht in een verkeerd glas te schenken. Wijnexpert Harold Hamersma legt uit welke glazen je met kerst het best op tafel kunt zetten. ,,Duralex-glazen zijn niet geschikt voor wijn.” -
PREMIUMVoor jou getest
Deze afbakbroodjes kun je met Pasen beter niet serveren: ‘Moet je kijken, deze is helemaal groen’
Zondag is het Pasen. Daar horen feestelijke broodjes bij die voor een keertje wit mogen zijn. Drie bakexperts testten blind tien soorten afbak-kaiserbroodjes uit de supermarkt: ,,Met goed beleg zijn deze prima te eten.” Bekijk de rapportcijfers en beoordeling onderin.
-
48
Natte handdoeken over de stoelen en een pannetje met natuurazijn: zo haal je de gourmetlucht uit je huis
-
-
-
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit is de allerlekkerste slagroomtaart: ‘Perfect van smaak, niet te zoet en mooi stevig van structuur’
Minder alcohol en meer sporten is natuurlijk prima. Toch mogen we af en toe nog wel onze vingers aflikken omdat er wat te vieren valt. Drie professionele zoetekauwen testten acht kant-en-klare slagroomtaarten. ,,Van binnen en van buiten is deze taart precies in balans, daar gaat het om.’’ -
Consumentenbond
Van de 155 geteste inductiekookplaten is deze de beste: elke kookzone heeft eigen boostfunctie
Wat is de beste inductiekookplaat van 60 cm breed? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
Consumentenbond
104 koelkasten met vriezer getest, dit is de beste
-
Consumentenbond
67 koffiecupmachines getest en dit zijn de beste: ‘De cappuccino mag er zijn’
Gemak dient de koffiedrinker: met een koffiecupmachine is het heerlijke zwarte goud slechts één druk op de knop van je verwijderd. Maar welk model biedt het meeste comfort voor de beste prijs? De Consumentenbond geeft antwoord. -
-
PREMIUM
Er zijn drie belangrijke symptomen voor hartfalen: ‘Altijd sokrand in je benen hoort niet’