door barose in Binnenland  ·  31 Reacties

  • 33
  • 1623x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Blijkt maar weer eens dat tegenwoordig de nieuws/media totaal geen achtergrond onderzoeken meer doen, maar direct reageren!

12
1 Zie Hier

Brrrr... weer zo'n uber-correcte halfzachte 'directeur'.

http://www.obs-decirkel.nl/

15
2 Hans Brinker

Linkje is niet openbaar.

1
3 Eric

* Verwijderd door de redactie *

4 Captain Hero

@1 wisten ze wel af dat past niet in hun gewenste berichtgeving.

8
5 niet-alles-geloven

Waarom halen ndie ouders hun kinderen niet gewoon van zo'n belachelike school af. Zoek een betere school voor je kinderen dan zo'n links nest.

6
6 PFL

Bericht gemeld als clickbait... Is ook een nieuw account, dus die zal wel snel geband worden.

31
7 oeioeioei

Jan Zwammer..

37
8 Dian

En weer nemen de zelfbenoemde ‘kritische geesten’ dit commercieel clickbait ‘nieuws‘ klakkeloos voor waar aan

29
9 Crannbuidhe

@6 tja, waar vind je nog rechtse roedels die op niveau les kunnen geven?

28
10 aapjes,kijken

Goh. Ouders die opkomen voor hun kinderen. Toch even een andere insteek.

9
11 Aunti

Top actie van die ouders

6
12 wijs

Alleen de naam al van dat dictatoriaal direkteurtje:

Jochem Grimm(e)lik-huizen.

Laat ik er maar niet over uit wijden, maar ik moet wel even lachen.

3
13 Wil je niet weten

@7Clickbait (letterlijk: "klikaas") is bij internetjournalistiek en bijvoorbeeld YouTube-amusement het gebruik van een misleidende, sensationele titel van een artikel, video, e.d., in een poging om de lezer tot een "klik" te verleiden en zo meer inkomsten uit internetreclame te genereren.

zijn gisteren een aantal topics verwijderd maar hij is er nog.

24
14 info

en nu weer een weg.
vanavond nog maar eens kijken.

23
15 info

@7 en @14 Ach alles wat niet in het straatje past moet maar verdwijnen ondanks of het de waarheid is of niet! Heel gemakkelijke oefening zoek die man maar eens op internet op!
Gebruikt de school dus als zijn podium!
Zou als ouders gaan klagen bij het schoolbestuur en mocht dit niet helpen hun kinderen onderbrengen bij andere scholen.

2
16 psje

@14 ; Ik heb dat artikel wel bij de Telegraaf zien staan maar dat zit achter een betaalmuur.
Beetje onnozel dus om nu te gaan janken over nepartikelen om de inhoud te kunnen ontkennen, Ook jij moet eerst onderzoek doen voor je gaat krijsen.

2
17 Mariska3

En Rutte sprak zijn afschuw uit over deze actie. Maar over al die anti zwarte piet acties, geen woord van Rutte. Dit geeft aan wat het standpunt is van Rutte. De Nederlander moet niet zeiken en gewoon belasting betalen, de buitenlander is veel interessanter want daar kan je politiek mee scoren.
Wat een looser, die Rutte

1
18 rlw

@9
Ze worden hoe langer hoe gekker op dit forum. Dit is toch niet meer serieus te nemen?

15
19 WijzeDwaas

https://nos.nl/artikel/2204370-pro-zwarte-piet-actiegroep-valt-basisschool-in-utrecht-binnen.html
Ik weet niet zeker of dit dezelfde actie is, maar ik kan dit bericht in ieder geval lezen.
In dit bericht wordt niet vermeld dat het ouders van kinderen op de school zijn.
Als ouders het zouden doen, dan sta ik daar wel achter.
Maar een pro-pieten actiegroep (waar het hier om lijkt te gaan) is net zo fout als de KOZP (hoewel KOZP geen geweld schuwt en de pro-zwarte pieten dat nog niet hebben laten zien).

2
20 beastyboy

@20 Uit het interview op https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1693074/zwarte-pieten-actiegroep-kinderen-vonden-het-hartstikke-leuk.html , laatste alinea, krijg ik de indruk dat het niet om ouders van de kinderen op de school ging. Het verhaal wijkt trouwens wel af van de lezing van de schooldirectie.

4
21 Civ

@20 ;Als je de link van dit topic aanklikt zie je ook dat het verwijst naar de telegraaf. Het bericht klopt dus wel. Het zijn ouders geweest of in opdracht van ouders.

Nu vind ik persoonlijk wel een verschil tussen een pro-Pieten actie en een KOZP actie gericht op kinderen. Daarvoor moet je naar de basis.

Het is al eeuwenlang een traditie om kinderen te laten geloven in Sinterklaas. Een relatief onschuldig toneelspel waar de kinderen vooral vreugde van ondervinden maar vroeger ook gebruikt werd als opvoedkundig middel (als je stout bent krijg je geen cadeautjes maar de roe).

Om deze traditie te kunnen behouden is het van het grootste belang dat de hele samenleving meehelpt en de kleintjes niet verklappen dat de cadeautjes van Papa en Mama komen en dat de Sint eigenlijk de melkboer of zo is en Zwarte Piet zijn oudste kinderen.

KOZP vindt de figuur Zwarte Piet racistisch doordat zij die één op één vergelijken met de BlackFace uit Amerika en GB. Zij claimen dat getinte kinderen zich gediscrimineerd voelen door Zwarte Piet. Die claim gaat mank en er zijn talloze aanwijzingen dat wanneer die getinte kinderen geen discriminatie worden aangepraat, ook zij Zwarte Piet gewoon als kindervriend zien, populairder zelfs dan Sinterklaas.

Met die kennis kan je kijken welke acties van de twee kanten nu echt schadelijk zijn voor kinderen.

A) KOZP die tijdens de intocht en maanden vooraf in het blikveld van kinderen die nog geloven staan te scanderen dat Zwarte Piet racisme is, kinderen uitschelden voor "Racist!!", trachten het kinderfeest te overstemmen met lawaai en agressie/intimidatie, leerkrachten die kinderen vertellen dat ze nooit wat aan mogen nemen van Zwarte Piet omdat ze die niet kennen en dus iets vreselijks met ze van plan kan zijn....
B) Pro-Pieten die buiten het zicht van kinderen een aantal bussen met KOZP en aanhang tegen houden die willen 'demonstreren' bij de intocht en verkleed als Zwarte Piet op een school met KOZP leerkrachten pepernoten en stickers uitdelen.

Wat doen die zaken met de kinderen en waarom?

A) Dat is eng voor kinderen. Ze worden in verwarring gebracht, hun geloof in Sinterklaas wordt aangetast, ze worden bedreigd en uitgescholden en geconfronteerd met intimidatie en geweld.
B) Niets. Ze krijgen het niet mee of zien de Zwarte Piet zoals hen is verteld; De kindervriend die pepernoten uitdeelt.

B gaat alleen verkeerd door de reactie van de KOZP leerkrachten die de confrontatie voor de klas aangaan met de Zwarte Pieten (hoe ongelooflijk dom) en het snoepgoed afpakken van de kinderen.
Je zou als kind maar in zo'n klas zitten. Hoera!!!! Zwarte Piet is op school!!! Gewéldig!!! En ze delen snoepgoed en stickers uit!!! Joepie!! En dan gaat je leerkracht tekeer tegen Zwarte Piet... Huh??? En gooit hem de school uit.. O hemel.. En dan komt die leerkracht bij je en eist je snoepgoed op want "Je mag niets van Zwarte Piet aannemen want dat is een vreemde en misschien wil die je wel ontvoeren, verkrachten en vermoorden"... Je zal er een trauma van overhouden.

En dit is waarom mensen zo ontzettend boos, woedend, beginnen te worden op KOZP. Zogenaamd 'ter bescherming van het kind' traumatiseren ze kinderen om hun zin door te drijven. Alsof je een hond half dood slaat omdat hij blij is je ex te zien...

2
22 Mariska3

@21 ; Het kan dus prima in opdracht van een groep ouders zijn geweest.

2
23 Mariska3

@19 .
Net zoals we jouw niet serieus nemen. (-;

2
24 eigenmening

@23 Het kan, maar ik had dus niet die indruk. Als ze het fiat van die ouders hadden, zou die actievoerder dat dan niet in het interview vermeld hebben?

3
25 Civ

De school staat in een achterstandswijk waar veel Nederlanders maar ook moslims wonen. Op de school is de helft van de kinderen blank en de ander helft zwart. Mijn broer woont zo’n 100 meter van de school. Volgens hem zijn er ouders die weet hadden van deze actie, maar waren zelf geen zwarte piet. De pieten hebben zich netjes gedragen en voor de kinderen waren het dan ook gewoon leuke zwarte pieten. Toen de pieten werden weggestuurd verlieten zij het schoolplein zonder protest. Er is dus helemaal niets gebeurd. De ervaring van de kinderen is dat zij een paar gezellige zwarte pieten zagen die pepernoten strooiden, en meer niet!

1
26 Niet wit niet zwart

@9 inderdaad
@7Clickbait (letterlijk: "klikaas") is bij internetjournalistiek en bijvoorbeeld YouTube-amusement het gebruik van een misleidende, sensationele titel van een artikel, video, e.d., in een poging om de lezer tot een "klik" te verleiden en zo meer inkomsten uit internetreclame te genereren.

zijn gisteren een aantal topics verwijderd maar hij is er nog.

en nu allemaal reacties op een kop van de Telegraaf. het wordt hier hoe langer hoe gekker.

is dezelfde actie hoor en Pediga was er bij betrokken.
@20 https://nos.nl/artikel/2204370-pro-zwarte-piet-actiegroep-valt-basisschool-in-utrecht-binnen.html
Ik weet niet zeker of dit dezelfde actie is, maar ik kan dit bericht in ieder geval lezen.
In dit bericht wordt niet vermeld dat het ouders van kinderen op de school zijn.
Als ouders het zouden doen, dan sta ik daar wel achter.
Maar een pro-pieten actiegroep (waar het hier om lijkt te gaan) is net zo fout als de KOZP (hoewel KOZP geen geweld schuwt en de pro-zwarte pieten dat nog niet hebben laten zien).

°°°
en er waren meer berichten. maar ga ze niet zoeken. die pro pediga gasten die hier posten die willen daar toch nix van weten en die gebruiken gewoon hun eigen duim als bewijs.

10
27 info

@27 toevoeging
Politie Utrecht gaat toch inval Zwarte Pieten op basisschool onderzoeken
ondanks dat er eerst geen aangifte gedaan is.

huisvredebreuk, pegida, uit delen van snoep dat NIET door alle kinderen gegeten mag worden. racistische opmerking naar een leerkracht.

maar goed, oud nieuws, dat is u allang bekend met bronnen erbij.

12
28 info

Zwarte Pieten onaangekondigd een basisschool binnenvallen de leraar uitschelden waar de kinderen bij zijn en dan proberen de zaken om te draaien zodanig dat het uiteindelijk de schuld is van leraren.Bizar.

7
29 jantje van leiden

* Verwijderd door de redactie *

30 Captain Hero

Toch triest dat volwassenen de traditionele cultuur gaan ontzeggen vanwege hun eigen wanen. Het is een basisschool, maar met zo'n directeur wordt het een internaat.

2
31 sparta

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@6 als wij van NK nou eens zo'n brief aan jou zouden sturen, zou je dan ook denken aan een grap?...

zojuist geplaatst door Slavink

Benzardi
Timmermans: GL-PvdA wil onderhandelen als deze formatie mislukt

" Langs de zijlijn loopt GroenLinks-PvdA zich warm "Lekker laten lopen, al lopen ze de A12 af, lekker laten gaan, ze lopen zichzelf toch voo...

2 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Marrie1
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@58Nee Bennie Bob, nu geen grapjes maken, je bent gewoon een islamlover, en dat laat je keer op keer blijken.Maar ik ben klaar met koken en ...

3 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Malinois
'Opnieuw tientallen doden en gewonden in Gazastrook'

Uit het artikel; "Door de aanval op een Iraans consulair gebouw in Damascus zijn zeven Iraniërs omgekomen. Ook het doel, dat zich bevond op het...

4 minuten geleden geplaatst door Malinois

Feldwebell
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

@7 Trump lijkt uitgepoept. Speaker Johnson heeft een draai gemaakt en brengt zaterdag de wet in stemming die het pakket voor Oekraïne regelt....

7 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Schildpad
Jonge kinderen neergestoken op straat in Frankrijk

@4Net doen of er niets gebeurt dat is het beste ja. Gewoon geen nieuws meer. NOS ook maar opdoeken en alles XD...

7 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Bop
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Ik kan de datum van de brief niet lezen maar ik hoop dat er 1 april boven staat....

7 minuten geleden geplaatst door Bop

DikkeTor
Jonge kinderen neergestoken op straat in Frankrijk

Ze worden al steeds jonger volwassen...........................

7 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Schildpad
Timmermans: GL-PvdA wil onderhandelen als deze formatie mislukt

Aasgier!!!...

9 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Slavink
Jonge kinderen neergestoken op straat in Frankrijk

Zien steken doet steken. Het zou beter zijn aan al die berichten in de media geen aandacht te schenken....

9 minuten geleden geplaatst door Slavink

NK. App
Indian Old Lady Sex Video50 Years XxxCum4k ComBaddie.hubHodv-21743Kushboo Sexy VideoRisky Cream PieSexfuck VideosVer Filme De SexoBianca GhezziTailor Gay PornXxxifFull Hd Porn VideoPutalocura.comIndiana_rougeReddnightHistoire DesexPorn RjXvideos Cuckoldسكس يميThot PatrollerHindi Desi BfLadies SexBest NudesSexwap 24 ComKatrina Bf HdHelena Price GangbangedShower JoiChaterbate CamsMy Senpai Is Annoying HentaiRakhi Sawant Sex VideoMadhuri Ki BfVer Videos Por O GratisPorn Brazzerz.comSexo Lesbico GifVictoria HillovaBoobs PronHd RomanceLilylanes OnlyfansTeenager Ebony PornMassage Room PornhubNaked JapanTelegram Live 18+Xhamster.comhMiss Fluo1twothreecumXnzx HdWeejulietots NudeKerala Movie SexAnna Belle PeeksFacial XxxTamil Old Man Sex VideoClose Up Pussy VideosOpen Chuda Chudi VideoDenver EscortGifxxxEstrelas PornosShort Erotic StoriesGay Sex MassageTamanna Sexy BfJikatabi Onlyfans LeakedHindi Dirty Talk PornWinx Club SexKidnaped PornVidéos Pornographiques GratuiteAmandacerny RedditEmma Layne NudeAustralian Porn MoviesTeenage CumshotsHelena Valle PornAromasensei PornGucci Blue NudeBrianna PornhubXxx PublicagentSocialmediagirls DownFilmes Pornográfico CaseiroFatalmoldeFemale Celebrities In The NudeToru Hagakure PornElliot Finn Gay PornChristy MakeMegbanksxo OnlyfansSexy Hd Sexy HdBlacked Hd Sex ComAmazonkaHindi Sexy Picture BlueXasiatHardx HdPorn Free VideosAlexis Rodriguez PornstarG.f Mom PornFacial HentaiJabjunkiesReily RiedAnime Porn Movie OnlineHeidi PornMaryjaneaurynEmma Wattson PornShe Left Us MissaxXaxeyPria RaiBhabi XhamsterPvz PornExporntoonHot Teacher Fucking VideosStepsister SquirtPornohub.comMila SoboloWorldsex ComBhad Bhabie Leak OnlyfansGif AdultCurvy.greeneyesAnapaulasaenz OnlyfansBengali Boudi Sex Video HdLas Mejores Paginas PornosGian TitsPorn FalleryHot TittisNatasha Nice Xxx VideoChosma FrameBoor SexBrazzers LoveWwe Women XxxLong Porn TubeIndian Uncensored PornPorn Star TinyNudenewsCompilation Big BoobsPorn On Public BusInsestvideosEscorts InTs EromeKenono.partyJamie Lee Curtis NudeAss ParadePuffy Nippled WomenPorn GfMamando MujerIsabelle Adjani NudeShweta Tiwari Hot SceneXxx PornktubeEnglish NudeErule 34Gay Porn TubeGine DevineCumming In A BottleJoymode ReviewsPornografia TelegramPornal DownloadReal Rencontre Porno