'Reclassering vermoedde jaren geleden al dat Michael P. opnieuw de fout in zou gaan'

DEN DOLDER - De reclassering zou al in 2012 hebben geconstateerd dat er een grote kans was dat Michael P., de vermoedelijke dader van de moord op de Utrechtse Anne Faber, opnieuw de fout in zou gaan. Vijf jaar geleden gingen reclasseringsmedewerkers uit van een "hooggemiddeld recidiverisico".
Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die RTL Nieuws in handen heeft. Uit diezelfde documenten zou blijken dat de officier van justitie eerder al vermoedde dat Michael P. gestoord was.
In 2010 moest P. voorkomen voor brute verkrachtingen van twee meisjes uit Nijkerk. Ook werden hem vier straatroven, een poging tot diefstal en verboden wapenbezit ten laste gelegd. Het hoger beroep in die zaak diende in 2012.

TBS

"Opvallend is dat de officier van justitie in 2011 vindt dat Michael P. voor de dubbele verkrachtingen eigenlijk tbs met dwangverpleging zou moeten krijgen", schrijft RTL Nieuws. Dat werd niet gedaan, omdat P. niet meewerkte aan een persoonlijkheidsonderzoek, waardoor deskundigen geen stoornis konden vaststellen.
"De handelingen zoals gepleegd door P. doen vermoeden dat er met hem iets goed mis is. Iemand die zoiets doet, moet wel gestoord zijn. Alleen omdat hij heeft geweigerd mee te werken aan het onderzoek in het Pieter Baan Centrum, is een eis waarvan tbs een onderdeel is, niet mogelijk. De feiten zouden dat zeker rechtvaardigen", zei de OvJ volgens RTL Nieuws destijds.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.