Marokkanen en migranten gingen met elkaar in de clinch in de wijk Derb al-Kebir.
Volledig scherm
Marokkanen en migranten gingen met elkaar in de clinch in de wijk Derb al-Kebir. © AFP

Schermutselingen tussen inwoners en migranten in Casablanca

MAROKKOIn de Marokkaanse havenstad Casablanca is het vrijdagavond kort tot opstootjes gekomen tussen inwoners en migranten uit de sub-Sahara. Een ruzie tussen jongeren van de twee groepen ontaardde in achtervolgingen en gevechten. Ze bekogelden elkaar met stenen, vernielden auto's en staken vuilnisbakken en autobanden in brand.

16 reacties

  • Eddy Daems

    6 jaar geleden
    Dat moest hier gebeuren, direkt een betoging. Eens zien wat ze er ginder mee doen, eerst een boze vinger, ik denk het niet.
  • Patrick Weyers

    6 jaar geleden
    En beiden willen hier hun "cultuur" komen verspreiden. Wanneer besluit europa om enkel vluchtelingen uit echte oorlogsgebieden hier een tijdelijke opvang te geven. Oorlog voorbij, terug om hun land op te bouwen.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Marokkanen pikken geen amok van afrikaanse illegalen in eigen land maar ze maken hier wel zelf amok en wij zouden dat moeten tolereren anders zijn we racisten.
  • freddy depaepe

    6 jaar geleden
    en die willen allen naar hier komen en op onze kosten komen leven! zucht
  • Steven Jansen

    6 jaar geleden
    Je moet maar durven, de boel op stelten zetten op de plaats waar je onterecht en veel te gastvrij wordt ontvangen. Onmiddellijk terugsturen want ze bewijzen dagelijks dat ze hier totaal niks bijdragen tenzij in de misdaadstatistieken.