Zoon (18) van No Surrenderbaas Henk Kuipers opgepakt (update)

De zoon van No Surrenderbaas Henk Kuipers zit vast op verdenking van gijzeling en geweldpleging.

De 18-jarige zoon uit Emmen is vorige week opgepakt samen met een 20-jarige man uit Groningen, bevestigt het Openbaar Ministerie.

Waarvan het tweetal precies wordt verdacht wil het OM niet zeggen. ,,We houden het bij vrijheidsberoving en openlijk geweld. Beide verdachten zitten nog in beperking”, zegt woordvoerster Melanie Kompier. Dat betekent dat ze niemand mogen spreken behalve hun advocaat.

Ex-lid

Het OM wil bevestigen noch ontkennen dat de arrestatie verband houdt met de ontvoering en mishandeling van een ex-lid van No Surrender. Deze 47-jarige Groninger werd vorig jaar in Eelde ontvoerd en in het bos in Glimmen ontkleed achtergelaten.

De twee verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en die besloot ze langer vast te laten zitten.

Vader

No Surrender captain Henk Kuipers zegt dat zijn zoon lid is van zijn motorclub. ,,Als vader zit me de aanhouding dwars. Hij is en blijft mijn zoon. Als captain van No Surrender doet het me niks."

Kuipers zegt niet te weten waarvoor zijn zoon is opgepakt. ,,Hij mag geen contact met mij hebben, omdat hij in beperking zit. Ik heb het vage vermoeden dat hij zwaarder wordt aangepakt, omdat hij de zoon van de captain is. Maar als hij iets gedaan heeft en de rechter veroordeelt hem, dan moet hij op de blaren zitten."