De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en de Amerikaanse president Donald Trump hebben elkaar in mei in het Witte Huis ontmoet.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en de Amerikaanse president Donald Trump hebben elkaar in mei in het Witte Huis ontmoet. © REUTERS

"Trump beloofde belangrijkste Koerdische militie in Syrië niet meer te bewapenen"

BuitenlandDe Amerikaanse president Donald Trump heeft Ankara beloofd dat er geen verdere wapenleveringen meer zullen komen voor de YPG, de belangrijkste Koerdische militie in Syrië. Dit heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu vandaag gezegd aan verslaggevers kort nadat de bewoner van het Witte Huis met zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan had getelefoneerd. 

11 reacties

  • johan kalfas

    6 jaar geleden
    Nu hebben ze de Koerden niet meer nodig, nu IS zo goed als verslagen is. Het is wel het enige volk dat niet is gaan lopen voor IS. Integendeel het heeft zich sterk verweerd en nu worden ze gedumpt. Een schande.
  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Zeer goed nieuws! Wat nu is ontstaan, met dank aan de VS, is dat 2 procent van de Syrische bevolking 40 procent van de olie controleert. Dit is niet in het belang van het Syrisch volk die erg heeft geleden en waarvoor ongeveer 140.000 Syrische soldaten, in de strijd tegen de terroristen, hun leven hebben gegeven.
  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Dat is zeer goed nieuws! De Koerden vormen amper 2 procent van de Syrische bevolking maar controleren nu wel 40 procent van de Syrische olie. Diefstal dat de rest van de Syriërs niet zal aanvaarden. Alleen een redelijke oplossing is aanvaardbaar maar niet die d'or de VS is ontstaan.
  • yves Strubbe

    6 jaar geleden
    Dus de troepen die het meest tegen IS gevochten hebben krijgen geen wapens meer.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Poetin zal dan wel de kaas van tussen zijn brood stelen.