Twee keer werd Anass El Azouzi (29) veroordeeld omdat hij 'Zotte Hakim' in zijn been schoot: 10 jaar cel in Marokko, en nu ook 10 jaar cel in België.
Volledig scherm
Twee keer werd Anass El Azouzi (29) veroordeeld omdat hij 'Zotte Hakim' in zijn been schoot: 10 jaar cel in Marokko, en nu ook 10 jaar cel in België. © Patrick Lefelon

Lachende gangster krijgt er nog eens 10 jaar cel bij

BorgerhoutLachende gangster Anass El Azouzi (29) is veroordeeld tot 10 jaar cel. Het hof van beroep duidt hem aan als de schutter die in Borgerhout klikspaan 'Zotte Hakim' drie keer in zijn been schoot. Opmerkelijk: in Marokko werd hij voor die schietpartij ook veroordeeld tot 10 jaar cel. Maar volgens het Antwerpse hof van beroep is er geen sprake van 'Ne bis in idem', het principe dat zegt dat een verdachte geen twee keer voor hetzelfde feit kan veroordeeld worden.

26 reacties

  • Gui Cloostermans

    6 jaar geleden
    Wat heb je aan zulke gasten? 10 jaar de cel in en daarna opscheppen dat ze in gevangenis hebben gezeten. Normaal gedrag zal er niet bij zijn.
  • Kurt Laes

    6 jaar geleden
    Hij zit nu in een Marokkaanse luxecel. Het feit dat je beroep kan aantekenen is toch een luxe?
  • Luk Gonnissen

    6 jaar geleden
    Hij kan daar genieten van de zon en alhal eten in de Marokaanse cel. Dergelijk krapuul gewoon het land uitzetten. Word je hier opgepakt voor,drugs , direct het land uitzetten.
  • Jack Dereder

    6 jaar geleden
    Patrick, zo druk bezig met je onzin te typen dat je de tijd niet had om te lezen dat hij in België exact dezelfde straf gekregen heeft als in Marokko ??
  • El kaddouri ismail

    6 jaar geleden
    mannen ik als Marokkaan wil er mijn hand voor in het vuur steken dat die gast niet in de cel zit in marokko en dat hij op dit moment net als jullie HLN aan het lezen is!!Hoe genieten en straf ontlopen?betalen en doen geloven dat je u straf uitloopt!en na 10jaar terug komen naar België zonder aangehouden te zijn want zogezegd heeft hij de straf uit gezeten en wettelijk is het inderdaad zo ‘Ne bis in idem’!sorry mannen maar wat is de Belgischestaat achterlijk