EPA
Volledig scherm
© EPA

Activisten bouwen Holocaustmonument na naast huis extreemrechtse politicus, tot woede van zijn aanhangers

Het moeten even vreemd opkijken geweest zijn voor de AfD-politicus Björn Höcke toen hij vanmorgen wakker werd en uit het raam keek. In de tuin naast het huis van de extreemrechtse politicus stonden plots 24 grijze betonblokken. Die verwijzen duidelijk naar het bekende officiële Holocaustmonument in Berlijn.

4 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    De holocaust is wel langs geen kanten te vergelijken met andere massamoorden: daar ging het telkens over "de vijand", terwijl Joden helemaal niemands vijand waren, maar puur werden uitgemoord omwille van hun ethniciteit en/of religie. En als we niet oppassen, gaat het opnieuw dezelfde kant op met al die extreemrechtse partijen en neonazi's.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Ik begin dit allemaal een beetje beu te worden ik zag laatst een docu over Japan en wat zij hebben aangericht in de oorlog dit gaat over het vijfvoudig aantal slachtoffers en wat met Amerika en Vietnam tot op vandaag sterven daar nog mensen door hun ontbladerings product of zijn ze gehandicapt maar hier wijst niemand met de vinger zo zie je maar het éne slachtoffer weegt zwaarder dan het andere !
  • Jonathan Wouters

    6 jaar geleden
    Extreem links misbruikt de holocaust om een rechtse politicus een hak te zetten. Dat getuigt van weinig smaak. Als je de lijn doortrekt zet dan een monument van Stalin in hun tuin. Even smakeloos.
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Zonder bouwvergunning en dus zullen ze de rekening wel krijgen.