door Studentje69 in Economie  ·  95 Reacties

  • 4
  • 932x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48 Dan moet je even hier in het draadje kijken.

2
51 Hadjememaar

@42 Ons huishouden ziet de problemen ook niet zo. Ik mag me gelukkig prijzen dat mijn vriendin een leuke baan heeft en ik flink heb kunnen sparen tijdens uitzendingen.

Mijn zus en haar gezin zien de problemen wel, die gaan er niet in koopkracht op vooruit, die gaan niets van investeringen merken. Het is dan ook erg kortzichtig om te denken "ach, ik zie niets van de problemen dus de problemen bestaan niet".

0
52 Bluth

@47 Bro wtf is jouw probleem nou weer. Ik zeg hier notabene voorstander van EWF te zijn (en ben tegen HRA), dus misschien moet je eerst eens lezen in plaats van zo achterlijk en op de persoon te reageren.

6
53 Yisrael

@52 Oh kortzichtig zal best.

6
54 Yisrael

@52

" Ik mag me gelukkig prijzen dat mijn vriendin een leuke baan heeft en ik flink heb kunnen sparen tijdens uitzendingen."

Dat klinkt goed.

Same here, maar dan zonder 'uitzendingen'. Ik denk dat het sowieso verstandig is dat adolescenten al op school les krijgen in hoe met financiële zaken om te gaan, want een spaarpotje creëren voor later voorkomen een hoop ellende, zeker omdat het leven niet bepaald goedkoper wordt in de toekomst en wanneer je ouder bent, laat staan te kampen krijgt met ziektebeelden, het lastiger wordt om alsnog een spaarpotje bij elkaar te schrapen.

0
55 Drumpf

@55 In mijn geval was het niet echt een bewuste keuze, aangezien je op uitzending nou niet echt tijd hebt om geld uit te geven. En met alle toeslagen en bonussen loopt het al vrij snel op als ook je thuisfront het geld niet uitgeeft...

Maar het lijkt mij inderdaad een uitstekend idee om op school meer aandacht te besteden aan financiën, hoe om te gaan met schulden, hoe deze te voorkomen en dat soort dingen. Zonder mijn spaarpotje had ik niet 2,5 jaar ziek kunnen zijn zonder mij zorgen te hoeven maken over geld. En ik ben maar wat blij dat ik mij daar geen zorgen over heb hoeven maken, dat gun ik iedereen in zo'n zelfde situatie van harte. Ik ken helaas een aantal verhalen van mensen die diep in de schulden zijn geraakt na/tijdens het verslaan van kanker...

0
56 Bluth

Die idioot meent dat ook nog meteen oppakken en opsluiten een gevaar voor de samenleving teren en veren stuk stront

3
57 knorkokkie

@49 ik heb geen moeite met de heffing, maar het is wederom een heffing die zomaar tevoorschijn komt.
Net als de box 3 problematiek die ongetwijfeld gaat komen over het afgeloste deel van het huis.
Of in SP termen te blijven, te goedkoop wonen gezien je vermogen.
Het plan daar is alles boven de 2 ton waarde te belasten in box 3 om huren te verlagen

1
58 chouffleur

Alle belasting op eigenhandig gespaard bezit is pure diefstal. dat bezit is namelijk verworven van geld NA belastingen en om daar nu weer belasting over te heffen is niks anders dan dubbele belasting heffen over hetzelfde geld. En dat valt toch echt onder diefstal.
En als het gaat om bezit uit erfenis dan is er als successierecht overbetaald dus dan gaat het ook over een dubbele belasting.
Kortom: bezit van mensen behoort niet 2x belast te worden.
Los van het principe zorgt de overheid hiermee dat met name een groep gepensioneerden een inkomensvermindering krijgen die ze niet meer kunnen repareren. Hun hele leven hard gewerkt om de hypotheek af te lossen en dan is het moment daar en dat gaat Rutte die mensen een boete geven als dank voor hun harde werk voor de BV Nederland.

1
59 PFL

@47 De meeste Nederlanders klagen helemaal niet. Die hebben het prima. Probeer in het weekend Ikea maar eens binnen te komen, of de mediamarkt. Of een restaurant in te komen zonder reservering. Overal hardstikke druk. En dan op de weg: iedere ochtend en middag in de file. en in de trein moet je staan, zo druk is het. Het is maar een heel klein deel van de Nederlanders die het moeilijk heeft, maar om dat te zeggen dat de meeste Nederlanders het slecht hebben slaat werkelijk waar helemaal nergens op. Mensen met een modaal inkomen en hoger hebben het prima (of zouden het in ieder geval prima moeten hebben als ze hun financiële zaakjes op orde hebben).

2
60 Kimmar

@58 Ik zou me houden bij de voornemens zoals die zijn beschreven. Nadenken over wat je allemaal kunt verzinnen, wat er in de toekomst allemaal zou kunnen gaan gebeuren, is verspilde tijd.
Ik besteed er dan ook geen aandacht aan.
Geen probleem met de heffing? Ik ook niet. Schrappen, die wet Hillen.

1
61 Hadjememaar

@56 : " Op school meer aandacht te besteden aan financiën".

Dát kun je als ouders veel beter! Laat ze maar eens in een paar supermarkten de verschillen in prijzen zien van een aantal artikelen!

Mijn kleinkinderen genieten steeds weer ongelooflijk van de "excursies"! Bijv. de prijs van een origineel Raket ijsje van ca. 0,85 per stuk en een "namaak" Raket bij een goedkope supermarkt waar 10 stuks € 0,89 kosten!

Zo weten ze ook al héél goed het verschil tussen een goedkope spijkerbroek en eentje waarbij je véél geld betaalt voor de naam van de fabrikant.

3
62 Wijhuis

@60 : 11 maart 2015 "Nibud: Traditioneel kostwinnersgezin met modaal inkomen heeft het financieel gezien zwaar".

Het Nibud maakt zich zorgen over gezinnen waarbij één ouder werkt en een jaarinkomen heeft tot 35.000 euro, de traditionele kostwinnersgezinnen. Om volledig mee te kunnen doen in onze maatschappij komen zij feitelijk geld te kort. Hierdoor staan ze dagelijks voor moeilijke financiële keuzes.

"Maandelijks honderden euro’s tekort voor minima"

Het Nibud maakt zich ook grote zorgen om bijstandsgezinnen met twee of meer kinderen. Bij het maken van de minimumvoorbeeldbegrotingen 2015 gaat het Nibud uit van een huur van 403 euro, waarvoor een gezin een huurtoeslag 173 euro krijgt. Hiermee komt het gezin precies rond, maar dan moet het wel goed kunnen budgetteren, alle toeslagen aanvragen en geen extra uitgaven hebben zoals schulden of zorgkosten. En het Nibud voert geen kosten op voor vakanties of sporten.

https://www.nibud.nl/consumenten/nibud-traditioneel-kostwinnersgezin-met-modaal-inkomen-heeft-het-financieel-gezien-zwaar/

4
63 Wijhuis

@34
Vroeger was parkeren gratis, toen een dubbeltje toen een kwartje nu zit je op dagje A'dam al snel op een euro of zeventig, is idd. niet dramatisch wel schofterig.

1
64 Nerva

@63 Dan moet er voor die groepen misschien iets gedaan worden. Maar dat zijn niet de groepen met een afbetaald eigen huis.

3
65 Hadjememaar

@55 .
Ik ben van de generatie boter bij de vis en heb dan nooit schulden gehad behalve een hypotheek waar wij 30 jaar lang zuinig voor geweest zijn en nu die vrij is komt Ali Baba mijn geld stelen.

3
66 eigenmening

@65 Zie @11 dan wordt dat ook weer betaalbaar.

Maar helaas blijkt de groep die hget meest aan de samenleving verdient het minst bereid om daaraan bij te dragen. DAT moet veranderen!

2
67 TedjeR

Geldt die boete ook wanneer ik een huis koop, waarvan de vorige eigenaar boeterente moet betalen? Je weet maar nooit.

1
68 Opmijnlip

@67 Het één doen en het ander niet laten.
Nu gaat het over het EWF en de wet Hillen.

1
69 Hadjememaar

Een eigen woning is niet gratis, er is gewoon voor betaald. Wat een gezeik.

0
70 Merlinswit

@62

Gaat niet alleen om financiën.
Weten die kleinkinderen ook al dat er veel meer E-nummers, suikers, conserveringsmiddelen, kleurstoffen in die goedkope ijsjes zitten, dan in de originele ijsco. (en dus ongezonder op de lange termijn zijn)

Zijn ze ook geïnformeerd dat de kwaliteitsschoenen /broeken een stuk langer in goede conditie blijven en langer mee gaan dat dat goedkope ding.

1
71 La Cabana

@65 wij betalen aan ons koophuis even veel dan aan een huur huis. Verschil is dat onze lasten qua woonkosten de komende 30 jaar hetzelfde blijft en het huisnons eigendom wordt .Intussen betalen we mee aan de huur van anderen. Mensen met een huurtoeslag hebben ook vaak een uitkering. Waarom vind jij het raar dat mensen die hard werken iets opbouwen? waarom moeten mensen die wel iets in het leven kunnen en willen bereiken daar voor gestraft worden? Ik snap best dat niet iedereen kan werken. Ziekte en andere verplichtingen (mantelzorg voor ziek kind bijv.) kunnen roet in het eten gooien. Maar dat wil niet zeggen dat anderen daarom niets op zouden mogen bouwen. ik vind het van den zotte dat als je je hele leven lang met een uitkering op je gat heb gezeten, je meer rechten moet hebben dan iemamd die altijd voor jouw huis betaald heeft. Immers mensen die nooit iets opbouwen hoeven ook niet hun spaargeld te gebruiken om bepaalde noodzakelijkheden te bekostigen. zoals extra medische hulpmiddelen of de eigen bijdrage voor zorg.

4
72 Merlinswit

@56

Volledig mee eens en mooi dat je die ellende van schulden niet hebt hoeven meemaken.

Het voorkomen dat mensen in de schulden terecht komen lijkt mij inderdaad iets wat op scholen begint. Jongeren zouden in mijn optiek op z'n minst moeten leren hoe ze een huishoudboekje kunnen bijhouden. Natuurlijk kunnen zij dit, en doen dit waarschijnlijk ook, naast zich neerleggen en onbezonnen hun 'lang leve de lol' leventje hervatten (wat jongeren ook vooral moeten doen) maar ze nemen dan in ieder geval die know-how mee voor later wanneer ze wat volwassener worden.

Het is een kleine moeite om je zakelijke en privé-zaken middels een excel cashflow schema inzichtelijk te maken. Louter door overzicht heb ik een financiële buffer kunnen opbouwen, maar ik ben absoluut niet bijzonder in deze context, iedereen kan een buffer realiseren door gewoon overzicht te creëren en door een beetje kritisch te zijn op de verschillende uitgaves.
Wat ik geleerd heb is dat je ook het beste leningen kunt vermijden, het klinkt aanlokkelijk, snel geld krijgen voor iets moois, maar veel mensen, in mijn optiek teveel, sluiten de ene lening af en maken daar bovenop ook nog eens gebruik van andere vormen van kredieten met als resultaat dat de rentes opstapelen en een enorm druk op de vaste lasten veroorzaken. Wanneer het dan mis gaat en men inkomsten verliest worden mensen geconfronteerd met die rentes die niet verdwijnen voordat alle schulden en kredieten zijn afgelost.

Als bruggetje naar deze 'aflosboete', ik begrijp heel goed waarom mensen hier boos over worden, maar ook hier telt, vertrouw nooit 100% op de financiële situatie zoals deze destijds voorgeschoteld werd. Er kan altijd (!!!) een mondiale financiële crisis ontstaan, of, dichter bij huis, Nederland kan te maken krijgen met een economische malaise waardoor een ontslagkoorts ontstaat en veel mensen hun baan verliezen of, waar je zelf mee te maken hebt gekregen, je wordt opeens ziek waardoor je opeens niet meer kunt werken. M.a.w. zorg voor een financiële buffer en vermijd zoveel mogelijk schulden en probeer maandelijks een goed bedrag over te houden om in het geval bij stijgende vaste lasten dit hiermee op te kunnen vangen. Dan heb je altijd daarna de tijd om te kijken waar je deze extra lasten kunt verminderen door op een ander potje te bezuinigen en dat lukt dus alleen wanneer je over volledig overzicht beschikt van alle inkomsten en uitgaves.

p.s. ik las eerder iets over autisme bij jou? Ik was daar serieus niet van op de hoogte, ik zal niet meer komen dat je geagiteerd reageert wanneer een reactie als zodanig 'overkomt'.

0
73 Drumpf

@72 Mooi verhaal, maar daar gaat het hier niet over.
Je stelt terecht dat dat je koophuis je eigendom wordt, maar laat onvermeld dat die vermogensopbouw mede wordt gefinancierd door HypotheekRenteAftrek. En over dat laatste gaat het hier namelijk WEL.
HRA moet gefinancierd worden. Waarom wel door huurders, maar niet door kopers?
Er zijn ook huurders zonder huursubsidie die meebetalen aan de huursubsidie, dus...?

3
74 Hadjememaar

@72

"Waarom moeten mensen die wel iets in het leven kunnen en willen bereiken daar voor gestraft worden?

Er is niks mis met willen en kunnen opbouwen, maar wat je je hier schrijft klinkt wel zeer aanmatigend. Een goede vriend van mij krijgt huurtoeslag omdat hij gewoon volledig arbeidsongeschikt is verklaard. Dat is geenszins een 'bewuste' keuze. Er is niets mis met mensen die hard werken iets willen opbouwen, ik doe dat samen met mijn vriendin ook, maar mensen die door omstandigheden te maken krijgen met een 'ww', 'bijstands uitkering' of een 'wao' willen net als jij en ik ook iets bereiken in het leven maar lopen tegen beperkte mogelijkheden aan om dit financieel te kunnen bewerkstelligen. En dat terwijl mensen die genoeg verdienen, waaronder ikzelf, een extra bijdrage geenszins voorkomt dat zij alsnog iets kunnen opbouwen.
Ik zie dat niet als een straf, maar eerder als logica.

3
75 Drumpf

@72 : Een ongelooflijk denigrerende reactie met onwaarheden!

6
76 Wijhuis

@72
" Verschil is dat onze lasten qua woonkosten de komende 30 jaar hetzelfde blijft "

Add on: zie mijn uitleg @73 , ervan uitgaan dat de woonkosten de komende 30 jaar hetzelfde blijft is zeer onverstandig. Niets is zo veranderlijk als het leven zelf, in dertig jaar kan er heel veel gebeuren wat invloed heeft op je vaste lasten. Als iemand ziek wordt en/of ontslagen wordt binnen het gezin en hierdoor minder inkomsten worden gegenereerd komen die vaste woonkosten in een geheel ander daglicht te staan.

4
77 Drumpf

Omdat een eigen huis door jouwzelf is gekocht en afbetaald, vaak met een hypotheek die uiteindelijk netto drie maal het bedrag van aankoop oplevert bij de bank, en omdat mensen het risico hebben genomen dit misschien wel kwijt te raken bij werkloosheid. Gewoon afblijven...

2
78 uahoera

Ik ken véél mensen die hun hele leven een minimum inkomen hebben gehad (omdat niet iedereen een IQ heeft om te studeren / gehandicapt is) en nu ruim 50 jaar huur hebben betaald!

Nog even en dat is 60 jaar : Het dubbele van de looptijd van een hypotheek!

En na die 60 jaar hebben ze niks!

7
79 Wijhuis

@73 Ik denk dat het leren hoe niet in de schulden te geraken best wel belangrijk is omdat het tegenwoordig zo makkelijk is om in de schulden te raken. Credit cards, lenigingen, koop of afbetaling, telefoonabonnementen... Begin eens bij kinderen te leren dat een telefoonabonnement een lening is waar je rente over betaald, en je uiteindelijk veel meer kwijt bent dan dat je het toestel in één keer koopt.

Die "aflosboete", ik weet nog niet helemaal wat ik daarvan moet vinden. Ook wij krijgen hier mee te maken, en ik dacht jaren geleden slim te zijn geweest om mijn ouderlijk huis van mijn moeder over te nemen. Ik begrijp enerzijds wel waarom een 'aflosboete' op zich niet zo verkeerd is, maar anderzijds vraag ik me dan af waarom ik een flink deel van m'n spaargeld uit heb gegeven jaren geleden...

PS: Ah ja, ik dacht dat je dat al wel wist omdat ik het wel vaker heb vermeld in reacties (vaak topics over autisme). Het is een lichte vorm van autisme, meer de typische kenmerken van het niet begrijpen van menselijke emoties, hebben van minder/weinig empathie en dat soort dingen. En ja, ook dat ik soms 'boos/geagiteerd' overkom terwijl ik dat niet ben. question Ik probeer er serieus op te letten maar vanuit mijn perspectief snap ik niet wat ik verkeerd doe, en dat werkt soms weleens frustrerend waardoor ik er steeds op blijf happen. question

0
80 Bluth

@62 Klinkt als geweldige 'excursies' ja lol.

3
81 Yisrael

@63 Kortom, zelfs met al die nivellereingen is het nog niet genoeg. Kansloos dus.

3
82 Yisrael

@64 Is een eigen keus om met de auto te gaan toch. Gemeentes moeten ook ergens geld vandaan halen.

4
83 Yisrael

@79 Wat is je punt? Denk dat mensen het verschil tussen kopen en huren wel kennen hoor.

3
84 Yisrael

@82 : Niet gezien dat het in @63 ging over conclusies van het Nibud?

Verder : Zie @47 !

4
85 Wijhuis

@85 Ja dat is juist het punt. Als minima volgens een gerenommeerd instituut als het NIBUD al honderden euro's tekort komen - en een modaal salaris al niet meer volstaat - is het dus simpelweg nooit genoeg.

@47 was en is een belachelijke en compleet misplaatste reactie.

5
86 Yisrael

@80

Mee eens.

En over je ps gedeelte: helder verhaal Bluth, ik wist het oprecht niet, vandaar. Ik zal het ook niet meer opbrengen dat "geagiteerd" bij deze! We kunnen het oneens zijn over onderwerpen, soms heel erg oneens en soms volledig eens, maar als het met een beetje 'rekening houden met' gepaard gaat wordt het een stuk prettiger over en weer.

ps van mijn kant, best bijzonder dat je in dit onderwerp niet direct je "wapens" trekt, de meeste mensen reageren namelijk direct vrij heftig wanneer ze te horen krijgen dat ze iets moeten inleveren, ongeacht hoeveelheid. Beter is, mijn mening, om te anticiperen op wat komen gaat, veel pragmatischer en je schiet er veel meer mee op dan boos worden, bij wijze van spreken, op de dames en heren politici in Den Haag.

1
87 Drumpf

Heb mijn huis gekocht en krijg €250,00 HRA per maand terug. Deze maandelijkse donering van alle andere belasting betalers verplicht mij dus, ook, als mijn huis is afbetaald om mijn deel aan de financiering van de staat te blijven bijdragen. Huurtoeslag krijg je alleen als je op het minimum zit, vind dat we allemaal solidair moeten zijn met mensen waar het gewoon allemaal tegen zit.

1
88 Ceesje

Dit heet belasting stapelen in gewoon Nederlands, kan deze Mark R. weer meer cadeautjes uitdelen aan de multinationals dat doet hij graag en laat zijn volk ervoor opdraaien.
Zo walgelijk waar hij mee bezig is.

Al die tariefjes worden elk jaar met zoveel gemak aangepast of verkort dat het gewoon een hele onbetrouwbare overheid is geworden, afspraak is geen afspraak bij hun en termijnen worden met evenveel gemak verkort en aangepast.
Schandalig als je ziet wat deze Mark al aan afspraken heeft gebroken.

2
89 corretje

@75 dat is precies wat ik bedoel met willen en kunnen.ik leg ook uit dat er situaties zijn waarin dat niet kan, zoals jou goede vriend. Niet iedereen kan. en niet idereen wil. Het is de combi van de 2 sie iets mogelijk maken.

0
90 Merlinswit

@77 we hebben bewust geen top hypotheek genomen. juist om een buffer en veiligheid in te bouwen. huren stijgen jaarlijks met 5% daar hebben wij nu geen last van. Ons huis heeft 160.000 gekost met een rente van rond de 2% vaste looptijd 30 jaar. zoals gesteld is de hypotheek inc. rente etc (weinig HRA) even hoog als onze huur op het vorige adres. We hadden een huis voor 50000 meer kunne kopen, maar dan zouden we snel in de problemen komen bij verlies aan inkomsten. Veel mensen willen alles en kijken niet naar wat haalbaar is. daar gaat het vaak fout. Wij hebben gekeken naar wat we maandelijks zonder problemen kunnen bekostigen en van daar uit de hypotheek gekozen. nu betalen we 650 per maand. in de vrije huursector hadden we boven de 1000 moeten betalen voor dezelfde woning. voor sociale huur komen we niet in aanmerking. betalen zullen we dus hoe dan ook.

0
91 Merlinswit

@74 en jij vergeet dat de hra steeds minder wordt, dat men betaald over het koophuis, het eigendom ervan wordt ook belast en dat de mensen die een huurhuis hebben en 3x per jaar op vakantie gaan geen vermogen opbouwen maqr wel een zelfde loon hebben. iemand die altijd zuinig geleefd heeft en spaart voor zn oude dag moet dat weer inleveren aan de geldverkwister. Want die heeft dan te weinig geld over gehouden voor extra zaken die je later gewoon nodig kan hebben. Zoals steunkousen, rollator, hulp in de huishouding, gespecialiseerde verzorging van nagels en voeten.Iets wat de verkwister gratis krijgt via de wmo en de spaarder extra voor moet betalen, want die heeft vermogen opgebouwd. Dat vind ik dan weer asociaal.

0
92 Merlinswit

@87 In principe ben ik tegen, natuurlijk omdat we meer moeten gaan betalen als het erdoor komt. Alleen probeer ik wel zo reëel te blijven dat meer moeten betalen niet altijd negatief is, hoe raar de constructie in dit geval dan ook mag klinken.

Bij dit soort dingen doe ik meestal een poging om me erin te verdiepen (financiën zijn niet mijn ding) voordat ik direct begin te zeiken over dat ik niet meer geld wil betalen.


Ik neem je niks kwalijk hoor! Je bent niet de eerste die mijn reacties (de toon hiervan) anders opvat dan ik ze bedoel en je zal echt de laatste niet zijn. question Ik heb er alleen nogal een hekel aan 'autisme' erbij te halen, dan weer een hele uitleg geven, dit heb ik al zo vaak moeten doen en autisme gaat niet gepaard met het hebben van geduld. question

En ach, hoe oneens jij en ik het soms (vaak) ook zijn, volgens mij als ze ons tegenover elkaar zetten en ons over allerlei dingen laten discussiëren dat we het bij best wel veel dingen eens zullen zijn of ongeveer op dezelfde lijn zullen zitten. Alleen de onderwerpen waarop we het niet eens zijn, zijn nou net onderwerpen waar de emoties vrij vaak hoog op lopen (niet per se bij jou en mij) en we ons beiden weleens mee laten slepen.

Ik denk dat je zal schrikken als je hoort op welke partij ik heb gestemd. question 't Zal me hier aardig wat minnetjes opleveren haha.

2
93 Bluth

Al die mensen hier op NK die altijd het vermogen van de rijken / graaiers willen belasten-afpakken, worden opeens heel gierig als het om hun eigen vermogen gaat (onroerend goed). Zo kennen we de 'gewone Nederlander' weer

1
94 bierneus

@94 Ik vraag me af of ze beseffen dat de graaiers het meeste betalen want die hebben het vaakst helemaal afgeloste huizen. Het is nooit goed bij sommigen...

8
95 Dian

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Kim Jong-un
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

LOL...

12 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

ABRACADABRA
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

v.d. Burg, als er 10000 opvangplekken te weinig zijn, zijn er 10000 asieltjes teveel binnen gelaten...

21 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Overdag niks eten en 's avonds volproppen. Yep, dan denk je aan je hongerige medemens........

21 minuten geleden geplaatst door RobP

Zie Hier
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

Gewoon woke gezwam!...

24 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Kappen met die onzin!Terug naar de oude tijd...

25 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

ABRACADABRA
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@7 en wie zijn die antivaxxers volgens jou en die asieltjes zijn volgens jou ook allemaal gevaccineerd in land van herkomst ?...

26 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

RobP
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@70 Dat is een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid....

1 uur geleden geplaatst door RobP

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@64 Nou nou, is een agressie regulatie training niet iets voor jou ??...

1 uur geleden geplaatst door Rooibos

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@67 ik vermoed dat rooibos bij de thee familie hoort, ofwel pickwick die al eerder verwijdert is hier....

1 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

Tussenderegels
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@3 We gaan zien waar de Tsjechen mee komen. Vraag is of dit bij de veiligheidsdienst blijft hangen of dat het openbaar wordt....

2 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

NK. App
American Teacher PornNubil Film.comPorn Lesbian Ebonyسكس مراهقينFunny Sexual PositionBikini.ifritPorn Tv Hd VideoDesi Housewife Sex VideosBoor XxHidi XxSuccubus Blow JobBlonde Les PornHow To Do The Photo Swipe On TiktokBeeg.comjHot Guy Jerking OffSara Jay LesbianTelgu XnxxMeg Tilly NudeXvideos Indian ComAlura Jenson XnxxIndian EromeDefloration.tbMy WifepornVidéos PornographieChanel Santini XxxRuenuFnaf Vanny PornIndia Viral Sex VideoNatasha RajeshwariIndian Missionary PornAva Addams HotNaked WorkoutEl Mejor PornoAmateur Nude PicCuckoldstories2Indian.pornhdسكس سعوديهFace Riding LesbiansFree Gay Porn TubesXmegadrigeStr8upgayNaomi Woods XxxJenny Mcarthy PlayboyZayhilfigerrrCamila Mush PornSexy Selena GomezHimynamestee LeakKushina NakedHentia FutaGrandma Japanese PornLizbeth Rodriguez CogiendoBoobs FondledEvelyn Lin PornstarFuq.Ver Peliculas PornosAlex Taylor NudeGianna Michaels 2022Chavon TaylorXxx Video ExerciseEnglish Sex Video English SexyPictoa GifsMadre Folla A Su HijoBdsm AnalChinese Hot Porn VideoPawgslutsStep Sibling CaughrBrazzer Full VideosFree Vr Porn SiteEros TsNfl Cheerleaders NudeMassage TwinksBollywood Actress Nude PhotosFake Taxi SexXxx Porn Video Big BoobsDesi SecxBest Group SexJustaminx NudeCreampie ThaiStraponsElla Reese AnalLana Kane PornXxxpornvideoBangoli SexWww Marathisex ComKimber WoodsNayanthara HotTelugu Sex Chat OnlineSani Liyeni XxxAustin Escorts.Mallu MalayaliSexmovies TeensHana HarunNaked Woman DancingHorny AuntsNaked Girls VideosMia Melano BbcHindi VideoxxcMonique FuentesSinger Sunitha NudeKhajiit PornXhmterMarion Cotillard NakedBbw MmfDanni Meow NudeAmanda Seyfried NakedFreakymilfsErotic PetitesPeliculasporno EspañolasReddit BdsmVivastreet.co.ulArabic SexpornNew Xxx Sexy VideosXxx Sex Story VideoPetitekenna OnlyfansMia Khalifa Boob MilkBeurettes XxxXham GrannyAsiancandypopFree Pirno VideosEbony Mom.and Son PornSpa HuntersBeurettes.comMonster HentaiPorn FlacasSsniperwolf PornXxx Desi Video HindiSheena Ryder Porn VideoTarzan Hd BfKannada Hudugi Sex VideoTag Teaming The WifeTiktok Couple OnlyfansImahefapXsxsxxBhabhi Ji Ghar Pe HaiHislut Com300mium-925Enema Punishment PornPorn MdnMckenna Grace NudeXxx SexcLeah Gotti BestPastor PornSexe Gratuit FrancaisSexo Filme PornorBoob PillowLily RadarPoonam Pandey OnlyfansLara Corft PornLexi Luna Octavia RedLeaked Onlyfams