Hulpdiensten in de Arnhemse wijk Schuytgraaf
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Man moet vijftien jaar de cel in voor doodschieten zwager

Een 37-jarige man uit Arnhem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar voor de moord op zijn 26-jarige zwager. Het incident waarbij hij zijn zwager doodschoot, gebeurde vorig jaar in de Arnhemse wijk Schuytgraaf.

De twee mannen hadden de avond voor de schietpartij ruzie gehad bij station Arnhem Velperpoort. De verdachte haalde daarna thuis een wapen op, ging 's nachts naar de woning van zijn zwager en doodde hem.

De 37-jarige man bekent dat hij heeft geschoten. Hij zegt in een opwelling te hebben gehandeld en noemt het de grootste fout van zijn leven, schrijft Omroep Gelderland, die vandaag bij de rechtszaak was.

Bekvechten

De rechter gelooft niet dat de man in een opwelling schoot. Hij zou tegenstrijdige verklaringen hebben afgegeven en er zat te veel tijd tussen de ruzie en de schietpartij. Dat de man een wapen ging ophalen, daarmee naar Schuytgraaf reed en uiteindelijk op zijn zwager schoot, geeft volgens de rechtbank aan dat hij planmatig handelde. Volgens de rechter is er sprake van moord.

De gemoederen liepen hoog op bij de uitspraak. Een man werd uit de rechtszaal verwijderd. De families en vrienden van het slachtoffer en de dader gingen tegen elkaar tekeer. Buiten de rechtbank ging het bekvechten door. De politie moest de partijen kalmeren.

Advertentie via Ster.nl