door Brynnar in Binnenland  ·  72 Reacties

  • 11
  • 857x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@22 ""Wtf, het is niet aan de Volkskrant om hierover een mening te vellen""

Het is een opiniestuk. Dat zal wel moeilijk te begrijpen zijn voor door haat verblinde lieden.
Maar bezwaarlijk wordt het pas echt als de Volkskrant de ene opinie plaatst en de andere weigert.

6
51 W. Anstalt

@51

Het staat elke krant vrij om gastsprekers te selecteren. Ergo, alle kranten doen dat, al decennia lang.

10
52 Drumpf

@29 Als men dan eerst start met het tot ongewenst vreemdeling verklaren van de echte haatimams en als dat allemaal gedaan is praten we wel verder. Ik heb Sinterklaas nog nooit haat horen zaaien namelijk.

1
53 Saviro

@53

Het probleem zit em ook meer in z'n volgelingen. Die heeft ie duidelijk niet onder controle.

10
54 zeikenderechter

Maar het resultaat is straks hetzelfde, dus laten we pragmatisch blijven.

9
55 zeikenderechter

@52 Natuurlijk wordt er geselecteerd. Afgezien van een toets op redelijke inhoud, kan je niet alles plaatsen. Maar een beetje krant doet dat natuurlijk wel gebalanceerd en met beleid. Laten weten wat er leeft in de samenleving, in al zijn diversiteit. Dat bedoel ik met: niet de ene opinie plaatsen en de andere weigeren.

2
56 W. Anstalt

@54 Die leeftijd heb ik al lang achter me gelaten ik ben niet zo volgzaam. Ik heb wel mijn eigen mening maar, de discussie zwarte piet zal in mijn ogen pas gaan ophouden als de regering een standpunt zou gaan innemen. Tot die tijd zal van mij tot 6 december dit elke keer weer terug komen.

1
57 Saviro

@54 Als die haatimams hun volgelingen niet onder controle kunnen houden, is dat des te meer reden ze uit ons land te weren.

4
58 xtremy

Hopppa mij moet natuurlij mei zijn .

1
59 Saviro

@40 "Dat een groepering eerder over de schreef zijn gegaan wil niet stellen dat zij daarna nog een keer over de schreef gaan natuurlijk, dat is gewoon een vooroordeel of anders gezegd schuld door associatie, een vorm van drogreden."
Dus de inzet van politie bij de intochten van de afgelopen jaren waren allemaal gebaseerd op vooroordelen?
Dat de intocht in Maassluis meer het scenario leek van een risico wedstrijd, in plaats van een kinderfeest?
De 90 arrestaties in Gouda, nooit gebeurd?

4
60 Vogelverschrikker

@46 Ja wow inderdaad! Je zou maar enige kennis opdoen over sociale dynamiek en culturele verschillen. Lijkt me totaal nutteloos in een tijd waar die twee een steeds belangrijkere rol spelen. Toch?

En wat heeft u gestudeerd professor Stachouwer?

10
61 Gewoon een student

@61

Trollenkunde, via Teleac bij professor Gilles de la Tourette.

9
62 zeikenderechter

De volkskrant is net als hun directe concurrenten in feite verworden tot niets meer dan een opinieblad voor minderheden.

9
63 Kaffer

@63 Wat let jou om daar een opiniestuk over in te zenden? Als de 'meerderheden' niet meer in staat zijn hun opinie te formuleren zijn ze toch wel ver heen.

5
64 W. Anstalt

@40 Dus, Feyenoorders die in Rome rellen, is geen goede reden om Feyenoorders bij een volgende wedstrijd in Rome de toegang tot de stad te ontzeggen? Want niet alle Feyenoorders hebben lopen rellen.

Gewelddadige motorclubs, geen maatregelen tegen nemen want niet alle leden zijn gewelddadig?

Het is niet een groepering, maar exact dezelfde groepering.

2
65 Bluth

Wie vraagt zich dat af? En over tot de orde van de dag.

0
66 Arista

Ineens allemaal pech onderweg.

0
67 niet-alles-geloven

@64 het schrijven van een opinie stuk is geen problem. Het geplaatst krijgen, daar gaat de volkskrant over. Als we 1000 opiniestukken insturen worden die toch niet geplaatst.

2
68 Merlinswit

@19 wat mij stoort is dat er al regelmatig melding gemaakt is van bruiloften die op snelwegen worden gevierd, maar toen hoorde je de politiek niet. Nu een stel blanken hunzelf verdedigen tegen een buitenlandse macht gaat ineens heel politiek nederland en alles wat gekleurd is klagen over het blokkeren van de snelweg. Terwijl de nederlandse bevolking juist blij is met deze actie van de friezen.

3
69 Merlinswit

Goedendag Sinan, wat een vooringenomen stuk. Als cultureel antropoloog lijkt het me dat je een beetje objectief standpunt in neemt om te verklaren wat er gebeurt. Daarbij onderzoek je gebeurtenissen en haal je ervaringen aan met vorige keren. Dit doet u niet. U hebt een zeer gekleurd eenzijdig verhaal waarbij de verontwaardiging er af spat zonder naar oorzaak en gevolg te kijken.

U beschrijft Nederland alsof het een goddeloze nationalistische staat is waar geen meningsvrijheid meer is, waar een ieder die maar een andere mening heeft verketterd wordt en opgesloten wordt. Man, man, man, Nederland is nog steeds een van de meest open samenlevingen in deze wereld waar een ieder goed verzorgd wordt. Waar een ieder mag zeggen wat hij wil, maar waar hij ook tegengas kan verwachten op zijn denkbeelden. Alleen als iemand tegengas geeft op zoiets als KOZP betekent het niet dat het een racist is. Die conclusie is te gemakkelijk.

Als je continu tegen een regel aan schopt en mensen beledigt wat KOZP doet (iedereen voor piet is een racist) dan kun je een reactie verwachten. Echter mensen zoals u weigeren dat in te zien. Het is voor u racisme en dus heeft u gelijk. Elke reactie die tegengas geeft komt als antwoord "zie je wel, racistisch." U heeft naast het recht van vrije meningsuiting (wat deze column is) ook een plicht om uw woorden zorgvuldig uit te kiezen en te overdenken wat het gevolg zou zijn van uw verhaal. Dat laatste heeft u niet gedaan want u heeft ongegeneerd enkel uw eigen gevoelens op papier gezet.

Ik vraag u om eerlijk en objectief te blijven. Verhalen van beide kanten te bekijken en eerlijk te bekijken. Zowel naar de oorzaak als het gevolg. AUB!

3
70 Gezond boerenverstand

@40 [ Bovendien zoeken heethoofden van pro voor en pro tegenstanders elkaar maar al te graag op. ]
Daar wil ik graag een nuance bij plaatsen en wel deze: Historisch gezien zijn de tegenstanders van ZP als eerste begonnen met escaleren via publieks onvriendelijke acties. Dat leidde voor die groep tot ruime eenzijdige publiciteit waarbij de "tegenstanders" van hun dogmatische standpunten in zake ZP geen van allen in staat bleken een deuk in een pakje boter te slaan omdat hen de historisch-/culturele overview mbt ZP ontbrak en de focus alleen op "ik wil niet veranderen" kwam te liggen. Ergo: het pro-ZP standpunt werd doelbewust belachelijk gemaakt en de fundamentele discussie werd op handige wijze omzeild.

Zoiets zet kwaad bloed. Zeker ook als de acties van KOZP inmiddels zwaar over de grens van het betamelijke gaan: in Gouda worden kinderen in gevaar gebracht, terwil in Rotterdam een feitelijk moordaanslag op een reporter gepleegd wordt door deze voor een auto te duwen.

Uit het historisch verloop blijkt dus dat rond ZP zwaar gemanipuleerd wordt in de media, maar ook dat KOZP niet lijkt terug te deinzen om hun doel middels (ernstige) misdrijven te bewerkstelligen.

Binnen die setting is het dan ook niet meer dan begrijpelijk dat voorstanders zich anders gaan opstellen tegen deze dreiging naar wat zij voor waardevol beschouwen. Dat los van of de middelen die zij toepassen door de beugel kunnen.

Dit beeld doortrekkend naar "grondrechten": Het recht op de eigen cultuur is ook één van de internationaal geaccepteerde (en in verdragen vastgelegde) rechten van de mens. Dat recht komt weldegelijk onder druk. Dat los van andere grondrechten die mogelijk onder druk staan.

1
71 TedjeR

@70 applaus. helemaal goed.

2
72 TedjeR

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

1 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

2 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

2 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

2 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Sxe VodYoutube With PornTranssensualsMom Takes Sons Virginity日本成人电影Nude Fat GirlsPretzel Dip PositionTitfuck CompPorn Kebaya MerahIndian Mom NudeXxx Desi AnalMaid Porn VideosPerfictgirls.netGroup BlowjobFarrah Abrhams PornBangla Bf Xxx VideoYouth&lustYoung Huge TitsHindi Chudai HdTeacher PronBest Latina PornShoplifting Full PornLana Rhodes Hot VideosMost Popular Porn Star VideoAgedsexKarla Kush AnalDanni Daniels PornstarWww Sex Xnx ComCrystsl Lust PornOldje ThreesomeC Cup NudeHindi Suhagrat PornXev Bellringer TeacherJp Porn SitesFree Blazzers PornFotos De Mulheres Peladas AmadorasVideos PornograaficosInfica FlowerPorn BigassPorn Lissa AnX Master SexNokrani Xxx VideoHot Bra VideoJvphubNora Fatehi Hot PicMia Khalifa BlackedHotel PronHilary Duff HotAdriana ChechickMidget BbcFull Length Sexual MoviesBig Black DivkChubbies RedditSybian SquirtPprno MexicanoChloe Bailey PornForse XxxXxx Indian Video SexyWww.pornos.cpmDuda PornAnus PornXnxx IndaeHindi Hot Sex MovieIndian Telugu SexPlayboy HotSada NavelWww Pron Vedios ComCarla_blondeSnapchat FingeringLatina Twitter PornPorny CartoonsSuper HentaiCelebritycockLacey Charbet NudeSxxiMia Khalifa XvedioKamapisachi SexHottest Indian NudesMonica Bellucci XxxTelugu Sex College VideosAbilgal MacMind Control Porn GameXmaster Formula Indicator Mt5Kannada Mms VideoJunglee BpAloha SexMia Khalifa Hd Video DownloadActris PormoSuny Loean XxxFetlofwAmateurpussy PicsBigtits DoggystyleBihari Bf HdNude Beach SpainIndain Porn ComNip Slips At The BeachMale NudesOman SexAngelmelly LeaksIndian PorenAfrican Sex PornMumbai Hindi SexKailani Kai MaidFunny PornographyChinesas Gostosas NuaBig Assporn PicsLevicoralynnChatterbauteUncle PornBonnie RottonAngel Youngs BlowjobPaige Spiranac NudesSyntribationNafessa Williams NakedSexyreddJaipur Girl Sex VideoSexy Tiktok CompilationMother Daughter SquirtHot Nude MlfFree Henai VideoBabes Hd Sex VideosJakolChzech Glory HoleOnlyfans GangbangNiftypornPoopeegirldJasmine Teaa LeakedRebecca Gayheart NudeLaura Ashley SamuelsPendora Kaki NudeGoblin Porn ComicsSex Video Bhabhi DevarXxx Video 2018Xxx Assames ComTwitter CuckoldPorn For MommyCatkissFemale CummingPornon NetflixDagny CumshotAlwayssofiaxoxoMichelle AndersonpornFreelesbianpornStefanie Knight PornX Porn OVisual Novel DatabaseDesi XnxxMiley Cyrus Nude PicturesKerala XnxPonstar Video