Binnenland
  • 16
De eerste ‘Brexitbuit’ is binnen voor Amsterdam, maandagavond heeft de EU. besloten dat het Europese Geneesmiddelenagentschap EMA naar Amsterdam gaat verhuizen ...

11 maanden geleden door Fresh

REAGEER MET EEN EMOJI
7
1
7
2

@99

Ik ben het helemaal met u eens. Maar het lijkt erop dat @98 gewoon opschrijft wat door ultrarechts wordt gedicteerd.

101 E.Meel    
11 maanden geleden door E.Meel
2
Meld

Goed dat London leeg loopt. Die stad is echt veel te vol . Er wonen teveel mensen. Dus een tijdje ontvolking is alleen maar goed voor de stad.
En wij krijgen er met EMA dus nog meer files bij. Waarom kan EMA niet gewoon naar Bratislava? Daar is nog ruimte genoeg en dat land is niet TE vol zoals het onze.

102 PFL    
11 maanden geleden door PFL
8
Meld

@102
Het lijkt erop dat ook u gewoon opschrijft wat door ultrarechts wordt gedicteerd.
U wenst de Londenaren een Harare toe, waar voor bijna niemand werk is.

103 E.Meel    
11 maanden geleden door E.Meel
3
Meld

@94

Engeland is nog niet eens uitgevaren en u heeft al het onheilspellende voorspeld. Knap hoor, de propaganda van de EU heeft u al te pakken blijkbaar. Laten we nu gewoon maar bij de hedendaagse feiten blijven zelf deskundigen zijn het er niet met elkaar eens hoe de toekomst eruit zal zien. Één ding weet ik wel, terwijl eurofiel Mark Rutte verkondigde dat het ontzettend slecht ging in Engeland drie maanden na de Brexit uitslag was de economie in Engeland verder gegroeid dan zijn eigen economie in Nederland, dus ik zal niet alles geloven wat dat EU kliekje zegt als ik u was, zo valt het ook wel mee met de leeg stroom in Londen.

104 ikzelf66    
11 maanden geleden door ikzelf66
5
Meld

Een toren flat moet gebouwd worden voor de huisvesting van ema, het moet nog gebouwd worden.
daar gaat ons belasting geld...
Deze betalen natuurlijk geen belasting want Rutte wou en moest de ema hebben, daar gaat u belasting geld...
Deze mensen moeten decadent wonen, daar gaat u leef ruimte. deze zijn de zogenaamde betere dus wonen straks voor niets, op u belasting geld...

105 Gratiebarmhart    
11 maanden geleden door Gratiebarmhart
6
Meld

@103 . bla bla bla

U legt mij woorden in de mond die ik nooit heb gebruikt.
En dan Harare? What the f hebben wij daar mee te maken?

En EMA verplaats de werkgelegenheid alleen maar dus London had er niets aan voor de werkgelegenheid. En London is TE VOL, net als ons land.
En nu wordt het bij ons nog voller. Dus Bratislava was de beste optie.

106 PFL    
11 maanden geleden door PFL
6
Meld

@104
We kunnen niet in de toekomst kijken, maar om nu te zeggen dat Engeland het beter doet dan de EU, dat is toch niet helemaal waar lijkt mij. En als 2% van de bedrijven weggaat, dan is dat heel veel. Wat levert de Brexit nu op? Geen geld in ieder geval.

107 AJ74    
11 maanden geleden door AJ74
1
Meld

Even ter verduideling:

Citaat Mark Rutte in NRC :

„Kijk naar Engeland. Hoe het daar nu voorstaat met Brexit”, zei Rutte. „Hoe schadelijk is dat voor dat land. Hoezeer het pond is ingestort. Hoezeer de economie inzakt.”

Zelfde artikel NRC door econoom:

"Wat zijn de economische gevolgen? In juni, de maand van het referendum bedroeg de Britse werkloosheid 4,9 procent, volgens de meetmethode van Eurostat. In november (de recentste Eurostatcijfers) was de Britse werkloosheid 4,8 procent. Dat is lager dan de Nederlandse werkloosheid van 5,6 procent.

De Britse economische groei daalde evenmin hard na het referendum. In de twee kwartalen voor het referendum groeide ze met 0,4 en 0,7 procent, in het derde kwartaal (dus juni-september) met 0,5 procent.

Veel economen gingen uit van een economische terugval na het referendum, maar stellen nu hun verwachtingen positief bij. Het IMF zei deze week dat de Britse economie in 2017 met 1,5 procent groeit, 0,4 procentpunt meer dan eerder gedacht. Het IMF erkent dat de Britse binnenlandse economie „na de Brexit-stem veel beter standhoudt dan verwacht”. Ter vergelijking, de Nederlandse economie groeit dit jaar volgens het IMF met 1,6 procent. Als Rutte werkelijk meent dat de Britse economie op dit moment inzakt, moet hij gezien het geringe verschil ook zeggen dat de Nederlandse economie inzakt."

Conclusie deskundigen: "We beschouwen Ruttes bewering als grotendeels onwaar."

De leugen van Rutte regeerd?


108 ikzelf66    
11 maanden geleden door ikzelf66
4
Meld

@107

Bedrijven vertrekken niet uit Londen, bepaalde afdelingen van bedrijven, en ook hier praten we over het bankwezen, vertrekken naar o.a. Frankfurt omdat men daar voordeeltjes krijgt beloofd door de EU. Er komt bv geen 1 bank naar Nederland ivm de "plafondbonus" dus daar hebben de moderne criminelen die in de top van het bankwezen zitten geen baat bij. In Frankfurter daarin tegen worden er wel speciale belastingtarieven ingevoerd als men daar naar toe verhuisd met toestemming van de EU. Begint u het te snappen?
Waarom zal bv Rutte multinationals belastingvoordelen beloven als zij niet naar Londen verhuizen (Akzo Nobel, Shell, Unilever) en gewoon in Nederland blijven. De multinationals hebben in Londen een betere belastingklimaat (voor en zeker na de Brexit). Rutte doet dit met instemming van het EU-parlement niet met de 2de kamer die "blij" verrast waren trouwens.

We kunnen inderdaad niet in de toekomst kijken maar de EU wil wel een handje helpen, dacht u niet?

109 ikzelf66    
11 maanden geleden door ikzelf66
4
Meld

@106
EMA heeft 900 werknemers in dienst, in Londen. Als het kantoor verhuist, vallen die 900 banen in Londen weg en zijn er 900 mensen werkloos. U vindt Londen te vol en Nederland te vol. Dan is het mij volstrekt onduidelijk waarom u niets doet aan uw eigen probleem. Wij zijn ook rustzoekers geworden en genieten nu van een rustige locatie. Dat is een kwestie van doen.

110 E.Meel    
11 maanden geleden door E.Meel
4
Meld

"Waarom zal bv Rutte multinationals belastingvoordelen beloven als zij niet naar Londen verhuizen (Akzo Nobel, Shell, Unilever) en gewoon in Nederland blijven?"

Dat weet Rutte zelf ook nog steeds niet uit te leggen. Gisteren is bekend geworden dat Nederland het beste vestigingsklimaat ter wereld kent. Inclusief dividendbelasting. Die dividendbelasting laat geen enkel bedrijf blijven. Een bedrijf moet wel eerst winst maken om dividend uit te laten keren. En dat doe je in de landen met het beste vestigingsklimaat. Nederland dus. De poort tot de rest van Europa op menig terrein.

111 Tismewat    
11 maanden geleden door Tismewat
1
Meld

@110 . Kennelijk volgt u het nieuws niet. Er worden nu al in Amsterdam allerlei maatregelen genomen om die 900 veredelde ambtenaren op te vangen, huisvesting te regelen en voldoende plekken op de internationale scholen te realiseren. Het kost alleen maar geld maar is voor Rutte 3 een leuk prestige project. Het kost slechts geld en de druk (woningen, scholen, wegen etc) op onze samenleving neemt slechts toe en dat allemaal voor 900 volstrekt overbodige EU ambtenaren.
Wat een zinloze verspilling van belastinggeld.

112 PFL    
11 maanden geleden door PFL
3
Meld

@112

Tja....U legt de vinger dus precies op de wond van onze domme Nederlanders.
Er komen geen banen bij door de EMA dat zou ook vreemd zijn. Blijkbaar weten deze mensen niet wat de mensen van de EMA doen, die kun je namelijk niet zomaar vervangen, dus die komen hier heen. EMA is de Europese controle op de farmaceutische gebied, deze mensen zijn specialisten en zijn specifiek gekwalificeerd op hun vakgebied. Dus het gaat ons, de belastingbetalers, gewoon geld kosten.

113 ikzelf66    
11 maanden geleden door ikzelf66
3
Meld

@112
Wat een werkgelegenheid voor ons land somt u daar op. Of ziet u dat niet?

114 E.Meel    
11 maanden geleden door E.Meel
2
Meld

@113
Uw voorganger in @112 somt precies op waar de werkgelegenheid zal komen, te weten huizen,scholen, en meer consumenten en belastingbetalers.

115 E.Meel    
11 maanden geleden door E.Meel
2
Meld

@115

Serieus? U denkt dat deze Europese ambtenaren zich gaan vestigen in Amsterdam met hun gezinnen? Hoe naïef. ....dat doen ze nu al niet in Londen. De meeste zitten in hotels of in gesubsidieerde woningen van de Europese belastings centen. In het weekend reizen op kosten van de belastingbetalers ze gewoon heen en weer naar hun gezinnen. Het gaat om een tak van de Europese Unie die geen geld opleverde maar geld kost. Dat neemt niet weg dat ik vind dat de EMA geen toevoeging is op de controle van de farmaceutische industrie, integendeel zelfs maar het ontzettend naïef om te denken dat iets van de Europese Unie geld opleverde voor ons land.

116 ikzelf66    
11 maanden geleden door ikzelf66
2
Meld

@116
Hoe kom je daar nu bij, natuurlijk gaan Europese ambtenaren zich vestigen in hun standplaats of omgeving, dat gebeurt in Londen ook. Het EMA controleert de farmaceutische industrie niet, dat doen de inspecties. De EMA verstrekt handelsvergunningen voor Europa.

117 kwatta    
11 maanden geleden door kwatta
1
Meld

@110 die 900 mensen worden gewoon mee verhuisd we worden er niet beter van.
deze mensen moeten een werkplek is er nog niet moet gebouwd worden een mega flat op de zuid as denk je wie dat gaat betalen ?
Die mensen zitten ver boven jan krijgen huizen in het hoge cement, veel ruimte dus krijgen die allerlei belasting voordeeltjes aftrek subsidie`s.

het gaat weer veel meer kosten dan brengen, het is een dealtje uit rutte zijn hoge hoed.
net als de deal met turkije kost een berg brengt geen beetje.

118 Gratiebarmhart    
11 maanden geleden door Gratiebarmhart
0
Meld

@118
De EU betaalt de rekening.

119 kwatta    
11 maanden geleden door kwatta
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Doorbraak: Linkse mensen hebben een genetisch...
Uit de jongste wetenschappelijke publicatie v...

11 uur geleden door Anti-links

'Dag dokter, ik ben reli­gieus verwa...
'Dag dokter, ik ben reli­gieus verward.""O,...

1 dag geleden door Schildpad

Anti-vaccinatiecampagne aangevoerd door homeo...
De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (N...

1 dag geleden door Wilmama

Algerije verbiedt boerka op het werk
Algerije heeft het dragen van gezichtsbedekke...

1 dag geleden door AD

Oud-premier Wim Kok (80) overleden
Oud-premier Wim Kok is overleden. Hij was van...

3 uur geleden door Barbapapa-7,5


ADVERTENTIE


Laatste reacties
TedjeR
We worden vervangen...
Je vraagt je af wat voor halucigene drugs ze ...

1 minuut geleden door TedjeR

Drs. Mezun
Maatregelen om roken te ontmoedigen zijn geen...
Als ze klaar zijn met de rokers zijn jullie a...

1 minuut geleden door Drs. Mezun

Proemevla
Klimaatbeheersing + Kredietbeperking = Krimp...
Er zijn geen grenzen aan groei (there are no ...

1 minuut geleden door Proemevla

dr.Bedwetter
We worden vervangen...
@41 "natuurlijke groei ... sommige herkomstgr...

1 minuut geleden door dr.Bedwetter

Gewoon een student
We worden vervangen...
@60 Dat durf ik eerlijk gezegd niet te zeggen...

2 minuten geleden door Gewoon een student

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig