Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 20 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Komt chocolademelk van bruine koeien?

Natuurlijk weet jij dat chocolademelk niet per se van een bruine koe afkomstig is maar dit geldt niet voor iedereen. Dit blijkt uit een onderzoek naar de kennis over de herkomst van zuivelproducten. Chocolademelk is, zoals de naam doet vermoeden, melk met een chocoladesmaak.

Het klinkt heel eenvoudig maar toch bleek 48 procent van de volwassen Amerikanen deze link niet te kunnen leggen. Een klein deel, ongeveer 7 procent, wat overeenkomt met 16,4 miljoen Amerikanen, dacht zelfs dat bruine koeien de bron van deze drank waren. Aldus The Independent.

Het artikel gaat onder de afbeelding verder. 

Chocolademelk is erg populair in de VS ©Colourbox

Weinig kennis

De Amerikaanse maatschappij is gericht op consumptie. Mensen halen producten in de supermarkt en hebben nog nooit een boerderij van dichtbij gezien. Uit vergelijkbare onderzoeken die werden uitgevoerd onder basisschoolleerlingen bleek dat 40 procent van hen niet wist dat hamburgers van koeienvlees afkomstig is, 30 procent wist niet dat kaas van melk werd gemaakt en meer dan de helft van hen had geen kennis van het feit dat augurken bewerkte komkommers zijn.

Voedingsdeskundigen maken zich zorgen over dit gebrek aan kennis onder de Amerikanen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.