Samsung werkt aan randloze schermen voor smartphones

Samsung werkt aan randloze schermen voor smartphones

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Samsung gaat randloos

Ook Samsung werkt aan randloze schermen, zoals we laatste tijd vaker hebben gezien. Of soortgelijke panelen gebruikt zullen gaan worden in de nieuwe Galaxy S8-lijn is echter nog onbekend, want Samsung liet hierover niks weten. De techniek werd getoond op de iMiD 2016, een beurs waar beeldschermen en -technieken worden gepresenteerd.

Tijdens de presentatie werd er een conceptafbeelding van een Samsung Galaxy S7 Edge getoond, waarbij er geen fysieke homeknop meer onder het scherm aanwezig was. Volgens Samsung is het namelijk mogelijk om veel van de benodigde sensoren onder het scherm te plaatsen, waaronder de vingerafdrukscanner. Op deze manier is het mogelijk dat de scherm/behuizingratio boven de 90% komt te liggen, waar dat bij de huidige S7-serie rond de 75% ligt.

Begin oktober toonde fabrikant Sharp nog een soortgelijk display en Xiaomi presenteerde de Mi Mix. Aan dat toestel is zo'n twee jaar gewerkt en we zien onder andere een behuizing van keramiek. De functie die echter het meest in het oog springt is het randloze scherm, wat 91,3% van de voorkant in beslag neemt, een unicum in de smartphonewereld. Jaren geleden zagen we de eerste Aquos-smartphones van Sharp al die ook alleen aan de onderkant een noemenswaardige bezel hadden.

Verdere details over de displays, waaronder de resolutie ervan werden niet bekendgemaakt. Geruchten over de S8 Edge-variant noemen een 4K-resolutie, waardoor het toestel goed geschikt is voor virtual reality. Ook wordt er in de wandelgangen genoemd dat het scherm niet alleen aan de zijkanten afgerond is, maar ook aan de boven- en onderkant. We zullen moeten wachten tot eind februari 2017, want dan zou Samsung de S8 willen presenteren, voorafgaand aan het Mobile World Congress.

Bron: The Investor

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk