NOS NieuwsAangepast

Rotterdamse verzorger verpleeghuis vast voor moord en twee pogingen daartoe

Een medewerker van verpleeghuis 't Huys te Hoecke in Puttershoek (gemeente Binnenmaas) wordt verdacht van het vermoorden van een patiënte. De Rotterdammer van 21 wordt ook verdacht van twee pogingen tot moord, één in een instelling in Rotterdam en de andere ook in het tehuis in Puttershoek.

Begin deze maand werd een onderzoek naar hem ingesteld nadat een vrouw uit 't Huys te Hoecke onwel was geworden. In het ziekenhuis rees het vermoeden dat haar zonder medische noodzaak insuline was toegediend. Het verpleeghuis deed daarop aangifte.

'Verdachte werkte ook in andere instellingen'

In het onderzoek naar de verzorger kwam het dodelijke incident met een andere patiënte van het tehuis aan het licht. Ook wordt de verzorger verdacht van een poging tot moord op een patiënte uit een zorginstelling in Rotterdam. Ook daar was een vrouw plotseling onwel geworden.

Niet afgerond

De verdachte heeft bij een aantal zorginstellingen in de regio gewerkt. De directeur van 't Huys te Hoecke zegt dat de verzorger een Verklaring Omtrent het Gedrag had. In overleg met de Inspectie Gezondheidszorg zijn de instellingen ingelicht die bij de recherche bekend zijn. Het onderzoek is nog niet afgerond.

De verdachte is vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft besloten dat de verzorger langer vast blijft zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl