Uitspraak: Rotterdamse agente mag hoofddoek dragen (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Vaartuig in Binnenland  ·  382 Reacties

  • 41
  • 3203x gelezen
Reageer met een Emoji
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@350 Snap jij dat de rechter iets anders kan vinden?

2
351 Yisrael

@350 succes, dat mag in Nederland.

1
352 chouffleur

@350 religie en staat zijn streng gescheiden in Nederland, een rechter zal dat beamen.

1
353 chouffleur

Er is al een uitspraak van het Europese hof dat een werkgever kan en mag bepalen of een hoofddoek wel of niet toegestaan wordt. Dus weinig kans bij de rechter.

0
354 Saviro

@354 juist, dat ging onder andere over de kleding van de rechter.
Geen Keppel, vergiet of hoofddoek

3
355 chouffleur

@355 Aangezien hier het dan ook nog eens gaat over Nederlandse wetgeving is het wel een gelopen race behalve, nog wat aandacht zoeken van haar.

0
356 Saviro

Het College deed uitspraak over de politie, maar betekent dit ook iets voor andere beroepen?
Nee, want zoals gezegd is de uitspraak niet bindend. Bovendien ligt er al een uitspraak op dit vlak van het Europees Hof van Justitie uit maart. Dat hof bepaalde toen dat werkgevers hun personeel mogen opdragen om neutrale kleding te dragen.

3
357 chouffleur

Discussie in ons land, hoe staat het eigenlijk in andere (westerse) landen?
Dat verschilt nogal. In de VS, Engeland, Australië, Canada en Schotland mag het. In het laatste land mag het sinds de zomer van 2016, maar aan het eind van dat jaar had zich nog geen vrouw gemeld die er eentje wilde hebben.

In Engeland is het sinds 2001 toegestaan. Daar was niet veel discussie over, maar toen de politie van district West Midlands overwoog een stapje verder te gaan, was er wel ophef. De agentes in boerka zijn er dan ook niet gekomen.

In Duitsland, Frankrijk en België is er wel een hoofddoekverbod. Hoewel er net als bij ons discussie over is.
Als het vk uit Europa stapt is er dus geen vergelijking meer in Europa

3
358 chouffleur

@358 In Zweden is het toegestaan net als Keppel of tulband alleen zie je ze nergens.

0
359 Saviro

@358 Engeland en Schotland zijn geen souvereine staten ,het Verenigd Koninkrijk is dat wel.

0
360 21st Century Guy

@359 In Europa zei hij toch
Zweden is al verloren
Hier blijft het tot nu toe bij Amsterdam

2
361 Ikke44

@358 In Amerika mag het alleen in een aantal steden (niet eens Staten), zoals New York (city).

0
362 Bluth

Ik stel voor dat collega's van haar voortaan met een PVV petje de straat in gaan. Eens kijken hoe een niet neutrale agent over komt op onze cultuur pareltjes.

0
363 RazorBlade

https://www.ad.nl/rotterdam/nida-wil-landelijke-proef-hoofddoek-politie~a4fadab8/
Kijk aan. Het wordt idd tijd voor een uitspraak van het spek-en-bonencollege omtrent vergieten voor zwaar gelovige pastafari.Sihks en joden die bij de politie werken, meldt u zich svp ook zsm aan. Christenen dienen zich voortaan te behangen met een schuimplastic kruis van zeker 25 lang en 15 cm breed, opdat ook zij op deze wijze onder dienst flink reclame kunnen maken voor hun godsdienst.

2
364 Ness

@364 Daarom zo dom die uitspraak van dat college
De uitspraak dat dit alleen voor dit geval ging vergeten de moslims maar weer even

1
365 Ikke44
366 Interessant

De enige juiste conclusie die je als werkgever uit deze affaire kunt trekken is dat je dus nooit een moslim(a) in dienst moet nemen Voor je het weet eist deze namelijk een eigen gebedsruimte; halal eten (verplicht voor iedereen!); islamitische feestdagen (ook verplicht voor iedereen); halal-kledingvoorschriften, en dat (alweer iedereen) zich houdt aan de Ramadan. En als het komt tot een rechtszaak dan stelt de D66-rechter de moslim 10 van de 10 keer in het gelijk Moet je als werkgever (en kuffar-werknemer) niet willen!

2
367 greenmango

Het college heeft advies gegeven, verder niks, het is vergelijkbaar met het raadgevend referendum en net als bij het referendum kan het advies gewoon genegeerd worden, deze regering heeft daar ervaring mee en kan dat ook makkelijk doen.

2
368 Proemevla

@367 We moeten alle feestdagen voor religies die hun wortels buiten Nederland hebben afschaffen. Lijkt mij een goed plan eerlijk gezegd. Geen moslims, christenen en wat dies meer zij. We vragen aan oudheidkundigen wat onze eigen streekgoden waren. Vermoedelijk iets met water en strijd en niet van die nederigheid en zelfontkenning van abrahamisten. Ze mogen dat zijn maar we geen er geen vrij voor geven.

2
369 Ketter

@368

Klopt, maar er is niks mis met discussie hierover voeren, precies hetgeen dit meisje heeft gedaan. De Nederlandse samenleving, de politiek, lijkt niet klaar te zijn voor het idee dat hoofddoekjes samen met een politieuniform gedragen mag worden, dat lijkt mij wel duidelijk genoeg.

10
370 Drumpf

@370
Inderdaad,onze samenleving is niet klaar en zal nooit klaar zijn voor religieuze of culturele/maatschappelijke vormen van vrouwonderdrukking
Sterker nog,hier in het westen verwachten wij dat iedere religie zich aanpast aan de open en gelijkwaardige manier van leven die wij hier gewend zijn

1
371 Hangingmen

@370
De Nederlandse samenleving / politiek is er al lang klaar mee, kledingvoorschriften (in dit geval) zijn kledingvoorschriften, geldig voor allen.

2
372 Proemevla

@370 : Er is juist wel iets mis met het ter discussie stellen. In Nederland denken we dat de regels nooit voor ons gelden en stellen we altijd ALLES ter discussie.....dood en doodziek wordt je daarvan. Op school, in het verkeer, overal altijd weer discussie als er een regel moet worden opgevolgd. Het wordt echt hoog tijd dat we op een gegeven moment ook gewoon eens accepteren dat er nu eenmaal regels zijn, die zijn er namelijk niet voor niets. Als ieder individu z'n eigen regels maakt dan hebben we 17 miljoen individuen die elkaar de koppen inslaan over alles en nog wat.

In plaats van een college voor de rechten van de mens kunnen we beter een college voor de rechten van de mensen oprichten. Een college dat ook eens aan de rechten van de maatschappij ipv enkel de rechten van het individu denkt.

1
373 Winterpret

In het ziekenhuis werkte een moslima met hoofddoek in de schoonmaak. Ze had haar pabo diploma maar kon geen werk vinden op scholen, wel als ze haar hoofddoek afdeen en dat wilde ze niet. Dan moet je niet daar voor gaan leren je weet dat het niet op prijs gesteld wordt. Overal schopte ze tegen aan discriminatie is het eerste wat ze roepen, zelfs america kwam erbij. dan moet je naar een islamitisch land gaan daar kan je met een hoofddoek om les geven. Het is nederland maar er zijn grenzen en om te roepen wij hebben gewonnen, dat is wel een brug te ver. laten wij het zo houden de politie is neutraal dus ga er dan niet bij werken als je, niet van je hoofddoek kunt scheiden. Ja en die commisie, de uitspraak is niet bindend. zo kan ze ook haar werk blijven doen,ze wist waar ze aan begon, en nu lopen mekkeren hou op alstublieft.Over discriminatie de blanke nederlanders worden gedriscrimineerd, ze stellen steeds meer eisen. De politiek gaat er niet in mee voor hoelang nog?Iedereen is er van lieverlee wel klaar mee.

0
374 mooi weer

@374 Klopt helemaal
Ze mag haar werk doen met/of zonder hoofddoek zelfs
Dus wat zeurt ze nu alleen geen hoofddoek en uniform

0
375 Ikke44

@374 Och herkenbaar , bij islam aanhangers in de zorg is het altijd wat.
Lange mouwen : niet toegestaan
Hoofddoek : alleen wit en niet totaal bedekkend
En een gezeik..

1
376 chouffleur

wat is een uniform?

0
377 Jeb

Het is wel duidelijk dat ze maar voor 1 missie bij de politie is gegaan en dat is voor de verdere islamisering van Nederland. Ook gezien haar uitspraak "Het begin van iets groters"

Maar goed zeer terecht dat de uitspraak niet overgenomen is. Had voor het (al heel lage) draagvlak van de islam niet veel goed gedaan

0
378 Hefan430

Ik snap het niet. Ik wil mét schoenen aan de moskee in. Dat willen de moslims niet. Als ik hun manier volg, dan kan ik zeggen: het boeit me niet dat jullie dat niet willen.
Ik wil mét schoenen aan naar binnen.
Ik voel discriminatie omdat ik geen schoenen aan mag, die heb ik altijd aan, thuis en buiten. Ik voel me gekwetst dat jullie mijn gevoel niet accepteren.

Mag dat? Natuurlijk niet, maar mogen zij dan wel dingen doen, waarvan Nederland heeft gezegd: nee.

0
379 gaulette

Wilders door de bocht:

https://i.redd.it/wywrq72qv4zz.jpg

3
380 Pegasus

Ze zouden elke 'raadgevende' instantie (oa VN) moeten afschaffen.
Duurbetaalde schoffies bepalen uitspraken gebaseerd op politieke agenda en waar de centjes voor hun bestaansrecht vandaan komen.
Recht of onrecht is wel het laatste waar hun interesse naar uitgaat.

0
381 Karl

Als tegenactie kunnen we gewoon een nieuw geloof oprichten.
Bij dit geloof is de man verplicht een hoed met een penis erop te dragen.
En dan solliciteren bij de politie....

Als je niet aangenomen wordt gewoon naar het college voor de rechten van de mens stappen.

1
382 Leugenaar

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

33 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

1 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

1 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

1 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

2 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Porn HotassPornhub ThicknessReal Sex ScenesAnimatedporn MoviesHotlekasGhetto TiubeGay Sauna PornNude E GirlsXhamaster2Sexy Video TvSelfie X VideosHard Sex ImagesAhegao FaceBeautiful ChootDesi Lesbian XvideosPremium PornhubEscort ForumPornô Das MulheresNew Sex Japanese VideoPiratebay OrvSexosurLibertic ComBlackmailed Lesbian PornNude Celebrities LeakJason Luv LenaCojiendo Una ViejaAsian CumfacialPucyAlison Tyler CreampiePornhob ComHindihdpornActresssexvideoIncestious MoviesChatrandom.女性 AvLiterotivaKorean XnxcVincemayvideoKerala Aunty NakedBeeg MoveXxx Hd Poran VideoPinayscandalsHousewifekelleyLesbian FistingpornTop PornosSites De AcompanhanteBiggest Tits AnimeWifey PornLydian GreyAbel PirelaXxxvidesoDani X VideoVideo Jodi WestCute Anime XxxSexpisKate Beckinsal NudePony PornPriya SexStep Sis SquirtCartoonpronStepmom Nuru MassageNew BackroomcastingOmagefapPorn Comics RedditAnime H EntaiEscortesTop PornographieDiora Baird PussyXxx GratispornoNatasha Nice SelfieSexartis IndoHot Women Porn VideosXxx Actress ComChodai XxYoutubers NuasTiny TexyIndian Ass Fucking Videos三 级 片Caedi B PornEmily Jackson ActressHoneymoon Xx VideoCumpiesPor No Casero GratisPornos De FamososWww Hamster.comIndian Big TitesBeverly D Angelo BoobsAdrian ChechikPorn Star LanaNamiboobsFriend Sex VideoBest HantaiBest Pornstars 2022Stripchat IndiaBlack Lesbian ThreesomeZerella Skies Analالسكس الرومانسيTwinks Jerking OffNew Adult Web SeriesDesi Hindi Pron VideoJustene JaroBudhiya Ki BfIndian Didi PornAnimal Sex PornhubFarrah Abraham SextapeNaked BewsVirtual Real Porn DownloadEbony Bbw Homemade PornBestbondageAsia Hot PornStephanie CaneKaay6razyVeronica Perasso AnalXxxxxfHot Sex Movie HdJulesari OnlyfansIndian Hidden Cam Porn VideosMarica ChanellePorn Mom RapeMilf EroticsLewdua ComicsVídeo Pornô JaponêsHelluva BosspornFree Hamater PornHappy YuliaCumshot MilkingXxx Videos XBokep Mom JapaneseGoblin PornRomantic Anal SexGay Brasileiro Porn4 Inch PeniGayporni FmAkshara SexIndiansex Web SeriesEnfermeras XxxRoadheadPorn Videos In Hindi DubbedSunny Leone MasterbationBengali Sexy Chuda ChudiHollywood Movie Hindi SexAugust Ames Brazzers3d PorntubesEroticbeautiesOliviamaebae OnlyfansHijab SangeHollywood Sex XvideosNeighbor FuckGay 69pornDirty Rolette