Een van de moslimpredikers  in Genk dit weekend: ex-rapper Abid Tounssi. Zuhal Demir (N-VA) heeft intussen gereageerd dat de lezing in het Genkse  stadhuis "niet toe te laten is".
Volledig scherm
Een van de moslimpredikers in Genk dit weekend: ex-rapper Abid Tounssi. Zuhal Demir (N-VA) heeft intussen gereageerd dat de lezing in het Genkse stadhuis "niet toe te laten is". © RV/Photo News

"Muziek beluisteren is zondig, net als een café binnenstappen": lezing moslimpredikers in stadhuis Genk veroorzaakt ophef

Lezingen over hoe je een goed moslim wordt. Ze blijken populair in Nederland en België. Islamitische jongerenidolen geven jonge moslims tips en benadrukken dat ontucht, te korte jurkjes en een café binnenlopen zondig is. Net als muziek beluisteren trouwens.  Eind september vond in het stadhuis van Genk zo'n bijeenkomst plaats. Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) reageert woedend.

254 reacties

  • Frank Bolle

    6 jaar geleden
    @ Dimitri Hubeau, uw manier van denken is een gevaar voor onze westerse samenleving. U hebt de Koran nog nooit gelezen maar denkt wel te moeten oordelen dat het allemaal meevalt. Als u de Koran nog nooit gelezen hebt, gelieve er dan ook geen commentaar over te geven. Dank bij voorbaat.
  • pol Van den Berghe

    6 jaar geleden
    in alle moslimlanden is er muziek te zien op de tv en deze 2 zeveraars gaan da ne keer zondig verklaren.
  • Jan peeters

    6 jaar geleden
    Onvoorstelbaar, Demir staat in Genk te brullen tegen de burgemeester en haar eigen voorzitter Bart De Wever geeft de prediker een stadszaal en laat het gewoon doorgaan, gaat Demir nu ook tegen BDW brullen???? Dat is nu typisch de hypocrisie van NVA, degoutant, geen beleid, populisme ten top......
  • bert paulussen

    6 jaar geleden
    Onvoorstelbaar dat jonge mensen zich laten meesleuren met deze achterlijke predikers, die het leven van jonge mensen verwoesten. Door dit achterlijke gedrag te volgen zetten ze zichzelf immers buiten de maatschappij: het begin van radicalisering. En het westen laat betijen en kijkt ernaar als konijnen naar een lichtbak... Intriest!
  • marc De Maeseneire

    6 jaar geleden
    Betogen liefst met geweld en vandalisme is niet zondig, u amuseren, muziek beluisteren en op café gaan is zondig. Ik vraag mij echt af of die mensen wel normaal zijn hoor. En erg zeer erg dat onze politici daar steeds weer in trappen. Bedankt cdnv, spa en groen. Binnenkort zijn die heren hier de baas.