In het Groningse Winsum ontspoort een Arriva-trein na een botsing met een melkwagen
In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

250 euro boete geëist tegen chauffeur melkwagen na treinongeluk

De bestuurder van de melkwagen die vorig jaar november op een trein botste in Winsum, heeft vandaag een boete van 250 euro tegen zich horen eisen.

Volgens het Openbaar Ministerie had de 30-jarige man uit het Drentse Diphoorn voorrang moeten geven aan de trein. De man erkende zelf de fout al eerder: hij zag de trein over het hoofd bij de onbewaakte spoorwegovergang.

"Ik schrok er wel een beetje van dat ik moest voorkomen", zei de man vanmorgen in de rechtbank. Volgens RTV Noord was hij een beetje gespannen. "Je doet het niet met opzet. Ik heb de trein gewoon niet gezien."

Harde knal

De machinist van de trein vertelde de rechter dat hij zag hoe de melkwagen de onbewaakte overgang naderde. "Als dat maar goed gaat, als hij maar stopt", dacht de machinist.

Twintig meter voor de overgang begon de trein te remmen. "Het ging allemaal heel snel. Die melkwagen kwam steeds dichterbij. Ik hoorde een harde knal en werd tegen de zijkant van de cabine geslingerd. De andere machinist viel over me heen. En voordat ik er erg in had, lagen we in de greppel."

In de trein zaten ongeveer vijftig passagiers. Achttien mensen raakten gewond bij het treinongeluk, drie van hen zwaargewond. De meesten liepen kneuzingen op en snijwonden door rondvliegend glas. De machinist bleef ongedeerd, de chauffeur van de melkwagen raakte lichtgewond.

Advertentie via Ster.nl