Binnenland
  • 25
Nynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt. ...

11 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
16
1
3
27
4

@595

Nou begin je pas écht onzin te verkondigen. Jij kwam in die discussie met zelfverzonnen definities op de proppen om je punt te bewijzen, maar zo werkt dat natuurlijk helemaal niet. Toen ik je confronteerde met definities die wél gangbaar zijn ging je daar simpelweg niet op in. Je mag van mij vragen dat ik beheerst reageer, maar blijf van jouw kant dan ook integer svp, anders gaat het niet lukken.

Verder toon je door mijn uitspraken uit hun context te halen helemaal niets aan, behalve dan misschien dat je er (dus) geen moeite mee hebt om dingen uit hun verband te trekken om maar krampachtig een niet bestaand gelijk te proberen te forceren.

601 MK2000    
11 maanden geleden door MK2000
4
Meld

@599
Jammer dat we er niet toe zijn gekomen want dan waren we het waarschijnlijk met elkaar eens geworden. Want wat ik ook vind van KOZP ik ben het met je eens dat demonstranten moeten kunnen protesteren en hierin niet gedwarsboomd mogen worden als ze toestemming hebben gekregen

Je reactie kan ik wel erg waarderen en had ik eigenlijk niet meer verwacht. Klasse

602 Hefan430    
11 maanden geleden door Hefan430
1
Meld

@600

De 'meerderheid' hoeft het zich helemaal niet zo aan te trekken, daar is geen enkele noodzaak toe. Door je zo hier op te focussen verpest je het nou juist zélf. Als ik me verzet tegen iets waar jij aan hecht dan is dat 'schofferen'? Wat een onzin zeg. Verder breng je allerlei suggesties over de beweegredenen van deze burgemeester alsof het vaststaande feiten zijn. Het mag voor jou misschien zo eenvoudig zijn als altijd maar net dat doen waarvoor er een meerderheid zou zijn, maar zo werkt het godzijdank niet in het openbaar bestuur van ons land. Of begrijp je dat pas wanneer de belangen van een minderheidsgroep waartoe je zelf behoort in het geding zijn?

Als je percentages noemt is het trouwens goed gebruik om ook te linken naar de bijbehorende onderzoeken, dan kan ik controleren waar je je op baseert. Maar zelfs al zou het kloppen dat pak 'm beet 15% van de bevolking eventueel zwarte piet wil veranderen, dan nog is dat niet een dergelijk kleine minderheid dat deze bij voorbaat met goed fatsoen genegeerd zou kunnen worden. Of moet ik je er nu echt aan herinneren dat het nu net een vergelijkbaar deel van het volk is dat het electoraat van PVV en FvD vormt? Dan zeg je toch ook niet dat het maar een minderheid is die we kunnen negeren?

603 MK2000    
11 maanden geleden door MK2000
3
Meld

@603 Als je gewoon leest wat ik schrijf dan snap je dat het mij gaat om de combinatie van plaats en het moment van demonstratie....
Als jij niet snapt dat het belang van de meerderheid dan geschaad wordt, terwijl de minderheid gewoon ergens anders of op een ander moment kan demonstreren. hun belang wordt helemaal niet geschaad bij een demonstratieverbod daar.


604 Salitos    
11 maanden geleden door Salitos
2
Meld

@604 als aanvulling:
Recht op demonstratie is mi niet hetzelfde als recht om andermans plezier te verpesten.

605 Salitos    
11 maanden geleden door Salitos
2
Meld

@604

Het betrof hier de nationale intocht van sinterklaas. Daarmee was het bij uitstek de juiste plek voor een demonstratie. De vergunning daartoe was verleend. Jij mag het er niet mee eens zijn, maar om van het recht op demonstreren te maken dat het zou gaan om een niet legitiem recht om 'andermans plezier' te verpesten is gewoon ronkende onzin. Als er geen controverse over het onderwerp was hoefde er ook niet gedemonstreerd te worden, dat heeft met het verpesten van wiens plezier dan ook helemaal niets te maken.

Verder vind ik de hele discussie maar uit de bocht vliegen. Waar zijn we beland met z'n allen dat er een enorm punt gemaakt wordt van alle kanten over een feest. En daarmee doel ik ook nadrukkelijk op KOZP. De boel is al in beweging met hier en daar initiatieven tot meerkleurige pieten, geef het ook wat tijd om zich op normale manier verder te ontwikkelen, beetje flauw om stampvoetend te eisen dat het maar meteen moet zijn zoals je het liefste ziet bij zoiets als dit. En datzelfde geldt ook voor de andere kant: laat mensen zich schminken zoals ze dat zelf willen, om daar nu moord, brand en het einde van onze nationale identiteit van te maken is compleet hysterisch.

606 MK2000    
11 maanden geleden door MK2000
4
Meld

@602

Jij bedankt voor deze reactie. Je laat hiermee zien dat men zich bij jou kwetsbaar kan opstellen, dat is een mooie kwaliteit.

607 MK2000    
11 maanden geleden door MK2000
4
Meld

@606 Er had mi dus geen vergunning verleend moeten worden. En het heeft wel degelijk te maken met andermans plezier verpesten.

608 Salitos    
11 maanden geleden door Salitos
1
Meld

@549 Dank voor jouw reactie.

"Lijkt goed te praten", dat was een assumptie van jou, een ongegronde, er wordt totaal niets goedgepraat!

Ingewikkeld is het zeker niet, er wordt geklaagd over normen en waarden die worden geschaad, vandaar dat ik aangeef dat het demonstreren tijdens de viering van Sint en Piet ook ingaat tegen normen en waarden, daarmee tracht ik de visie te nuanceren en aan te vullen.

609 Carol Fenijn    
11 maanden geleden door Carol Fenijn
2
Meld

@609

En die nuancering is duidelijk ten faveure van het standpunt tégen de demonstratie in kwestie. Daarmee wek je tenminste de indruk het eens te zijn met het verhinderen ervan. Als die indruk ten onrechte gewekt is kun je dat gewoon zeggen, maar om nou net te doen alsof het zo vreemd is dat dit zo overkomt is m.i. wat merkwaardig. Daarbij zeg ik toch ook 'lijkt'? Daarmee laat ik duidelijk ruimte voor twijfel zonder wat dan ook aan te nemen. Dat begrijp je niet?

610 MK2000    
11 maanden geleden door MK2000
3
Meld

@607

Het is me al eerder opgevallen dat ook vriendelijkheid hier op afkeuring kan rekenen. Heel apart.

611 MK2000    
11 maanden geleden door MK2000
4
Meld

@608

Je kunt wel van alles beweren, maar zonder navolgbare (tegen)argumenten stelt het niet veel voor.

612 MK2000    
11 maanden geleden door MK2000
4
Meld

Dat lijkt me toch geen al te goed artikel, zelfs de titel is al verkapt gewelddadig, dan weet je het wel zeker?...Lijkt weer eens het product van zo’n bijdehands ‘epic fail madam’, de zoveelste in een heel lange rij, die als ‘puntje bij paaltje komt’, zonder verpinken platweg het volk verraden en hun vrouw zijn laten primeren op de rede van volkse zelfredzaamheid, zonder te veralgemenen natuurlijk.
Die Friesen zijn inderdaad soort helden hoor om zich zo geweldloos maar wel efficiënt te verzetten tegen de alles overwoekerende en verstikkende policor pampermachinerie.
Er is eigenlijk maar één basisregel die nu nog geldt ‘Als den vreemde komt is het vechten geblazen…’ of je basisstam en identiteit worden verdrongen en of zelfs vernietigd, dat weten ze al sinds de prehistorie hoor - meer recente voorbeelden legio toch?
En tokkie is nu de-facto dus een geuzenaam geworden waar ze zelfs fier mogen over zijn! En ze zijn er bovendien blijkbaar echt nodig ook.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Geuzennaam

613 wy71    
11 maanden geleden door wy71
2
Meld

@613 was voor @501

614 wy71    
11 maanden geleden door wy71
1
Meld

@612 Met andere woorden, jij kunt er niets tegen inbrengen......

615 Salitos    
11 maanden geleden door Salitos
2
Meld

@615

Nee. Ik formuleerde in @606 argumenten, jij deed dat in jouw reactie @608 niet. Is dit een soort misplaatste poging de lolbroek uit te hangen of zo of ben je de zoveelste hier die geen flauw idee heeft wat heel gangbare woorden als 'argument' nu eigenlijk betekenen?

616 MK2000    
11 maanden geleden door MK2000
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Nazikerstballen op Belgische markt
Op de antiekmarkt in het Belgische Tongeren z...

23 uur geleden door AD

Jerry Afriyie: eisen Jenny Douwes in RTL Late...
Jenny Douwes eiste haar ’wit privilege’ op do...

13 uur geleden door Inter

Bom bij huis miljardair en filantroop George...
Bij het huis van miljardair en filantroop Geo...

8 uur geleden door Nu.nl

Donald Trump beweert dat 'onbekenden uit...
President Donald Trump heeft maandag zonder b...

22 uur geleden door Denisova

Melk drinken is rasisme
Volgens PETA, de grootste dierenrechtenorgan...

1 dag geleden door Kuppie


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Hadjememaar
Europese beurzen lijden stevige verliezen...
De beurs ijlde na op het succes van het belei...

1 minuut geleden door Hadjememaar

Endandit
Bom bij huis miljardair en filantroop George ...
@204"Trump vereist nu een papieren identi...

1 minuut geleden door Endandit

Ness
Kaduna Crisis, Nigerie....
De Fulani: islamitisch, explosieve geboorteci...

1 minuut geleden door Ness

ontken
Nederlandse familie opgepakt op verdenking va...
Tip: Zoek de Duitse rechtbank op, zoek de zaa...

1 minuut geleden door ontken

Zie Hier
Kamervragen over afname vingerafdrukken bijst...
@9 PS staat trouwens nergens in de wet dat he...

1 minuut geleden door Zie Hier

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig