Zwarte piet is racisme (aichaqandisha.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Brynnar in Binnenland  ·  32 Reacties

  • 4
  • 471x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Onzin, slavernij bestaat niet meer in Nederland, en racisme is bij wet verboden. Als er daadwerkelijk sprake is van racisme, klaag Sinterklaas dan maar aan bij de rechter. Een veroordeling gaat jullie echt niet lukken, stelletjes zeurpieten met een minderwaardigheidscomplex.

0
1 wiseguy

De slaven onder de blanken hadden het nog goed tenopzichten van andere slavernij. Bij de blanke zat er een prijskaartje aan waardoor een slaaf een investering werd ipv een voorwerp dat je makkelijk weggooid. Daarbij hadden de zwarte slaven het in Amerika beter ten opzichten van de blanke. Mede door de inverstering en rendement dat een slaaf moes opbrengen.

De slavernij tegen de blanken was vele malle bruter. Ook bij blanken onder elkaa slavernij komt in alle kleuren en geuren voor. Maar dit kleine zeur groepje is alleen maar uit op geld. Ze hebben niks te maken met slavernij. De slaven van toen zouden deze tijd zien als een goude kans voor hen, de kans om jezelf te ontwikkelen. Maar dat wil dit zeur groepje niet. Het zijn gelukszoekers en lamballen gesponsord door linkse debielen

1
2 Ivo

Als wij onze kinderen echt zouden vergiftigen met racisme, dan doen we dat al een paar honderd jaar, én hadden we nooit bepaalde mensen in ons land toegestaan. En daarbij werken we ook nog hard om hun uitkering te betalen, terwijl zij aan het demonstreren zijn tegen zwarte Piet.
Als het je niet aanstaat, dan....

0
3 Ikzeg:

Daar komt spuit elf Brynnar ook nog eens aan....

2
4 Gummibal

En trouwens weer cleamen dat mensen die voor piet is racist is begint alweer gelijk kansloos

3
5 Ivo

@1
Ze heeft wel gelijk.

26
6 Realisme graag!

Ik adviseer de schrijver eens contact op te nemen met een psychiater.

2
7 rlw

.
Zwarte piet is racisme is natuurlijk de grootste kul die er is.

Dit is al meer dan 453.652 keer uitgelegd en onderbouwd question

Maar wat echt lachen is, nu denken de so called slachtofers de ellende van hun voorouders "gemetisch" geërfd te hebben!!!

Ga zitten en hou je vast, OM JE TE BESCHEUREN:
https://www.geenstijl.nl/5139466/black-genes-matter/

1
8 Ook maar gewoon een duts

@8
lol

2
9 Proemevla

Het enige waaraan ze ten onder gaan is hun eigen slachtoffer gevoel. Ik raad ze aan ga langs bij een goede psychiater en laat u behandelen dan is er mischien nog licht aan de horizon. Mocht ook dat geen zode aan de dijk zetten misschien is het dan logisch als u uw plaats waar u woont gaat heroverwegen. Voor uw eigen genezing is het dan beter dat u gaat wonen in een land waar u zich wel gewaardeerd voelt zonder slavernij verleden. De kans is heel groot dat dit een onbewoond eiland zal worden maar, u bent dan verlost van alle negatieve gevoelens en dus beter voor uw gezondheid.

0
10 Saviro

Wéér zo'n opruiend stukje...
Haatsaaierij pur sang

Sodemieter op

0
11 Congo

Wat ik niet zo goed begrijp is dat al die 'zwarte piet=rascisme' activisten, die het aan een slavernij kapstokje hangen, de rest van het jaar niet schuimbekkend met spandoeken voor de ambassades van
Haïti, Pakistan, India, Nepal, Moldavië, Benin, Ivoorkust, Gambia, Saudi Arabië en Gabon staan te demonstreren......je weet wel....landen waar slavernij nog gewoon bestaat vandaag de dag. Of is dit te abtract, ver-van-mijn-bed show en noet genoeg in de media zodat men daar niet zulke sterke "Kijk eens even hoe vreselijk politiek correct ik ben" jubelgevoelens van krijgt als bij 'weg met zwarte Piet'?

0
12 shadowrunner101

Wat een beschuldigingen..
Dan kijkt zij toch niet
Gisteren wilde een groep vrolijke, vriendelijke mensen vreedzaam demonstreren in Dokkum en gewelddadige witte mannen hebben dat voorkomen door een hele snelweg te blokkeren. De politie werkte vriendelijk mee, maakte een babbeltje met de wetsovertreders en stuurde de demonstranten weg. En wat zegt Rutte? ‘Wat je niet wilt, is dat kinderen geconfronteerd worden met boze demonstranten’.
Rutte heeft gewoon gelijk..

1
13 chouffleur

@12
Ze zegt ook niet dat zwarte Piet racistisch is, maar de dat de mensen die zo strak vasthouden aan zij huidige uiterlijk, dat zijn.

Ik denk dat ze daar gelijk in heeft.
Deze mensen hebben geen hekel aan buitenlanders, zolang ze hun mond maar houden. Dat doet de huidige generatie dus niet meer. Wen er maar aan pro-Pieten, dit zijn ook Nederlanders met een mening.

19
14 Realisme graag!

Hoog spetterende couscous gehalte wat er rondvliegt

3
15 chouffleur

Slavernij bestaat nog steeds, ga je daar druk over maken omdat te verhelpen.
De mensen die zwart geverfd zijn, zijn vrije mensen zo ook de anti zwarte pieten zijn allemaal vrije mensen.

3
16 Rattocasi

@14 Het aanjagen van deze discussie ieder jaar maar weer komt toch echt van de andere kant. Dat dan de mensen die voor de zwarte piet gezien worden als racisten gaat mij stappen te ver. Het zijn in mijn ogen mensen die voor behoud van het Sinterklaasfeest zijn in de oude vorm. Het is direct fout gegaan toen men niet is begonnen met normaal overleg achter de schermen maar, direct is begonnen met de hakken in het zand zetten om het gelijk te halen.
Toen ik gisteren de live uitzending vanuit die bus zat te kijken hoorde ik daar meer racisme dan ik zag op het hele gebeuren voor die bus. De tijd van Sinterklaas is voor mijn kinderen al lang geleden en nog nooit heb ik of mijn kinderen ooit de link gelegd met de donkere mede mens. Sterker nog wij vierde het met onze Surinaamse vrienden gezamelijk. Racisme is momenteel 1 van de vele woorden die hun lading wel heeft verloren door het misbruike ervan.

0
17 Saviro

@17
Je kunt je afvragen of mensen zich mogen ergeren aan het feit dat elk jaar een aantal blanken zich zwart schminken om vervolgens de grappige neger te spelen.

Niet voor die gevoelens openstaan om dat we vinden dat een stem van een "buitenlander" minder waard is, dat is racisme.

11
18 Realisme graag!

@18 Niks mis mee om naar een stem te luisteren van welke kant dan ook. Wat wel mis is dat men op deze manier is begonnen om die stem te laten horen. Het zijn volwassen mensen die de weg van de minste weerstand hebben gekozen en het over de rug van kleine kinderen probeert door te duwen tijdens intochten. Niet als volwassenen om de tafel gaan zitten en het bespreekbaar maken, nee, schreeuwend tijdens de intochten hun gelijk proberen te halen. Dat is waar het fout is gegaan en waardoor men zoveel weerstand krijgt. Wie dat niet wil zien mag zich wel achter de oren gaan krabben. Helaas is het nu te ver al doorgeduwd door deze akties dat gewoon praten erover al achter ons ligt. Tot nu toe was er weinig tegen verzet tot gisteren dan. Soms neemt men in het eigen gelijk willen krijgen een stap te ver en de Friezen hebben daar een stokje voor gestoken.

0
19 Saviro

@19
Ik zeg ook niet dat ik het met hun methoden eens ben, maar ik kan me wel in hun beweegredenen verplaatsen.

Trouwens de pro-Pieten hebben het de afgelopen jaren ook aardig laten escaleren hoor. Of zijn we dat nu allemaal vergeten?

8
20 Realisme graag!

@20 Mijn eigen kleinkinderen zijn getint, mijn schoondochter zou zo door kunnen gaan voor zwarte piet. Zij lost deze situatie op door als een kind in de winkel vraagt of ze zwarte piet is te zeggen ja, ik kijk of de kinderen lief zijn en dan doe ik gelijk de inkopen voor de schoen en zo vaak krijgt ze de vraag niet eens.Het is hoe je er zelf mee om wenst te gaan. Je slachtoffer voelen of het te zien als kinderfeest en de kinderen in hun waarde laten en over een gevoel heen stappen. Er zijn grotere zaken waar ze zich aan zouden kunnen storen in plaats van een kinderfeest. Racisme is fout en dat zou aangepakt moeten worden maar, alles onder de noemer racisme verstoppen is net zo fout en maakt dat gesprekken over echt rasicme niet meer mogelijk . Sinterklaasfeest misbruiken voor het halen van eigen gelijk op de manier waarop ze het doen is fout. Je pakt de kinderen die er geen weet van hebben. Als je echt rasicme wil aanpakken moet je het niet verstoppen onder de noemer van slavernij en doe je dat met volwassen mensen onder elkaar in een ruimte waar kinderen er van verschoont blijven. Een dialoog is beter dan een monoloog en dat is wat er nu gebeurt. Alles moet gehoord worden van maar 1 kant wat deze club betreft. Wees man of vrouw , ga het gesprek binnenkamers aan. Helaas, is dat traject al gepasseert en zal het moeilijk zijn om twee partijen met de hakken in het zand staande nog rond te tafel te krijgen. Aktie vraagt om reactie zo werkt dat normaal gesproken. De anti piet heeft reactie gekregen en daar zijn ze niet blij mee. Ze hebben kennis gemaakt dat er ook Nederlanders zijn die tot aktie over kunnen gaan. Het mes snijd aan twee kanten.

0
21 Saviro

@21
Ja, maar is zie dit gebrek aan dialoog aan beide kanten.
En waarschijnlijk wordt dit bij beide extremen veroorzaakt door racistische gevoelens, en dat is waar dit artikel over ging.

5
22 Realisme graag!

@22 Sorry hoor, maar ik kan hier geen racisme in zien hooguit het voorkomen van problemen in de stad zelf. Zoals ik al zei, het enige racisme wat ik heb gehoord tijdends de live uitzending vanuit de bus was racisme in de bus.

1
23 Saviro

... en weer zo'n dogmatisch adagium zonder inhoudelijk argument waarom ZP dan racisme zou zijn.

0
24 TedjeR

@18 Realisme graag? Je dacht als ik deze nickname kies dan ga ik vast realistischer denken? Tot nu toe nog niet echt, zeker niet over dit onderwerp.
Luister die video nog maar eens terug van die ene gast in de bus. Die ziet overal racisme is, is best zielig.

2
25 etymologie

* Verwijderd door de redactie *

26 von Schnellensinken

** gebruiker verwijderd **

@26 Als je dan toch denkt dat je je over dit onderwerp grapjes kunt permitteren zorg dan in ieder geval dat het een goede grap is.

27 verwijderd23941

@25
Pffff het gaat niet over de video, maar over het geschreven artikel.

3
28 Realisme graag!

Nep-Nieuws ... iedereen heeft recht op zijn eigen mening, maar niet op zijn eigen Feiten...

Dit is zwarte piet: http://4.bp.blogspot.com/-c1tto6npdEo/UNgt9G_O2fI/AAAAAAAAA-w/LDfGuSC4Zao/s1600/Krampus27.jpg

Niets met afrikanen of mensen met een kleurtje van doen !

0
29 mightimouse

* Verwijderd door de redactie *

30 Undertaker

@30 alt-facts komen van alle kanten, eigenlijk schandalig dat er mensen zijn die zich zo wensen te verlagen en een vijand zijn van de waarheid enkel en alleen om hun eigen gelijk te behalen.

0
31 mightimouse

@28 Dat artikel is racistisch ja
weer beginnen over witte mensen
en deze uitspraak slaat ook nergens op

"Zwarte Piet is inmiddels een verlengstuk geworden van al die nutteloze piemels"

1
32 Ikke44

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Waarom een bedreigde Gazaanse asielzoeker al twee jaar wacht op een verblijfsvergunning

Misschien omdat ze altijd indirect aanhanger zijn van Hamas!In Gaza mocht de Hamas rustig zn gang gaan!...

1 minuut geleden geplaatst door Zie Hier

Moien
Drinkwaterbedrijven tegen nieuw kabinet: help met aanpak watervervuiling

Hoe zou het toch komen;https://www.nu.nl/economie/6305694/fruittelers-mogen-dit-seizoen-toch-werken-met-verboden-bestrijdingsmiddelen.html...

14 minuten geleden geplaatst door Moien

LoydMorris
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@40 Inderdaad. . . Aziaten zijn, net als Surinamers, Antilianen, Noord Afrikanen, Scandinaviërs en Limburgers gewone mensen. . Maar heb je n...

3 uur geleden geplaatst door LoydMorris

Ron MVV Maastricht .
Muziekdraadje

Deep Purple - Highway Starhttps://www.youtube.com/watch?v=Wr9ie2J2690...

6 uur geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

Olivia
Muziekdraadje

Tavares - Don't Take Away The Music https://www.youtube.com/watch?v=sFktT-k4G_Y...

6 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Spargo-Just For You https://www.youtube.com/watch?v=MCpwqmrbyqQ...

6 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Sparks - When I'm With You https://www.youtube.com/watch?v=TVTH7OsNbhs...

6 uur geleden geplaatst door Olivia

elsemiek
Offtopic

@1948 Dat lijkt me ook irritant dat ze dat eerst willen lezen , dan is de spontaniteit toch weg?...

6 uur geleden geplaatst door elsemiek

eh
Offtopic

@1935Ik heb het over momenteel.Soms duurt de moderatie lang, en dan mis ik wanneer het tevoorschijn komt.Andere keren gaat dat veel snelle...

6 uur geleden geplaatst door eh

Olivia
Offtopic

@1944 Ik kan me dit niet herinneren , schijnbaar was ik op dat moment er niet . Had ik het wel gelezen had ik ook niet geweten dat jij dit was...

6 uur geleden geplaatst door Olivia

NK. App
Porn OldmanBig Ass Ebony AnalBokep Indo Live TerbaruKakeyChut M LandNita Ambani X VideoHot Love SceneKannada Sex XnxxXxxteensIndian GfsElle Lee DreddRedhead MilfLesbianporn StraponBlach NudeElle Lee BbcEnglish Chudai FilmIndian Gril Xxx VideoDesi Kerala Sex VideosStep Sister Big TitsGhetho PornBeurrette PornGirlfriend GalliresEu Quero Ver Vídeo PornográficoPublic AgentsEmily Wickersham NakedNude Marathi ActressMonique PornVideos Pirno GratisBlak Hd Pornالصور بنات سكسLatina BlackedLadka NangaKareena Kapoor Photo SexWife ImpregnationCumming In ThroatsDesi Nxx.netCheating Porn GifMms Nude VideoTitty PicturesKamryn JaydeSexy Indian Aunty XxxTonicmoviesSpangkangHigh Heels In Porn打屁股Sunny Leone Bf FilmIndianporn VidioHomemadeanal PornCamwhores Tv BypassMature Nude WomenGeneral Butch R34Nier PornRomantic SuhagratMia Khalifa DesnudaSae__ CamBengali Aunty PornBrazzers Teen PornTeen FacefuckDerpinooruCleebjihadAstrella RaeSexy X VideosIndian Village Xxx VideoHimiwakoHolly Hendrix FreakmobSani Levoni XxxAugust AmeKate Kuray NudeHardcord Gay PornBest EroticaWww Indian Xxx VideosSexy Xx HindiBang Bus VidsGianna Michales CreampieFap HerpMinnie The StallionSir Peter PornBlaked RawTamil Actress Hot PornXnxx TorrentFacesitting KnockoutStrap AttackersCamsdoaPorniranAsian Pornstars With Big TitsCory Chase TwitterVpn XxxJennie NudeBest Pornstar 2021426454 NhentaiPotn MoviesJapani Sex ComShowbuaTop Ten Porn StarsPerfect Girl GratuitMovie With Porn SceneNina SkyeNami HeintaiNew Best Sex VideoMisscassiHot BjAnimee PornVideosporno SexmexBuck AdamsLena PaulpornMilada Moore PornShanola Hampton PornJosephine Langford NudeJodi TaylorJapanese Mother In Law Porn MovieVoila PornosJav UnsencoredKilling Me Softly Movie DownloadXnxx Full RomanceSarah Illustrate PornLoser PornAssmassageNaked ShrekXxx Sexy College GirlUnderground Idol HentaiHindustani PornMommy Sleep PornDigitalplaygroup.comPornô AnimaçõesPorn For Free WatchSukigoodcoochieVideo Sexs IndonesiaBlazzers Threesome중국 야동Hot Chinese PornTsubasa Hachino And Hono WakamiyaXxx PornsPawn Shop PornPorn Lesbian HardFlared Pants PornCuck PeggedInfluecers Gone WildBig Tit WifeGay Korean SexPrada PornKemkno PartyIncest Discord ServersVideo Porn NovinhaFamily Sex VideoXxx Hot Pronक्सक्सक्स MomX JavMast PornNorth Korea XxxCaligula Movie Sex