Nurun (14), Rozina (12), Yusuf (10), Mahmud (6).
Volledig scherm
Nurun (14), Rozina (12), Yusuf (10), Mahmud (6). © Benoit De Freine

5.000 niet-begeleide Rohingya-kinderen in vluchtelingenkampen

In de kampen van Bangladesh zitten vandaag ongeveer 5.000 niet-begeleide minderjarigen. Rohingya-kinderen die hun ouders, broers en zussen vermoord zagen. Weeskinderen die in Myanmar de allergrootste gruwel hebben meegemaakt en overleefd. Hulporganisaties als UNICEF vangen hen op in zogenaamde 'kindvriendelijke ruimtes' waar buiten de sociaal assistenten geen volwassenen worden toegelaten. Overdag worden ze er opgevangen, maar eens de nacht valt trekken ze allemaal terug naar hun tentje. Moederziel alleen. (KW)

9 reacties

  • Daniel Nicolas

    6 jaar geleden
    Het zijn Bengalen die horen terug in Bangladesh.
  • Mees Jan

    6 jaar geleden
    En wij kijken toe. Als het moslims zijn maakt het menselijk aspect ineens niet meer uit.
  • Mohamed Kabbal

    6 jaar geleden
    Laat de Golf Staten, Amerika en Israël dit betalen want zij zorgen voor de meeste oorlog en maken zo slachtoffers.
  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    ik ben het beu om in de miserie te raken door andermans miserie te moeten betalen,en ik ben niet alleen.de rijksten die er zouden voor moeten opdraaien blijven liever op hun centen zitten.de zwakste zal wel betalen,verplicht.
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    Waar blijven de superrijke golfstaten nu, deze kinderen op te nemen. Of moeten wij die er ook nog bijnemen omdat het waarschijnlijk ook weer onze fout is. Wij willen wel dergelijk kind een kans geven, maar de administratieve procedure zou het kind al een tiener maken, vooraleer het hier is. En dan is het te laat, kijk maar naar Brussel!