Direct naar artikelinhoud
Trump

Trumps familiebedrijf is tien keer minder waard dan hij aangaf

Het familiebedrijf van Donald Trump is tien keer minder waard dan de president wilde laten geloven.Beeld AFP

De Trump Organization zakt 37 plaatsen in de lijst van de grootste privébedrijven van New York. Het familiebedrijf van de president blijkt slechts een tiende waard te zijn van de door het bedrijf zelf gerapporteerde waarde.

Het familiebedrijf van Trump stond vorig jaar op de derde plaats op de lijst van handelsuitgever Crain de grootste privébedrijven in de metropool. Dit jaar zakte het naar de 40ste plaats nadat de president de inkomsten van de Trump Organization (TO) meldde aan federale regulatoren. 

Misleid

Beweerde TO vorig jaar 9,5 miljard dollar inkomsten uit verkopen te hebben gehaald, nu blijkt uit de openbare aangifte dat de inkomsten minder dan een tiende van dat bedrag belopen, namelijk tussen 600 en 700 miljoen dollar. De onthulling gaf de reporter van Crain naar eigen zeggen het gevoel misleid te zijn.

"Het was duidelijk belangrijk voor Donald dat zijn bedrijf bovenaan de lijst prijkte, maar de cijfers die hij voorlegde zijn flagrant onwaar", stelt Aaron Elstein.

Recent onthulde een peiling dat de hotelketen van Trump ondermaats scoort op het vlak van klantenperceptie. Trump Hotels and Resorts scoorde matig bij Republikeinen, onafhankelijken en Democraten gaven de keten een negatieve waardering. Experts waarschuwen dat de financiële holdings van Trump lijden onder zijn verplichtingen als president.