door Havermout in Binnenland  ·  81 Reacties

  • 1
  • 938x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49
Wat te denken van de radioactieve straling door radon uit de muren.

1
51 kwatta

@49
Wat te denken van de kosmische straling.

1
52 kwatta

Zou een Burka gevoerd met aluminium folie uitkomst kunnen bieden. Overal in de winkels en vliegvelden is ruimschoots WIFI aanwezig. Daar is een mobieltje een rijstkorreltje bij. Dat word dus heel moeilijk voor dit soort patiënten.

0
53 Verwonderd

@kwatta

Joh ... die hebben een heel andere "sfeer". Dat wéét je toch?

Wat die koelkasten betreft via de radio: ik moet toegeven dat ik bijna van mijn stoel afdonderde toen ik het las. Dus enig effect hebben ze wel degelijk. question

1
54 Endandit

@40 "Niet verstoord raken door radio?"
Dat schreef ik al niet.
De rest is te waanzinnig om op door te gaan.

1
55 LanCaster

@50 @51 en @52 kwatta (waarom drie reacties terwijl het in één zou kunnen, maar goed)
Al Uw voorbeelden getuigen van een bepaalde onwetendheid.

#Zonder kosmische straling had U hier als biologisch wezen niet rond gelopen.
# Radon is een vervalproduct van o.a. uranium (er is zelfs "heilzaam" mineraalwater te koop met verhoogt radon gehalte). U bedoelt waarschijnlijk radon-gas, maar da`s een andere discussie.
#3 Zonder de teraherz frequenties waren bepaalde medische onderzoeken (bijv. in de oncologie) niet mogelijk geweest.

Maar goed, leef Uw leven waar mogelijk radon, kosmische straling en terahertz loos. question

4
56 Bezorgde Europeaan

@56

Ik krijg de indruk dat je de intentie waarmee Kwatta die reacties plaatste een klein beetje verkeerd hebt ingeschat. question

0
57 Endandit

@49 carpenter, mijn verhaal gaat niet mank maar staat als een huis en ik zou willen dat het omviel en ik bevrijd zou worden..U reageert agressief alsof ik maar iets sta te beweren waar ik enorme last van heb. Schandalig om zo'n houding aan te nemen en mij dan door een mand te zien vallen. Ik ben niet uit op en gelijk te krijgen, ik ben op zoek naar begrip en oplossingen en kijk zeker niet uit naar aanvallen van deze en gene die geen flauw benul heeft van zaken die ik aan het onderzoeken ben.

@48 Ik heb een PC aan draadje die ik zo min mogelijk gebruik, geen mobiel, magnetron, geen tablet en geen tv, geen magnetron, zelfs geen wasmachine, de was gaat de deur uit. etc etc. Verbouw eigen groentes, nergens worden er stekkers in contacten gehouden die niet gebruikt worden,
Alle opsommingen die de bezorgde Europeaan neerlegt over een Jomanda en verblijf in Lapland zijn voor mij niet aan de orde, niet grappig en om die rede nutteloos. Woordspelletjes ook niet interessant.
Waar ik misschien wel iets mee kan is uw aanwijzing richting koperen leidingen die buurman bij zijn verbouwing opnieuw heeft aan gelegd die mij extra belasten.Neem van mij aan dat wanneer zijn douche 's-morgens aan gaat en de leidingen in gebruik genomen worden ik daar wakker door getrild word met stroomachtig gevoel in hele bovenlichaam? Elke dag exact 7.10 uur. Duur rond de 7 miinuten..Ik wens wetenschappers die mijn klachten wel serieus nemen het allerbeste toe. Oh ja en water? Ook voor velen onbekend als drager is van allerlei energien?

5
58 shym

@56 Zoals al in @57 gezegd, blijkbaar snap je de strekking van kwatta's berichtjes niet.

"# Radon is een vervalproduct van o.a. uranium (er is zelfs "heilzaam" mineraalwater te koop met verhoogt radon gehalte). U bedoelt waarschijnlijk radon-gas, maar da`s een andere discussie."
Leg eens uit wat je daarmee bedoelt? Radon gas is de gasvormige toestand van radon, en aangezien het kookpunt 211 K is, is dat de enige verschijningsvorm bij kamertemperatuur.

"#3 Zonder de teraherz frequenties waren bepaalde medische onderzoeken (bijv. in de oncologie) niet mogelijk geweest."
Inderdaad, en met name die 500 THz. Dat dat over zichtbaar licht ging had je ook niet door?

0
59 LanCaster

@58 Als je een oplossing zoekt voor je problemen dan heb je meer heil te verwachten van een psycholoog/psychiater dan van welke stralingsdeskundige dan ook.

Dit bedoel ik serieus, al zal je het waarschijnlijk ook wel weer als een aanval opvatten.

1
60 LanCaster

@60
Je zult het wel goed bedoelen.
Maar de laatste zin had je beter weg kunnen laten.
Valt onder zinloos geweld.
Denk niet voor mij s.v.p..
Mij hielp de cognitieve therapie enigszins, zonder dat deze de straling kon verminderen of mij gelukkiger maken dan ik al ben.
Ik ben mijn lichaam niet alleen zoals je had kunnen begrijpen..
Het euvel blijft heel erg lastig en beinvloedt op een zeer vervelende manier het dagelijks leven.




Advies valt onder illusie ...
Geld verdienen aan patienten zou verboden moeten worden.

6
61 shym

@61 "Valt onder zinloos geweld."
Nou, nou, kan het een tandje minder?

Zolang jij blijft volharden in denkbeelden dat je wifi-zenders e.d. kunt waarnemen of dat die een invloed op je gezondheid uitoefenen kom je er echt niet uit.

1
62 LanCaster

@58

Nergens reageer ik agressief. Ik ben alleen duidelijk in mijn bewoordingen.
Het feit dat jij dat als agressief opvat zegt veel over jou en jouw problemen.
Naarmate je meer van jezelf blootgeeft wordt het steeds duidelijker dat jouw 'gevoeligheid' voor em straling slechts een projectie is van psychologische klachten.
Het is dat je dezelfde taal niet spreekt anders zou je een mooie casus zijn voor mijn vrouw.

0
63 carpenter

@61

En met deze reactie illustreer je precies wat ik in @63 probeer duidelijk te maken. Je koestert je problemen. En je probeert ze via wifi te materialiseren.
Waarschijnlijk heb jij mensen in je omgeving die met je meeleven en hun gedrag aan jou aanpassen waardoor het voor jezelf nog eens bevestigt ziet.

1
64 carpenter

Ten eerste ben ik een talentvol muzikant, kunstschilder en dichter, gevoeligere combi kan haast niet.
Mooie eigenschappen die ik met dezelfde gevoeligheid en doorzettingsvermogen weet te materialiseren.
Heel fijn ook om mee te werken en brood te kunnen verdienen als er een omgeving is die mij niet uit de concentratie haalt zoals de wifi doet...
Problemen koesteren?
Daar leef ik te snel voor. Niet vluchtig of oppervlakkig, wel snel..

Beste @carpenter
Ik heb geen moeite in trilling agressie te kunnen opmerken, heeft niets met scheldwoorden te maken o.i.d wel met plaatsing van oordelende toon binnen het geheel van de opmerking.
En veel te makkelijk @64 om je argument al zou ik mijn probleem via wifi weten te materialiseren bij mij neer te leggen.
Natuurlijk ben IK degene met het gevoelige ontvangststation.
Daarom pas ik me met mijn wifi handicap liever aan anderen aan.
Dat is iets anders dan zij hun gedrag al dan niet uit meeleven aan mij zouden aanpassen.
Die opmerking komt typisch uit een psychologische gedachtegang voort.
Een verklaring zoeken in de verkeerde hoek.
Ik ben geen klager,ik doe onderzoek naar waar ik last van ondervind en probeer daar anderen zoals hier misschien mogelijk is bij te betrekken.
Het is niet alleen de buurman, waarop ik op zou projecteren, het is overal waar ik kom, ook tijdens kort bezoekje ziekenhuis geeft het problemen.
Bij tandarts b.v ook. Ik wijs feilloos aan waar verborgen in kasten of kamers die ik niet ken de werking aan van wifi gestuurde apparaten.
Los van dit vreselijke drama blijf ik opgewekte dappere dame
Jammer genoeg zijn het vooral de mensen waar ik en hoge pet van op schijn te moeten hebben die het tot nog toe afweten.
Ze komen met zijn allen niet verder dan zich te uiten met de woorden: u bent hypergevoelig...
Gelukkig levert die gevoeligheid op kunstzinnig vlak nog steeds mooie dingen op,vooral als ik in het bos in een houten schuurtje van boer een paar uur kan werken.

6
65 shym

@54
Sfeervol wetenschappelijk onderlegd.. Tis me wat..

5
66 shym

@65

Als jij elke kritiek als agressie ervaart dan zit dat echt in je eigen hoofd. Wederom projecteer jij deze agressie op dingen buiten jouw vertrouwde bubbel die niet overeen komen met jouw beleving.

1
67 carpenter

Sinds wanneer maken koelkasten en vriescellen het aetherium onveilig?

1
68 chouffleur

@40 , @42 enzovoort.
"Richard, wanneer jij al je kennis en meters een aan de kant zou kunnen schuiven alsof beiden niet zouden bestaan, wat blijft er dan over waaruit jij denkt te bestaan?"
Sorry, maar deze vraag heeft weinig betekenis in materiële zin, want de kennis die ik heb (dus op biomedisch gebied, dus biologie, fysiologie en elektronica), heb ik juist opgedaan *omdat* ik wil weten waaruit we bestaan en hoe ons lichaam functioneert. De vraag krijgt wel wat meer betekenis als het gaat over onze mentale gesteldheid. Hmm, hoe zal ik dit proberen te beantwoorden... OK:

Al vanaf mijn jeugdjaren verslond ik alles wat ik maar tegenkwam aan informatie, niet alleen wetenschappelijke informatie op alle denkbare gebieden, maar ook boeken over alternatieve en esoterische toestanden, 'spirituele energie' enzovoort. En als echte nerd en halve autist probeerde ik al die kennis ook verder uit te pluizen en te testen, voor zover mogelijk -- in het wilde weg knutselen aan een gammele radio was toch wat acceptabeler dan knutselen aan een gammele tante Toos. Dit alles dus om zoveel mogelijk te snappen hoe onze wereld en wij in elkaar zitten.
In de loop der jaren ontstond een steeds duidelijker tweedeling in al deze kennis: dingen die herhaalbaar en meetbaar waren, en dingen die dat niet waren. Elektronica inclusief metertjes, zendertjes enzovoort blijkt ontzettend goed en herhaalbaar te werken -- je hoeft tegenwoordig maar om je heen te kijken op straat om dat te zien. Medische kennis is al een stuk lastiger, maar ook daarin komen we toch steeds verder wat betreft controleerbare en herhaalbare inzichten.

Het hele alternatieve gebeuren daarentegen (en daaronder valt vermeende elektromagnetische gevoeligheid ook) blijkt niet objectief testbaar of herhaalbaar. Die fenomenen bestaan doorgaans uit subjectieve ervaringen, en spelen zich alleen af in het lichaam en de geest van degenen die het betreft. Zo ook hier: wanneer 'gevoelige' mensen onder gecontroleerde omstandigheden worden onderzocht, blijken ze steevast NIET gevoelig voor elektromagnetische velden -- ze kunnen niet zeggen wanneer die velden wel of niet actief zijn, en symptomen zijn veel sterker gekoppeld aan de gedachten en emoties van de personen in kwestie (wat overigens niet wil zeggen dat er lichamelijke factoren geen rol kunnen spelen). En zoals al vaker gezegd zou het misschien wel een Nobelprijs waard zijn als ze die velden wel konden voelen, want dan is er iets zeer fundamenteel mis met onze huidige inzichten in de natuurkunde en de biologie.

Dit alles wil overigens absoluut niet zeggen dat ik mensen alleen maar zie als een soort kille biologische machines. Mensen hebben allerlei bijzondere eigenschappen zoals gevoelens (ook al zijn die grotendeels chemisch/evolutionair bepaald...); ze gaan ook om met elkaar en de wereld op een manier die weinig te maken heeft met wetenschap, en dat is ook maar goed ook, anders zouden we denk ik snel uitsterven (al die menselijke gevoelens zijn essentieel voor ons welzijn en ons overleven). Ik word zelf ook blij van een mooi stuk muziek of van een nieuw wetenschappelijk inzicht question , en andere mensen gelukkig proberen te maken is volgens mij ook een van de belangrijkste dingen in het leven. Ook fantasie en creativiteit zijn van die typisch menselijke en vaak bijzonder mooie eigenschappen die het leven zo ontzettend veel leuker maken. Het zijn echter dingen die vaak botsen met wetenschap, dus met een verifieerbare werkelijkheid. Veel van die botsingen vinden plaats bij claims dat iets echt bestaat dat desondanks niet onafhankelijk controleerbaar blijkt, en de (wetenschappelijke) conclusie is dan vaak dat die zaken voortkomen uit emotie en/of fantasie.

Er valt nog ontzettend veel meer te zeggen over tegenstellingen tussen wetenschappelijk controleerbare dingen en menselijke emoties en creativiteit enzovoort -- en vooral ook waar die twee dingen met elkaar in contact komen; ik zou er een boek over kunnen schrijven (en daar ben ik stiekem ook mee bezig). Maar voor nu laat ik het even hierbij. We zijn het dus niet eens over die elektrogevoeligheid, en dat vind ik wel een beetje jammer (onder meer omdat ik denk dat je daardoor onnodig lijdt), maar het wordt me na al die jaren onderzoek wel steeds duidelijker dat ook dit een menselijke manier van omgaan met dingen is, en dat geeft in ieder geval enig begrip aan deze kant.

0
69 RichardR

Nog één essentiële toevoeging aan @69 :
Mensen zijn door de evolutie extreem goed geworden in het herkennen van patronen in een op zich wanordelijke wereld -- en eigenlijk dus *te* goed, want we zien vaak patronen die er in werkelijkheid niet zijn (ik vermoed dat dit ook een van de belangrijkste aanjagers is van de menselijke fantasie, samen met onze communicatieve -- verhalende -- vaardigheden). Deze onterechte patroonherkenning is volgens mij ook de oorzaak van 'elektrogevoeligheid': wanneer onaangename emoties of sensaties optreden, wil men (uiteraard) de oorzaak daarvan weten, dus wordt naarstig gezocht naar een mogelijke oorzaak X.
Het hoeft dan maar een paar keer te gebeuren dat die symptomen samen optreden met X (mobieltje in de buurt, iets wat je gegeten hebt, een vreemd luchtje, of vroeger een 'heks' die je raar aankeek -- het kan van alles zijn), en de associatie ligt al vast en raak je ook niet zomaar meer kwijt.

0
70 RichardR

@65 "Ten eerste ben ik een talentvol muzikant, kunstschilder en dichter, gevoeligere combi kan haast niet.
Mooie eigenschappen die ik met dezelfde gevoeligheid en doorzettingsvermogen weet te materialiseren."
Je vergeet bescheidenheid te noemen question

Maar die gevoeligheid betekent nog niet dat je ineens over extra zintuigen beschikt.

Niet mis met geloof in jezelf maar jij stelt je totaal niet open voor andere (en veel plausibelere) verklaringen voor wat je ervaart.

1
71 LanCaster

@71
"Niet mis met geloof in jezelf maar jij stelt je totaal niet open voor andere (en veel plausibelere) verklaringen voor wat je ervaart."
Mijn ervaring is dat het net andersom werkt: wie vervelende symptomen ervaart, zal het absoluut accepteren wanneer daar een duidelijke verklaring voor wordt gevonden. Het probleem is juist dat er *geen* goede oorzaak gevonden kan worden -- de mensen die ik heb gesproken, hebben allemaal hun dokter en soms ook specialisten geraadpleegd met hun probleem, zonder resultaat. Dit is natuurlijk erg frustrerend.

Wanneer de zoektocht naar een oorzaak dan doorgaat en de persoon openstaat(!) voor alle denkbare verklaringen, kan juist de eerder genoemde associatie ontstaan met dingen die toch met grote mate van zekerheid geen oorzaak kunnen zijn.
(Ik heb wel ideeën over mogelijke lichamelijke oorzaken of triggers voor bepaalde symptomen, maar dat is pure speculatie die ik liever voor me houd -- ik ben per slot van rekening geen arts.)
Het vervelende hierbij is dat zo'n valse oorzaak toch steeds bevestigd wordt: wie zich geconfronteerd ziet met de 'oorzaak', zal meteen alert worden op de symptomen, waardoor deze ook meteen sterker worden en vaak zelfs getriggerd kunnen worden (zeg maar een nocebo-effect).
Het mechanisme is in extremere gevallen misschien wel een beetje vergelijkbaar met onder meer angst- en paniekaanvallen: mensen die daar last van hebben, krijgen in trigger-situaties ineens last van zeer duidelijke, deels objectief waarneembare symptomen zoals versnelde hartslag, zweten, trillen, misselijkheid, en vaak ook een soort onrustig kriebelende sensatie over het hele lichaam, dat allemaal zegt 'wegwezen hier!'.

Het is kortom absoluut iets om serieus te nemen, en al die mensen willen ook niks liever dan er vanaf komen. Maar dat is dus erg lastig als de echte oorzaak niet gevonden kan worden of (als het psychosomatisch lijkt te zijn) niet geaccepteerd wordt.

0
72 RichardR

@69 RichardR..

Dank voor je uitgebreid verslag.
Er ontstond meteen een haiku na het lezen ervan.
Zie dat maar in het kort als een bedankje....

sluiers fluisteren
rond aarde's levend lichaam
er is ver schijnsel

shym

3
73 shym

Aetherium aetherium
Triliingen en gevoel
Vreemd eigenaardig
Een kwestie van des illusie

1
74 chouffleur

Ohja was geschreven
Chouffleur

1
75 chouffleur

@65
Zoals ik in @29 schreef:
[quote]Hoog gevoelige mensen hebben 'last' van die stralingen omdat ze die van zichzelf hebben gemaakt.[quote]

4
76 Proemevla

@72 Dan is er nog de vraag, wat kwam eerst, de klachten of het wantrouwen van 'straling'.
Werd een oorzaak gezocht voor bestaande klachten of ontstonden die juist door het geloof in schadelijke invloed van b.v. wifi.

Iets dergelijks vraag ik mij af bij robin en dat jaar ziek na de griepprik.

Wil allemaal niet zeggen dat de klachten niet bestaan maar als je bepaalde verklaringen uitsluit sluit je ook een mogelijke weg naar een oplossing af.

0
77 LanCaster

@76 Gevangene van zichzelf plus afzwakking van magnetisch krachtveld van de aarde ziet er dan slecht uit voor de mens, of juist een weg naar nieuw begin, snap ik dat goed zo?.

4
78 shym

Gast, ik weet niet wat jij gebruikt, maar daar is veel geld mee te verdienen.

1
79 chouffleur

@77
"Dan is er nog de vraag, wat kwam eerst, de klachten of het wantrouwen van 'straling'."
Ja, daar zeg je wat. Ik had van die mensen wel wat medische informatie en voorgeschiedenis gevraagd (waaronder bijvoorbeeld of ze wel eens MRI-scans hadden ondergaan), maar niet expliciet navraag gedaan naar hun overtuigingen en houding ten aanzien van bijvoorbeeld 'straling' op het moment dat ze de eerste klachten ontwikkelden.
Ik zou nu kunnen liegen dat dit wat minder tactvol zou zijn geweest, maar om eerlijk te zijn was het gewoon niet bij me opgekomen. Interessante vraag, ik zal eens kijken of ik dat bij een volgende gelegenheid wel boven water kan krijgen. Overigens is dat nog steeds lastig, want het ontwikkelen van dit soort alternatieve denkbeelden gebeurt vaak geleidelijk. Misschien geloofden de mensen al wel in 'vibraties' of 'spirituele energie' of andere onbewezen dingen op het gebied van gezondheid, en dan is het maar een heel kleine stap om te veronderstellen dat 'straling' daar invloed op heeft.

@73
Naja, dank dat je in ieder geval de moeite neemt om dit te lezen, ook al hebben we een behoorlijk verschillende kijk op de dingen en zijn we het ook niet 100% eens. Misschien moet ik maar eens een biomedische haiku bedenken question

0
80 RichardR

Opgelopen gevoeligheid voor straling na behandelingen radiotherapie in combinatie met geluidshinder komt ook nog bij niemand aan het woord..

4
81 shym

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@103 Fout. Ik was altijd heel erg geliefd op school, ik pestte vooral die betweterige ettertjes die aan het treiteren waren, verder ben ik nog s...

1 minuut geleden geplaatst door Biscanna

VBOH
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@4 +klimaatvriendelijk bezig. ...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

VBOH
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

Ja natuurlijk. Als je jezelf overal op aarde naar toe kan laten vliegen meerdere malen per jaar, je per auto kilometers ver kan verplaatsen, kas...

3 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@96 @99 Het is blijkbaar teveel gevraagd om, als iemand vraagt om te stoppen, dat ook te doen. Ik vind je, ondanks je leeftijd, toch behoorlij...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Reconquista
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@115Die hadden geen enkele moeite met een demonstratie van KOZP. De BlokkeerFriezen demonstreerde tegen het belagen van kleine kinderen door K...

5 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Wedergeboren
Kogel door de kerk: Groot-Brittannië gaat asielzoekers deporteren naar Rwanda. Ook interesse in NL voor omstreden plan

@2 "bestempelen als crisis" Iets wat al jaren duurt is iets stuctureels, en niet een crisis. ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@116Zeker niet. En dan zullen je weer zien huilen, want hun forum is ermee gestopt....

8 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@114 "Had je iets anders verwacht, dan?" Oh nee hoor FrisseBries, geheel naar verwachting. Net zoals ik verwacht dat het op deze...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Reconquista
Kogel door de kerk: Groot-Brittannië gaat asielzoekers deporteren naar Rwanda. Ook interesse in NL voor omstreden plan

@1Ik ben benieuwd waar de coalitiepartners in Nederland mee gaan komen. Een van de punten die op tafel liggen is om de asielinstroom te bestem...

12 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@85 Ik kan me nog bepaald volk uit het noorden van het land herinneren dat ook moeite had met het feit dat er ergens gedemonstreerd werd.😌...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Public Agent Porn Videos FullCrack Head Blow JobMelanie Hicks AnalXhanimeSis Loves Me PornMiss Incredibles PornElla Balinska NudeXxn PornePorsche LynnSex KarteNaked Toy ChicaLarge PussyHindi Porn Big BoobsGay Thug PornFree Lesbian Porn VideodYaseminanderson LeaksDoubelistHitomi LsFilme De Sexo Xvideo舔 脚Nipple SuckingpornRomantic Porn ComMiya Khalifa Full HdHorny AsianPussycontractionsFemdom HeadscissorsSaycenaoStraight Hell Gay PornNaked Beach VoyeurFreeporn Gay VideosBoobs SmoochingXnxx IrishDred Porn StarVideo XxxBangla Full Adult MovieLeha Ghoti XxxSambaporn OPornô One PieceBridgette B PornBig Titty DeepthroatLube Tube VideosBig Tit CousinRemy Lacroix FatBest Nude CelebritiesAdult Sex GifPornoromanticoEva Lovia BjAnal Sex TubeIndian Aunty Pussy LickingTip Of My Penis RedditBokep FilmSara Underwood Onlyfans LeakVideo PronoBrazzerw VideosBrother X VideoCourtney Scott PornstarXvideo SCamera PrivsWife First AnalSinger PornLana Rhoades CowgirlBest Hentai WebsitesJapanese HenatiDesimomxxxSausage TitsIndian NipplesNaughty America StepDarla Crane BbcAmoporno.brGibis PornograficosWwwxxxoooEmily Brooke NudeXx Video PunjabiMp4 Hd Sex VideoWww Hd Love Sex ComPopeyes PornAnime Milf PornMassage Japan Hotالقصص الجنسيهPornographique AniméStocking TeeaseCvs CrutchesOutdoor Xxx ComHolly Day NudeCreampies CuckoldIndian Girlfriend Porn VideosLucious LopezBrittney Amber PornCassic Porn TubeReshmi Nair PornCollegsexNude Thigh GapKorean Hot PicsZoo XxxPorn Videos Lana RhodesBest Korean Porn SiteCop Gang BangYoung Lesbian PornographyAnalsAsain Blow JobsAdam AwbrideNudist Beach SexAv4 Us VideosHidden Sex XxxTelugu Sex MoviesDesi Porn Video MmsHootersnudeTerror PornograficoKissing BoobsSexy Xnxx HdEllie Goulding NakedAleurierflare LeakedThe Private Lesson 1975Xxx Kerala HotMasaje ErotiXxx Nude PhotosA Size ClassmateXx Chinese VideoCam4 SexHarperthefoxThisisameliaWomenpornstarsBadi Bahan Ko ChodaHot Massage FuckGeorge Uhl PornstarAlexandra Daddario LeakedEbonyhentaiDesi Story PornGirl Cum PornIncest Caption PornKenzie Ann PornAmime Porn VideosSofia Bevarly NakedBf Xxx Video HdXxx Porn Video ClipsBlackpoenPornhubuPorn.gamrFamous Men NudeLaura Slade Wiggins PornNunzi'sXxnxx HindiIndian Xx Video Full HdBest Website To Download PornHd Gorgeous PornThe Best Nude CelebsBaixar Jogos PornIndian X VideozWifecrazy StaciLocal Sex Photo