image

Senatoren CDA, PVV en VVD positief over opslag kentekengegevens

donderdag 16 november 2017, 10:30 door Redactie, 34 reacties

Senatoren van CDA, PVV en VVD zijn positief over het wetsvoorstel om alle door de politie geregistreerde kentekens 28 dagen lang te bewaren. Dat blijkt uit het debat over het wetsvoorstel dat afgelopen dinsdag in de Eerste Kamer plaatsvond. Het wetsvoorstel maakt het mogelijk om kentekengegevens - kenteken, locatie, tijdstip en foto - van voertuigen in een kentekenregister vast te leggen en te bewaren.

Het gaat hierbij ook om data van onverdachte personen. Privacyorganisaties zijn tegen het wetsvoorstel en stuurden de Eerste Kamer deze week brieven waarin werd opgeroepen het wetsvoorstel te verwerpen. Volgens de privacyorganisaties is de noodzaak nooit aangetoond en is de maatregel niet proportioneel. Ook zijn er zorgen dat de toegang tot de opgeslagen kentekengegevens niet voldoende is ingeperkt.

Verder wordt er gewezen naar de waarschuwing van de Raad van State dat dit wetsvoorstel vergelijkbaar is met de bewaarplicht voor telecomgegevens. Ook hier gaat het om een massale registratie van gegevens van onverdachte burgers. De bewaarplicht is door de rechter in 2015 ongeldig verklaard omdat de overheid ook daar de noodzaak niet kon onderbouwen. De Raad van State waarschuwt dat de rechter over de massale registratie van reisgegevens een vergelijkbaar oordeel zal vellen.

Ondanks de oproep lieten de fracties van PVV, CDA en VVD zich positief uit over het wetsvoorstel, omdat het zou helpen bij de bestrijding van ernstige criminaliteit. Daarentegen toonden D66, SP, PvdD en GroenLinks zich kritisch vanwege onder meer het ongerichte karakter van de gegevensverzameling en de gevaren voor de privacy. Senator Vlietstra (PvdA) stelde dat wetgeving dringend noodzakelijk is, omdat eerder duidelijk is geworden dat deze gegevens al bewaard werden zonder dat daarvoor een wettelijke basis bestond.

Senator Strik (GroenLinks) wees in haar bijdrage op recente uitspraken van het Europese Hof waarin staat dat zelfs zware criminaliteit, met name van georganiseerde misdaad en terrorisme, de algemene opslag van kentekengegevens niet rechtvaardigt. Deze Europese arresten zijn volgens VVD-senator Knip geen reden om het wetsvoorstel te heroverwegen, maar moeten wel worden betrokken bij de evaluatie over drie jaar. De wet wordt voor drie jaar in werking gesteld. Tussentijds en aan het einde vindt een evaluatie plaats en bepaalt de regering of de maatregel langer van kracht moet zijn. Op dinsdag 21 november stemt de Eerste Kamer over het voorstel.

Reacties (34)
16-11-2017, 10:33 door Anoniem
Uiteraard... En in de politiek is het een kwestie van ruilen (meestal over de rug van slachtoffers).
16-11-2017, 10:55 door Anoniem
Opmerkelijk, de partijen met vrijheid of democratie in de naam zijn voor en de rest is kritisch of tegen.

Gaan vrijheid en democratie dan hand in hand met het schenden van de privacy? Privacy is immers een vorm van vrijheid dus ik ben een beetje in de war aan het raken.
16-11-2017, 11:20 door Anoniem
Fijn, ga ik voortaan lekker op het FvD stemmen, stelletje arrogante politici.
16-11-2017, 11:21 door Anoniem
Als je jaar in jaar uit dezelfde route rijdt dan sta je jaren in het systeem.

En dan is er een voorval waarbij jouw auto toevallig in de buurt heeft gereden en je er verder niets mee te maken hebt door bv een omleiding of omdat je iets vergeten was en ff anders reed dan zullen ze toch jouw gegevens gaan onderzoeken want ze hebben data van maar 28 dagen (niet dat ik het langer bewaard zou willen zien)

Niets wijst er dan op dat je die route al jaren rijdt als er meerdere mogelijke routes naar je werk mogelijk zijn. En niets wijst erop dat je dat dan al jaren doet.(niet dat ik het langer bewaard zou willen zien)

Ik vind het belachelijk dat ze volledig lak hebben aan het advies van de Raad van State en ondanks dat de EU hier tegen zal zijn dit toch doorgang vindt.

Echte criminelen ga je hier niet mee pakken... want die zijn ook niet achterlijk. Je pakt alleen maar randgevalletjes.

Niettemin als je jaar in en jaar uit dezelfde route rijdt komen je gegevens toch in dat systeem hoe je het ook wendt of keert ...en dat het na 28 dagen weggegooid wordt maakt ook niets uit want de 29e dag rij je er toch weer?

Je moet de zaken bij de bron aan pakken en niet met een stof en blik achter de open mestkar aan lopen.


Privacy = > Raad van Europa "We hebben het recht ons eigen leven te leiden met zo weinig mogelijk inmenging van buitenaf"
16-11-2017, 11:23 door Anoniem
Senator Strik (GroenLinks) wees in haar bijdrage op recente uitspraken van het Europese Hof waarin staat dat zelfs zware criminaliteit, met name van georganiseerde misdaad en terrorisme, geen rechtvaardiging is voor algemene bewaring van kentekengegevens. Deze Europese arresten zijn volgens VVD-senator Knip geen reden om het wetsvoorstel te heroverwegen, maar moeten wel worden betrokken bij de evaluatie over drie jaar. De wet wordt voor drie jaar in werking gesteld. Tussentijds en aan het einde vindt een evaluatie plaats en bepaalt de regering of de maatregel langer van kracht moet zijn. Op dinsdag 21 november stemt de Eerste Kamer over het voorstel.
Okee, dus een Arrest van de hoogste Rechtsinstantie hoeft niet uitgevoerd te worden?
We leven dus in een land waar de politiek naar believen het recht kan vertrappen?

Dan gaan we maar even doorschakelen.
16-11-2017, 11:51 door Anoniem
Deze kentekensleepwet wordt over 3 jaar geevalueerd en succesvol blijken, daarna zal deze voor onbepaalde tijd verlengd worden.
16-11-2017, 12:12 door MathFox
Door Anoniem: Opmerkelijk, de partijen met vrijheid of democratie in de naam zijn voor en de rest is kritisch of tegen.

Gaan vrijheid en democratie dan hand in hand met het schenden van de privacy? Privacy is immers een vorm van vrijheid dus ik ben een beetje in de war aan het raken.
Ik ben al wat ouder en vuistregel in de koude oorlog was dat landen met "Democratie" in de naam (DDR) dat nodig hadden om het feitelijke gebrek daaraan te compenseren.

De huidige situatie in de Nederlandse politiek lijkt:
Meer surveillance en hardere repressie uit naam van de Vrijheid;
Het referendum afschaffen uit naam van de Democratie.
16-11-2017, 12:26 door Anoniem
Volgens mij is het volgende systeem nog net rechtmatig:
1. Registraties worden niet langer dan 24 uur bewaard.
2. Indien een kenteken gesignaleerd staat, dan wordt de registratie van dat specifike kenteken zolang als nodig bewaard.
3. Indien er een ernstig strafbaar feit is gepleegd, kunnen alle registraties op een specifieke weg in een specifiek tijdvak een week langer worden bewaard. De aanvraag daarvoor moet dan binnen 24 uur na passage van het voertuig worden gedaan.
4. In die week tijd worden de beelden/registraties verder verwerkt. Alle registraties die nog relevant zijn (bij voorbeeld zwarte Suzuki's) worden bewaard zolang ze nodig zijn voor onderzoek. De rest wordt alsnog verwijderd.
4. De informatie wordt intussen niet gedeeld met andere instanties of met vreemde mogendheden.
16-11-2017, 12:41 door Anoniem
Bedankt namens alle opgepakte reeds vrijgelaten en nog vast zittende onschuldigen.
Verkeerde tijd op verkeerde plek.
Peter R. de Vries, je krijgt nog een hoop werk.
16-11-2017, 13:15 door Anoniem
Ik denk dat al wordt het niet met name genoemd het voornaamste argument hier is om de financiële stromen richting de staatskas veilig te stellen en het kost minder dan een controlerend ambtenaar achter elke boom en struik. "Piet Potlood" zit achter een schermpje nu.

Men ziet overal de AI gedreven surveillance structuren iedere burger continu volgen en ook de komende sleepwet past volkomen in dit beeld.

De hoofdreden: "U zult betalen - ontsnappen is niet meer mogelijk". Wat dat aangaat, gaat de overheid steeds meer lijken op "We are the Borg" uit de serie Star Trek: "Resistance is futile, you will be assimilated" of hun eigen bedachte versie van dit idee.

De surveillancestructuren zijn langzamerhand aangebracht (ieder een trackable device op zak of in de auto), de uitwerking wordt nog verbeterd AI technologie achter Bitcoin blockchain technologie. (Wie is toch developer daar?). Allemaal technologie die de singulariteit van de total surveillance staat dichterbij brengt of al ten dele heeft bewerkstelligd.

Zijn er de mogelijkheden dan maakt een overheid daar terecht of onterecht in 's mensen visie gebruik of misbruik van.
Zo simpel ligt het. Men doet het omdat het kan en men er mee weg komt door een machtsmonopolie.
16-11-2017, 14:29 door Anoniem
Senator Vlietstra (PvdA) stelde dat wetgeving dringend noodzakelijk is, omdat eerder duidelijk is geworden dat deze gegevens al bewaard werden zonder dat daarvoor een wettelijke basis bestond.

Legalisering van winkeldiefstal is dringend noodzakelijk, omdat eerder duidelijk is geworden dat produkten reeds uit winkels werden gestolen zonder dat daarvoor een wettelijke basis bestond ?

De redenering is vaag; en overtredingen van de wet in het verleden worden niet met terugwerkende kracht gelegaliseerd door nieuwe wetgeving.

Men dient zich gewoon aan de wet te houden !
16-11-2017, 15:19 door Anoniem
Door Anoniem:
Senator Vlietstra (PvdA) stelde dat wetgeving dringend noodzakelijk is, omdat eerder duidelijk is geworden dat deze gegevens al bewaard werden zonder dat daarvoor een wettelijke basis bestond.

Legalisering van winkeldiefstal is dringend noodzakelijk, omdat eerder duidelijk is geworden dat produkten reeds uit winkels werden gestolen zonder dat daarvoor een wettelijke basis bestond ?

De redenering is vaag; en overtredingen van de wet in het verleden worden niet met terugwerkende kracht gelegaliseerd door nieuwe wetgeving.

Men dient zich gewoon aan de wet te houden !

"Alle dieren zijn gelijk, maar sommige dieren zijn gelijker dan andere"
-- Animal Farm, George Orwell

Politie en politici vinden niet dat zij zich aan de wet hoeven te houden, als zij daardoor "hun werk" niet kunnen uitvoeren.
En drog-reden natuurlijk, maar toch.
16-11-2017, 15:34 door Anoniem
@ anoniem van 14:29

Ja daar lijkt het nu wel op en het gebeurt steeds weer.

Eerst hebben we een situatie, die zo gegroeid is.

Later ondersteunen we de dagelijkse gegroeide praktijk door het in een wettig kadertje te plaatsen.
Telkens een klein stapje in de door ons gewenste richting bijbuigen.

Worden we teruggefloten, doen we hetzelfde nog eens dunnetjes over
of wachten op betere tijden en een gepaster moment om het toch in te voeren.

Corporaties dicteren en beheersen het bestuur binnen fascistoide structuren
en ieder die er anders over denkt beschuldigen we juist hiervan.

Grote corporaties wordt in ieder geval geen strobreed in de weg gelegd.
Hen wordt lastenverlichting aangeboden om hen maar binnen het land te houden.
16-11-2017, 16:33 door Anoniem
Door Anoniem:Corporaties dicteren en beheersen het bestuur binnen fascistoide structuren
en ieder die er anders over denkt beschuldigen we juist hiervan.

Grote corporaties wordt in ieder geval geen strobreed in de weg gelegd.
Hen wordt lastenverlichting aangeboden om hen maar binnen het land te houden.

Een ideetje.

Als wij nu als burgers eens een grote groep vormen (bv een partij of belangenvereniging) en vervolgens eisen dat wij geen belasting meer hoeven te betalen.
Moeten we dat wel dan vertreken we uit Nederland. (Het dreigement dat Shell en consorten ook gebruikt hebben)

Het precedent wordt op dit moment gemaakt door dit kabinet :-)


[Als deze groep bij elkaar de Staat meer aan inkomsten kost dan1,4 miljard dan is misschien de afschaffing van de divident-belasting opeens ook van de baan.]
16-11-2017, 17:27 door Anoniem
Door Anoniem:Corporaties dicteren en beheersen het bestuur binnen fascistoide structuren
en ieder die er anders over denkt beschuldigen we juist hiervan.

Grote corporaties wordt in ieder geval geen strobreed in de weg gelegd.
Hen wordt lastenverlichting aangeboden om hen maar binnen het land te houden.

Tijd voor nog maar een referendum (zolang het nog kan): De afschaf van de dividend-belasting door Rutte III.
Wat vindt de bevolking van dit voorstel/idee?
16-11-2017, 17:50 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:Corporaties dicteren en beheersen het bestuur binnen fascistoide structuren
en ieder die er anders over denkt beschuldigen we juist hiervan.

Grote corporaties wordt in ieder geval geen strobreed in de weg gelegd.
Hen wordt lastenverlichting aangeboden om hen maar binnen het land te houden.

Een ideetje.

Als wij nu als burgers eens een grote groep vormen (bv een partij of belangenvereniging) en vervolgens eisen dat wij geen belasting meer hoeven te betalen.
Moeten we dat wel dan vertreken we uit Nederland. (Het dreigement dat Shell en consorten ook gebruikt hebben)

Het precedent wordt op dit moment gemaakt door dit kabinet :-)


[Als deze groep bij elkaar de Staat meer aan inkomsten kost dan1,4 miljard dan is misschien de afschaffing van de divident-belasting opeens ook van de baan.]

De burger is machtig maar wel alleen als collectief en georganiseerd.
Aangezien we steeds individualistischer worden en de organisatiegraad steeds verder afneemt gaat je dat helaas niet lukken.
16-11-2017, 18:30 door Anoniem
wanneer je zelf met chauffeur rondgereden wordt heb je er zelf geen last van.... die fiets is alleen voor NOS beelden.
16-11-2017, 18:32 door Anoniem
En daar heeft men derhalve dan maar vast een voorschotje op genomen.

Over vier jaar beloven we immers weer wat nieuws
en vervolgens voeren we dat dan weer naar eigen denken geheel anders uit.

Gaat toch mooi zo! Neen ik denk dat er alleen een oplossing is door de automatische
sleepwetstructuren te frustreren met innovatieve technologie.

Wie gaat ons afschermen voor de spiedende blikken cultuur en de gluurgordijnen voor ons dicht doen.

Wie maakt ons weer even anoniem als we voor de tijd van Internet waren?
Waren we toen kwetsbaarder of onveiliger in de tijd van "good vibrations"?

We hadden in ieder geval nog niet dat unheimische gevoel van het zitten in een grote crèche
of constant te worden geleefd.
16-11-2017, 18:47 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:Corporaties dicteren en beheersen het bestuur binnen fascistoide structuren
en ieder die er anders over denkt beschuldigen we juist hiervan.

Grote corporaties wordt in ieder geval geen strobreed in de weg gelegd.
Hen wordt lastenverlichting aangeboden om hen maar binnen het land te houden.

Tijd voor nog maar een referendum (zolang het nog kan): De afschaf van de dividend-belasting door Rutte III.
Wat vindt de bevolking van dit voorstel/idee?

Zo'n raadgevend referendum waarmee we met de uitslag onze derrière mee afvegen?
16-11-2017, 19:28 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:Corporaties dicteren en beheersen het bestuur binnen fascistoide structuren
en ieder die er anders over denkt beschuldigen we juist hiervan.

Grote corporaties wordt in ieder geval geen strobreed in de weg gelegd.
Hen wordt lastenverlichting aangeboden om hen maar binnen het land te houden.

Tijd voor nog maar een referendum (zolang het nog kan): De afschaf van de dividend-belasting door Rutte III.
Wat vindt de bevolking van dit voorstel/idee?

Zo'n raadgevend referendum waarmee we met de uitslag onze derrière mee afvegen?

De burger (misschien) niet, de politiek blijkbaar wel. Maar anders heb je helemaal geen inspraak meer.
Eens in de 4 jaar stemmen zet ook geen zoden aan de dijk.

Is dit het failliet van de democratie, of van de zittende politieke partijen? (met hun nieuwe vlaggetje als symbool politiek)
Een mondigere burgerij die geen inspraak krijgt van de politici die zij enkel elke 4 jaar mag kiezen. Of alleen voor die zaken die de politici toch niet interessant vinden. Alsof je een peuter bent die afgeleid moet worden terwijl de volwassenen beslissen. Alsof ze slimmer zijn dan de rest van de klas.
16-11-2017, 23:28 door Anoniem
Wat me wel opvalt is de vrij constante consensus hier in deze draad
over in welke mate en in hoeverre de overheid rekening houdt met hare burgers.

Moet toch wel een steuntje in de rug zijn van de laatste privacy strijders
voor dat klein beetje overgebleven restje eigenheid van de burgers.

Van wie zijn wij eigenlijk nu burgers - van Nederland - of reeds van een overkoepelende EU?

Of wanneer het zo beter uitkomt?

Niet te uitbundig dat 5 mei vieren, want dan worden we weer van verkeerd patriottisme beschuldigd wellicht,
net als de nationale onafhankelijkheid vierenden in Polen.

De algemene teneur wordt ook steeds meer bevreemdender hier.

Trouwens als je hier websites scant, slaat je wel de angst af en toe om het hart:
https://privacyscore.org/

Big Brother in allerlei vormen zit ons al aardig dicht op de huid!
17-11-2017, 02:10 door Anoniem
Als de politiek door blijft gaan met in zijn eigen kleine wereldje leven dan zal het niet lang duren voordat ze door de echte wereld genegeerd worden met hun merkwaardige wetten en regels.

Dividendbelasting is een goed voorbeeld van dat eigen wereldje waarin men leeft. Niet alleen is het effect vaag en onduidelijk, je geeft een pervers signaal af en stelt je als schoothondje op ipv kabinet met sterke leiderschapskwaliteiten. Het is gewoon te zielig om aan te zien. Referendum hierover, waarom niet. Als ze het negeren is het alleen maar weer een bevestiging van dat kleine eigen wereldje waarin men leeft.

Wat moet gebeuren is meer verantwoordelijkheidsbesef bij bedrijven en burgers, niet op de overheid leunen voor wet en regelgeving maar ze zelf maken of afschaffen. Beursgangen blokkeren, gezond voedsel goedkoper maken, ipv irritante reclame op altijd en overal weer lokale clubs en scholen sponsoren, elkaar helpen afkicken van grote Amerikaanse techbedrijven, ga zo maar door. Ipv altijd maar denken meer meer meer, samen beter eerlijker.

De overheid verkwist alleen maar ons belastinggeld met hun controledrang. Feitelijk gaan ze ervanuit dat iedereen slecht is en niemand te vertrouwen is. Een dergelijke visie is een recept voor een zeer duistere toekomst. Bedrijven, burgers (en de 1e kamer zouden hier niet in mee moeten doen). Helaas lijkt die 1e kamer de laatste tijd alles klakkeloos goed te keuren.
17-11-2017, 08:18 door Anoniem
Door Anoniem: Uiteraard... En in de politiek is het een kwestie van ruilen (meestal over de rug van slachtoffers).
Ja en dat is ook de reden dat stemmen zinloos is.
17-11-2017, 08:21 door Anoniem
De huidige situatie in de Nederlandse politiek lijkt:
Meer surveillance en hardere repressie uit naam van de Vrijheid;
Het referendum afschaffen uit naam van de Democratie.
Of richting dictatuur .
17-11-2017, 09:25 door Anoniem
Je moet burgers al heel vroeg leren om eigen verantwoordelijkheid te nemen.
Het is net als met het eten van gezond fruit, groente en vis.

Krijgt het kind niet heel vroeg, met een maand of vier ,de smaak te pakken
of later niet vaak genoeg dit voedsel aangeboden, dan lukt het niet meer en is ie rijp voor de fast food industrie.
"Snoep verstandig" slogans helpen dan niet meer.

Zo gaat het hier ook. Heb je nooit geleerd voor jezelf te denken, dan laat je voor je denken.

Natuurlijk vindt een regering zulke burgers niet fijn, want ze zitten vaak in de weg bij de plannen van enkelingen,
die niet goed zijn voor het geheel.
17-11-2017, 14:17 door Anoniem
Prima. Om criminaliteit aan te pakken, mag 't van mij. Klote-criminelen. Goed dat er nagegaan kan worden waar ze zijn geweest.
17-11-2017, 14:30 door Anoniem
Of richting dictatuur .

In een dictatuur kan je niet kiezen door wie je wordt geregeerd. Nederlanders zijn wat dat betreft verwend.

We kiezen zelf door wie we worden geregeerd, en vervolgens gaan we huilen indien we niet blij zijn met het resultaat, en roepen mensen ''dictatuur''.

Bij verkiezingen krijg je als bevolking de regering die je verdient. Is het een rot regering, dan is dat onze eigen (collectieve) fout. Waarvoor velen iedere verantwoordelijkheid ontkennen.

Indien niemand meer stemt op bijvoorbeeld VVD, CDA of PvdA, dan komen ze ook nooit meer in de regering......
17-11-2017, 14:31 door Anoniem
Prima. Om criminaliteit aan te pakken, mag 't van mij. Klote-criminelen. Goed dat er nagegaan kan worden waar ze zijn geweest.

Leg uit, waarom wil jij de data van *niet* criminelen voor langere tijd opslaan, om criminelen aan te pakken ? Wil je ook preventief huiszoeking in ieder huis, ongeacht of er criminelen wonen, om criminaliteit te bestrijden ? En ga je uit van schuld, tot het tegendeel bewezen wordt ?
17-11-2017, 14:34 door Anoniem
Ja en dat is ook de reden dat stemmen zinloos is.

Met stemmen bepaal je wel wie aan tafel zitten, en wat ze dus met elkaar uit kunnen ruilen. Boeit het jou iets of je een regering hebt die erg links, danwel erg rechts is ? Of maakt het je allemaal niets uit ? Invloed op de vraag door wie ons land geregeerd wordt hebben we zeer zeker.
17-11-2017, 14:36 door Anoniem
wanneer je zelf met chauffeur rondgereden wordt heb je er zelf geen last van.... die fiets is alleen voor NOS beelden

Toen ik tegenover het binnenhof werkte zag ik diverse politici toch zeer geregeld op de fiets *ongeacht* of de NOS in de buurt was. Voormalig minister Donner, GL-leider Jesse Klaver, en enkele anderen. Je cynisme lijkt wat dat betreft niet geheel terecht. Overigens is op de fiets voor politici die in centrum Den Haag wonen soms ook gewoon sneller ;)
17-11-2017, 14:37 door Anoniem
Fijn, ga ik voortaan lekker op het FvD stemmen, stelletje arrogante politici.

Waarom zou je gaan stemmen op een partij die de motie tegen dit voorstel *niet* heeft gesteund, wanneer je je stoort aan dit voorstel ?
17-11-2017, 17:08 door Anoniem
Door Anoniem: Indien niemand meer stemt op bijvoorbeeld VVD, CDA of PvdA, dan komen ze ook nooit meer in de regering......

Dat zie je wel bij de vorming van coalities. Zo hebben er bv "heel veel" mensen op de Christen Unie gestemd. En daarom kan die nu zijn stempel op het kabinetsbeleid drukken. :-)

Was het maar zo simpel, dat de uitslag alleen bepalend was.


Vraagje: Hoeveel draagkracht heeft de sleepwet bij de bevolking?
De politieke partijen (in ieder geval de coalitie) is voor. En heeft al aangegeven maling te hebben aan de mening van de burger.
Hoe is dit nog representatie van die burger? En we moeten dan bijna 4 jaar wachten voordat je ze mag "afstraffen" als dat nodig blijkt te zijn. Iets van paard achter de wagen spannen.
En let wel: mogelijk is een meederheid van de bevolking voor de sleepwet. Maar we weten het (nog) niet. En de politici interesseert het niet.
17-11-2017, 22:33 door Anoniem
Door Anoniem:
Ja en dat is ook de reden dat stemmen zinloos is.

Met stemmen bepaal je wel wie aan tafel zitten, en wat ze dus met elkaar uit kunnen ruilen. Boeit het jou iets of je een regering hebt die erg links, danwel erg rechts is ? Of maakt het je allemaal niets uit ? Invloed op de vraag door wie ons land geregeerd wordt hebben we zeer zeker.
Vraag dat dan maar eens aan de PVV stemmers en als die ja zeggen ben ik het met je eens.
20-11-2017, 10:37 door Anoniem
Demos = volk
Kratos = macht

Maar ja als de grondwet al niet sluitend is...Ik denk dat we moeten waken dat wat we er aanvankelijk mee wilden bereiken geen geweld moeten aan doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.