door Febee in Buitenland  ·  48 Reacties

  • 16
  • 989x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Dat in vele van deze buurten sprake is van een toenemende radicalisering moet de Republiek er toe leiden zichzelf in vraag te stellen,” aldus de president. “Die radicalisering werd enkel mogelijk omdat de Republiek deze buurten had opgegeven. We lieten in te veel districten toe dat vertegenwoordigers van een godsdienst, die teren op haat en vernietiging, oplossingen brachten die de Republiek niet langer bood.”

Volledig mee eens.

14
1 BlackNinja

Dat zullen veel Fransen niet leuk vinden om te horn, maar het klopt voor een groot deel wel.

De franse samenleving heeft immigranten altijd uitgestoten en gediscrimineerd en is zwaar nalatig geweest om problemen die zich al veel langer voordeden op te lossen. Getto vorming is een van de gevolgen.

35
2 TedjeR

Klopt wel; ontevredenheid en gebrek aan perspectief kan een voedingsbodem zijn voor radicalisatie.

13
3 d6072b01

mooi, de man heeft het licht gezien.
volledig mee eens.

26
4 info

Slapen de pvvers nog of zo?

30
5 griepje

@5
Die zijn nog aan het wachten op een tweet van de heilige Geert om te horen welk standpunt ze dienen in te nemen in deze.

26
6 NKreaguurder

@6 [ een tweet van de heilige Geert ]

Dat zal iets worden als "Macron is geislamitiseerd"... in 5, 4, 3, 2, 1, ....

24
7 TedjeR

* Verwijderd door de redactie *

8 Manja

@6 question

12
9 rEmco44

Zo is dat , als je onkruid begiet dan groeit het weelderig.

5
10 El Matador

Het is niet alleen de schuld van Frankrijk natuurlijk,ook Nederland,Duitsland,Rusland en een aantal landen in het Midden-Oosten.Veel verschillende landen zijn dus schuldig aan het radicaliseren van jongeren. Toch is er één overeenkomst.

3
11 kelly11

De man spoort echt niet. Als men geen islam had binnengelaten dan bestonden de huidige problemen helemaal niet. Frankrijk had ook gewoon zijn grenzen gesloten moeten houden voor deze fascistische ideologie. Het probleem zit hem niet in Frankrijk maar in de islam.

9
12 PFL

@3 . Ontevredenheid? Hierheen komen om een uitkering op te strijken in plaats van in eigen land aan het werk te gaan en dan toch ontevreden zijn dat men niet nog meer gratis in de hand geworpen krijgt.
Mensen die ontevreden zijn met wat ze hier gratis krijgen, mogen vandaag terug naar eigen land.
Daar zijn ze vast wel tevreden.....

7
13 PFL

@12 Als ze in de 18de, 19de en begin 20e eeuw gewoon lekker uit Noord Afrika waren weggebleven, was Frankrijk nu ook een ander land...

Zijn punt is dat, als je mensen in hele districten aan hun lot overlaat, ze dan weleens ontevreden kunnen worden en gaan radicaliseren. Was het niet Islam, dan wel een andere extreme ideologie.

10
14 d6072b01

Dus nou gaan ze ook in Frankrijk openlijk en officieel de moslims voortrekken bij alles. Zij gooien met stenen en erger, en hij gaat ze pamperen.

6
15 Wendel

@13 Het gaat hier helemaal niet uitsluitend om nieuwkomers.

7
16 d6072b01

@15 Onzin, hij legt gewoon de vinger op de zere plek. Hij "benoemt" juist. Wat ik van Macron verwacht is niet pamperen, maar eens werk maken van de economie en gelijke kansen.

17
17 d6072b01

"Macron: “Schuld voor radicalisering ligt bij Frankrijk zelf” "

Wat een charlatan. Hoe haalt hij het in z'n hoofd zomaar de schuld bij Frankrijk zelf te leggen. Bah.


/sarcoff


@12 "De man spoort echt niet. Als men geen islam had binnengelaten dan bestonden de huidige problemen helemaal niet. Frankrijk had ook gewoon zijn grenzen gesloten moeten houden voor deze fascistische ideologie. Het probleem zit hem niet in Frankrijk maar in de islam. "

Inderdaad, eerst met de vinger naar een ander wijzen!

5
18 tripomatic

@5 Nee die hebben een( GRIEP ) virus

10
19 Bollieboos

ivm. [“De radicalisering heeft plaatsgevonden omdat de Franse Republiek ontslag had genomen,” zei Macron in het noord-Franse Tourcoing.]

Daar zit misschien wel iets in... maar ik vraag me wel af of het dan volgens Macron ook zo is dat men, bijvoorbeeld, het Koninkrijk België, de Bondsrepubliek Duitsland en het Verenigd Koninkrijk eveneens ontslag had genomen? Lijkt me wel toch?

Of eh... bedoelt Macron eigenlijk vooral te zeggen dat geweld en criminaliteit in het algemeen nou eenmaal plaatsvinden omdat de Franse Republiek (of welke overheid dan ook) ontslag had genomen, wat betreft No-go area's - https://en.wikipedia.org/wiki/No-go_area e.d?

2
20 ZieOnderkantBlik

"We lieten in te veel districten toe dat vertegenwoordigers van een godsdienst, die teren op haat en vernietiging, oplossingen brachten die de Republiek niet langer bood.”

En wat voor een mooie OPLOSSINGEN brachten deze vertegenwoordigers, zeg..

2
21 Borderless

@20

Misschien hadden ze geen ontslag genomen, maar waren ze te laconiek, goedgelovig, te politiek correct en wilde ze signalen niet zien en moffelde ze deze weg...?

Wie weet wat de reden is geweest, maar dat ze nu een probleem hebben staat wel vast.

Maar ga je die dan met dezelfde houding/instelling die deze problemen wellicht veroorzaakt hebben, oplossen?

Denk het zo niet werkt.

1
22 Borderless

@22

"dat" question

1
23 Borderless

@20
In Nederland heb je geen no-go aera's. Maar het feit dat in veel landen de overheid wegkeek van de problemen heeft zeker bijgedragen aan de groei van de onrust.

12
24 AJ74

@24 "In Nederland heb je geen no-go aera's." Voor leuke blonde autochtone vrouwen, bejaarden, homo's en joden met keppel is z'on islamitisch wijkje doorkruisen toch een hele gewaagde en gevaarlijke onderneming.

3
25 Vrijbuitertje

Wel apart dat het over er van alle Chinezen, Surinamers, geimmigreerde europeanen algemeen maar 1 groep in de laatste decennia zijn geradicaliseerd. Hoe zit het dan met die andere groepen? Kregen die wel alle hulp?

Wel discriminerend dat we dan alleen die moslims zo hebben laten zitten dat radicalisering hun enige optie was....

1
26 lost

** gebruiker verwijderd **

De Marokkanen in Nederland bewijzen het ongelijk van Macron. Als Marokkanen in Nederland zich normaal gedragen en zich aan willen passen aan de samenleving, zonder hun geloof op te hoeven geven, dan kunnen ze alle kansen krijgen.
Zij kiezen ervoor om zich af te zetten tegen de samenleving en geven al toe dat zij ons haten.
Een land kan niet meer doen dan Nederland heeft gedaan en toch neemt de onvrede en haat tegen moslims met de dag toe. Dan kun je je afvragen wie of wat hiervan de oorzaak is? In ieder geval niet Wilders en de PVV, niet Janmaat en ook niet Fortuijn.

27 verwijderd5929219

Flauwekul. Chinezen, Indiers, Vietnamezen,..... en vele anderen gaan gewoon zelf actief en positief aan de slag, hebben geen last suprematistische gevoelens, zijn beleefd, leren en werken hard. Die prettige eigenschappen kom je bij moslims gewoon minder tegen.

1
28 Soare

@26 Daar zal niemand op reageren, of ze komen met een antwoord dat je/wij islamofoob zijn. En dan kom het daardoor. Maarja hoe komen ze aan dat woord? Waar komt dat woord vandaan?, oja omdat ze het er zelf naar gemaakt hebben.
En ja er is een deel ervan die dat niet doet. Maar die beschermen en komen wel op voor de geradicaliseerde moslims, geven ze huisvesting, vertellen niet aan de politie dat ze een bom willen plaatsen etc.

1
29 etymologie

Dan ligt deradicalisering ook in handen van Frankrijk, gaat even pijn doen.
Even een paar honderdduizenden boeddhisten invliegen en klaar

2
30 chouffleur

Die Macron toch....
Bewust stopt hij zijn arm nog verder in de figuurlijke islamitische aars, terwijl hij onbewust de werkelijke schuldigen aanwijst.

"Die radicalisering werd enkel mogelijk omdat de Republiek deze buurten had opgegeven."
-Ja, dat is het Macron. Niemand is schuldig of verantwoordelijk behalve de Republiek.
Vervolgens krijg je; "We lieten in te veel districten toe dat vertegenwoordigers van een godsdienst, die teren op haat en vernietiging, oplossingen brachten die de Republiek niet langer bood."
-Precies Macron, dat is het!
Al zou ik het wel wat krachtiger willen uitdrukken; We lieten te veel van die vertegenwoordigers van een godsdienst, die teren op haat en vernietiging, toe in de Republiek terwijl we wisten/hadden kunnen weten wat hun 'oplossing' is met de wereld.

Dit is allemaal leuk en aardig maar die Macron zegt het zelf eigenlijk al.
"....te veel van die vertegenwoordigers van een godsdienst, die teren op haat en vernietiging..."
Hij gebruikt de termen 'salafisten' en 'salafisme' maar dat is net zoiets als 'Zionisten' of 'Zionisme' gebruiken voor Joden.
Waar het in werkelijkheid over gaat is de islam en moslims.

Te veel van die gasten op één plek zorgt gewoon voor ellende.
Overal in de wereld zien we dat.
Maar de moslims zelf gaan ook niet vrijuit.
Immers, in verpauperde buurten waar geen moslims zijn, zouden de mensen dan ook moeten radicaliseren (waar naartoe??).
Gek genoeg zien we daar wel vaak 'klootjesvolk' zitten maar geen 'ideologie' die daar de mensen toe zet om te radicaliseren.

Btw, 'radicaliseren' vind ik, in deze context, maar een vreemde term.
Het suggereert dat iemand extreme gedachten krijgt en daar ook naar wil handelen, anders dan het gangbare/de status quo.
Maar de islam is sowieso al radicaal en extreem.
Een gematigde moslim is in de ogen van de islam helemaal geen moslim (IS heeft ze bij bosjes afgeslacht).
Een goede/ware moslim is dus eigenlijk een geradicaliseerde moslim.
Hoe geradicaliseerde, hoe dichter bij de kern.

Nog een keer; Hoe geradicaliseerde, hoe dichter bij de.......bron.

Succes Europa.
Oh ja, Nederland, pas een beetje op de 'districten' Groningen en Limburg.
De verpaupering gaat daar sneller dan elders.
Straks zitten we met honderdduizenden 'geradicaliseerden'.

1
31 Malinois

Ze zujn een dictatoriaal regime gewend. zo moet je ze ook behandelen.
Europa is juist te lang tolerant geweest ..
mensenrechten hebben hier de overhand gekregen.
Laat filmpjes van moslimrellen in het M.O Noord Afrika zien en ze vragen je doodleuk waar is de politie..en waarom doen die niks.

1
32 Lunatiek

Trouwens de situatie Frankrijk en Nederland kun je niet echt vergelijken Frankrijk heeft heel noird afrika bezet.
bv Algerije zinn 100000en doden gevallen.

2
33 Lunatiek

Eh wacht ff, in het frans is weg route en kijker is visionneur.
Dus: Macaron est un visionneur de la route.
question

3
34 Jan met de korte achterlul

@25 en dat typ jij vanuit je zolderkamer in brummen?

5
35 Denisova

Logica: Hoe meer aanslagen je pleegt hoe meer subsidie, rassenvoorrang en religieuze macht je krijgt. De grap van links is dat ze altijd toegeeft. De grap van de islam is dat ze dat nooit doet., Dus zo kom je in die spiraal terecht.

Een naïef calculerend corrupt premiertje. Tony Blair 2. Rutte 3.

Conclusie: Meer van hetzelfde. Dus het gaat nog erger worden.

2
36 purelogica

Dus maw de fout van het bestuur.

1
37 Ratio

Net als Trump, wordt nu ook Macron al een beetje wakker.

1
38 Wil je niet weten

Natuurlijk, schuld ligt nooooooit bij de radicalen zelf..

2
39 BenErWeer

@5
Dat kan wel eens kloppen.
Die werken namelijk over het algemeen.

2
40 BenErWeer

@1 @2

Klopt, dapper ook van Macron om hier de schuldvraag ook bij de Franse staat te leggen.

5
41 Drumpf

@41

Het is waar. Maar... als Frankrijk geen VS imperialisme steunde. Zouden de Moslims dan minder Sharia willen in Europa en de rest van de wereld?

Dream on!

2
42 Vanillastick

Uit onderzoek blijkt dat de meeste aanslagplegers/terroristen hoogopgeleid zijn, uit middenklassengezinnen komen.

Het overgrote deel van de terroristen blijkt niet schizofreen of psychotisch te zijn, of andere psychiatrische aandoeningen te hebben

Jongeren die radicaliseren zijn vaak vervreemd van hun omgeving en zetten zich af tegen familie, de “normale” maatschappij of de machthebbers in hun samenleving. Gewoon extreem lastige pubers dus.

Ook vereenzelvigen ze zich met een bepaalde groep slachtoffers, vooral omdat zij hetzelfde geloof aanhangen. De laatste jaren is te zien dat terroristische organisaties als Al-Qaida en IS daar slim op inspelen; op internet wemelt het van de filmpjes met gedode kinderen in Syrië of Afghanistan, en er wordt vaak letterlijk gezegd dat het de plicht van iedere moslim is om zijn “broeders” te helpen.

1
43 Mariska3

"De Franse president Emmanuel Macron heeft de schuld voor de opkomst van het islamisme in Frankrijk bij zijn eigen land gelegd."

Klopt als een Bus en net als de rest van de Europese landen.
Maar niet door het gros van de eigen bevolking, maar door de overheden van de afgelopen decenia`s en nu door Brussel en Merkel.

De grootste fout is geweest om ongeveer vanaf 1975 moslims toe te laten met een tot nu toe een permanente verblijfstatus.

Integreren en assimileren deden en doen ze niet.
Turk blijft Turk
Marokkaan blijft Marokkaan.
Waarvan de meeste onder hun loyaal zijn aan terrorisme

De huidige toestroom van de islamitische gelukzoekers maken dit alleen maar erger.
Tussen het kleine percentage echte vluchtelingen zitten het gros van uitschot en terroristen.

0
44 Dachtutniet

@35 probeer het anders een keer inhoudelijk..

0
45 Xmod

@44 : Zo mee eens. Marcon legt de vinger voor een deel op de zere plek maar vergeet hierbij wel de andere facetten te noemen. Uiteraard ligt de schuld voor een deel bij Frankrijk zelf, maar ook bij de bevolking en zeker bij de islamieten zelf. De grootste schuldige is echter het politiek correcte knuffelbestuur die hoopten dat met extraatjes en knuffels mensen over probeerden te halen om de normen en de waarden van het land aan te nemen.

Ze hebben de sterke sociale cohesie van de islam volledig onderkend. Het sterkste punt van de islam is dat het een eenrichtingsreligie is. De islam is heilig en al het andere niet. Ben je eenmaal lid van de islam dan blijf je het ook tenzij je tegen fysieke en mentale bedreigingen aan wilt lopen als je de religie wilt verlaten. Sterke sociale controle en correctie vanuit de maatschappij snel.

De overheid heeft ook geopteerd om mensen die hier kritisch over waren de mond te snoeren. Dat waren uiteraard direct racisten. Dat hebben we in Nederland ook meegemaakt. Jan Maat, Pim Fortuin en Geert Wilders om maar een paar voorbeelden te noemen. De tactiek was ongeveer, noem die mensen racisten, snoer ze de mond en het probleem bestaat niet meer. Mensen die dezelfde zienswijzen hebben als bijvoorbeeld Geert voelen zich daardoor niet serieus genomen en vinden het al helemaal niet prettig om als racist bekend te staan. De emotionele chantage door de overheid heeft niet geleid tot een oplossing. Sterker nog, deze werkt contraproductief want het sterkt de islamitische gemeenschap in hun gevoel dat ze sterker zijn dan de Europese maatschappij. Ze worden immers niet gecorrigeerd. Dat is normaal en kun je ze ook niet kwalijk nemen.

Een simpele psycholoog zou uit kunnen leggen wat er gebeurt als er 1 persoon binnen een groep is die zich af gaat zetten tegen de rest en niet gecorrigeerd wordt, zeker als deze persoon meer mensen met zich mee krijgt. Zonder correctie zal hij door blijven gaan. Menseigen immers, grenzen op zoeken.

Dus als Marcon met een vinger wil wijzen dan zal hij naar zijn eigen overheid moeten wijzen die nog steeds niet goed corrigerend op kan treden. Die niet kan laten zien wie de baas is. De situatie is dusdanig aan het verslechteren dat we moeten hopen dat the point of no return niet behaald wordt.

0
46 Gezond boerenverstand

Ik ben benieuwd wat Macron in gedachte heeft om de situatie in de banlieues te verbeteren. De bezem door het salafisme aldaar halen lijkt me een goed begin.

1
47 Dune

@43
De grootste islamitische haatzaaier uit den Haag Rudolph H, is notabene een zoon van een rechter in de jeugdzorg.
Een Nederlandse man die zijn kind heeft dood geschud, en tot de islam bekeerd is.
Niet bepaald iemand uit ,n achterstand milieu.

1
48 Marrie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Column | En toen verdween ook supermarkt De Bruijn uit Nootdorp

Klopt wel. Nederland verandert onder invloed van de macht van de grote bedrijven. De vraag is moeten we die grote bedrijven wel willen hebben. M...

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Het hele EU systeem ondermijnt de democratie. Als een staat democratisch wil zijn dan moet je uit de EU. De EU gaat tegen het principe van democ...

23 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
ZZP-docent per uur bijna twee keer zo duur

Dat lossen ze niet 123 op. En mensen die een hoog tarief gewend zijn terug zetten naar een laag tarief gaat met zoveel agressie gepaard. We ...

29 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@35 Ongeveer 1 op 30 miljoen mannen heeft een kleine huidplooi van minder dan 3 centimeter in plaats van een penis....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@33 wat als je niets hebt zitten tussen je benen?...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

rebo
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@31 ""Waarom zou je met bv een X je paspoort niet meer kunnen gebruiken waar het voor bedoeld is? ""Dat zeg ik ook niet dat het niet kan. ...

2 uur geleden geplaatst door rebo

van Keulen
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het is eigenlijk heel simpel:Met wat je tussen je benen hebt zitten dat bepaalt je geslacht en niks anders....

2 uur geleden geplaatst door van Keulen

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Je voelt je aangesproken he? "Tieft toch op" Bahahahahah XD...

4 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow nog beter, Jullie trotsheid he? Kijk wat er hier mee gaat gebeuren voor de natuur **werkt gas demonstrerend de het graf in** Bahahahaha XD...

4 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow en wat persoonlijke aanvallen of persoonlijk maken :D Heej jij rijdt toch een auto omdat je de milieu wil verzien? Bahahahah XD...

4 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
English Adult FilmWca Productions PornSex Speech TamilWww XhamBhan SexXxxx Teen VideoKim Kardashian SexxxSonya Blade PornEdging HandjobsIndian Pornstars TubeBig Tit PornstarsJizzyouNewxxxsexXnxx UrineWww Pron Movie ComBig Cougar TitsAothentaiMilf LiteroticaPorn Sexy AuntyFree Porn Black LesbianWww.91porn.comRayveness CreampieAddie Andrews PornBest Pics NudeHot4lexi Onlyfans LeakJuq-419Delhi AuntyBig Porn IndianNaked ParentsArgentina NudeBig Tits CreamieBig Tits AsmrLesbian Masaage PornMinecraft Comic PornDownload Pron For FreeHd PornohSimpcituAmy Rise PornHd Mein BfMoney PronOnly Fans MilfSextb.netTeenagers NudeCoje RricoPorn Forced Gay/r/nsfwBrazzers PornhdPetite PawgXxxgxYiuySex Hindi Audio VideoJav Porn SiteZoey HollawayJav English SubsNosomi AsoPorn On WweOirnLela Star TwitterLeaked Celeb TapeFilm Amateur XPornos NouveauWw.w Hamster.comXhamste4Indean Xxx ComRani Sex PhotoVedio XxxxTelugu Audio Sex VideosSixyeBap SexHindi Randi PornCheating GfpornNude Joyce DewittIndian Uncut Web SeriesHypno Gay PornFatal MadaBrittanya Razavi LeakPinky Doll OfSwathi Naidu NudeSaxy ComTaxi Driver SexSaniloni X VideoMaidsex VideoExtreme FutanariAmateur Bbw AnalSssnioerwolf NakedTumbl MilfDesi Actress NudeInteracial PornosDvdempire AdultPlus Size Naked WomenXnxx New WebsiteAmerican Sexy Video BfHerley Quinn PornSausage Party OrgyMasturbate BlondeOlivia Munn NidesNepali Sexy XxxBhojpuri Bhabhi SexLesbian PorbLibraluveAditi Mistry XxxKullad Pizza VideoCorinnakopf NudeNxnnnCate Blanchett NudeBig Booty Naked WomenHardcore CryingAsiacarreranudeTorrent For PornInfluencersgondwildXnx Video BhabhiWatch Erotic MoviesCarmen HayesSexy Redd PornUnderstallXnxx Porn Sex VideoXxc Sex ComCheekies NudeIndian Mature SexKaamwali NudeStepdoghter PornLive Lesbian PornLargeporn FilmsPorn ChatListcrawler Houston TxDeepfake Porn VideosFree Pron PerfectXnxx KoernLiseli P OrnoFemboy Jerks OffNude SketchLana Rain HimenoNaked Tumblr WomenXxx S Xxx SSimmie De SouraSexlive CamOnlyfans GratiaRachel Starr PoAdam4adsmBbw Lesbians PornPenes FotosSarah Vandella BjAsuka AkaRomantic Sex Video EnglishXxx Hindi Sex Hd VideoLadyboy Fucks GuyNude MangaRiley MasonPawg BrunetteErik Rhodes