CDA: 'Wolven zijn bedreiging voor Nederland' (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Peter Popnagel in Binnenland  ·  66 Reacties

  • 4
  • 1139x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat is toch geen manier om over je eigen Tweede Kamer-fractieleider te praten?

2
51 progressiefliberaal

@48 Ik wil je wel even met een van je eigen argumenten omtrent wolven rond je oren slaan.

Je quote in @37 :

"Verder wil ik jullie wat betreft die schuwheid van de wolf nog even wijzen op:
https://www.snowchamps.nl/nieuws/medewerker-van-skigebied-achterna-gezeten-door-wolven
En dan vooral deze passage:
>De oorzaak van dit incident is volgens onderzoekers vrij duidelijk. Een roedel wolven in het gebied gedraagt zich al een tijdje bijzonder roekeloos en deze wolven zouden ook al een keer gespot zijn in het dorp Banff zelf. Door het roekeloze gedrag zijn al meerdere wolven doodgeschoten waardoor ze nu nog maar met drie wolven zijn en daardoor juist steeds roekelozer worden. Ook hebben toeristen een aardige hand in dit verhaal, doordat ze de wilde wolven voeren. De beesten associeren mensen daardoor met voedsel waardoor ze steeds dichterbij durven te komen.

1
52 tripomatic

@52 Heuh, er is een stuk weg gevallen.........

Aanvulling:

Dus toeristen voeren wolven waardoor deze een makkelijke voedselbron gaan prefereren en dicht in de buurt van mensen gaan komen.

En dan wordt er vervolgens met een beschuldigende vinger naar de wolf gewezen. Da's wel een tikkeltje kort door de bocht.

1
53 tripomatic

@52 ; Ja en? Ga je het nog weerleggen of dump je alleen de quote?

5
54 Mariska3

* Verwijderd door de redactie *

55 Chat Baker

@48 - @47 - @46 - @43 - @42 - @41 - etc. etc.

Je reageert nogal panisch en dat is nergens voor nodig.

In Nederland zal nooit een 'wolvenplaag' optreden zoals die in de 19e eeuw nog in delen van (Noord-)Limburg en de Veluwe bestond. Alleen al de aanwezigheid van het grote aantal drukke verkeerswegen vormt in het huidige landschap een onneembare barrière, getuige de vele dodelijke slachtoffers onder wolven in Duitsland en Nederland. Bovendien is de wildstand in het merendeel van de Nederlandse bossen, bosschages en landelijke overhoekjes van een dusdanig laag niveau dat wolven daar (nog) niet duurzaam van kunnen leven.
Wolven kunnen inderdaad in uitzonderlijk zeldzame gevallen mensen lastig vallen. Het betreft hier veelal individuen met een afwijkend gedragsprofiel. De kans dat dergelijke wolven de komende 25 jaren in Nederland opduiken en eventueel schade toebrengen, acht ik als nihil of te verwaarlozen. De huidige wolven die nu mondjesmaat in Nederland worden gesignaleerd, zijn afkomstig uit Duitsland en vormen een 'voorhoede' van min of meer pionierende, jonge dieren. Dergelijke dieren zijn zeer schuw en mijden iedere vorm van direct contact met mensen zéér zorgvuldig.

Dan: schade aan huisdieren en vee.
Helaas is dat niet geheel uit te sluiten. (Oost-)Nederland heeft de afgelopen 175 jaar (Limburg 150 jaar) geen wolf meer op zijn grondgebied gehad. Boeren hebben daardoor het nut van hoge en dichte omheiningen rondom vee laten varen. De in de jaren '50 van de vorige eeuw ingevoerde prikkeldraad is spotgoedkoop en vormt nu een super-toegankelijke omheining voor wolven. Als we daar nu de onder @24 gestelde wetsbeginselen op loslaten, dan moeten we ontegenzeggelijk concluderen dat er werk aan de winkel is in het huidige cultuurlandschap om tegemoet te komen aan de wet én aan het belang van de boer.

Dit laatste is natuurlijk tegen het zere been van de Corrupte Drammende Agrariërs (CDA). Immers, boeren worden alweer benauwd voor extra kosten die moeten worden gemaakt voor omheiningen enzo.

1
56 Peter Popnagel

* Verwijderd door de redactie *

57 Chat Baker

@53 ; Nee. Het zijn twee losstaande zaken.

A) Wolven prefereren een gemakkelijke prooi. Wanneer het doden van een schaap gemakkelijk blijkt dan zullen zij dat vaker gaan doen en dat ook leren aan hun nakomelingen. Het gevolg is dat de wolf geen positief effect meer zal hebben op de wildstand terwijl dat effect op de wildstand juist het enige echte argument van de pro-groep is.
B) Door druk van mensen op de natuur zal de wolf zijn natuurlijke schuwheid verliezen waardoor gewelddadige confrontaties (van beide kanten hé?!) onvermijdelijk worden.

3
58 Mariska3

@53 ; Ik gebruik geen beschuldigende vinger naar de wolf. Ik zeg alleen dat er geen plaats is voor de wolf in het te dichtbevolkte Nederland. Ergo: ik geef daar juist Nederland de schuld van maar dat kan je niet veranderen. Je kunt wel voorkomen dat de wolf zich vestigt in Nederland door ze te vangen en naar een gebied te transporteren waar ze wel op een natuurlijke wijze kunnen leven.

3
59 Mariska3

@56 ; Dat afwijkende gedragsprofiel wordt dus veroorzaakt door een te grote druk van de mens en die is in Nederland onvermijdbaar.

3
60 Mariska3

@60
Met mensen zoals jou is de wetenschap volslagen overbodig.

Kind, ga een boek schrijven, hervorm de wereld en til de mensheid naar een hoger plan! Jij hebt alle wijsheid in pacht waar de mensheid al eeuwen naar zoekt!

1
61 Peter Popnagel

@61 ; > >De oorzaak van dit incident is volgens onderzoekers vrij duidelijk. Een roedel wolven in het gebied gedraagt zich al een tijdje bijzonder roekeloos en deze wolven zouden ook al een keer gespot zijn in het dorp Banff zelf. Door het roekeloze gedrag zijn al meerdere wolven doodgeschoten waardoor ze nu nog maar met drie wolven zijn en daardoor juist steeds roekelozer worden. Ook hebben toeristen een aardige hand in dit verhaal, doordat ze de wilde wolven voeren. De beesten associeren mensen daardoor met voedsel waardoor ze steeds dichterbij durven te komen.<

Noem je die onderzoekers ook "kind" omdat ze dit zeggen?

3
62 Mariska3

@58 en @60

Allang ontkracht door de deskundigen. Maar ja; die hoor jij niet, hun rapporten lees jij niet. Je trollt lekker door.

@59

Ook allang weerlegd door deskundigen, maar jij leest geen links. Het patroon is nu wel duidelijk: een bange trol die vreselijk eigenwijs is en de wijsheid in pacht denkt te hebben. Daar is geen discussie mee mogelijk, met iemand die andere meningen en wetenschappelijke rapporten volledig negeert en lekker doordendert. Gelukkig valt het meer mensen op, dat gezwam.

1
63 weerman

* Verwijderd door de redactie *

64 Chat Baker

"Volgens het Wereldnatuurfonds is de terugkeer van wolven en beren in Europa 'een succesverhaal'"

Eerst zijn ze niet blij, dat wij in aantal afnemen, dus proppen ze er zoveel mogelijk islamieten bij. En daar zitten figuren tussen, die ons willen opblazen, dat ook regelmatig doen. Maar dat er overbevolking wordt gecreëerd waar die niet is, en tegelijkertijd natuurgebieden ingesteld waar die niet kunnen, dat schijnt niet tot ze door te dringen.

Schijnt, want naar mijn idee willen ze nog steeds dat plan doorvoeren, waarbij mensen in een soort laagbouwsteden wonen, en wel het toegestane soort mensen, de niet toegestane eigenschappen worden er zorgvuldig uit gewied momenteel via economische maatregelen tegen bepaalde groepen.

En daarbuiten moet de hele wereld één groot natuurgebied zijn. Steden voor de slaven, de rest een speelplaats voor de bazen.

4
65 Wendel

Te veel geloof in sprookjes bij het CDA.

1
66 Trompetsignaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Reconquista
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

@4Ik denk dat ze wel weten van wie de honden waren. De hondenpaspoorten zaten in de tas en daar staan ook de gegevens van de eigenaar op. En d...

zojuist geplaatst door Reconquista

Weetal
De nieuwe premier krijgt het zwaar

Komt omdat het vorige kabinet ereen puinhoop van heeft gemaakt....

3 minuten geleden geplaatst door Weetal

ongelovenloos
IS-woordvoerder roept tijdens toespraak op tot aanvallen tegen christenen en joden

Dit gebeurt om dat ze er niet voor op de vingers worden getikt .en wederom een geluid van Amnesty die dit soort dingen de kop in moeten drukke...

4 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
183 bestuurders op de bon geslingerd voor rijden met mobiel in hand

Er moet ook eens gecontroleerd worden op mensen die hun navigatie of mobiel midden op het raam hebben geplakt .Negen van de tien keer zitten z...

7 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Slavink
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@13 ja, vreselijk, nooit inhoud maar zo vaak op tekst, woordkeus en daar maar over etteren ... 🙃...

7 minuten geleden geplaatst door Slavink

soapbox
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@27 Idd , er zijn al meerdere malen vrouwen tot pulp geslagen in diverse sporten waar transgenders meedoen in vrouwen/meisjes competities.Die ...

8 minuten geleden geplaatst door soapbox

Strongoli
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@40Volmondig: Nee....

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
183 bestuurders op de bon geslingerd voor rijden met mobiel in hand

Tsja en die boetes zijn na de nieuwe verhogingen, niet misselijk te noemen....

12 minuten geleden geplaatst door Strongoli

baba jaga
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@14 Ik zie het ja .Indd goed gezien van Graaier....

12 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Strongoli
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

@1Kan ook zijn dat eigenaar de kosten van een hond, of een eventuele medische ingreep niet kon betalen.En verder, hangen daar geen camera�...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Impregnate PornHorse RimmingCelebrity Nude NakedPorn InmageDana Plato NakedIndian Gay Fuck VideoMilf CartoonMasti ChudaiXvideo Sis And BroAtk GirlfriendIncestvideosMirando Otto NudeMom Seduced MeWife Caught NakedPervmomsHentai VirusPornhbسکس دوجسهMasterbation LesbiansCurvymama150Tongue Kiss DeepSaxi MoveSexy Video Full Hd SexySoft Core SexHenti EngNadigai Roja Sex VideoMasturbation By Girls123pornDesi Bhabhi HandjobDesi Wife ExchangePorn Animation MonstersUp And Coming PornstarsPornos Mere FilsBeutifull NudesCharmsukh XxxDaisy Lavoy DickdrainersJapanese Big Boobs XxxDesi Bhabhi Outdoor SexNude NurceBridgette B Double PenetrationQuadrinhos Eroticos 3 DXvideos CóBelleolivia3xXxyyxSexual Chronicles Of French FamilyElla Brooke PornBhabhi Porn MoviesCute Girl Porn HdMia Malkova Porn Videos DownloadHidden Camera In Public ToiletAmature CreampieSexo CaserosxxxDenver SwingersBest Cheating Pornstarsسكس كاملStreetblowjobsPorntrex AnalSasha Grey XxxSex Hot Romantic VideoIndianparksexIndian Desi Lesbian PornGilf SexJapanes Sister PornDoublelistWho Is Teanna TrumpNatlie RoushVintage PornosuMaking Her SquirtLeaked Whatsapp PicturesKinky Sex Stories.Fucking Wifes SisterSleep PorntubeSites PornorVídeos PornogayAngel CummingsDiora Baird PussyEnglish Blue PictureFirst Night SexySsbbw CaitideeTamil Tv Serial Actress SexBig Tit Asian LesbianMom Son Shower PornJennifer Morrisson NudeIndian Sex PornhubHot Girl Boobs PressOld Granny PornX Videos HideFist Time Xxx ComHot FuckingvideoTurkish Porn HdApp OmegleSxnpaijadeWaifumia NudesMumbai Xx VideoSpang BangPublic Stranger PornWww.pornxxxvideos.comXx Vidoe HdSexy Video Full Hd DehatiUncutwebseriesDesi Bhabi XhamsterSunny Leone New Xx VideoAmerican Full Sexy MovieBear CumshotsWhicked WimsCpllege PornLeila Arcieri NudeXxxxxxxxxxxwSunny Leone Bathroom VideoPorn Video RealFrance VoyeurBlack Porn ThreesomeKeralasexvedioSecondlife PornNew Hindi Hot Web SeriesSexy Bf Sexy Video BfNipple PokiesBdsm SitesOvguide AduWreck It Ralph PornBeautiful Indian Nude GirlsPipaypippoHaramase GamePooornMature HandobTeen WhoreNude WicesSudipa Dutta NudeMamigiany374522 HentaiNude Village AuntyX Jabardasti VideoZishy NudeMallu Maria NudeBrianna Beach Mom PornHard Sex Full MoviesNaked Nico RobinXxx Desi RajasthanBlumpkintubeAnime SexsDanny D BrazzersChoda ChodaXx Video Xx Video XxCrissy Moran PornJenna Presley AnalDry Humping PormEvaelfie TwitterFather Daughter HentaiTristin Mays NudeBjxxx