Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Thinkstock

Man (30) maakt 11-jarig meisje zwanger. Rechter spreekt hem vrij omdat er geen sprake is van dwang

In Frankrijk heerst er grote commotie omdat een rechter een man heeft vrijgesproken die seks had met een 11-jarig meisje en haar zwanger maakte. Ook eind september zorgde een gelijkaardige rechtszaak voor ophef.

82 reacties

  • Jos Vercammen

    6 jaar geleden
    Het feit dat dit meisje niet protesteerde, is nog geen bewijs dat ze akkoord ging met wat de dader deed. Trouwens als volwassene moest de man weten dat geslachtsgemeenschap met een kind niet kan. Hoog tijd dat de Franse wet hierin ter zake duidelijkheid schept. In België zou de man ongetwijfeld schuldig zijn aan verkrachting. Een persoon, minder dan 14 jaar, penetreren, ongeacht of het slachtoffer ermee akkoord gaat, wordt hier sowieso als verkrachting beschouwd.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    6 jaar geleden
    Onvoorstelbaar!!! Wat plezier kan die dader hebben dit te doen aan zulk een jong meisje!!!! Als het meisje geprotesteerd zou hebben dan had ze waarschijnlijk nog slaag gekregen bovenop!! Wereldvreemde rechters!! En dan moet niet verbaasd zijn wanneer de mensen het recht in eigen handen nemen!!! Ik vind dit een dramatisch voorval!! Het wored tijd dat men lessen begfint te trekken, wetgeving aanpassen en voor zulke monsters een defitieve straf!!!
  • Fred Fourgon

    6 jaar geleden
    Deze publicatie zal wel weer expliciet in de verf gezet zijn door de media. Verkoopt goed. Trap daar niet direct in alweer.
  • Johan Meulenbergs

    6 jaar geleden
    Ja, die rechters zullen dus ook wel een jong blaadje lusten. In die kringen is dat normaal hoor.
  • Mike Vanderkerken

    6 jaar geleden
    Mogelijks is die rechter zelf een pedofiel of een zedendelinquent, ik vrees dat dit de enige logische uitleg is. Best ontslaan en opsluiten. Dan verschiet men als een ouder het recht in eigen handen neemt en de rechter zelf aanpakt.