Waarom islamofobie een vorm van racisme is (joop.bnnvara.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door chouffleur in Media  ·  347 Reacties

  • 11
  • 1350x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@298 Niet meer zo nee haha, maar goed zie @299 , ik claim geen waarheid, maar ik plaats wel degelijk vraagtekens bij de reguliere vertaling, omdat taal en context nogal ingewikkeld kunnen zijn - zeker in religieuze geschriften.

4
301 Yisrael

@299 Kafir komt van het Arabische 'KFR', wat wij zullen vertalen naar 'bedekken van'. Hoe heeft dat in vredesnaam met Hebreeuws te maken?

Kafir/Kufr (hoe je het ook wilt spellen) heeft verschillende betekenissen. De root van kafir (KFR) is van origine in de context een boer die zijn zaden bedekt.

1
302 Bluth

@301 't Is nou ook niet echt een taal wat je bijblijft als je het niet oefent. question

Zowel de root alsmede de betekenis in de islamitische terminologie doen ertoe in dit geval. Zo kan een Arabisch woord buiten de islam een betekenis hebben, en binnen de islam een andere betekenis.

Het woord kafir binnen de islam is een vrij duidelijk term met een behoorlijk duidelijk vertaling. Ja, het heeft verschillende betekenissen(kan deze hebben) maar uiteindelijk komen ze allemaal op vrijwel hetzelfde neer. Nogmaals, binnen de islamitische terminologie.

0
303 Bluth

@297
En een "islamcriticus" zou wel onpartijdig zijn?
Houdt toch op.
Niemand is "onpartijdig/objectief in welke discussie dan ook.

Daarnaast is het maar de vraag wat die "criticus" feitelijk voor kennis heeft over islam, waar hij zijn kennis/interpretatie op baseert en wie die criticus als leermeester in de islamitische geschriften heeft gehad.

Verder lijkt het me vrij nutteloos om aan te tonen waarom een islam criticus al dan geen gelijk zou hebben.
Over het algemeen zijn "islam critici" net zo min moslim als ik dat ben, dus hun interpretatie van islam is volledig irrelevant voor moslims.
Voor moslims zijn de interpretaties van hun imam en overige islam leraren relevant.
En voor mij maakt het al helemaal weinig uit hoe welke "islamcriticus" dan ook islam interpreteert, aangezien dat geen enkele toegevoegde waarde heeft voor mij.
Wel erger ik me aan al die stereotype onzin verhalen en quotes van de zelfbenoemde "islamcritici" hier, die in de meeste gevallen geen flauw benul hebben waar ze over praten omdat ze hun kennis uitsluitend van Google en FB halen (en dan liefst nog van de meest extremistische pagina's ook) waarbij ze vervolgens pretenderen dat die extremistische visie/interpretatie door (bijna) alle moslims gedeeld zou worden, of dat alleen die extremistische visie/interpretatie aangehouden zou mogen worden omdat dat de enig juiste interpretatie/visie zou zijn.

6
304 NKreaguurder

@302 Hebreeuws en Arabisch komen uit dezelfde moedertaal hè, vaak zijn woorden ontstaan uit elkaar en hebben eenzelfde betekenis. Kofer zou je ook weer moeten geven als KFR (KPR eigenlijk, net als in het Arabisch overigens met die P/F) ك ف ر versus כפר zeg maar. Zelfde stam.

En als ik me niet vergis is kufr niet hetzelfde als kafir, maar goed dat is weer iets anders.

2
305 Yisrael

@304 "En een "islamcriticus" zou wel onpartijdig zijn? Houdt toch op."

Nergens beweer ik dat. Alleen omdat een imam partijdig is, is het noodzakelijk om de andere kant ook aan te horen.

En de diepte van kennis van de inbrenger is helemaal niet van belang maar het ingebrachte argument.

En als de meeste islamkritiek op NK te zwak is kunt u dat toch zonder slag of stoot weerleggen met ongefundeerde argumenten.

0
306 De Haring-ingenieur

@306 ongefundeerde => gefundeerde
question

0
307 De Haring-ingenieur

@305 Ja, en hoezo is dat in deze relevant? Welke relevantie heeft het Hebreeuwse 'Kofer' met het Arabische 'Kafir'? 'Kafir' heeft een vrij duidelijke vertaling en betekenis.

Kufr/kafir zijn vrijwel identiek, kufr is de beschrijving van de daad van een kafir.

0
308 Bluth

Ik zou het eerder islamangst noemen, een fobie is een onrealistische angst.

1
309 Kaksaboemsa

@60 Ja, precies. Denk jij maar wat je wilt, met je gelul.

0
310 schrootflint

@309 Elke moslim als een potentiële terrorist zien is dat islamangst of een islamfobie ?.....

7
311 21st Century Guy

@303 Nee zeker niet, lezen gaat nog, luisteren ook nog wel, maar schrijven totaal niet meer. Mja heb het ook niet nodig dus verder geen probleem.

En goed ja dat laatste kan kloppen, als ik wiki erbij pak zie ik zo al vier betekenissen, met referenties naar critici over westerse vertalingen.

2
312 Yisrael

Kafir zou het tegenovergestelde van Sjakir zijn .
Sjakir betekent dankbaar zijn , dan zou kafir in de letterlijke betekenis van het woord ondankbaar zijn betekenen .
https://www.quora.com/What-is-a-kafir-And-what-are-the-results-to-be-a-kafir

0
313 Olivia

@308 Twee redenen. Omdat beide woorden dus eenzelfde etymologie hebben, alsook eenzelfde gebruik binnen islam en Jodendom. In de Talmoed komt dat woord ook voor - en dan klopt de vertaling van 'ongelovige' ofzoiets echt niet. Zodoende kan ik me goed voorstellen dat dat hier ook het geval is - en als ik wiki lees (niet de beste bron I know) lijkt dat vermoeden wel te kloppen.

1
314 Yisrael

@306
"Alleen omdat een imam partijdig is, is het noodzakelijk om de andere kant ook aan te horen."

Ik hoor continu "de andere kant aan", en telkens weer blijkt dat ze hun "kennis" over "de" islam van het een of andere obscure internet of FB site-je halen, en dus feitelijk geen enkel idee
hebben waar ze het over hebben.


"En de diepte van kennis van de inbrenger is helemaal niet van belang "

Natuurlijk is de diepte van de kennis wel van belang; die diepte geeft immers vorm aan de onderbouwing en de argumenten.
Als er geen diepgaande kennis is van het bewuste onderwerp, kan er ook geen sprake van een gedegen onderbouwing zijn, en dan krijg je dus discussies als "ik wil niets weten van hoe islamkenners het interpreteren" of "ik wil niets weten van in welke context islamkenners het bewuste onderwerp zien" omdat ze zelf wel zullen bepalen hoe ze het willen interpreteren of in welke context ze het willen plaatsen.


"En als de meeste islamkritiek op NK te zwak is kunt u dat toch zonder slag of stoot weerleggen "

Om vervolgens teksten als @184 , @207 , @258 of @310 terug te krijgen bedoel je? Daar ben je na de zoveelste poging wel een keertje klaar mee, hoor.

5
315 NKreaguurder

Islamofobie bestaat niet. Het is een term, bedacht door Saoudi-Arabie, die ook heeft afgedwongen dat het in de Verklaring van de Rechten van de Mens en soortgelijke documenten wordt gebruikt om kritiek op islam de kop in te kunnen drukken en strafbaar te kunnen stellen.

Net als de term "complotter" ooit door CIA werd bedacht om mensen, die geloven dat rijken en machtigen stiekem samen overleggen over smerige trucs om het plebs nog erger uit te buiten, belachelijk te maken.

1
316 Wendel

Ga maar na: fobie is een heel sterke angst, zo sterk dat je staat te trillen op je benen, dat je geen stap meer kunt verzetten, verlamd van angst, letterlijk. Hebt u wel eens iemand zo zien reageren op puur het zien van een moslim? Nou dan.

1
317 Wendel

@304 Niet naar 'leermeesters' gaan of wat rondhangen op Facebook, maar gewoon een paar goede boeken lezen en de primaire bronnen erbij houden. Daarvoor hoef je tegenwoordig niet per se meer lid te zijn van een universteitsbibliotheek. De hoofdlijnen kun je van internet halen. Wel even de achtergronden van de auteurs nalopen.

0
318 Civ

Goh is de discussie nu vervallen in "mijn sprookjesboek is beter dan jouw sprookjesboek"

6
319 DaStef

@200

Kort van geheugen? Zo lang is het echt niet geleden dat Katholieken en protestanten elkaar de hersens in sloegen en aanslagen pleegden in Europa, en de kans bestaat dat dit ook weer gaat oplaaien

Of de aanslagen op abortusklinieken in de VS

boeddhisten zoals deze?
http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/09/ziek-extremistische-boeddhisten-plegen-etnische-zuivering-op-rohingyas-in-myanmar/

Richt uw pijlen op de extremisten en u bent al een stuk eerlijker bezig.

6
320 DaStef

@304 schreef Voor moslims zijn de interpretaties van hun imam en overige islam leraren relevant.
En voor mij maakt het al helemaal weinig uit hoe welke "islamcriticus" dan ook islam interpreteert, aangezien dat geen enkele toegevoegde waarde heeft voor mij.
========================================================================
Als je die geschreeuw van die imam nodig heb om je eigen lekker te voelen dat zou ik nooit kunnen aanvaarden en waarom betekend het voor hen zo veel
Onbegrijpelijk

0
321 Ciater

@320 Daar zit iets in, maar aan de andere kant weet je niet hoe het zou zijn geweest als het christendom al in de basis een algemeen aanvaarde 'heilige oorlog'-doctrine had gehad zoals bij de historische islam het geval was. Misschien wel veel erger, wie weet. Het kan moeilijk getest worden.

3
322 Civ

Een fobie is een irrationele angst. Er is niks raars aan om islam en religie in zijn algemeenheid eng te vinden gezien alle ellende die eruit voorkomt.

0
323 Riverton

@314 https://difaa0.wordpress.com/2011/03/10/kafir-and-kufr-the-definition-the-different-types/

Hier is een betere uitleg dan dat ik kan geven. Ja, één van de eersten die ik tegen kwam maar het is nog te vroeg om echt diep in Google te duiken. question

De reden dat ik de relevantie met Hebreeuws niet begrijp is omdat 'kafir' een zeer duidelijk betekenis heeft in het Arabisch, en ook binnen de islamitische 'leer'. Wat denk je dat een moslim zou bedoelen als hij mij een 'kafir' noemt?

Overigens, als ik Wikipedia (Engelse) lees dan lijkt het gewoon te kloppen.

0
324 Bluth

@ts, lekker neutrale tags
Juridisch gezien gaat bij racisme op discriminatie op afkomst of geloof. Dus ja, islamofobie is racisme.
Biologisch gezien kent de soort mens geen rassen. De biologische verschillen binnen een ras zijn een veelvoud van de verschillen tussen de verschillende huid- en haartypen. Het ras "blank" is genetisch-wetenschappelijk niet te definieren op basis van huid, haar of andere externe eigenschappen. Dat onderscheid in rassen is afkomstig uit koloniaal schoolboekjes en volstrekt achterhaald.
Aldus een geneticus, met donker haar, blauwe ogen en een stanboom die tot de Middeleeuwen terugaat in de Nederlanden.

6
325 Trompetsignaal

Islamofobie is een verzinsel van linkse Gutmenschen. Kritisch tegenover de islam staan getuigt van gezond verstand en niet van een psychopathologische afwijking. De islam is HET grote gevaar en bedreiging van iedere vrije mens al sedert eeuwen. Overal waar de islam is verschenen zijn andersdenkenden vermoord van wel verdreven van huis en haard. Europa is het volgende slagveld van deze vervloekte ideologie. De aanhangers zijn overal in Europa al druk bezig met het bezetten van hele wijken en buurten waar zij brutaalweg hen Sharia wetten toepassen.
Moslims zijn eerder fobisch voor iedere andere levensbeschouwing die anders is dan de islam. Kijk maar eens hoe moslims reageren op kritiek en cartoons over hun geloof en de man die zij als profeet beschouwen. Complete hysterie en gekte die op een angstpsychose lijkt die weer is omgezet in blinde haat. Voer voor psychiaters dus.
Ik acht de islam als het grootste gevaar voor mijn vrijheid ooit en ik ben evident niet gek.

1
326 watnu

Nog even en Joopofobie is ook een vorm van racisme volgens deze volslagen rasidioten.

1
327 Kaffer

@325 religie is bewezen flauwekul.
En kan in de ochtend anders zijn dan 's-avonds.
Vandaar de tags

2
328 chouffleur

@325 Volgens mij is zelfs in de nogal ruime 'juridische definitie' discriminatie op religie geen criterium voor racisme. Anders zou je elke sekte wel om die reden kunnen aanklagen.

3
329 Civ

@320

Als christenen zich massaal gaan misdragen in Nederland en Europa zal ik dat ook zeker doen , is nu niet aan de orde dus vergelijken heeft geen zin..

Daarnaast zijn het 2 totaal verschillende ideologieën , als Nederland voortkwam uit de islam ipv christendom had het er hier volkomen anders uitgezien.

1
330 Vageali6888

Whahaha wat is dit nou voor flauwe kul. Sinds wanneer is het helder uiteenzetten van feiten ineens racistisch?

1
331 Tegendraadsgelijk

@311 Nee, Gezond verstand.

0
332 Xmod

Heerlijk vier minnetjes op @325 op pure wetenschappelijke en juridische feiten.
Ik ontken nergen dat de (radicale) politieke Islam een gevaar, maar dat is echt iets anders dan de vuilspuiterij die hier voorbijkomt. Hier wordt al te vaak elke uitdrukking van mensen van Marokkaanse, Turkse of Arabische afkomst als bevestiging van dat gevaar gezien. En dat is aperte nonsens.
De meeste criminaliteit van Marokkaanse jongeren heeft geen politiek doel. Juist dat gelul over de islamisering prikkelt Turken en Marokkanen om de eigen gelederen te sluiten en maakt het moeilijk voor mensen binnen die groepen met andere opvattingen zich te uiten. Maar dat telt niet. De islamiseringsmythe moet en zal van de daken geschreeuwd worden. De "botsing de beschavingen" moet en zal een zelvervullende profetie worden. Als Saudi Arabie corruptie aanpak en inzet op een minder conservatieve koers, dan wordt dat nieuws massaal genegeerd, maar voetbalrellen van marokkanen worden politiek uitvergroot.
Als jullie dat patroon zelf niet zien, het zij zo. Het is jullie eigen angst, opwinding testosteron. Jullie lijden is vooral het lijden dat jullie vrezen. Voorlopig zijn er bijv in de zorg grotere problemen en zorgen alcohol en smartphonegebruik in het verkeer voor meer slachtoffers in NL dan de Islam(isering). Dat zijn feiten, of het je nu aanspreekt of niet. Of je nu alle signalen van buitn je eigen bubbel negeert of niet. Of je me nu bij gebrek aan eigen feiten wegzet als links (ben ik niet), naief, slechte geinformeerd of als Gutmensch, ga je gang. Dat hou ik niet tegen. Maar dat verandert niet aan de feiten.

3
333 Trompetsignaal

@322

Die heeft het Christendom ook gehad.

Sterker nog er zijn heden ten dage nog predikanten die het over een "heilige oorlog" hebben https://cip.nl/51887-ook-christenen-voeren-een-heilige-oorlog

Wat wederom mijn stelling bevestigd alle religies zijn een gevaar voor de mensheid zodra extremisten de overhand gaan krijgen. Laten we ons a.u.b. niet wijsmaken dat dergelijke gedachtengangen alleen is voor behouden aan moslim. Zolang er mensen zijn die denken dat een sprookjesboek genoeg legitimatie bevat voor intolerantie, zo lang zullen religies ook een gevaar blijven.

2
334 DaStef

@330


U perkt uw gebied in zodra het in uw straatje past?

In Nederland hebben we één aanslag gehad waarbij een islamitische idioot iemand heeft vermoord. Maar we hebben ook één aanslag gehad waarbij een christelijke idioot iemand heeft lek gestoken.

We zijn pas de laatste 40 jaar ons aan het losweken van de enorme macht die de religie op onze samenleving had. Het is pas een paar jaar mogelijk dat mensen van een gelijk geslacht voor de wet kunnen trouwen, of dat men zonder repercussies godslasterlijke taal mag uiten.

Waar meent u de morele superioriteit te hebben door de denken dat onze eigen christelijke achtergrond zoveel beter is, het enige verschil is dat onze rechtsstaat beter functioneert, met veel moeite

2
335 DaStef

@334 Niet in dezelfde mate als de islam, zoals ik al zei. Laten we geen stromannen opzetten.

0
336 Civ

@335

In Nederland en Europa hebben we in vrijwel ALLE grote steden problemen met islamieten , London/Parijs/Kopenhagen/Amsterdam/Brussel/Berlijn etc.etc.etc.

Los van de vele aanslagen is dat de orde van de dag voor mensen die er tussen leven.

Die problemen zijn er niet met christenen...

Ik ben zelf 2 keer verhuist in een poging mijn kinderen zonder "gedoe" van die groep op te voeden , ben er helemaal klaar mee.


"Waar meent u de morele superioriteit te hebben door de denken dat onze eigen christelijke achtergrond zoveel beter is"

Als Nederland de afgelopen eeuwen was gestoeld op de islam in plaats van christendom dan zag het er hier heel anders uit kan ik je zeggen , de bewijzen zien we overal ter wereld.

De enige reden dat sommige landen in het midden-oosten het financieel goed doen is door de olie , ontdekt en uit de grond gehaald door westerse uitvindingen/met westerse apparatuur.

Zelf hebben ze de afgelopen eeuwen stilgestaan in ontwikkeling omdat hun ideologie naar binnen gekeerd is.

- Saudi Cleric: "We Arabs are backward, but we don't know it" -


En zelf de grote baas van de muslim brotherhood is het daar over eens :

1
337 Vageali6888

@337 Wat toon je hiermee aan? Dat er in alle grote steden problemen met moslims is niet hetzelfde als dat alle moslims een probleem zijn. Er zijn ook problemen is alle genoemde steden met mannen, maar daarom zijn nog niet alle mannen een probleem. Het is een enorme versimpeling. En een ander woord voor dat soort versimpelingen op afkomst is volgens Van Dale "racisme".
Niet dat je nou enorm moet schrikken van dat etiket want ik dat iedereen zich onbewust hier schuldig aanmaakt. Het wordt pas kwalijk als het vooroordeel als politiek instrument gaat inzetten of wanneer je weigert er het gesprek over aan te gaan. (Maar dat laatste wil je, want waarom zou je anders op NK zitten???)

1
338 Trompetsignaal

@338

Ik toon daarmee aan dat de islam een probleem is , ook voor moslims zelf...

De enige manier om de boel nog te redden is ageren op groepsniveau , niet dweilen met de kraan open maar eerst eens de bestaande groep goed integreren.

Je kunt geen beleid maken op ieder individu afzonderlijk , die utopie heeft de afgelopen 35 jaar keer op keer gefaald en de problemen zijn duidelijk.
Iedere keer een dader oppakken NADAT hij een slachtoffer heeft gemaakt is te laat voor het slachtoffer en haar familie , beter is voorkomen dat er meer daders bijkomen.

Dat is geen racisme maar realisme.

1
339 Vageali6888

@339

Dat is geen realisme dat is pure discriminatie.

Waar komt die onwaarschijnlijke haat jegens moslims vandaan, of u kijkt heel selectief naar de wereld of er is ooit een moslim geweest die u heel beroerd heeft behandeld en als de weeromstuit zijn dan alle moslims per definitie fout zonder aanzien des persoons.

Als ik uw bijdragen lees dan is de Islam niet het probleem maar dan bent u het probleem, dit gaat veel verder dan een aversie tegen religie

0
340 DaStef

@337

Alle grote steden wereldwijd hebben problemen met kansarme buurten waar onrust en criminaliteit heerst.

In de VS zijn het zwarten en( katholieke) latino's die hetzelfde soort problemen hebben /maken.

De meest geweldadige steden vind je in Zuid- Amerika en Zuid Afrika, komt geen moslim aan te pas

0
341 morandi

@339 nee, dat volgt helemaal niet uit wat u presenteert. U presenteert namelijk drogredenen.
Beleid maken op een individu werkt idd niet, maar beleid maken enkel op geloof, afkomst of uiterlijk is bij grondwet verboden.
U noemt u zelf realistisch maar de feiten staan niet aan uw kant. Crimineel geweld van moslims is niet politiek gemotiveerd. U denkt dat misschien en u gebruikt vage termen om alles op een hoop te gooien. Dat maakt u angst groter maar de kracht van uw argumenten niet. Daarom ook horen de meeste Nederlanders u ook beleefd aan maar luisteren ze niet naar u. Ook al begrijpen ze u angst heus wel. Ook al maken ook zij zorgen (met mate) over de slechte integratie van moslims, de criminaliteit, het vluchtelingenprobleem en islamitisch terrorisme. Maar voor de meeste van ons is dat niet een en het zelfde probleem.
U versimpelt. Dat is emotioneel misschien lekker, omdat u er alle mogelijke frustraties in kwijt kan. Maar het getuigt niet van onderscheidingsvermogen of volwassen oordeel. Het lijkt erop dat angst u de baas is.

Welterusten

0
342 Trompetsignaal

@341 Alle grote steden wereldwijd hebben problemen met o.a. achterstandswijken. Echter, hebben vrijwel alle grote steden in West-Europa problemen met moslim-jeugd.

Ja, in Nederland hebben we problemen met Nederlanders, in Duitsland met Duitsers, in Frankrijk met Fransen. Maar, al die landen hebben dus ook problemen met moslim-jeugd.

0
343 Bluth

@343
Over het woordje "wereldwijd" heengekeken en de verwijzingen naar VS, Z-Amerika en Z-Afrika waar de problematiek verglijkbaar of véél erger is zonder dat er moslims bij betrokken zijn.

onlusten en criminaliteit zijn gewoon een bijverschijnsel van grote steden en kansarmoede.

0
344 morandi

@344

Maar het is zoveel makkelijker om het aan een religie op te hangen.

0
345 DaStef

** gebruiker verwijderd **

@317 Ga maar na: fobie is een heel sterke angst, zo sterk dat je staat te trillen op je benen, dat je geen stap meer kunt verzetten, verlamd van angst, letterlijk. Hebt u wel eens iemand zo zien reageren op puur het zien van een moslim? Nou dan. quote

Jawel,vlak voordat deze persoon werd onthoofd door die moslim.
Maar dan is het ook geen fobie te noemen, want ik neem aan dat dat wel gezien mag worden als een reële angst,Toch?

346 verwijderd110

@346
fobie, bestaat in gradaties dus dat verhaal van Wendel @317 is niet absoluut
( ik heb een "beetje" last van claustrofobie, dat leid ertoe dat ik bepaalde situaties uit de weg ga, maar ik neem toch de lift als het om meer dan een paar verdiepingen gaat, ondanks het vaag ongemakkelijk gevoel en de vrees dat die lift gaat blijven hangen)

Maar jij hebt dus duidelijk last van islamofobie vermits je het woord moslim associeert met hoofden afhakken. De kans dat jou hoofd gaat afgehakt worden door een moslim is namelijk zo goed als onbestaand.

1
347 morandi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
RobP
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@46 Nee, die moeten er tegen kunnen. Worden ze hard van........

8 minuten geleden geplaatst door RobP

Zie Hier
Waarom een bedreigde Gazaanse asielzoeker al twee jaar wacht op een verblijfsvergunning

Misschien omdat ze altijd indirect aanhanger zijn van Hamas!In Gaza mocht de Hamas rustig zn gang gaan!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Moien
Drinkwaterbedrijven tegen nieuw kabinet: help met aanpak watervervuiling

Hoe zou het toch komen;https://www.nu.nl/economie/6305694/fruittelers-mogen-dit-seizoen-toch-werken-met-verboden-bestrijdingsmiddelen.html...

1 uur geleden geplaatst door Moien

LoydMorris
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@40 Inderdaad. . . Aziaten zijn, net als Surinamers, Antilianen, Noord Afrikanen, Scandinaviërs en Limburgers gewone mensen. . Maar heb je n...

4 uur geleden geplaatst door LoydMorris

Ron MVV Maastricht .
Muziekdraadje

Deep Purple - Highway Starhttps://www.youtube.com/watch?v=Wr9ie2J2690...

6 uur geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

Olivia
Muziekdraadje

Tavares - Don't Take Away The Music https://www.youtube.com/watch?v=sFktT-k4G_Y...

7 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Spargo-Just For You https://www.youtube.com/watch?v=MCpwqmrbyqQ...

7 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Sparks - When I'm With You https://www.youtube.com/watch?v=TVTH7OsNbhs...

7 uur geleden geplaatst door Olivia

elsemiek
Offtopic

@1948 Dat lijkt me ook irritant dat ze dat eerst willen lezen , dan is de spontaniteit toch weg?...

7 uur geleden geplaatst door elsemiek

eh
Offtopic

@1935Ik heb het over momenteel.Soms duurt de moderatie lang, en dan mis ik wanneer het tevoorschijn komt.Andere keren gaat dat veel snelle...

7 uur geleden geplaatst door eh

NK. App
Indunesia PornNuaghty AmericaEmma Bugg From The BeyondHq PornaPo R. NSanney Leyon XxxCrosslovexMature Woman MasturbatingIndian Porn AudioFeminization HentaiBeach VoteurPornhub DownBowser PornBreanna SparksJikatabi Onlyfans LeakIndean SaxRamon NomarCaitriona Balfe NudeExgf NudeCoger AbuelasEmilia Clarke NeakedSushma Sex VideoHetaisFree Porn With MomsKavya SharmaMilf TattoosHotwifing VideosPron Vidoes Free DownloadJenn MurielCute PussyAva Adams SoloDown BloseSexy Big Tits PornBokep LiveArgentine PornImaubreykeys OnlyfansXxxsexvidoMizukawa SumireIndian Porn Stars Xxx VideosSexs FatherBarely Legal AnalReluctant Hand JobSquirting In The Carافلام اباحية مترجمةSp AnkbangXnxx Xxx TubeBjork NudeSausage Party EndingThick Whitegirl PornJessica SimpsonnudeBridgette B Full VideoPundai PhotosAnnan Thangai Sex VideoSmall Penis SexXxx Vdo RapSavita Bhabhi Ko ChodaMature Blonde AnalStepmom SextapeVideos Pornos De HdTelugu Sex College GirlsSexvideos OldSex With TailorSex Xxx Porn DownloadTeens Take BbcTeen First DpLauren Phillips BlackedPorn4dayPinay Sex ScandalTamil VideoxxxTamil Aunty Super SexStep Bro SexX Videos Tamil ComSexheroineSindhi PornSunny Hot FuckSasha PolanskyPorngames NewgroundsHottest Onlyfans LeakSuhana Khan BfUncensored Adult MoviesFappening SoNude Beach PocsNetvudeogirlsReal PornographyAunty Nude TwitterCafe Lu PhotosSelti OnlyfansSarinhacausMarathi JavajaviPorn MakerGhana Africa PornSnap Cheating PornLadies NudeDesi Porn InBest Indian Hd PornVenus AfroditaDani Daniel Full Video.comxxxTubes PornostarFilme Pornographie FrançaisNaruto PornôBbc PronOld Lady Sex ComLeaked Nudes RedditXxx Short VideoBigtits StoryAshley AokiLadies Sex BfHeroin XxxxSunny Leone Fucked By Tommy GunnVideos Pornograficos CaserosInternetchicks.vomXxxx Web SeriesSexy Girl Xxx IndianMia Khalifa Xxx PicThu NanabaSunita Marshall HusbandJerk Off TwinksHoney Wilder PornVideos Porn De FamososMelkor ManciLana WoodsKantoteroXnxx OdishaFamily Xxx Video HdPanu GolpoIndian Boobs LickingHabsha PornLesbian BondegeTop Of PornSexo PormosGuder VideoHindi Aunty Porn VideoAnalvids CuckoldHentais AssistirGay Porn StraightClarkandmarthaBrandi Braids AnalHot Guys FuckpornWhite Thot PornAloatubeForehertubeTymwits OnlyfansCassandra Cruz PornDesi Bhabi PronPorn Sex DesiCowgirl FuckRaven Vice PornAlexsis TaeLesbisn Face Sitting