door Havermout in Economie  ·  37 Reacties

  • 4
  • 514x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Sorry hoor, maar zelfs ik met m'n boerenverstand kan begrijpen dat dit eenvoudigweg compleet verkeerd gaat..... Er word veel te weinig bijgebouwd op het vlak van sociale woningen (daar is te weinig te halen natuurlijk) en alle overige prijzen stijgen als een gek door.....

2
1 Seconda

"Dreigen" tussen wal en schip te raken?
Dat is al een tijdje een feit

1
2 Congo

Is dat een probleem ?
Wat je niet kan betalen daar heb je ook geen recht op

23
3 chouffleur

@3
Met die visie kan je alle subsidie’s afschaffen en zou de taak van de overheid heel simpel zijn.

1
4 Al

@3 In onze Grondwet staat in artikel 22 lid 2:
"Bevordering van voldoende woongelegenheid is voorwerp van zorg der overheid".

Wanneer er onvoldoende sociale woningbouw beschikbaar is en de vrije sector onmbetaalbaar, voldoet de overheid niet aan haar grondwettelijke taak.

0
5 Belazerd

@4 Ik ben daar ook voorstander van, het subsidie circus kost handenvol met geld wat direct terugkomt in besteedbaar inkomen als dat afgeschaft kan worden

8
6 chouffleur

@5 Er staat wel meer in de grondwet, maar als wij woongelegenheid nu eens prioriteit geven aan die personen die hier geboren zijn is er in 1 keer geen woningnood meer

9
7 chouffleur

@1 Er wordt gewoon te veel gebouwd, zeker in Midden Nederland. Maar ja, als je zoveel mogelijk inwoners wilt binnenhalen in een klein land, dan móet het verkeerd gaan.
Doordat er zoveel mensen binnenkomen, gaan de goedkopere huizen daar heen (want iedereen moet natuurlijk gelijk een huis krijgen) en valt een groot deel van de Nederlandse inwoners tussen wal en schip.
De huisprijzen rijzen de pan uit in Nederland.

8
8 gaulette

'Woning vrije sector onbetaalbaar voor huishouden met lager middeninkomen'

De hoofdschuldige in dit drama is Blok van de VVD en senator Duivesteijn van de PVDA.

0
9 zoutzuur1

@8 Klopt hier in de regio den haag / rotterdam is de wachttijd voor een officiele nederlander ongeveer 11 tot 18 jaar voor een sociale huurwoning.
Als je hier gewoon binnenwandelt en een jaartje in een AZC zit is er direct huisvesting beschikbaar.
Logica van linksch

8
10 chouffleur

Ik heb op een gegeven moment maar een paar appartementen gekocht voor de kinderen.
En met wat kunstgrepen zitten zij daar voor een leuk huurbedrag per maand, en krijgen ook huurtoeslag.
Wat moet je anders met geld wat niets opbrengt

10
11 chouffleur

@7 Voordat er "personen" in ons land binnenkwamen die hier niet geboren waren, was er al sprake van woningnood. Dat komt omdat er al sinds WO2 bewuste schaarste wordt gecreëerd door overheden om de grondprijzen maar op te drijven om hun begroting kloppend te krijgen. Projectontwikkelaars en bouwbedrijven profiteren daar volop van en de bevolking mag de rekening betalen. Geen wonder dat dit de voornaamste oorzaak is dat het voor iemand met een modaal inkomen steeds moeilijker wordt om een betaalbare en kwalitatief goede woning te betrekken.

0
12 Belazerd

@12 Nope het is altijd al een strijd geweest bij de toewijzing van zielige gevallen, ik ben daar in het verleden ook al een paar keer mee geconfronteerd bij het zoeken naar een huurwoning.
Uiteindelijk maar gekocht en geen spijt van gehad, maar niet iedereen kan dat.
Die idiote verplichting tot huisvesting van immigranten is de nekslag voor de nederlandse ingezetenen.
Die 1,3 miljoen stemgerechtigden die nu kiezen voor weerstandspartijen zijn slechts het begin.

11
13 chouffleur

@11 ach u bent huisjesmelker.
Janken over de subsidies en vervolgens wel belastingontwijken en subsiedies ontvangen.
U had ook uw kinderen 100.000 euro kunnen schenken en hen in staat kunnen stellen een huis te kopen.

3
14 streek

@8 [ Er wordt gewoon te veel gebouwd ]

De ontwikkeling van de huizenprijzen spreekt die stelling overtuigend tegen. Er wordt juist veel te weinig gebouwd, daarom is een woning ook zo duur, zowel in koop als verhuur.

2
15 TedjeR

@14 Nee hoor ik zorg gewoon goed voor mijn kinderen, dat heet participatiemaatschappij.
Waarom zou ik hen dat geld geven ? na mijn dood is er een appartement voor hen, wat veel meer waard is dan die ton.
En cash , daar doe je leuke dingen mee.

7
16 chouffleur

@16 De belastingbetalers zorgen goed voor uw kinderen. Dat heeft niets met participeren te maken, maar alles met profiteren door de "kunstgrepen" en huurtoeslag die u in @11 noemt.

0
17 Belazerd

@16 kortom u maakt gebruik van alle mazen die u kunt gebruiken. Mag zolang het binnen de wet blijft maar dan niet meer jammeren over anderen die ook gewoon binnen de wet blijven en hun leven leven zoals zij dat willen.
Juist mensen die feitelijk wel een huis kunnen kopen of meer huur kunnen betalen maar blijven zitten in een sociale huurwoning werken mee aan de wachtlijsten, mensen die allang dat grote huis niet meer nodig hebben maar niet kleiner gaan wonen werken er ook aan mee.
Het is een combinatie van factoren waarbij er al 70 jaar een fout beleid is vanuit de overheid en vanuit de burgers omdat die stemmen op partijen die dat beleid laten doorgaan.
En dan hebben we ook nog maar niet over ieder protest wat wordt ingediend bij ieder bouwplan vanwege natuur, uitzicht, waardedaling van je huis etc.

2
18 streek

@18

"in een sociale huurwoning werken mee aan de wachtlijsten, mensen die allang dat grote huis niet meer nodig hebben maar niet kleiner gaan wonen werken er ook aan mee".

Toevallig woon ik in een wijk met heel veel oudere die 30 jaar geleden met hun kinderen in deze 5 kamer woningen trokken. Na al die jaren zijn de kinderen uit huis en er leven nu oude echtparen en zelfs weduwe en weduwnaars in deze grote woningen. Er is totaal geen uitzicht op een kleinere woning of appartement voor deze mensen in deze plaats of omstreken.
De enige oplossing is deportatie naar het hoge Noorden om plaats te maken voor jongere.

0
19 zoutzuur1

@13 : "het is altijd al een strijd geweest bij de toewijzing van zielige gevallen".

WALGELIJKE REACTIE!

Waarom doe je zo ontzettend denigrerend over mensen die het minder hebben? Hoeveel mensen in Nederland kunnen zelf een huis kopen en daarnaast ook nog een paar voor hun kinderen?

Wel eens gehoord van "werkende armen"?

Mensen met een laag IQ waar ze niks aan kunnen doen en u er niks aan hebt gedaan blijkbaar een hoger IQ te hebben?

Wel eens gehoord van chronisch zieken en gehandicapten die dolgraag zouden willen werken maar vanwege hun gezondheid - ondanks honderden sollicitaties - niet aan de bak komen?

Bent u ook aan zoveel geld gekomen door mensen die voor een minimum inkomen voor u werken / werkten?

4
20 Wijhuis

Hoewel woningnood op zich niet nieuw is, werd de term "woningnood" voor het eerst gebruikt na de Tweede Wereldoorlog om het enorme tekort aan woningen in die tijd aan te duiden.

Tijdens de wederopbouw werden veel huizen bijgebouwd. Met name tussen 1945 en 1960 werden in rap tempo relatief sobere huurwoningen gebouwd. Dit volstond echter niet, waarop in 1962 de woningnood ‘officieel’ tot volksvijand nummer 1 verklaard werd. Tijdens de wederopbouw werden in totaal ruim 1,5 miljoen woningen gebouwd. Er werd meer op kwantiteit dan op kwaliteit gelet; veel van de woningen gebouwd in deze periode zijn inmiddels gesloopt of staan, in het kader van de stadsvernieuwing, op de nominatie om gesloopt te worden. In de jaren zeventig was de woningnood beperkt, de aandacht verschoof naar woningverbetering.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Woningnood

Dus "woningnood" bestaat al jááááren!

Al sinds ruim vóór ............................. !!!

4
21 Wijhuis

* Verwijderd door de redactie *

22 chouffleur

@17 U begrijpt het principe niet van hypotheekrente , huur en teveel geld betalen voor financiering ?
Of het legaal verdienen van geld, dit opzij zetten en investeren ?
Juist mijn kinderen doen geen beroep op een schaarse woningmarkt, en zij hebben een prima leven nu zonder zich veel zorgen te maken over hun financiële toekomst.
De maatschappij dat ben jij en ik en als iedereen zorgt voor zijn of haar omgeving was er minder overheidsbemoeienis nodig

6
23 chouffleur

@19 Ik ken mensen die alleen in een eengezinswoning zitten die het bed in de woonkamer hebben staan en dus de hele bovenverdieping en zolder niet gebruiken. Inderdaad door gebrek aan fatsoenlijke kleinere woningen met een lift of gelijkvloers.

2
24 Dian

@24 Ooit gehoord van trapliften ?

6
25 Ikke44

@20 Uiteraard ben ik aan mijn geld gekomen door de verhuur van mensen, lekker snel geld en goede marges.
Overigens waren veel van mijn werknemers schoolverlater, autist of min of meer sociaal gehandicapt.
Die normaal nooit dat zouden verdienen wat zij bij mij kregen.
Heeft u iets bijgedragen aan de maatschappij ?

4
26 chouffleur

@25 : Als je dusdanig gehandicapt bent dat je een traplift nodig hebt heb je véél meer aanpassingen nodig zoals aangepaste keuken, aangepast toilet, aangepaste badkamer, enz.

Wel eens van gehoord?

2
27 Wijhuis

@22 : " DEPORTATIE van bijstandsgerechtigden is dan een betere oplossing.....!

Wéér zo'n walgelijke reactie!!

4
28 Wijhuis

@23 U begrijpt kennelijk het principe niet van bewust schaarste creëren en onnodige prijsopdrijving, waardoor huizen onnodig gefinancierd moeten worden. Een financiering d.m.v. een hypotheek waarvan de rente weer aftrekbaar is en op een of andere manier opgebracht moet worden door de belastingbetalers.

Als uw woning voor de kinderen niet met belastingaftrek gefinancierd zou worden, woonden ze nog bij u op een zolderkamertje. Net zoals veel ouderen die zo begonnen zijn en het met zuinig leven uiteindelijk gelukt is een fatsoenlijke woning aan te schaffen zonder dat pa en ma dit voor hen betaalden.

0
29 Belazerd

@28 Er zit wel wat in
Waarom alles weggeven terwijl onze ouderen nog steeds problemen hebben met goed te kunnnen leven

3
30 Ikke44

@29 Ik ben ook begonnen op een zolderkamertje in de crisis van 1984 en later in 1993 weer.
Dus waar heeft u het over ?

5
31 chouffleur

@31 Omdat u in uw reactie @3 schrijft: "Wat je niet kan betalen daar heb je ook geen recht op" en vervolgens uw kinderen van een woning voorziet wat met een hypotheek gefinancierd wordt en u gebruik maakt van de HRA.

Zoiets noemen ze hypocriet.

0
32 Belazerd

@32 : HRA is alleen van toepassing op de eigen woning, niet woningen die je in de verhuur doet.

0
33 Winterpret

@33 wie geen hra heeft weet dat niet

3
34 chouffleur

@34 : Ik heb ook geen vliegtuig en toch weet ik dat er vleugels aanzitten......

0
35 Winterpret
36 Belazerd

@33 De wetgeving betreft de inkomstenbelasting zegt dat alle kosten die noodzakelijk zijn om inkomsten te verkrijgen, aftrekbaar zijn. Omdat een eigen woning gezien wordt als inkomsten omdat je aan jezelf verhuurt, mag je de hypotheekrente aftrekken zolang het de eigen woning betreft. Zodra je de woning (of een 2e woning) gaat verhuren, is het eigenwoningforfait niet meer van toepassing en mag je de kosten van onderhoud aftrekken van de huurinkomsten.

Een tweede woning wordt gezien als vermogen, maar wanneer hier een lening voor afgesloten is, mag je dit weer aftrekken van het vermogen.

0
37 Belazerd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rinze
Hoe de tv-serie Joodse Raad twee mensen samenbracht: ‘Uren gepraat en veel gelachen’

Hoe kun je nou iemand verachtten vanwege het gedrag van zijn grootvader ?Maar wel goed dat ze samen het gesprek zijn aangegaan en tot wederzij...

4 minuten geleden geplaatst door Rinze

Reconquista
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

Eerst Nederland kapot maken en zijn zakken vullen als CEO van de massa-immigratie en dan vervolgens wegrennen omdat hij zijn eigen puinhoop niet...

4 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Wedergeboren
Offtopic

    "Waarom moet er zo nodig op elkaar gehakketakt worden? Is dat de manier? Moet je elkaar afmaken?" Misschien vooral omdat een ze...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

GreyB
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

https://twitter.com/RonFilipkowski/status/1780960157955964930?t=pGzZcimRc6nPJMHLMaieuQ&s=19...

5 minuten geleden geplaatst door GreyB

GreyB
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

En de Trump media bestookt de achterban met allerlei jury-info, zodat ze weer lekker kunnen gaan intimideren en dreigen. Zo zijn er al enkele ju...

9 minuten geleden geplaatst door GreyB

Rinze
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

@2Het is levensgevaarlijk voor die juryleden en ook voor de rechter en zijn familie die de strontkar van foxnews al over zich heen hebben geha...

9 minuten geleden geplaatst door Rinze

Bop
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

@16 Zie alle reacties m.u.v. die van Wedergeboren en van mij. 😄...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Querido not
Offtopic

@2340 FrisseBriesMaar hoe kan ik in vredesnaam reageren op wat jij schrijft? Wat kan ik zeggen?Wat je zegt zijn suggesties en verwijten. ...

15 minuten geleden geplaatst door Querido not

Strongoli
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@4Nee hoor, dat "afvoeren" zal hypocriete Halsema nooit toestaan. Dat heeft ze al meerdere keren niet gedaan, dus waarom zou ze het nu wèl ve...

17 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Stepmom NudeEbonyincest PornPornos PrimasBokep Pelajar IndoNude Daisy FuentesNude Beach FamHandsome Naked MenXxx PorrnTiny Blonde Maria Kazi Fucked In Her Gaping AssholeHead BobbersBig Tittie StepmomDard XxxTamannah Bhatia SexConnfederate Bikini Female VillainsElle Lee FuckXxx Pornos MexicanosMilf Teen LesbianDownload A Pornhub VideoPornodom ComPorn LeveIndian Big BobsHot Porn Tube VideosTeacher Student Full SexEva Greens TitsLeabians Dry HumpingMommy Jacking Me OffSpamkbangFree Porm MoviActrice Porno BlackEn7Powg PornX Xx VdoSexiy VideoHindi Sex NovelXxx Full BpAngelina Michelle NudeHitomi Tanaka MoviesSpanking FubeVamessa BlueAssholl PornMurse PornMums Teach Sex ComIndo Porn VideosEacort PornRodney Moor PornстрипчатAdultworlEspaçoterapiasMealine HicksMinecraft Porn ComicRule 34 XLoud House Porn GameNancy Reagan BlowKamwali Ke Sath SexXnxx Girl HotHotmovies ComPornos Hd VideosHomeporno Videoمترجمة سكسVilla VoyeursJoiredditPornos Gay LatinosPorn Drag QueenNanacuteEbony Milfsسکس زن خوشگلHentai Cartoon Sex VideosTrain Ride MonstrousfrogCherrokee XxxBest Vr Headset For PornBaristajazxDomination Sex VideosMompov LexiXxx BgIndian Bhabhi Xxx PornHindi Bad MastiVintageincest PornSummertimesagaPinuppixie NudesPorner TvFuckingbabesGarll XxxJames Dean The Porn StarEscourt DirectoryThick Ass GlassSextvBig Ass XxxnxTwinkfeetXx VidaoNew Japan Xxx VideoValentina JewwlsSistersex PornLesbian Daughter PornHairy FutanariSexy Stripp DanceNatalia Starr XxxNeha Pendse SexAunty Ki Chudai Ka VideoCoco VsndiNessa Barrett NudeKimberly Loaiza DesnudaBig Brother Sex VideoReal Sex TapesPorn With RomanticMiss Naked ContestThe Best Of Ebony PornPorn Brasil NovinhaPussycreampiePokimane PornographyFawxHot Porn XvideosBlue Picture Khullam KhullaJapanese Hot SexHottest Porns StarsHand Job PornXvbideosFree Mobile Porn DownloadSunny Leone Fuck XxxPorn Video AdultVoyeur TwitterLaararoseCumming Old MenSmoovegroovePorn Of 70sKatrina Kaif XDesi Gf ComXxx Indian Short FilmPussy TitsJulia Ann HusbandProperty Sex LatinaMemes DesexoHonkai Star Rail HentaiFortnite Jules PornDelhi Gb Road ImageEva De Vil JoiBrazzers Big SexEngland Ki Sex FilmDani Daniel LatestCallie Brooks PornSenmie De SouraWife's Small TitsNoodlwmagazineCorruption Of ChampionLesbienne PornographiqueHistoire XPorno Com LegendasPornogra TisMacho TubeXxx Blacked RawMilf Massage Lesbian