Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moslimhaters 'gekwetst' door moslims in kerstreclame supermarkt

  •  
11-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
256 keer bekeken
  •  
christmas-retsco
Terwijl Nederland nog geduldig wacht op de pakjesboot zijn de Britten al aan het warmdraaien voor de Kerstdagen. Supermarktketen Tesco bracht een reclameclip uit waarin alle geneugten en stress van dat familiefeest aan bod komen. Te zien is hoe Britten, die collectief lijden aan Kerstverslaving, in alle soorten en samenstellingen het feest, waarvan de tradities teruggaan tot ver voor de geboorte van Christus, vieren. Gezelligheid, paniek over sudderende kalkoenen en geknuffel. Dat laatste wordt verbeeld door enkele vrouwen met hijabs die elkaar begroeten in een huis met een kerstkrans aan de voordeur. Dat schiet moslimhaters, die zoals bekend een hekel hebben aan knuffelen, in het verkeerde keelgat. Vooral zelfverklaarde ‘vrome’ christenen, die kennelijk op hun naastenliefde nog wat moeten oefenen, protesteerden want volgens hen vieren moslims geen kerst. Er zijn trouwens ook sikhs in de reclame te zien. En misschien zelfs heidenen.
Tesco heeft inmiddels gereageerd : “Iedereen is welkom bij Tesco deze kerst en we zijn trots op de vele manieren waarop onze klanten de feestdagen met elkaar doorbrengen.” De supermarkt wijst er ook nog even fijntjes op dat het bij deze dagen toch vooral om eten gaat. En zeg eerlijk, waarom zou een kruidenier klanten ervan weerhouden naar eigen wens en geloof hun geld uit te geven?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.