FNV: Zet AOW vast op 65 jaar (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door SergioLeone in Politiek  ·  34 Reacties

  • 5
  • 455x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hier moet echt iets aan gedaan worden. Doen de regeringspartijen niets dan kunt u een statement maken door niet op hen te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

2
1 SergioLeone

De tweeverdieners, de grootverdieners en degenen, die in mooie verhaaltjes geloven..........die stemmen veelal vvd. (Ken twee ABN-mewerkers, beiden ontslagen in een reorganisatieronde: zijn opeens niet meer voor de vvd.........ZO WERKT HET!). We zouden beter bij de verkiezingen stemmen op voorstellen, soort volksraadpleging dmv vragenlijst.1. Moeten de grenzen dicht?2. Moet het hoogste belastingtarief omhoog?3 Moet de afschaffing van de dividendbelasting teruggedraaid worden.4. Moet de burgemeester verkozen worden?5. Moet de dubbele nationaliteit worden afgeschaft?6. Geen stemrecht en overheidsfuncties voor dubbele paspoorthouders?We zouden wat beleven!!!enz. enz.zijn we van die vervelende compromissen af!

1
2 Tutor

Even stoer roepen dat deze naar 65 moet. Maar ondertussen zijn jullie wel verantwoordelijk voor de stijging naar 67, en laten jullie mensen met zware beroepen in de kou staan als zij door moeten gaan tot 67 terwijl zij versleten zijn. Wat hebben vakbonden de laatste tijd nou echt betekend voor de werkenden en het het geld wat zij betalen voor deze vakbonden?

3
3 CrashOverride

Dit is het slechtst denkbare moment om zoiets te roepen. Overal zit men te gillen om personeel.
Beter zou zijn om plannen te bedenken om mensen van 50-70 aan het werk te krijgen en houden.

15
4 WijzeDwaas

Rutte: Gaan we niet doen die AOW vast zetten op 65 en 7 maanden.Ik heb o.a. mijn toenmalige werkgever Shell beloofd de dividendbelasting af te schaffen waaroor er JAARLIJKS 1.4 miljard Euro minder aan de belasting hoeft te worden betaald. Die AOW-ers in Nederland redden zich wel.Hebben allemaal
stiekem potjes en veel overwaarde op hun huizen. Mijn internationale aanzien staat nu voorop en heeft prioriteit.

1
5 Dalon

@3

Weet je nog van Agnes Jongerius? "Ik ga niet mee maken dat de AOW leeftijd om hoog gaat” riep ze. En toen het wel gebeurde vluchtte ze snel weg naar het euro parlement.

2
6 WijzeDwaas

Zelfs de werkgevers zijn er niet blij mee

https://www.ad.nl/economie/werkgevers-slaan-alarm-om-verhoging-van-aow-leeftijd~a35acc86/

Maar door het VVDistme die anti burger zijn en doof en blind gaan maar door

0
7 magikeven

@4 , Laat het bedrijfsleven eerst maar eens investeren om deze beroepsgroep dan ook werkende te houden op een duurzame manier. Het ziekte verzuim van deze leeftijdscategorie is ongekend hoog en kost verschrikkelijk veel geld.

1
8 CrashOverride

@7 .
Ook omdat die ouderen meer verdienen dan iemand van 18 jaar.

9
9 eigenmening

Zijn die 9 maanden die stiekem achter die 65 jaar staan, een overblijfsel van een behoorlijke interessant rekenkundig rekenprogramma?

de werkgever is niet blij als je langer moet werken, de werknemer is niet blij dat hij langer moet werken.
Sommige willen langer werken , maak dit mogelijk, sommige kunnen niet langer werken, moeten deze bij het straatvuil gegooid worden?, sommige willen niet langer werken, laat deze mensen zelf een plan op stellen hoe ze dat willen realiseren, zonder aan je hoofd te hebben elke bank staat garant voor 1 ton, als ik meer spaar dan een bepaald bedrag moet ik daar belasting over betalen, zorg ervoor dat ze meer premie kunnen betalen zodat ze er eerder uitkunnen.

0
10 Mesjokke

"We moeten vooral zorgen dat mensen gezond kunnen werken tot hun pensioen’’, zegt Steven van Weyenberg van D66."

Hoe dan? Als je kijkt naar de zorgsector is er in de ziekenhuizen CAO een vrijblinvend (!) generatiepact afgesloten in verband met de vergrijzing van het personeel. Dit betekent dat oudere werknemers vanaf 60 jaar minder uren kunnen gaan werken zonder dat het die medewerkers teveel geld gaat kosten. Hierdoor ontstaan fte's voor de jongeren. Maar wat is de reactie van de ziekenhuizen? We doen dat niet, want het kost ons geld.

Hoe dan kabinet Rutte III?

0
11 SergioLeone

@8

Dat is ook wat ik bedoel. Er moet meer aandacht komen voor oudere werknemers. Maak het hen mogelijk om ook daadwerkelijk door te werken. Van het bedrijfsleven verwacht ik niks, dus dient de overheid hen te dwingen.

1
12 WijzeDwaas

@4 Als dat je motief is dan neem je toch 2 banen en werk je door tot je 90e.

0
13 Hans Brinker

@7

Duh…bij een werkgever ben je met 40 al een ouwe zak. Ze willen iemand van 25 jaar oud met 40 jaar ervaring.

2
14 WijzeDwaas

"Bij de regeringspartijen krijgt het FNV een koel onthaal. ,,Wil je zorgen dat de AOW betaalbaar blijft, dan moet je de gemaakte afspraken over stijging van de AOW-leeftijd nakomen. Bevriezing haalt het hele systeem overhoop."

Dan weet u dat als u weer gaat stemmen voor de gemeenteraaadsverkiezingen in maart 2018.

1
15 SergioLeone

@8 Ik weet niet hoe u aan deze gegevens komt, maar juist bij de categorie die u noemt is het verzuim juist gemiddeld lager dan bij de leeftijdsgroep 345 - 45 en 45 - 55. Ouderen verzuimen zowel absoluut als relatief minder.

0
16 reality

Haal die 9 maanden er ook maar af.

0
17 Interessant

Het aanvullende pensioen (ABP) zit al hoger dan de AOW leeftijd namelijk op 68 jaar. Lijkt wel alsof het aanvullende pensioen en de AOW en een wedstrijdje doen wie het snelst de aanvangsleeftijd omhoog kan krijgen.
Werkgevers zitten enerzijds met een tekort aan werknemers en zien anderzijds dat veel mensen de huidige aanvangsleeftijd niet werkend halen. Ook ken ik werkgevers die alle 45+ ers het liefst ontslagen zouden willen zien.

1
18 Conradijntje

@12 De ouwe lullen dagen zijn 10-12 jaar geleden verdwenen (tegelijkertijd krijgen jonge vaders wel meer verlof). Ook zijn de passages in veel CAO's geschrapt dat ouderen boven bijvoorbeeld 58-60 jaar niet meer (of minder) hoeven over te werken, nachtelijk werk hoeven te verrichten of lange reizen hoeven te maken. Oudere werknemers met gezondheidsproblemen moeten het (compassie, redelijkheid) van de collega's hebben en niet van de werkgever.

1
19 Conradijntje

het mes snijdt aan 2 kanten....
langer doorwerken, betekent dat u langer premie inlegt en korter pensioen ontvangt.
kortom, ideaal verdienmodel.

0
20 t.rap.er.niet.in

@20 Ouderen worden op meerdere fronten genaaid: geen ouwe lullen verlof dagen meer, wel moeten over werken tot het pensioen, VUT verdwenen, langer doorwerken, pensioen gebaseerd op midden loon ipv eindloon, fiscalisering AOW, geen indexering aanvullende pensioen meer (daar blijft na 20 jaar niets meer van over), WOZ belasting over het afbetaalde huis en waarschijnlijk ben ik nog 1-2 maatregelen vergeten. Rutte-2 heeft niet voor niks een anti ouderen campagne gevoerd om al deze maatregelen door te kunnen voeren.

1
21 Conradijntje

@21
Allemaal de schuld van links. Dat is wat ons wijs gemaakt wordt en geloofd. Zie de (rechtse) verkiezing uitslag.

0
22 yanyans

@22

Dat noem ik VVDistme een rare ziekte met waanbeelden en een hoge eigendunk wat de werkelijkheid mist

0
23 magikeven

@21 Inderdaad heb je nog een heel belangrijke vergeten en dat is het nabestaanden pensioen
dat de afgelopen jaren achter de schermen door vele pensioenfondsen (ook ABP) geruisloos ernstig is versoberd. Ik zou een ieder aan willen raden dit te checken op mijn pensioenoverzicht.nl en eventueel daarop maatregelen te nemen.Het zal je maar overkomen dat je onverhoopt vroegtijdig
je partner verliest met alle financiele gevolgen van dien.

1
24 Dalon

@18 Overigens is de door jouw genoemde leeftijd van 68 jaar bij het ABP een richt-leeftijd.
Je kunt als deelnemer van het ABP wel jaren eerder gebruik maken van je aanvullend pensioen dat weliswaar dan naar rato lager is.

1
25 Dalon

Waar was de FNV toen dit werd ingevoerd???? Juist ja nergens!!!!

0
26 Framazi

@25 Hoe dan ook, alle maatregelen bij elkaar opgeteld zal die gepensioneerde wanneer dat indexeren van het aanvullende pensioen nog zeg 10 jaar uitblijft orde grootte 40-50% erop achteruit gegaan zijn. Behalve mensen die werkeloos worden en in de bijstand komen zijn er geen andere bevolkingsgroepen zo erg erop achteruit gegaan. En de motivatie ervoor is er niet behalve het verdienmodel van de overheid/politiek (die ook willen graaien in de aanvullende pensioenfondsen) = genoemd door @20 .

1
27 Conradijntje

@27 @25 Beetje flauw om mij te minnen terwijl je mijn stellingname zelf feitelijk kunt vaststellen op de site van het ABP.

1
28 Dalon

@22 PvdA en D66 hebben wel degelijk een anti ouderen campagne gevoerd. Het probleem is natuurlijk de politiek/overheid die wel de lusten van de babyboom geeft geaccepteerd (extra belastinginkomsten tijdens het werkzame leven) maar niet de lasten (uitbetalen AOW geld) omdat de politiek bij de waan van de dag leeft.
De overheid heeft niet gespaard voor het met pensioen gaan van de babyboom en was nogal in paniek toen de crisis en het met pensioen gaan van de babyboom samenviel. Men had natuurlijk de AOW leeftijd heel geleidelijk in de jaren negentig kunnen verhogen - maar aangezien de overheid niet kan sparen - het geld brandt altijd in de zakken en moet meteen uit gegeven worden -was dit ook weer zinloos geweest.
Vervolgens zijn er tijdens de crisis veel te rigoureuze maatregelen genomen waar vooral de generatie van na de babyboom last van heeft.

1
29 Conradijntje

@25 /@28 Die vrijheid heb je nog wel in Nederland. Je kunt ook ervoor kiezen om helemaal niet te werken, bijstand te ontvangen en later AOW. Echter aangezien je al veel minder pensioen krijgt als voorheen is eerder ophouden met werken niet verstandig.

1
30 Conradijntje

@30 Dat is een discussie van een geheel andere orde of wil je gewoon het laatste woord hebben.

1
31 Dalon

@31 Je vergoelijkt in @28 de ophoging naar 68 jaar van de ABP leeftijd door te zeggen: maar je kunt toch ook 1,2 of 3 etc jaar eerder stoppen, dan krijg je alleen minder.
Echter in 2008 kreeg je 100% aanvullend pensioen op 65-jarige leeftijd.
Nu krijg je slechts 80% (immers niet geïndexeerd- in koopkracht uitgedrukt ) aanvullend pensioen op 68-jarige leeftijd.
Kun je natuurlijk met zeg 70% aanvullend pensioen stoppen op je 65ste maar om dat nu als iets positiefs in te brengen in de discussie?

1
32 Conradijntje

laat dit even op u inwerken, de pensioenen zijn niet meer te betalen in de toekomst, vanwege de vergrijzing?
gaat vooral om de laatste zin.... er is geen krimp, maar groei.

bron CBS

Het netto extern vermogen van Nederland is het hoogst van Europa. Geen enkel ander land heeft, in verhouding tot de grootte van de economie, een hoger saldo aan financiële bezittingen.
De meeste andere landen kennen zelfs een negatief saldo. Ook Nederland kende tot de kredietcrisis een negatief saldo, ondanks een structureel jaarlijks overschot op de lopende rekening. Dat het Nederlands netto extern vermogen na 2008 zo hard is gegroeid kwam in eerste instantie door hoge investeringen in het buitenland en na 2011 vooral door een grote toename van de pensioenvermogens.

0
33 t.rap.er.niet.in

@22 Links wil niet alleen de WOZ belasting voor het afbetaalde huis maar wil ook het 1e huis in box 3 hebben.
De gedachte is ongetwijfeld: als de burger 5-6 mille aan hypotheekrente jaarlijks kan betalen kan deze dus wanneer het huis afbetaald is ook 5-6 mille extra belasting betalen. Je kunt beter zeggen dat de gehele politiek, links en rechts, de laatste 15-20 jaar de oudere gevonden heeft als verdienmodel.

0
34 Conradijntje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Fleur Agema (PVV): ‘Hugo de Jonge was de beste zorgminister die ik in 17 jaar heb gehad’

@1 "Dat is wel een leuke opsteker voor Hugo." En een domper/koude douche voor menig NK'er. ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Dat vind ik dus ook. Woke is niet de schuld van de problemen. Woke gaat inderdaad over sociale onrechtvaardigheid / machtsmisbruik. Als je anti ...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
Fleur Agema (PVV): ‘Hugo de Jonge was de beste zorgminister die ik in 17 jaar heb gehad’

Geloof nooit, dat ze dit meent. Enig sarcasme in haar uitspraken, is zeker niet vreemd te noemen. 😄...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

DWZ
Fleur Agema (PVV): ‘Hugo de Jonge was de beste zorgminister die ik in 17 jaar heb gehad’

Zijn die 'bonnetjes' van die 'coronapandemie' al terecht?...

4 minuten geleden geplaatst door DWZ

Marrie1
Indian-origin Woman Arrested In US, Charged With Making Terror Threats Over Israel-Hamas Conflict | Video - News18

Goed dat die domme haatzaaier meteen is aangepakt.Riddhi werd uit de kamers geëscorteerd en door de politie in hechtenis genomen.Volgen...

5 minuten geleden geplaatst door Marrie1

FrisseBries
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@181Neu, tokkie. Ik heb Atheneum. ...

6 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@178Zo is het. Twee taalfouten in 1 woord. Het is echt zo dat degenen zonder onderwijs hier de grootste muil hebben....

8 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Biscanna
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@175 Tokkie 😊...

9 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Marrie1
Vrouw gearresteerd die met overleden man $ 3.200 bij een bank wilde opnemen

Luguber, zou ze wel beseffen dat die dood is ? ...

10 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Biscanna
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@172 Je vergeet te melden nsb'er....

10 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
Anmie PronIn Car HandjobsCockassRealdollXxxvido BanglaPron Hd Video DownloadNicolette Shea ComNegro Gay Sex VideoNatalie Portman Sex TapeRedhead Stepsister PornExcogi DharmaPuffy Asian NippleRoughpornAnalized Porn PicsPorn TorrantFilmes Porn TorrentChloe CamillaRiley Reid LezMichideeEcchipornAmateur Nude HousewivesDakota Tyler ThreesomeOnlyfans BabeHe Ntai GamesBihari Girl BfThick And Curvy PornCheatingwivesRei Kitajima PornCherrycoedWmo PornPhiladelphia ListcrawlerMom And San XxxBlue Film Telugu VideoPopular Porn MoviesVidio Of SexViolet Summers.pornoHypnotube.cRule34 AnimationsMaturtube PornLesbains Sucking Big TitsFotjob PornFlingster RedditUdreamofjordannMilfmovesAnike Ekina PornPiss BukkakeXnx IndainAnal LesniansOlder Pussy PicsOggy XxxChanning Rodd PornAllison Stokke NudeIndian Girl Mms PornFemale Masturbate SoloEspañol Gay PornEropean PornXxxfiles ComMuslim Xxx Hd VideoCuckold Pornhub야동튜브Blowjob GameWwwxxvidos ComBhagyashree XxxSexy Chut VideoFree Homemade PorntubesHormyfanzEmily Knight NudeNew Kerala PornSister Xx VideoWatchporn.toIndian Pron ViedosKaoru KurokiTelugu Hidden Sex VideosOldje.xomChinese Chicks NudeAmoranth LeakKingdickflashLadyxennaSextag. ComKleio ValentienMujerfollandoAida Cortes NudeBig As NudesRedhdtube XxxXxx Forn VideoN Hentai .netAnimal Sexy Blue FilmXnxx IndeianTara TaintonBhabhi Mms VideoNora Fatehi Porn PicturesAshley Matheson LeakNiteflirtsMom Chudai VideoThroatgoat OnlyfansKaybrazyHot Blonde Lesbian PornAryana AfinXnxx Six ComTamil Nadigai Sex MovieIndian Desi Aunty Xxx VideoHentai AnimationAria AlexanderNude Busty TeenagersMom Porn ClipsMagicamiBig Booty GangbangedHypno Comic PornNude PhotoMeera Mithun NudeBabeta XxxHd Porn Sexy VideoCategorie PornMenina Novinhas Fazendo SexoFutanari PornosBridgette Wilson NudeHentaiuncleGay Muslim.pornPawg Bang BrosFree Henta MangaNude AssJapanes Women NudeDeepthroat RedditYourbihfavSexy Strories In HindiBonnielocketxoHd SwxHindi Sex Hd Full MovieCarnival PornFat Lady SexSleeping Beauty PornBengali Bhabi RomanceBbwchamLesbian BondagedAu Pair GirlsMaa Ne Bete Se ChudaiPassionate CreampieBraazzers VideosCaight Jerking OffPorn Game OnlineThe Scarlet KingMature Van PornMarcdorcelKemonooartyEn ParadisehillFilmes SexoEly LabellaHuge Penis PicsMia Malkova OrgasmAmateur Transporn