Wilders: islam is in strijd met onze grondwet (youtu.be)


Wilders legt haarfijn uit waarom de islam in strijd is met meerdere artikelen van onze grondwet. ...

door sjemigdepemig in Overig  ·  437 Reacties

  • 0
  • 2491x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als je in Odin gelooft, dan mag je jezelf dan toch wel soldier of Odin noemen? Of is dat dan weer geen religie maar wel een ideologie?
Ik snap het allemaal niet meer zo, dat is wat ik momenteel geloof.

2
401 Kattekop

Klopt wat die Luythaegen hierboven beweerd, het is moslims wel degelijk
toegestaan een niet-moslima te trouwen.
Verder was dat ook wel te verwachten, maakt ook niet uit want de kinderen
zullen verplicht tot moslim worden opgevoed, daar moet die vrouw dan wel
rekening mee houden.
Aan de andere kant is het dan weer niet zo dat een moslima met een niet-moslim
mag trouwen, zou een niet moslim een moslima willen trouwen zal die zich
toch eerst moeten bekeren.
Is toch wel slim bekeken van de islam, die mannen dienen een goede zaak
vrouwen naar de islam halen, voor iedere niet moslim vrouw die je haalt
maak je (statistisch) meteen een niet moslim man onschadelijk.
Ik begreep dit systeem pas toen mij er op werd gewezen dat minderheden
in moslimlanden ook een zeer grote druk op hun vrouwen uitoefenen niet
met een moslim te trouwen, ik vond dat discriminatie destijds, tot me werd
gevraagd hoe lang ze nog zouden voortbestaan als ze dat niet deden.
Ik snapte hem niet en zei, hoezo dan? Kreeg ik antwoord: Als zei met moslims
trouwen waar trouwen wij dan mee? ik (met mijn naieve gedachte) dan trouw
je toch met een moslima ?
Afijn ik kreeg het allemaal uitgelegd, het duurde even maar toen werd het
systeem wel duidelijk, met zo'n systeem heeft de islam niet eens een oorlog
nodig.

2
402 doxbar

@396 Bes komisch om zonder bewijs te beweren dat er goden bestaan om dan van anderen bewijs te vragen dat ze niet bestaan.
Het toont wel de kronkel aan bij de religekkies.

5
403 AJAX***

Gelukkig verbiedt de grondwet niet om een patienten vereniging a-la PVV op te richten. Zijn redevoering werkt alleen op de lachspieren maar landt daarna terecht niet. Wellicht kan Wilders beter komiek worden, dan wordt er tenminste om zijn opmerkingen gelachen.

6
404 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Het is vrij simpel, godsdienstvrijheid is begrenst door de wet. M.a.w. Wilders had net zo goed kunnen pleiten dat het christendom of de Joodse godsdienst in strijd is met de Nederlandse grondwet.
Homofilie, vrouwenrechten en godsdienstvrijheid zijn binnen die stromingen namelijk in strijd met de grondwet.

Het gaat er om wat de praktijk in Nederland is en die is dat iedereen zich aan de burgelijke wetgeving dient te houden wat er ook in een heilig schrift, of het PVV verkiezingsprogramma, beschreven staat.

De achterban van Wilders zal wel weer in katawijm vallen voor zijn retoriek zonder een snars te begrijpen van hoe de wetgeving godsdienstvrijheid beperkt. Nog niet zo lang geleden moest de SGP bakzeil halen wat betreft de vrouwenrechten.
Bij het wetsvoorstel om de onverdoofde slacht te verbieden stond de gehele gelovige wereld op haar achterste benen om dat fantastische voorstel te torpederen. Dat is in de Eerste kamer ook op onnavolgbare wijze gebeurt na een overweldigende meerderheid die voor stemde in de tweede kamer.

Homorechten? Het christendom worstelt al eeuwen met dit gegeven maar moet zich in NL domweg aan de burgelijke wetgeving houden.

Kortom Wilders moet even naar zijn eigen verkiezingsprogramma kijken en dan tot de conclusie komen dat NL moet dePVViseren omdat anders straks onze kleinkinderen geen vrijheid meer kennen.

7
405 Hendrianus

@405
Katawijm =katzwijm

1
406 Hendrianus

Voor de achterlijken onder ons. Kijk maar naar Syrie, Irak, Lybie,Algerije,Iran waar de horden islamitische nazi's huis houden en Noord-Korea waar achterlijk links een waar schrikbewind uitvoert.

11
407 Bezige Bij

Neem nu de pastafari. Zij willen met een vergiet op het hoofd in hun paspoort afgebeeld worden. Is tegen de NL wet en regelgeving en zij allen staan dus zonder vergiet op het hoofd afgebeeld in hun paspoort.

Gaat Wilders nu pleiten dat de pastafari een gevaarlijke stroming zijn omdat hun streven gericht is tegen artikel zus en zo in de grondwet?

5
408 Hendrianus

@407

De nog grotere achterlijken moeten even naar de grenzen van Nederland kijken en begrijpen dat de NL grondwet dáár van kracht is en er in NL dus niemand gedood wordt wegens geloofsafval zonder dat deze vervolgd en veroordeeld wordt volgens de NL wetgeving.

3
409 Hendrianus

@405 vreemd genoeg vinden die anderen dan islam gelovigen het ook belangrijk zich aan de nderlandse grondwet te houden. Iets wat veel moslims nietbdoen en willen. Op basis van hun ideologie mogen ze dan weer niet veroordeeld worden want dan is het ineens vrijheid van religie. De IS demonstraties in de Schilderswijk en de pedohuwelijken zijn daar een schrijnend voorbeeld van. Ook op andere punten hebben islamiten het moeilijk met de nederlandse regelgeving. Als ze daar op aangesproken worden dan is het gelijk janken met de pet en hoofddoek op want de koran heeft ergens een versje.... dat dit complete onzin is (zoals de bekende hoofddoek) accepteren ze niet want Moslim en discriminatie en zielig en niet begrijpen etc.
Islamieten stellen de regels van hun voorouders boven dienvan de nederlndse grondwet. Of het nou de koran of gebruiken (dat achterlijke getuter in binnensteden zoals met de laatste vermoedelijke staatsgreep en slopen van bioskopen vanwege het suikerfeest) aan toe. Want daar moet de nederlander maar respect voor hebben. ook al is het bij wet niet toegestaan.

7
410 Merlinswit

@337 Wie dit gaat uitpluizen komt erachter dat de islam 'in oorlog is'/de strijd aangaat met de gehele niet-moslim wereld (de ongelovige wereld).

Dat zou je niet zeggen .
Al honderden jaren bestrijden diverse islamstromingen zich onder elkaar , en dat zal ook nog zo door gaan tot in alle eeuwigheid .
Het zijn dan ook voornamelijk moslims die te lijden en gedood worden door ja moslims .
Hij de moslim die zijn geloof verlaat is de ongelovige , de niet moslim is de onwetende .

1
411 Olivia

@384

Net zoals het letterlijke christendom, het Joodse geloof én het PVV verkiezingsprogramma haaks op de NL grondwet en de NL waarden en normen staat.

Inderdaad is geen enkele christen, jood of PVV stemmer een wetsovertreder want allen houden zich gewoon aan wat de burgelijke wetgeving voorschrijft. Zo werkt godsdienstvrijheid in Nederland, deze wordt begrensd door de burgelijke wetgeving. Ongeacht wat een geloof voorschrijft je dient je aan de NL wetgeving te houden.

Dat weet Wilders ook maar zijn retoriek tegen de Islam levert hem zoveel zeteltjes op en dus geeft hij het voedsel af wat zijn achterban vreet als manna dat uit de PVV hemel valt.

2
412 Hendrianus

@382 God en Allah zijn dezelfde element.

3
413 21st Century Guy

Waarom hoor ik dit nooit over de GPV en dat soort kerken?!
Dan kan ik precies hetzelfde plaatje schetsen!

4
414 Uit Den Haag

@402
Dat klopt ook .
Een vrouw hoeft niet het moslim geloof te aanvaarden daar haar kinderen automatisch moslim zijn na geboorte .
Een niet moslim die een moslima wilt trouwen is verplicht moslim te worden daar zijn kinderen niet automatische moslim zouden zijn als hij dit geloof niet zou aanvaarden .

2
415 Olivia

@88

Dat is ook het probleem met de PVV achterban. Bij zaken die overduidelijk zijn, 'de Aarde is rond', roepen of schrijven zij 'Leg uit.' Tsja, waar moet je dan beginnen?

2
416 Hendrianus

@398
De koran heet Gods woord te zijn , Mo is de boodschapper .
Alleen de Arabische koran heet het heilige boek te zijn . De interpretaties van de koran maakt deze niet tot heilig boek der islam.
Een moslim zal nooit een koran( Arabische ) geven aan een niet moslim , alleen een interpretatie .
Het is ja niet voor niks dat moslims Arabische leren zodat ze de koran kunnen lezen .

2
417 Olivia

Ik zeg: weg met alle geloven!
Ja: voor instituten die normen en waarden beschermen, die wij het Nederlandse volk uit willen dragen.
Geloof (lees God of Alkah) is geen enkel bewijs voor, dus bestaat het niet.

1
418 Hetvolkspreekt

@418

'Weg met alle geloven'

Van oudsher zoekt de mens naar verklaringen voor zaken die tot nu aan toe onverklaarbaar zijn. Het beschouwelijke van ieder mens maakt hem tot een gelovige in de ruimste zin van het woord.
Kortom de kreet, 'weg met alle geloven', is gelijk aan, 'weg met de mens'.

4
419 Hendrianus

@417 "Het is ja niet voor niks dat moslims Arabische leren zodat ze de koran kunnen lezen . "
Eh, heel veel moslims spreken geen Arabisch.

0
420 Bluth

@420 Eh, heel veel moslims spreken geen Arabisch.

Yep , kunnen dan alleen een interpretatie lezen , tenminste zij die niet analfabeet zijn .

1
421 Olivia

@413 Klopt...allebei zijn ze verzonnen door slimme gasten om de domkoppen onder de duim te houden.

4
422 AJAX***

Een wijs man zei ooit eens "geloof is opium voor het volk". En wat had die man gelijk zeg.

0
423 Robbedoes

@20 heeft helemaal gelijk!10 duimpjes van mij!

0
424 raadje79

@421 Nou ja, omdat u aangaf dat het niet voor niks is dat moslims Arabisch leren. Zat moslims die ook nooit Arabisch leren. Het is dan ook absoluut geen makkelijke taal om te leren.

1
425 Bluth

Helaas zijn alle Abrahamische geloven in deze hetzelfde, niet voor niets was de kerk een van de 'kuch' slachtoffers 'kuch' van de Franse Revolutie en de verlichting...

Een ding wil ik dhr. Wilders wel meegeven, het is lang geleden dat ik 'de grondwet' aangehaald heb zien worden in het politieke debat ... je zou als Nederlandse Burger (zonder enige vastliggende controle of toetsing van beleid of wetten aan die grondwet) wensen dat deze Grondprincipes van onze staat, die Nederland in wezen maken tot wat het is, vaker zouden worden betrokken in het politieke debat. Hoe wetten en beleid al dan niet passen, of strijdig zijn met deze grondwetten, waarom er keuzes worden gemaakt om er vanaf te wijken, of misschien aanleiding geven tot aanpassing of bijsturing van wetten of beleid.

0
426 mightimouse

@426 . Het is ook jammer dat er niet meer aandacht wordt besteed aan de grondwet op bijvoorbeeld scholen.
Er schijnt wel een partij te zijn die er om bekend staat nog wel eens bij wetsvoorstellen van andere partijen wijzen op de grondwet, de SGP.
En dan met name als het strijdig is. Helaas is Wilders en ook types als Jan Roos te lui om dat te doen. Beide komen namelijk met voorstellen die leuk klinken maar totaal neit kunnen volgens de huidige grondwet. Wat ze dan maar niet vertellen dat er eerst een grondwetswijziging nodig is en dat dat jaren kan duren voor er iets van hun programma kan worden verwezenlijkt.
Dat vertellen ze niet omdat ze ook wel weten dat hun stemmers daar het geduld niet voor hebben en dan niet op hen zouden stemmen.

1
427 streek

Waarom vertelt Wilders niet hetzelfde verhaal voor alle andere grote religies? Ze zijn kwa letterlijke regelgeving allemaal even intolerant.

Het gaat om de toepassing van wat in zogenaamde heilige boeken staat en die is in Nederland in deze tijd gelukkig in het algemeen vrij liberaal, ook onder moslims.

4
428 oeioeioei

@413 "...God en Allah zijn dezelfde element...."

Ja, beiden stammen uit verwante Oriëntaalse monotheïstische (Abrahamitische) godsdiensten....

0
429 CoolMemories

** gebruiker verwijderd **

Noch de islam noch om het even welke godsdienst kan mij ergens toe verplichten. In tegenstelling tot zieltjesredders heb ik nog nooit een moslim aan de deur gehad om mij te bekeren.

Wilders vecht slechts tegen die windmolens omdat het electoraat voor hem genereert, niets meer, niets minder. Geen Henk of Ingrid die dat in wil zien.

430 verdwijderd21

@425
Moslims die het Arabische niet machtig zijn zullen nooit de koran kunnen lezen .
Een hadith zegt
"Wie een letter uit het Boek van Allah leest, krijgt daarvoor een beloning, en iedere beloning wordt tienvoudig vermeerderd....
Dat betekend dat de moslim die het Arabische niet machtig is geen punten scoort bij Allah daar hij de koran nooit heeft kunnen lezen .
Uit uw reactie ...
Zat moslims die niet Arabische leren .

Of moslims nu het Arabische beheersen of niet bidden doen ze wel in het Arabische ( bidden niet in de taal van de vertaalde koran ) .

2
431 Olivia

@429 Ik bedoel een element uit de natuur en dan mag u raaien welke dat is...

1
432 21st Century Guy

@430
Dat is zo , ze komen niet aan de deur .
Je wordt er als man zijnde pas mee geconfronteerd als je een moslima wilt trouwen , dan is het vanuit de islam verplicht je te bekeren .
Trouw je als vrouw zijnde met een moslim dan mag je je eigen geloof behouden maar zal er vanuit de moslimcultuur druk op je uitgeoefend worden je alsnog tot de islam te bekeren .
Dus bekering gebeurd vanuit de islam door het huwelijk aan te gaan met een moslim.

1
433 Olivia

** gebruiker verwijderd **

@433
Kortom, niets aan het handje want er is ook niemand die mij dwingt om te trouwen.

434 verdwijderd21

@415 "Dat klopt ook .
Een vrouw hoeft niet het moslim geloof te aanvaarden daar haar kinderen automatisch moslim zijn na geboorte .
Een niet moslim die een moslima wilt trouwen is verplicht moslim te worden daar zijn kinderen niet automatische moslim zouden zijn als hij dit geloof niet zou aanvaarden ."

Dat is niet waar, iedereen wordt met een Moslim ziel geboren volgens Islam/Koran. De shahadda maakt je compleet Moslim.

2
435 Bob de Brouwer

@415
Wat bedoelt u met "iedereen wordt met een moslimziel geboren ?
Bedoelt u letterlijk iedereen ( zo ook de niet moslim) ? '
Als twee moslims huwen dan zijn de kinderen bij geboorte automatische moslim , dat is een feit .
Maar als een niet moslim zou trouwen met een moslima dan zijn de kinderen niet automatische moslim , daar de vader niet moslim is . daarom de verplichting voor een niet moslim zich te bekeren tot de islam wil hij een moslima huwen .
In de islam krijgen geboren kinderen automatische het geloof van de vader .

De tweede reden is dat als een niet moslim een moslima trouwt het risico erin zit dat de niet moslim de moslima zou kunnen overhalen het geloof van haar man ( de niet moslim ) te aanvaarden , en dat kan ( bij sommige moslims )reden zijn voor eerwraak .

1
436 Olivia

@433
Bofkont ,
Dat heet vrijheid , en dat is niet iedereen gegeven .
Koester die vrijheid .

0
437 Olivia

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

2 uur geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Lokal Xx VideoIndian Couple Sex NewStepbropornDillon Latham PornUsasexguide.Stepdaughter PornBrazilian Porn StarsDeepstroke PornYorgelis Carrillo AnalTop Only Fans ModelsPornography TeenageLollylipsCreampie PregoBorrachas SexoHairy Asian MilfRedwap DesiFree Blackporn VideoFull Free PornmoviesDildo SquirtLady Gaga NakddXxx Videos Hot XxxTamil Real XxxIndian Hindi Audio MmsVídeos De Sexo BrasileirosVoyuerhouse.tvCharly Jordan NakedHollywood Sex Movie HdBbc ThroatpieNekame SweetVergapeludaMom Teach Son PornBons PornPunhetas VídeosBang BtosMom Teach Sex XnxxHindi Actress SexSexybody PaintMulatas PeladasSoapy TittiesAmateur TitfuckIndian Desy Sexy VideoPorn Big AreolasNud NewsNude Colony PornThe Porn DhdeNutakiPorn Hd Full FreeRiley ReidblowjobBrandi Love XvideosSexy19 NetXxx Indian Blue MovieFreesex VideosActress Xxx VideoSimran K NudeXxxجدیدHot Aunty PornSex With My GirlfriendSons Bully PornBest Free Movie PornShane Diesel CockBig AssisFree EroticvideoXvisdosThukaiXxxii BpMarie DaisyInsatiable KarlaViolet Summers SquirtSkirby PornWww Kannada Sex ComAnal MassageDesi Pooping VideoWww Hotboudi ComIndian Bodybuilder PornViolet-myersCzech Gay PornPublic Nudity GifFree Audio Sex StoriesSax Video Www ComBrasileña PornDominicana PornoKeri Russell In BikiniDillion Harper BjStar_gazingPrimalfetish PornXxx Blue Sex VideoWife NudesAmature Mature BlowjobsBig Bouncing Naked BoobiesSexo FuerteHeavyonhotties ComNude Pregnate WomenShort Haired PawgGale Sex SceneHd PornvideoJolyne R34Bokep VcsHotwifejjBengali Hot Sex VideoTokyo Sex VideoIndian Blue PornXtrene PornTranvesticomlocalMasturbaXxx MmaNagma Hot SceneMasager XxxHot Bhabhi Xxx ComAnastasia Doll PornPakistani Uncle SexForcesex PornStickam VideoMom SonsexLesbian Scissoring EbonyGatas VirtualS W E E T I E F O Xنييك ورعانPlus Sized Models NudePiss Drinking PornCogiéndose A Su MamáJennifer Hudson NudePositionsexPorn PlaboyAdult Sex StoriesBuscar PornografíasXxx BlacktubeManwha +18 VfHot Asian PornstarsSexxy HdPornhubdaddyX Porn Video DownloadSexin The BathroomKatie71camsHd Bf AuntyBlackmile PornBlacked Anime PornTitties In The PoolParty Babes NudeGiorgia Whigham NudeX Hot MovieSex Desi WifeBig Ass Indian SexWifeys World VideosLittlecibBigboobsfilmTatsumaki XxxBlacked Com New VideosMai XnxxChirstina Applegate NudeKamakathalj