door chouffleur in Politiek  ·  114 Reacties

  • 18
  • 1511x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@97 [Kijk naar de geschiedenis! Leer verdorie de belangrijke lessen daaruit! Nationalisme, patriottisme, het in jezelf keren... het heeft nog nooit iets anders opgeleverd dan oorlog en ellende. Inherent aan nationalisme is namelijk dat je je buren minder gunt dan jezelf. En dat is een garantie voor ruzies.]

Uhm... peace comes from within... do not seek it without... wie eh... zei dat toch ook alweer? question

Maar eh... wat nou als de EU zich zou gaan ontpoppen als een soort voormalige Sovjet Unie... lastig voor te stellen natuurlijk... maar stel het je ff voor. Hele volkeren worden onderdrukt en moeten verplicht assimileren, etc. Je kunt je er misschien wel iets bij voorstellen, denk ik. Misschien zou je dan nog wel eens blij kunnen gaan worden van het nationalisme van sommige mensen. En als het bepaalde landen dan zou lukken om zich aan deze fictieve, ultra foute Sovjet-EU te ontworstelen, dan zou je misschien zelfs wensen dat je daar zou mogen wonen... in plaats van in die fictieve superstaat. Dit ff als voorbeeldje natuurlijk. Waarmee ik alleen maar wil zeggen dat allerlei zaken dikwijls allerlei kanten kennen. En wat mij betreft geldt dat ook voor nationalisme, internationalisme en supranationalisme enzo. Zo beschouw ik bijvoorbeeld een aantal nationalistische bewegingen die bijdroegen aan het afwerpen van bepaalde koloniale jukken nou niet per definitie meteen allemaal als negatief.

Nationalisme kent wat mij betreft dan ook best een aantal paar leuke en positieve kanten. Het kan mensen bijvoorbeeld ook op een positieve manier verbinden, zonder dat dit altijd meteen hoeft te ontaarden in iets negatiefs dat ten koste van anderen zou moeten gaan. Veel mensen identificeren zich bijvoorbeeld ook nogal met hun eigen gezin, of met hun familie, maar dat wil helemaal niet zeggen dat ze andere gezinnen of families dan per definitie minder zouden gunnen, of hen als vijanden zouden beschouwen. En er zijn natuurlijk ook landen die prima kunnen samenwerken en elkaar tevens het licht in de ogen gunnen.

En uhm... vind jij WK-voetbal nationalisme, in de vorm van vlaggetjes, liedjes, fanatiek roepende mensen enzo... is dat ook al fout? Ik vind dat eigenlijk best wel leuk namelijk... mits het natuurlijk niet in gewelddadig hooliganisme ontaardt. En dat is gelukkig lang niet altijd het geval. Want de meeste voetbalsupporters kunnen nog steeds prima een tikje nationalistisch zijn en na de wedstrijd gewoon een biertje drinken met elkaar drinken. Gelukkig wel.

En ja, je hebt nou eenmaal altijd overal allerlei mensen tussen zitten... ook binnen internationale organisaties of superstaatjes lopen er soms wel eens hele vervelend, egoïstische figuren rond, hoor, kan ik je melden. En het streven naar een superstaat heeft ook wel eens tot onderdrukking, oorlog en ellende geleid. Dus ik vraag me wel af of er misschien niet toch nog iets meer speelt dan hetgeen jij hier zoal opschrijft.

Maar ehm... het continentalisme van de EU... is dat volgens jou wel ok dan? Dat is de weg... of uhm... moeten we echt zo snel mogelijk naar een wereldregering zonder landen? En uhm... wordt iedereen dan ook automatisch enorm vreedzaam en altruïstisch opeens? Ik vraag me dat af.

1
101 ZieOnderkantBlik

Dat geJANK, en dat geTIMMER dat is pas een gevaar voor Europa.

1
102 Doordenker

Mooi, waar kan ik tekenen voor nationalisme???
Weg met dat europa!

1
103 Seconda

Eurofielen en dogmatische wegkijkers denken gelijk dat ik andere volken ga haten als ik een poging zou doen enige onderlinge verbondenheid uit te dragen op basis van onze eigen geschiedenis en daden due exclusief zijn voor een groep mensen. Want dat is nationalisme. Nationalisme ontstaat vanzelf en elke druk om dat te negeren maakt het sterker. Daarom staat de EU aan de wieg van hun eigen ondergang. Het grote succesnummer vond plaats in de jaren 60 en 70. Toen was er een ultiem evenwicht tussen de eigenheid van volkeren en wederzijdse economische afhankelijkheid. Dat had nooit moeten veranderen.
Los hiervan wakkert de islamitische invasie nationalisme alleen maar aan. Je kunt nu eenmaal niet lichaamsvreemde elementen blijven injecteren die een zorgvuldig opgebouwd westers normatief raamwerk niet volgen en massaal parasiteren op de vruchten van onze eigen arbeid.

1
104 Rolmops

‘Nationalisme is gif tegen Europa’Juncker maakte van de gelegenheid gebruik om fel uit te halen naar regio’s met nationalistische ambities"

Ja en hoe is dat zo gekomen Juncker en Timmermans?

Het belazeren van de Europese bevolking.
Graaicultuur.
Afschaffen van referendum.
Oekraïne debacle.
Ruzie met Rusland.
Slappe houding tegenover Turkije.
Te grote invloed op interne landzaken.

en ga zo maar door.

Maar door de incompetente handelingen o.a. betreffende vluchtelingenbeleid ( Gelukzoekers )die door de strotten van de Europese staten worden gedrukt, heeft er toe geleid dat er meer en meer tegenstand is gekomen voor de eenheid van een verenigd Europa.

Voor mij is het nog steeds NEXIT.

1
105 Dachtutniet

Er is maar 1 oplossing om die Catalanen er op te wijzen dat ze beter bij Spanje kunnen blijven al het geld weg halen daar en over plaatsen naar Spanje wedden dat ze eieren voor hun geld kopen.

2
106 qubix

kopen=kiezen

1
107 qubix

De Junckers en consorten zijn gelukkig het grootste gevaar voor de Europese superstaat.

0
108 Mollevanger

@101 Mee eens, Het gaat om de balans. Voorbeeld:
Heeft een overheid teveel macht dan krijg je dictatuur. Heeft een overheid te weinig macht dan krijg je anarchie. De macht van de overheid en oppositie/burgers moeten met elkaar in balans zijn. Ander voorbeeld: Het linkse anti ondernemers klimaat van de jaren zeventig kreeg als tegenreactie het neoliberalisme van vandaag waarbij alles draait om geld. De tegenreactie is altijd overtrokken: ik mis de balans tussen de 2 uitersten.

0
109 Conradijntje

@74

"want blijven hangen in een verleden heeft nog nooit iemand geholpen. "
mee eens, net als het blijven geloven in een utopie...

0
110 t.rap.er.niet.in

@101 +++++++++++++++++++++
En: "Waren alle mensen wijs ............. ?" question

2
111 Tante Annie

@85
Het gaat bij mij niet om mijn afhankelijkheid maar om de afhankelijkheid van mijn oudere en chronisch zieke medeburgers.... Om mijn medeburgers die buiten hun schuld werkloos zijn en om de kinderen die straks in dit land en op dit continent moeten leven en overleven. Ik red me wel maar in wat voor een maatschappij komen de kinderen van nu straks in terecht... daar maak ik mij zorgen om gezien de koers en beleid dat de nationale en europese politici momenteel volgen.

Als globalisatie de burgers door de strot geduwd wordt kunnen ze hierbij alleen maar verliezen en met name de zwakste binnen onze maatschappij die dan geen vertegenwoordiging meer hebben en nooit meer gaan krijgen als het bedrijfsleven het beleid mag gaan bepalen. De taak van politici is om iedereen te beschermen tegen interne en externe invloeden en niet met name het grote bedrijfsleven van dienst te zijn. Ook het MKB zal hieronder zwaar gaan lijden als vanwege de globalisatie als door de politici de voorkeur geven wordt aan het helpen van multinationals.... daar kunnen zij namelijk nooit tegen concurreren.

Dat is wat ik verafschuw en de mensen die het wensen, toejuichen en steunen.... elite of niet.

1
112 Beowulf

@87
"Kijk dat dacht ik al eerder en toen kwam de VVD en PVDA in een regering die ook nog is blijven zitten voor de hele rit."

Als je het verloop van de verkiezingen hebt gevolgd weet je ook drommels goed dat de kiezers juist op deze partijen hebben gestemd in een poging om de ander uit het torentje te houden. De meesten hadden nooit verwacht dat juist deze 2 partijen zouden gaan samen regeren en daar is nu juist met recht de PvdA zwaar op afgestraft en de VVD is daar gezien het zetelverlies ook niet geheel ongeschonden uitgekomen.

De kans dat extreem rechts op korte termijn zal verliezen is vrij klein gezien de koers dat de europese politiek vaart en wil gaan varen. Oostenrijk is het eerste land dat nu een extreem rechtse regering heeft geïnstalleerd en mijn bange vermoeden is dat dit aantal helaas de komende jaren zal gaan groeien. Angst is een slechte raadgever en de angst om als burger maar steeds aan het korte eind mogen trekken drijft hen in de hoek van politieke partijen die hun angst verwoorden... terecht of niet. Ik zal zelf nooit willen en kunnen stemmen op deze partijen want ook ik heb een geweten. Ik stem alleen op partijen die het beste voor hebben met de burger en niet op partijen die vooral het beste voor hebben met grootverdieners, multinationals en de banken.

Ik blijf erbij dat niet separatisme de ondergang inluidt van de EU maar dat separatisme het gevolg is van de economische en maatschappelijke beleid van en opgelegd door de EU... dus uiteindelijk is het de EU zelf die met betweterige arrogantie het eigen ondergang inluidt. Brexit was de eerste en als het zo op deze weg doorgaat echt niet de laatste.....

1
113 Beowulf

@113 "Als je het verloop van de verkiezingen hebt gevolgd weet je ook drommels goed dat de kiezers juist op deze partijen hebben gestemd in een poging om de ander uit het torentje te houden. De meesten hadden nooit verwacht dat juist deze 2 partijen zouden gaan samen regeren en daar is nu juist met recht de PvdA zwaar op afgestraft en de VVD is daar gezien het zetelverlies ook niet geheel ongeschonden uitgekomen. "

Klopt wel, maar we hadden een regering nodig. Tijdens een crisis kan je niet al dat gezeik blijven houden met telkens weer nieuwe verkiezingen. De PVDA is afgestraft, omdat die mensen die daarop stemde niet realistisch dachten over wat ze zouden kunnen krijgen uit hun stem.

"De kans dat extreem rechts op korte termijn zal verliezen is vrij klein gezien de koers dat de europese politiek vaart en wil gaan varen. Oostenrijk is het eerste land dat nu een extreem rechtse regering heeft geïnstalleerd en mijn bange vermoeden is dat dit aantal helaas de komende jaren zal gaan groeien. Angst is een slechte raadgever en de angst om als burger maar steeds aan het korte eind mogen trekken drijft hen in de hoek van politieke partijen die hun angst verwoorden... terecht of niet. Ik zal zelf nooit willen en kunnen stemmen op deze partijen want ook ik heb een geweten. Ik stem alleen op partijen die het beste voor hebben met de burger en niet op partijen die vooral het beste voor hebben met grootverdieners, multinationals en de banken. "

Als nieuwe partijen met belied komen waar mensen van profiteren dan is dat alleen maar goed, maar extreemrechts heeft geen oplossingen dus na 4 jaar liggen ze er gewoon weer uit.

"Ik blijf erbij dat niet separatisme de ondergang inluidt van de EU maar dat separatisme het gevolg is van de economische en maatschappelijke beleid van en opgelegd door de EU... dus uiteindelijk is het de EU zelf die met betweterige arrogantie het eigen ondergang inluidt. Brexit was de eerste en als het zo op deze weg doorgaat echt niet de laatste....."

De EU legt geen economie op dat doet de markt. De EU heeft wel een positie dat voordelig is binnen de wereldecnomie. Alleen kortzichtige mensen willen dat graag afbreken, om waanbeelden over iets wat ze niet begrijpen. De Brexit rust op onzin en valse belofte die nooit zullen uitkomen. Dat zullen ze daar ook gaan merken en in de tussentijd hebben wij geen last meer van veto's van de UK die toch al overal dwars zat vooral als het ging om het reguleren van hedgefunds en banken.

0
114 VaY

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Botlleneck
Politie in actie voor vroegpensioen: 'Doorwerken tot je 70ste? Mooi niet'

Ik vond het na 30 jaar ploegendienst wel genoeg,mn lijf ook.De baas bood een RVU regeling aan=1400 nettoDan zou ik 1800 euro netto inleveren...

4 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Biscanna
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@25 Nee, integendeel. Je ziet het overal waar die lui vertoeven. Maar ik kijk dan ook niet weg, dat is een typisch englinks dingetje 🙈...

5 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Reconquista
84% NSC-kiezers wil niet opnieuw Omtzigt stemmen - NieuwRechts.nl

Die man heeft een ontzettend moeilijk en vermoeiend karakter. Ik heb nouog een partij zo snel zo veel kiezers zien verliezen. Hij vind regels be...

6 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Slavink
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Tekort? Te veel!...

10 minuten geleden geplaatst door Slavink

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@8 Voor mij zijn het mensen. En daar praat je gewoon met respect over.Waarom transgenders niet respectvol zouden zijn naar vrouwen is mij een...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

Slavink
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@25 ik vrees dat ik het artikel verward heb met een een bericht van gisteren, ik dacht bij de NOS. Over Palestijnen, een strand, Israelische sol...

10 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Wel een erg tendentieus en ophitsterig geschreven artikel....

12 minuten geleden geplaatst door Slavink

Bop
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@21 Wacht ff hoor ... 🤔gebruik jij nu de woorden intolerant en racistisch? 😂...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@7 Hoe dan ook. . . . het zijn voor mij "omgebouwde kerels".Ik vind hen juist niet respectvol naar vrouwen. ...

14 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Slavink
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Ja, moslims zullen nog veel vaker hun wil opleggen. Hun Koraneisen stellen aan het volk waar zij bij willen wonen....

14 minuten geleden geplaatst door Slavink

NK. App
Www Xxx Com Hindi MovieBbw Milf PornLatina Bug TitsMilf Pornstar ListSex Video Indian ActressBus Travel SexNina SwissXxvidéo ComMomoka NishinqPornxxx AnalDestiny Cruz PornFackbook PornBest Hentai PornTeen Interracial PornHot Sex Marathi VideoUltimate Oil Soaked ThreesomeShaidenrougueCutest Porn StarsCurly Hair PornTeen Hard XxxTaboo By Primal PornScreaming In Pain PornHandinpussyTristain SummersHardcore Pornographic MovieWannonXnxx SiteXhams LivePornozin ComJustina Valentine NudeAuroraxoxoFacefucksHandjob AmateurHindi Phone Sex AudioPriya SrikumarPorn With Scarlett JohanssonSex Tape CelebritàThisavsKhali NoireWhat Is A RimjobSelfie XxxLoose PussyWww Xxx Bhabhi VideoBoobs Pressing In BraBig Boob AnimeJoyce Dewitt SexyTik Tok BigtitsNaukrani XvideosXxx Aex VideoHindi Old Man SexKhloe Camel ToeGirlsdoporn E506Lesbian Porn Ebony无码动漫Bd XnxxSelena Gomez NudeSloan RiderBbc Bbw PornhubSex Video DecemberIndian Amature PornNew Hindi Xxx ComFamily Story SexDad Swap PornMeena South ActressPasdionate PornJada Stevens Cream PieMom Is CummingChayurbatrBihari Aunty XxxSexy Xx HotEein ElectraSkylar Vox MoviesJamie Clayton NudeTeen Crossdresser PornBrazzar Sex VideoBewyxMilf MomSajini SexBig Tits Belly DanceDesi Porn MazaCheating Porn Full MovieDp My WifeMom Porn TubesSanaleon XxxGinger TwinksReedtubeSavannah Bond Onlyfans LeakedStassyqFree Poran VideoHindi Masala SexBlacked MomOnlyfans.ckmXxx JovenesLegs Spread WideGold Porn VideoDefloration Full HdKamadevasfmNicole Nurko Pornالتويتر سكسTamil Blue FlimsSyren De Mer VideosSexy Pron IndianAstarbabyxoChut Sex IndianLeaked BlowjobMikejesscbFatal ModTwerkng PornAunty Sex ComGetting Some Hammock Ass BrazzersHot Men CumingMiya XxDry Humping VidFrottage GayBukkakefacialsParadise Hill XxxPornobae.conLesbiane PornPorn TottentRed Dead Redemption PornXxxx Bf ComNepali Sex OpenGay Pounding PornTeen Fuck PornSuniluneHentaibbwSex CccStars-590Natalia Dyer NakedHitomi Tanaka Blow JobManishedNicolette Shea OnlyfansThat Sitcom Show ComBig Chinese TitsReal-825 JavBest Indian Sex Video ComFetllifeChaat.frXxnx Videos2050 Sex ComLopez PornInnocent Teen PornWww.pornhub.xomBlack Kesbian PornPussy LickAsian PawgKenra Lust PornSavita Bhabhi Sexy StoryXaxi BfShopelifter Porn