De brand in de flat aan de Weteringsstraat
NOS NieuwsAangepast

Dode bij brand in seniorencomplex Rotterdam

Bij een brand in het Rotterdamse verzorgingshuis De Nieuwe Plantage is vanavond één persoon omgekomen. Het slachtoffer werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis overgebracht, maar de hulp kwam te laat. Een tweede persoon werd later ook naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe dat slachtoffer eraan toe is.

De brand in de flat aan de Weteringsstraat brak uit op de tweede verdieping door een nog onbekende oorzaak. Meerdere woningen zijn ontruimd. Daarbij werd onder meer een hoogwerker ingezet. De brand was snel onder controle. Vier woningen zijn niet meer bewoonbaar.

Helga

Eerder op dag brak ook brand uit in het seniorencomplex Helga, in de Rotterdamse wijk Het Lage Land. Zes mensen ademden daar rook in en zijn ter plekke onderzocht. Uiteindelijk werd niemand naar het ziekenhuis overgebracht.

De brand ontstond op de zevende verdieping in een meterkast. Bewoners van 63 woningen kunnen voorlopig niet terugkeren naar hun huis in verband met rook- en roetschade in de gangen van het gebouw. Ook moest door de brand de stroom worden afgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl