Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Paus baalt van gelovigen die met smartphone spelen

Paus Franciscus heeft uitgehaald naar geestelijken die tijdens de mis in de weer zijn met hun smartphones. „De priester zegt: verheft uw hart. Hij zegt niet: verheft uw telefoon om foto’s te nemen”, zei de kerkvorst tegen duizenden gelovigen op het Sint-Pietersplein.

Franciscus vertelde zich te ergeren aan het feit dat soms tal van telefoons omhoog worden gehouden terwijl hij gelovigen toespreekt. Daar maken ook „sommige priesters en zelfs bisschoppen” zich schuldig aan, aldus het tachtigjarige hoofd van de katholieke kerk.

Instagram

Toch heeft de paus ook een voorliefde voor foto’s. Zo heeft hij zelf een account op Instagram waar sinds maart 2016 toch al een kleine vijfhonderd beelden op zijn gedeeld. Al wordt dat account natuurlijk wel door een ander voor hem onderhouden. Zelf is hij niet te betrappen op een mobiele telefoon in zijn hand.

„De mis is geen spektakel. Dus onthoud: geen mobiele telefoons”, hield hij zijn toehoorders voor. Die uitspraak leidde tot gelach en applaus. Franciscus roept zijn collega’s vaker op zich gepast te gedragen. Zo zei hij eerder niet blij te zijn met geestelijken die rondrijden in dure auto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.