CPB: Linkse plannen alleen goed voor korte termijn (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Politiek  ·  23 Reacties

  • 2
  • 629x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Linkse plannen getuigen altijd van een korte termijn visie, effe graaien uit de staatskas en dan is het weer voorbij met de linkse lol en moet rechts de zooi weer opruimen.

14
1 JackKropotkin

@1 Pff, alsof rechts zich nooit schuldig zou maken aan graaien. Helemaal de VVD, met hun Alles-is-voor-bankie-mentaliteit.

4
2 Neobullseye

Het huidige kabinet maakt plannen die pas in werking treden na de regeerperiode...als ze weg zijn is niemand er meer op aan te spreken.

0
3 Voorzittershamer

En de rechtse plannen zijn slecht voor Modaal en lager, plus de zieken, werklozen en gehandicapten voor elke termijn. We zien de gevolgen alweer aan de horizon: de dividendbelasting afgeschaft. Drie keer raden wie de tekorten mag aanvullen... Formateur Zalm deed aan belangenverstrengeling door deze Shell-wens erdoor te krijgen bij de formatie... Geen van de politieke partijen had het op z'n wensenlijstje staan. Dit is gewoon wangedrag.

En zo modderen we lekker door, bang als het volk werd gemaakt voor Boze moslims, "honderdduizenden" vluchtelingen, enzovoort. En we zijn een behoudend, bang volkje en stemmen dus rechts, of christelijk. En dat is nog niet genoeg, dus komt men 'links' nog even afbranden zodat men over drie jaar wederom stemt op leugenaars, zakkenvullers, carrièrejagers en roofridders...

1
4 weerman

CPB (8nov17): Analyse economische en budgettaire effecten van pakket wijzigingsvoorstellen van GroenLinks, SP en PvdA op het Regeerakkoord - https://www.cpb.nl/publicatie/analyse-economische-en-budgettaire-effecten-pakket-wijzigingsvoorstellen-GroenLinks-SP-PvdA-op-Regeerakkoord

0
5 ZieOnderkantBlik

Lijkt mij een duidelijk verhaal!

Voor de lange termijn komt er echter een heel ander beeld naar voren, aldus het CPB. Dan neemt de werkgelegenheid namelijk af, omdat het linkse blok de belastingtarieven niet terugbrengt naar twee schijven, het eigen risico in de zorg afschaft en de verlaging van de vennootschapsbelasting terugdraait.

Ook de houdbaarheid van de overheidsfinanciën op de lange termijn gaat erop achteruit met de plannen, schrijft het CPB.

6
6 mike45

@1 We leven nu en niet in de toekomst zoals de VVD ons altijd wil doen geloven.In 2040 zal de werkgelegenheid belangrijk aantrekken is een uitspraak van Rutte.Een uitspraak die als je er wat langer over nadenkt zijn weerga niet kent,het is een van de meest belangrijke uitspraak in het rijtje,hoe belazer ik de kiezer.

1
7 jantje van leiden

@1 rechtse plannen en visie zijn ook 2 verschillende dingen en over graaien zullen we het maar niet hebben van de rechtse clan of moeten we praten over een sekte. en dan over zooi gesproken Zorg puinhoop en k kost steeds meer. Politie puinhoop, defensie puinhoop, Belasting puinhoop ga zo maar door
De rechtse kerk moet zelfs eens voor de spiegel staan ze zouden eens schrikken van hun zelf

0
8 magikeven

@6

De "lange termijn" is van de afdeling Sprookjes. Nooit komen plannen van de lange termijn uit. Er gebeurt altijd wel iets wat die plannen beïnvloedt. Dus die uitspraak is in feite onzinnig en een illusie, door rechtsdenkers al snel misbruikt om links gedachtegoed zwart te maken.

1
9 weerman

@9 er zit altijd een foutmarge in en naarmate je dichterbij het daadwerkelijke jaar komt is die foutmarge lager, maar daarom moet je het wel doorlaten rekenen dan kun je tussendoor maatregelen nemen om toch die doelen te halen.

Zomaar wat doen en hopen dat het goed komt dat lijkt mij geen goed beleid.

5
10 mike45

@10 Uw laatste zin doet mij denken aan de verdediging van de coalitie over de afschaffing van de dividendbelasting.We gaan het doen en hopen,zeker weten doen we niet,dat het werkgelegenheid oplevert.

0
11 jantje van leiden

@10

Waarmee je in feite zelf al zegt dat plannen voor de lange termijn geen zin hebben. Dus de conclusie van het CPB mag dan correct zijn, de realiteit is dat er altijd weer externe zaken zijn die die plannen beïnvloeden. Dus zeggen dat het rechtse beleid op de lange termijn goed zijn, is een drogredenatie en een illusie.
Verder heeft @11 pijnlijk gelijk; dit onzalige plan om de dividendbelasting maar even af te schaffen en ons 1,5 miljard gaat kosten, is van dat rechtse korte-termijndenken wat zooo fout is.

0
12 weerman

@9 weerman

We zijn het 'n keer eens.
Dat ik dit nog mag meemaken!

9
13 Uit Den Haag

Linksom of rechtsom de politiek is één grote kliek die ik van geen meter vertrouw.

0
14 Interessant

@13

Ik denk dan ook niet dat wij het over elk onderwerp ONeens zullen zijn, hoor. question Maar; thanks! question

0
15 weerman

@7
Rutte heeft vast een glazen bol waarin hij kan zien dat in 2040 de werkgelegenheid belangrijk zal aantrekken, dat is pas over 23 jaar !!!

0
16 Interessant

@10 Iedere organisatie heeft toch een lange termijn plan, waar je over 10 of 20 jaar wilt staan, zelfs als je familie of persoon zou je dat moeten hebben. Natuurlijk veranderd de wereld tussen door en ook de situatie waarin een organisatie of iemand zich bevind.Dan pas je tussendoor je strategie aan om toch dat doel te halen, of je past je doelen aan eventueel als blijkt dat iets niet haalbaar is.

Maar je kunt toch als regering niet zeggen, we zien wel of we de uitkeringen en de zorg 2040 nog kunnen betalen!

1
17 mike45

Speciaal voor de rechtsdenkerts en lieden die zo graag spugen op links: lezennnn:

https://www.trouw.nl/opinie/de-verlaging-van-de-dividendbelasting-is-vooral-gebaseerd-op-rechtse-onderbuikgevoelens~aef40272/

0
18 weerman

Eigenlijk zou heel dat "links rechts" gezanik overboord gegooid moeten worden. Pak de goede dingen van beide kanten, dan snijd het mes aan twee kanten.

0
19 Janzzen

En daarom is een compromis tussen links en rechts eigenlijk ideaal. Helaas in praktijk moeilijk realiseerbaar hebben we met het vorige kabinet gezien.

Veranderingen die op korte termijn positief voelbaar zijn, maar niet de groei op lange termijn onderuit halen. Utopia..

1
20 Gewoon een student

@16
Hoezo zelfoverschatting.... Rutte kan niet eens voorspellen wat een jaar later gebeurd, laat staan over 23 jaar.

Het onvermogen van politici om de juist inschating te maken over de toekomst heeft ons juist de crisis in geholpen want ook zij werden daardoor verrast. Als politiek bedrijven vooruitzien is dan scoren de politici van de laatste 30 jaar een dikke onvoldoende.... Hun huidige slogan "vertrouwen in de toekomst" deel ik dan ook absoluut niet.

0
21 Beowulf

A. De plannen van Rechtse Regering ook enkel in positief in 2018 en voor de korte termijn !!

B. CPB kan net zo min als een ander niet in de Toekomst kijken ... hoeveel voorspellingen vanuit het CPB zijn uiteindelijk uitgekomen?

0
22 mightimouse

Citaat: "Door de investeringen stijgt de werkgelegenheid en neemt de werkloosheid af. Bovendien is er sprake van extra economische groei van 0,1 procent per jaar vergeleken met de plannen van Rutte III. De meeste huishoudens gaan erop vooruit, de hogere inkomens profiteren het minst".

Dat klinkt anders 'n heel stuk beter en realistischer, dan de vage beloftes van Rutte-III over de toekomst, zoals meer banen... in het jaar 2040!

0
23 Scorpio

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
van Keulen
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het is eigenlijk heel simpel:Met wat je tussen je benen hebt zitten dat bepaalt je geslacht en niks anders....

30 minuten geleden geplaatst door van Keulen

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Je voelt je aangesproken he? "Tieft toch op" Bahahahahah XD...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow nog beter, Jullie trotsheid he? Kijk wat er hier mee gaat gebeuren voor de natuur **werkt gas demonstrerend de het graf in** Bahahahaha XD...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow en wat persoonlijke aanvallen of persoonlijk maken :D Heej jij rijdt toch een auto omdat je de milieu wil verzien? Bahahahah XD...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ik rij geen Auto, dus ik ben het wel met Bop eens > Kan me geen tering interesseren, en alle jullie die er wel een reet om geven zouden daar een...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

Bleke Betty
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het heeft ook wel degelijk met veiligheid te maken. Lekker met die terroristen, ipv hun gebruikelijke ISIS of Hamas outfit, nu met een boerka? ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

In ieder geval kunnen de Russen nu gaan nadenken over iets dat ze wél begrijpen....

3 uur geleden geplaatst door Feldwebell

VBOH
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@14 Ik zat even op een andere draad. Problemen mee? Verder ben ik wel klaar met de Rwandadeal die Engeland heeft afgesloten met Rwanda. Dag ho...

3 uur geleden geplaatst door VBOH

VBOH
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@7 Ik zou je vriendin een advies willen geven. Ga alvast een cursus; "Opvoeden doe je zo" ergens doen. Of zoek opvoedondersteuning als hulp. ...

3 uur geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@9 Ja, sorry. Excuus Tor, ik was ff afgeleid. Ook voor jou truste hoor. :-) ...

3 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Desi Bedroom SexCute Girl PussyChantas BitchesLesbianporno VideoQuinnfinite PornKangana XxxSouth Actress Hot Sex VideoPorno LegendaSai Pallavi Nude FakeWhosbonnieandclyde PornThroatpie VideosLondepSquirting ForcedXvides FilmesYesjulz PornPorn OdiaDesu NudeRichard Sutherland PornXnxx NetNubilrfilmsMoriah Mills TweetsChatavenuegayLisa AnneGlory Hole NearbyMom Son InceststoriesPiano Sex VideoPorn KazumiBig Booty Black ThreesomesMorherless PornDoubleliwtXxx Video 2018Full Hd Sexx VideosIndian Sex Stories AudioSexy Anime MoviesSexy Xx PhotoAunt JudysVer PornAv 动漫PornhamsterReemarie PornBig Natural Tits PicsHard Punishment PornPorn Video With Auntyافلام سكيس هنديPornografia MineiroBengali Boudi Xx VideoVery Dirty PornPhub DaddyXnxx CSsbbw Gaining WeightMarleny NudeJapanese Hot Xxx VideoVaginacakeJapanese Erotic VideosPorn AlohaTubeporstarsViva StreeyVideos Sexo HdTelugu Audio XnxxElizabeth Olsen Oldboy NakedKokoboro Rule 34Veronica RaynePriya Ko ChodaTub8 SexSlipping Porn VideosSexy Granny PornGay Porn XSexxx In WaterLoona Wolf PornTaylortitfucksPorn Asia WifeBlack Thick Porn.pornoXxx Indian College SexMoon-011Gf Bf Hot Sex VideoThailand PussySsbbw FeedeeBrandi Love PussyWendy Fiore OnlyfansXnxx Hard VideoMr JavCumload SwallowSex Telegram GroupPants XxxLacy Kay SomersKannada Romantic BfPonrsIndian Aunty Ki Chudai VideoBig Boobs CartoonAnkha Zone Full VideoNagutiy AmerikaGonzoxxx MoviesMen Naked In The Locker RoomLesbian Porn OicsLive BugilHow To Make Sex VideoBhanupriya Sex Video18 SitesChi ChipornRyan Gossling NudeHebtai VideoFree Leabien PornSuperhentiasDesi Village Xxx ComPorn VirgionB Grade Hot VideoCollege Couple Sex VideoE-girlpornHentai ColoridoStraigt Gay PornThe Doll ChannelKame Paradise 3Lesbian Seeuction PornBangbus MonicaThusvidMysticbeingPorn Gay TeenagerSerenasantosAmaturegaypornBest Hollywood Sex MoviesHot Sexy Girl Porn VideoAda PornNaked Mom MaturePlayboy Tv VideosScrew My Husband PleaseSexchat 321مواقعالسكسGloruhole PornTranssensous.comAmesha PornKing Size JuggsHamstersxBig Tits BlogH PornsLovexxxxxxPornprosPelículas Completas PornPorn ThailangManuel Ferrara OnlyfanCamsoda VoyeurNaked Lesbian SXxx Milf Porn VideosPorn DiscordThe Leather GuyJav MaseHotmommyPaoli Dam NudeFull Hd Porn Sex VideoTelugu Nude Recording Dance