Politiek

Thierry Baudet: Schuif 1,4 miljard dividendbelasting-voordeel naar zzp’ers en MKB

08-11-2017 12:35

Forum voor Democratie (FvD) fractievoorzitter Thierry Baudet wil dat zzp’ers en MKB’ers met een BV 1,4 miljard euro lastenverlichting krijgen. Dat betekent dat de afschaffing van de dividendbelasting van tafel moet. Die maatregel kost 1,4 miljard euro. Baudet stelt dat deze week voor tijdens de Algemene FinanciĆ«le Beschouwingen. “Dit lijkt mij eerlijker dan dat het naar multinationals gaat.”

Baudet woensdag tegen ThePostOnline: “De VVD kiest met deze maatregel voor de multinationals. Klassiek VVD-beleid waarbij de middengroep wordt vergeten.”

Volgens minister-president Mark Rutte is de maatregel bedoeld om bedrijven naar Nederland te trekken zodat hier extra mensen aan de slag kunnen en om werkgelegenheid hier te behouden. Hij wees er tijdens de regeringsverklaring op dat andere landen in Europa kijken naar het verlagen van de eigen belastingdruk. Hij noemde de maatregel ‘cruciaal’.

Bij de oppositie heerst veel wrevel over de kwestie. Het afschaffen van de dividendbelasting komt in geen van de verkiezingsprogramma’s van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie voor.

Baudet: “Eens te meer blijkt dat Forum voor Democratie het alternatief is voor de VVD die de oren steeds duidelijker laat hangen naar de multinationals maar de traditionele achterban bij MKB en zzp’ers vergeet.”