Stephen Hawking waarschuwt dat het over 600 jaar gedaan is met onze aarde.
Volledig scherm
Stephen Hawking waarschuwt dat het over 600 jaar gedaan is met onze aarde. © Thinkstock, Breakthrough Starshot

Stephen Hawking: “Aarde zal tegen 2600 grote vuurbal worden. Maar er is een uitweg”

WetenschapDe bekende professor Stephen Hawking heeft opnieuw gewaarschuwd dat de dagen van onze planeet geteld zijn. Hij deed dat zondag tijdens een top van wetenschappers in de Chinese stad Peking. “Tegen 2600 zal de aarde in een grote vuurbal veranderen”, poneerde de wetenschapper. “De mensheid moet plannen maken om de planeet te verlaten, anders riskeren we uitgeroeid te worden.” Hij stelde meteen een revolutionair project voor dat onze redding zou kunnen betekenen.

111 reacties

  • silvy Broux

    6 jaar geleden
    Wat een zever dat de wereld overbevolkt is neem ik aan maar de wereld kan volgens mij niet volledig vergaan en daarbij tegen 2600 ben ik er al lang niet meer tenzij ik 609 jaar wordt
  • Noël Abbeel

    6 jaar geleden
    als ze nog meer proeven met atoombommen en waterstofbommen doen gaat alles naar de vaantjes -planten-dieren-mensen gaan verdwijnen en de aarde zal op zijn eentje verder draaien...of god (?) alleen kan het stoppen...
  • Lieven tanghe

    6 jaar geleden
    Het zal mij worst wezen , tegen dan ben ik er al lang niet meer .Nu alleen nog de nakomelingen overtuigen om zich niet voor te planten .Dan zal mijn genetisch materiaal er ook geen last van hebben !
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Hij is fout! De aarde zal vergaan in 2428. Krijg ik nu ook een vorstelijke wedde en het statuut als wetenschapper? Bewijs maar eens dat ik GEEN gelijk heb!
  • Erna Daalman

    6 jaar geleden
    Ik vind dat we nu moeten zorgen voor de aarde: de mensen, de dieren en de planten. Maar de aarde verlaten: nee! Als de aarde gaat, dan ga ik mee!!!