door Inter in Politiek  ·  296 Reacties

  • 37
  • 1820x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@250 U komt met Israël op de proppen met een zeker kwalificatie dus wou ik weten wat u van "buurland" Gaza vindt maar daar vindt u dus niet zo veel van,haha.
Dus om in de termen te spreken niet zo janken daarover.

5
251 21st Century Guy

@250 Ik moet zeggen dat ik Baudet en zijn club nog een beetje een unknown quantity vindt,presenteert zich als nationalistisch,conservatief en minder op de overheid gericht maar ik vind de contouren nog wat vaag.

3
252 21st Century Guy

@251 Een kwalificatie van Israël die jezelf, getuige meerdere reacties deelt. Als jij de Gazastrook (!)ultra-extreemrechts vindt, kun je toch volstaan met de mededeling? Waarom is mijn mening daarover zo belangrijk voor je?
Jank ik ergens over de Gazastrook of over Gaza?

Maar wat heeft het met dit topic te maken: "Janken om Diederik?"

7
253 Hadjememaar

@249 Lang in een grot geleefd en toen in alle hevigheid losgebarsten ?....

5
254 21st Century Guy

@252 Eindelijk on-topic en dan meteen een serie redelijk verstandige woorden. Je kan het dus wel.

7
255 Hadjememaar

@253 Nou ik haal uw kwalificatie aan ,ik wil niet te diep op de materie ingaan ik ben ook niet zo heel erg geïnteresseerd in de Israël Palestina zaak maar als ik naar de sociaal economische kant kijk doet Israël toch in zekere mate aan Nederland denken en dat is geen extreem rechts land denk ik of mischien vindt u van wel.

4
256 21st Century Guy

@38 Sinds 27 mei heeft Baudet een aantal uitspraken gedaan, die wellicht het oordeel van de Anne Frankstichting zouden kunnen beïnvloeden...

4
257 oeioeioei

@241 ... een van de grootste rampen, de tsunami:

Iran has sent 221 tonnes of relief supplies consisting of medicine, tents, blankets, clothes and foodstuff to Indonesia as well as donating US$675,000 through the Red Crescent.

Kuwait - The Kuwaiti government has donated KWD 3M (US$10M) as humanitarian aid.

MoroccoThe Moroccan Foreign Ministry has said that aid, consisting of medical supply, vaccines and blankets, will be dispatched to Indonesia, Sri Lanka, India, Thailand, Malaysia, and the Maldives.

Oman - Oman is sending relief goods worth US$3M for the victims of tsunami in Sri Lanka, Maldives and Indonesia. Ali Ibrahim Shanoon Al-Raisi, executive director of Oman Charitable Organization (OCC), the country's Red Crescent, said four consignments carrying 300 tonnes of goods each have already been flown to Sri Lanka and Maldives in the past three days.[116]

Qatar - Qatar has offered US$25M, plus food, medical and logistical supplies.[117]

Saudi Arabia - Saudi Arabia has pledged a US$30M aid package consisting of US$5M worth of food, tents and medicine, to be transported and distributed via the Saudi Red Crescent and another US$5 million in funds which will be given to several international aid groups such as the Red Cross and the UN High Commissioner for Refugees.

Syria - A Syrian aeroplane loaded with 40 tonnes of medical and food aid took off from Damascus Airport to Indonesia Thursday . The Syrian government newspaper Al-Thawra quoted Syria's Health Minister, Maher al-Hussami, as saying that the load included 20 tonnes of medicine, food and drinking water, as well as 880 blankets

Turkey has donated TRY 28.9M[64] (US$37.6M) so far, which will be used in reconstruction projects and be allocated to Sri Lanka, India, Indonesia, Thailand, Malaysia and Maldives.

United Arab EmiratesUS$20M and 30 tonnes of food and medicine in the care of the Red Crescent, which is to deliver them to India, Indonesia and Sri Lanka.[120]

bron: wiki

nog een rechtse leugen de wereld uitgeholpen

8
258 aapjes,kijken

@234

"Voorlopig heeft Moskou destijds talloze landen (inclusief Rusland) zich laten afscheiden van de Sovjet-Unie....maar Brussel zie ik alleen maar met alle mogelijke middelen t/m geweld en oorlog de EU uitbreiden...."

Weer een leugen. Noem één oorlog die de EU is gestart om de Unie te vergroten. En hoe noem je de militaire annexatie van soeverein grondgebied zoals de Krim en grote delen van Georgie door Rusland? Retorische vraag.

7
259 Drumpf

@246

""...Wat heeft VS bezet?..."
Ben je echt zo onnozel...?!
Antwoord: Rusland, Syrië, Iran, Noord-Korea....de laatsten op de lijst van 'nog te annexeren landen'....!"

VS heeft Syrie niet bezet, over onnozel gesproken. De VS opereert in delen van Syrie in internationaal verband met andere landen, daarbij levert de VS geen troepenmacht om Syrie, laat staan heel Syrie, te bezetten, dat is ook absoluut niet wat op de agenda staat.
Iran wordt ook niet bezet door de VS, ik had moeite mijn lachspieren in bedwang te houden bij de suggestie dat de VS Iran bezet houdt. Net als Noord Korea niet bezet wordt door de VS.

Dus wie is hier nu onnozel?

5
260 Drumpf

De werkelijke Nazi's noemen zich tegenwoordig anti fascist. Zij bevinden zich uiterst links en vinden geweld en intimidatie tegen een ieder die anders denkt gelegitimeerd. Gelukkig beginnen steeds meer mensen met gezond verstand dat in te zien, maar nog steeds is het gevaarlijk voor iemands loopbaan om openlijk begrip en sympathie uit te spreken voor partijen als FvD en PVV.
Het linkse tuig maakt meer kapot dan mij lief is.

14
261 watnu

@260 Denk hier eens over na, duurt maar 2 minuutjes het heeft wat vertraging opgelopen maar de laatste landen worden binnenkort afgevinkt.

4
262 Dian

@241

Maar wilde je geaccepteerd worden als mens moest je wel hun kledingwetten accepteren en hadden ze meer vrouwen moesten die de deur uit endat ze daarna als slaaf in huishoudens mishandeld werden of al alleenstaande vrouwen zonder bescherming verkracht mocht worden , was niet belangrijk.
En liet je je niet dopen , mochten je kinderen niet naar die school.
Want dat alles werd gedaan voor de “ bekering”.
De kerken betaalden niet zoveel voor werk wat ontwikkelingssamenwerking en niet - christelijke maar humanitaire clubs ook konden doen maar dan zonder de dwang tot bekering .

Waarmee heeft de islam zich in veel landen geliefd gemaakt .
Die deden precies hetzelfde : mensen chanteren met het geloof.

6
263 No newstoday

@260 Nee Iran wordt volledig omsingeld door Amerikaanse bases en wapens die worden niet bedreigd door de VS joh. Ze worden ook niet al sinds eind jaren 70 afgeknepen met sancties. Bezet inderdaad niet ernstig bedreigd al bijna 40 jaar.

8
264 Dian

@260

Niet lijfelijk bezet.
Maar wel door sancties en militaire mogelijkheden .
Als je kinderen en mensen dood gaan wegens gebrek aan medicijnen die niet geimporteerd kunnen worden , is dat ook een soort oorlogsvoering .

6
265 No newstoday

@264
"Bezet inderdaad niet"

En dat werd wel gesteld, vandaar.

Dat de VS zich rondom Iran nestelt klopt, ernstige bedreiging? Dat is in the eye of the beholder. Iran heeft een groot relatief sterk leger. De Amerikanen voelen er niets voor om een full scale oorlog te starten. Daarnaast bestaat er nog steeds een nieuw verbond tussen Iran en de VS waarbij de internationale gemeenschap ongekende vrijheid krijgt om Iran te mogen controleren of zij wel of geen kernwapens bouwen. Dit heeft ook de economische blokkade opgeheven. Een positieve ontwikkeling.

4
266 Drumpf

@265

Voorheen ja, maar sinds het nieuwe akkoord zijn die sancties opgeheven.

The United States and European nations lifted oil and financial sanctions on Iran on Saturday and released roughly $100 billion of its assets after international inspectors concluded that the country had followed through on promises to dismantle large sections of its nuclear program.
https://www.nytimes.com/2016/01/17/world/middleeast/iran-sanctions-lifted-nuclear-deal.html

4
267 Drumpf

@261

"Het linkse tuig maakt meer kapot dan mij lief is."

Nee, daar zijn je onnozele vooroordelen juist debet aan.

5
268 Drumpf

@266 Jezus jij ziet niet dat er gewoon openlijk een oorlog met Iran wordt voorbereid op dit moment?

5
269 Dian

@267 Ondertussen worden de Houthi (Sjiieten) letterlijk uitgemoord. Worden landen met warme banden met Iran kapot gemaakt, Sjiieten in Irak worden opgezet tegen andere Sjiieten en op dit moment wordt er een nieuw oorlog in Libanon opgestookt vanuit Saudi-Arabië toevallig net na een bezoek aan Netanyahu en een bezoek aan Saud van mensen uit de Trump regering. Maar (een deel) van de sancties zijn opgeheven klopt...

4
270 Dian

@269

Inderdaad.

Ik hoor wel een hoop verwijten van Trump aan Iran's adres, maar van een aanstaande oorlog is totaal geen sprake. De Amerikaanse senaat, laat staan de bevolking, zit helemaal niet te wachten op weer een kostbare en zinloze full scale oorlog in het Midden Oosten.

Dat zaken gespannen zijn ja. Ook Israel dreigt met regelmaat om vermeende nucleaire installaties in Iran te gaan bombarderen maar vooralsnog blijft dat allemaal uit. Net zo goed dat Trump Noord Korea voortdurend aan het bedreigen is om weer even later opeens 180 graden te draaien door met de nuance te komen dat hij best met Kim Ping Pong Oen de 2e om de tafel wil zitten.

Al die oorlogsretoriek vind ook ik niet plezierig om aan te horen en het feitelijk gegeven dat de Amerikanen overal om Iran heen een militaire basis hebben staan waarmee ze alleen maar voor meer spanning zorgen, net zo goed als al die grootschalige militaire oefeningen aan de grens met Noord Korea ook de verhoudingen geen goed doen blijven full scale oorlogen vooralsnog uit.

Ik kan als 'eenvoudige' buitenstaander alleen maar hopen dat dat zo blijft.

3
271 Drumpf

@39 Bij de VVD staat ook in de naam dat ze voor democratie zijn, dat wil dus zeker niet zeggen dat ze het daadwerkelijk ook zijn. Het is ieder weldenkend mens allang duidelijk dat AntiFa gevaarlijke fascisten gekken zijn. Hun naam is hun excuus om er mee weg te komen.

9
272 Salitos

"Zal ik u eens zeggen wát gevaarlijk is: je niet eens meer een inhoudelijk argument veroorloven, want waarom argumenteren als je ook kan volstaan met heel hard ENG ENG! roepen en andere “intuïtieve” beschouwingen uit de bodem van de leeggeschraapte ideologische bedelnap?"

En dat zie je dus inderdaad bij topics over Baudet continu gebeuren.

8
273 beastyboy

@265 Het Westen maalt niet om de slachtoffers van hun sancties. Neem Irak: een half tot anderhalf miljoen doden tgv de sancties destijds, waaronder honderdduizenden kinderen: https://www.nrc.nl/nieuws/2000/12/08/sancties-tegen-irak-treffen-de-verkeerde-mensen-7521559-a777440

De morele verontwaardiging die onze politici etaleren tov regimes in landen als Iran, Syrië, Rusland: het is niets anders dan een geopolitiek gemotiveerd theaterstuk vol demagogie, hypocrisie en opportunisme.

3
274 IAmLegend

Baudet is geen nazi of fascist. Het werkelijke probleem is dat hij de Nederlandse cultuur als zijn persoonlijke speeltje ziet, een ding wat hij naar eigen goeddunken gebruikt voor eigen plezier en dat hij die naar de ratsmodee helpt interesseert hem geen zier. Nederland heeft nooit bol van nationalisme gestaan maar hij heeft dat nodig dus praat hij ons dat aan.

5
275 Ketter

@275 Wat praat hij ons aan? Hoe helpt Baudet de Nederlandse cultuur naar de ratsmodee? Hoe gebruikt hij de Nederlandse cultuur als een persoonlijk speeltje?

Ik denk hee argumenten maar eerlijk gezegd snap ik ze niet......

10
276 Salitos

Ach,

Als je de kop leest boven dit bericht weet je het al.

Alt-Right one-linert zich weer eens een calimero'tje.

De cursus extreem zielig framen hebben cum laude afgerond.
.

8
277 hippodepippo

@276 Zijn “De aanval op de natiestaat” waarin hij zijn strijd uit de doeken doet. Geen indrukwekkend werk, het niveau van “De puinhopen van acht jaar Paars”.

3
278 Ketter

@218 En, ook toevallig, zijn verreweg de meeste Marokkanen geen IS-gangers. Dat illustreert de omdraaiing die extreem rechts altijd toepast: de meeste komen uit de categorie . Terwijl het altijd zo is dat de meeste geen zijn.

3
279 oeioeioei

@279 Nieuwskoerier kan niet omgaan met vleeshaken, dus nogmaals de tekst met accolades

@218  En, ook toevallig, zijn verreweg de meeste Marokkanen geen IS-gangers. Dat illustreert de omdraaiing die extreem rechts altijd toepast: de meeste {boeven} komen uit de categorie {zondebokken}. Terwijl het altijd zo is dat de meeste {zondebokken} geen {boeven} zijn.

4
280 oeioeioei

@280 Als u mij onder extreem rechts schaart ben ik daar niet van gediend sowieso ben ik niet gediend van allerlei insinuaties en labels die aan mensen worden verbonden,dat gebeurt hier veelvuldig laten we het gewoon zuiver houden en gewoon reageren op wat iemand zegt zonder allerlei bijgedachten.

3
281 21st Century Guy

@201 : "... maar ze vragen er zelf om ..." is niet acceptabel in het geval van verkrachtings-slachtoffers en ook niet in het geval van haatzaaien om iemands politieke mening. Als deze politieke mening illegaal was, zou de partij niet kunnen bestaan.

Mocro's beroepen zich ook altijd op wet en jurisprudentie bij het doordrijven van hun zin, en bij het overlast plegen en beledigen "Ik houd me toch aan de wet?". "Klaag me maar aan dan!".

Als u vindt dat Wilders het ernaar heeft gemaakt, bedreigd te worden, vindt u dus ook dat Mocro's met hun botte doordrijverij en onbeschoftheid, gewelddadigheid, het ernaar hebben gemaakt dat ze worden uitgekotst. Of niet? Dan meet u als een echte Mocro met twee maten.

4
282 Wendel

@199

Met dat soort dingen is Dwaas helemaal niet bezig. We hebben Fortuyn gehad, Wilders en nu maakt Baudet opgang. Mijn taak is het om zijn fascistische en seksistische inslag te laten zien. Maar wie zélf fascistisch en seksistisch is, die gaat het toch nooit zien. Ik doe dus een beroep op het gezonde verstand. Mijn reacties zijn dus niet op jou gericht.

1
283 WijzeDwaas

@275

Er is in Nederland altijd een onderstroom die gevoelig is voor nationalisme.
Maar echt aan slaan doet het nooit, dat klopt.

1
284 WijzeDwaas

@281 Ik zeg dat extreemrechts die omdraaiing toepast. U ziet kennelijk in dat u die omdraaiing ook toepast. En daarmee voelt u zich aangesproken, ik zou zeggen, doe er wat mee...

1
285 oeioeioei

Wel zelf Jan en alleman keihard framen, en tegelijkertijd hard janken om de kritiek op je heilige populistische profeten.

Waardeloos nepblogje.

1
286 Biesbush

Voor degenen die Baudet vergelijken met Hitler.
Hitler wilde een groot rijk verwezenlijk: één groot Europa.
Baudet wil precies het tegenovergestelde, landelijke soevereiniteit, dat een land zich bemoeid met zijn eigen zaken en niet die van een ander.

De EU daarentegen wil net als Hitler (heimelijk) één groot (federaal) Europa verwezenlijken, ongeacht wat het volk in de voorheen soevereine landen daar in meerderheid van vindt, of wat de gevolgen voor de bevolking zijn (, zoals we hebben gezien met de euro welke rampzalig uitpakte voor de Zuid-Europese landen).

Wegens dat doel (het verwezenlijken van één groot Europa) worden de referenda over de EU die zeggen: "STOP!", ook structureel genegeerd door de EUfiele partijen.
De volkswil navolgen met bindende referenda op volksinitiatief is het tegenovergestelde van een fascistisch te noemen EU(commissie) dictatuur.

7
287 Reactie

@287 Kom je nu hier ook al met dat Hitler gejank aanzetten? Hitler zou gek worden van de EU. Hij heeft het recht niet meer om iemand te vermoorden. Als hij een poging zou doen om te doen wat hij toen deed komt hij gewoon in een cel terecht. Maar goed duidelijk zijn dat soort zaken niet belangrijk voor jou.

"(, zoals we hebben gezien met de euro welke rampzalig uitpakte voor de Zuid-Europese landen)."

Hoezo is dat de schuld van de euro. Vroeg het je gisteren ook, maar daar ben je geen reactie meer op gegeven.

"Wegens dat doel (het verwezenlijken van één groot Europa) worden de referenda over de EU die zeggen: "STOP!", ook structureel genegeerd door de EUfiele partijen."

Niet waar.

"De volkswil navolgen met bindende referenda op volksinitiatief is het tegenovergestelde van een fascistisch te noemen EU(commissie) dictatuur."

Ook niet waar. De EU is geen dictatuur en ook niet facistisch. Misschien moet jij je eens wat meer als een volwassen persoon gaan gedragen. Die kinderachtige beeldvorming van jou begint te vervelen. Je gebruikt trouwens te vaak het woordje volk. Er waren er nog meer die dat deden. Wat had het volk daarna toch spijt.

0
288 VaY

@287

Zal wel zo’n Baudet adept zijn. Die snappen de EU niet. Dat het ene land het andere land hélpt…? Dat komt niet in hun denkwereld voor.

2
289 WijzeDwaas

@283 Degene die voor zich zelf een 'taak' ziet en zich continu bezig houdt met negatief labellen zonder echt naar de inhoud te kijken. Kan wel een beroep op het gezonde verstand doen maar zal de reacties daarvan niet kunnen bevatten.

3
290 Salitos

@287

Ik vergelijk Baudet niet met Hitler, maar asjemenou wat een hoop onversneden lulkoek dit weer. Dat voortdurende gezever over een of andere heilige 'volkswil' is nou juist wat de nazi's ook kenmerkte. De realiteit is dat de samenleving uit allerlei verschillende groepen bestaat die er samen uit moeten komen. Dat jaren '50 beeld van een zwijgende monoculturele massa die zich kapot werkt voor het vaderland is onwerkelijk anno 2017. Het was toen overigens ook al onwerkelijk, de natie was eerder gewoon te zeer naar de knoppen om zich werkelijk te roeren dan dat die situatie nou de uitdrukking van een bepaald ideaal was dat dieper ging dan sec de materiële wederopbouw. Dat is er later van gemaakt door lieden met een niet geheel frisse voorliefde voor Orde en Gezag. Goh, en waar kennen we een dergelijke voorliefde ook al weer nog meer van? Juist ja.

Net zo compleet onzinnig is de bewering dat landen zich in hun eigen natie zouden moeten isoleren en zich niet met elkaar zouden moeten 'bemoeien'. Ik heb deze loze kreet vaker gehoord uit jullie hoek. Maar als je vraagt wat dit dan inhoudt komt men nooit veel verder dan dat men wil dat er geen oorlog meer is oid. Ja dank je de koekoek, dat willen we allemaal wel natuurlijk. In de praktijk echter ontketent jullie nationalistische idioterie nu juist conflicten, daar iedereen slechts gefixeerd is op het eigen belang. En dan bots je al snel met een ander he.

Eigenlijk is het soort bewegingen als het Fvd een soort zandbak voor volwassenen. Kinderachtigheid en egoïsme zijn de normaalste zaak van de wereld, sterker nog, het wordt impliciet zelfs aangemoedigd je op dergelijke wijze te gedragen. Dat zowel de leider van deze club als haar volgelingen zich onderscheiden door aan de lopende bank ronkende wartaal uit te slaan is dan ook geheel passend.

0
291 MK2000

@288
Als je het draadje leest dan wordt door meningen hier Baudet weggezet als een fascist vergelijkbaar met Hitler, dat is hetgeen waar ik met argumenten op reageerde.

Want Baudet wil in werkelijkheid precies het tegenovergestelde als Hitler, namelijk: landelijke soevereiniteit, dat een land zich met zijn eigen zaken bemoeid i.p.v. van een groot rijk proberen te bemachtigen.

De EU bewerkt in wezen hetzelfde als Hitler voor ogen had namelijk een groot rijk, een groot Europa. En ja degene die als enigen de wetten maken (initiëren) over de EU, is de EU commissie, het EU parlement heeft weinig bevoegdheden anders dan dat ze ja of nee mogen zeggen. In de praktijk als plan A van de commissie wordt afgekeurd dan wordt plan B van dezelfde commissie wel doorgevoerd die hetzelfde beoogt: meer EU.

Het punt was dus dat er veel meer overeenkomsten tussen de regering van Hitler met de EU commissie zijn, dan met idealen van Baudet die een Zwitsers model van democratie nastreeft, met bindende referenda op volksinitiatief. Maar u zet liever Baudet weg als fascist, terwijl u de club die feitelijk hetzelfde verwezenlijkt als Hitler ook wilde, (toegegeven via een drastisch andere weg,) blijft verdedigen.

Daarbij heeft de EU met de euro welke rampzalig was voor de Zuid-Europese landen, veel gewone mensen in die landen de wanhoop en daarbij in gevallen ook de dood (o.a. zelfmoord uit wanhoop) ingejaagd.

Nederland heeft tot twee maal de gelegenheid gekregen om zich uit te spreken in een referenda over (de uitbreiding van) de EU, en heeft beide malen in ruime meerderheid NEE gezegd. En elke keer als ze het Nederlandse volk over dit onderwerp zouden vragen zou een zelfde ruime meerderheid NEE zeggen tegen de EU. Daarom willen de EUfiele van 66 voorheen nog democraten nu zelfs het referenda slopen.

EUfielen als u (die in de veronderstelling verkeren dat de EU commissie, onder aanvoering van de dronkenlap Juncker, (in de toekomst) heil zal brengen voor Europa,) hebben daar geen boodschap aan. De federale EU moet er komen volgens lieden als u, wat het volk in meerderheid ook wil, en welke gevolgen het ook teweeg brengt voor de voorheen soevereine landen. Deze mentaliteit is inderdaad eerder vergelijkbaar met Hitler die ook meende dat zijn doel alle middelen en gevolgen heiligde, kosten wat het kosten doorgezet moest worden en dat blijven verkopen met alle daarbij komende propaganda.

Baudet is precies het tegenovergestelde, hij wil dat het volk zelf in meerderheid kan beslissen welke koers we varen. Een overheid die onderworpen is aan het volk, i.p.v. een volk dat onderworpen is aan de regering, of nog erger aan enkele lieden ver weg die de EU commisie vormen.

Kort gezegd EUfiele willen de regent, de dictator spelen om hun droom welke voor een meerderheid van het volk een nachtmerrie is, van een federale EU te verwezenlijk.

4
292 Reactie

@291
“Dat voortdurende gezever over een of andere heilige 'volkswil' is nou juist wat de nazi's ook kenmerkte.”
Dat is onzin, het Duitse volk is nooit gevraagd of ze wilde dat hun regering oorlog zou gaan voeren of genocide zou gaan plegen op de joden.

In die tijd was politieke propaganda helaas nog krachtiger, omdat mensen niet beschikten over alle vrijelijk toegankelijke informatie bronnen die we nu wel hebben.

Het zijn juist weer de EUfielen die het volk met hun propaganda proberen te overtuigen dat net als Hitler voor ogen had er een groot Europa moet komen. En nu durven de EUfielen dit ook niet meer voor te leggen aan het volk in referenda, omdat hun propaganda en hun loze argumenten niet aan slaan bij de meerderheid van het volk.

Daarom werden de uitslagen van de referenda die wel gehouden zijn genegeerd, en verdere referenda over de EU verboden verklaard, zodat de EUfielen hun droom heimelijk kunnen blijven verwezenlijken.

En als je het over oorlogen hebt, het waren toch echt de Eufielen en globalisten: Bush, Blair en Balkenende die leugenachtig oorlogen zijn gestart met miljoenen doden tot gevolg.

Wederom als we een systeem van bindende referenda hadden, dat had het volk in meerderheid gezegd we steunen deze oorlogen niet.

Het probleem is juist dus dat er niet naar de volkswil wordt geluisterd, maar de speciale belangen die verweven zijn met de politiek de dienst in de wereld uit maken.

Baudet wil juist het volk meer macht en invloed geven op het te voeren beleid (want dat is immers democratie), en ja dat is veel beter dan wat we in de laatste decennia op politiek vlak hebben zien ontvouwen.

3
293 Reactie

@292 "De EU bewerkt in wezen hetzelfde als Hitler voor ogen had namelijk een groot rijk, een groot Europa. En ja degene die als enigen de wetten maken (initiëren) over de EU, is de EU commissie, het EU parlement heeft weinig bevoegdheden anders dan dat ze ja of nee mogen zeggen. In de praktijk als plan A van de commissie wordt afgekeurd dan wordt plan B van dezelfde commissie wel doorgevoerd die hetzelfde beoogt: meer EU."

De comissie kan niets zonder het parlement en de regeringsleiders. Je kletst maar wat.

"Het punt was dus dat er veel meer overeenkomsten tussen de regering van Hitler met de EU commissie zijn,"

Dat is geen punt, want dat is gewoon niet zo.

"Daarbij heeft de EU met de euro welke rampzalig was voor de Zuid-Europese landen, veel gewone mensen in die landen de wanhoop en daarbij in gevallen ook de dood (o.a. zelfmoord uit wanhoop) ingejaagd."

De economische crisis waar niet alleen Europa last van had kwam door iets heel anders dan door de EU of de euro. Je geeft geen onderbouwing en blijft hetzelfde herhalen en herhalen.

"Nederland heeft tot twee maal de gelegenheid gekregen om zich uit te spreken in een referenda over (de uitbreiding van) de EU, en heeft beide malen in ruime meerderheid NEE gezegd. En elke keer als ze het Nederlandse volk over dit onderwerp zouden vragen zou een zelfde ruime meerderheid NEE zeggen tegen de EU. Daarom willen de EUfiele van 66 voorheen nog democraten nu zelfs het referenda slopen."

Je hebt het dan over de grondwet? Die is er niet gekomen, maar een ander verdrag waardoor er meer macht naar het parlement is gegaan. Iets waar je eerder in je stuk nog over aan het zeiken bent en ook nog fout zit ook.

Verder je EUfiele gejank. Je bent niet meer dan een klein kind dat duidelijk niet weet waar hij het over heeft. Je kan ook gewoon zeggen dat Baudet geen Nazi is. Ik denk niet dat hij een Nazi is. Al die andere fantasie van jou slaat echt nergens op.

1
294 VaY

@293

Waar het om gaat is dat er verondersteld wordt dat men uitgaat van een of andere zogenaamde 'wil van het volk'. Of ga je nou ontkennen dat we aan de lopende band, ook op dit forum, getrakteerd worden op dat soort claims van aanhangers van bewegingen als FvD en PVV? Lijkt me lastig te ontkennen voor je, daar je zélf ook iemand bent uit diezelfde hoek die dit doet met uitspraken als 'Het probleem is juist dus dat er niet naar de volkswil wordt geluisterd'. Jij bent de spreekbuis voor dit of welk ander volk helemaal niet. Noch is Baudet of een andere maniakale wannabe volksmenner dat. In de praktijk zijn al die referenties naar de 'volkswil' slechts pogingen met een drogredenering ad populum de eigen onfrisse denkbeelden te slijten. Referenda zijn verder in feite alleen geschikt voor vragen die je simpelweg met ja of nee kunt beantwoorden. Veel vragen lenen zich daar echter helemaal niet voor.

Dan ook nog dit: je vergelijkingen tussen de nazi's en de EU zijn tenenkrommend in hun oppervlakkigheid en absurditeit. Zo kun je iedere groep landen die zich tracht te verenigen in een federatie of dat al gedaan heeft wel proberen weg te zetten als zodanig. Ronkende lariekoek.

Het nationalisme waar men in jouw kringen zo gek op is heeft dusdanig veel ellende veroorzaakt in de 20e eeuw dat je echt compleet van het padje moet zijn om een dergelijk gedachtegoed nog aan te hangen. Al helemaal absurd wordt het als nota bene datzelfde nationalisme nu weggezet wordt als juist 'vredelievend' oid. De wereld op z'n kop dit.

1
295 MK2000

@260 "....Antwoord: Rusland, Syrië, Iran, Noord-Korea....de laatsten op de lijst van 'nog te annexeren landen'....!"

Als je ook maar iets weet van wereldpolitiek dan weet je dat ik juist het schamele rijtje landen opnoem die (nog) niet in de macht van de VS zijn ....laatste poging was na Libië en Oekraine, Syrië maar is inmddels een fiasco geworden....dankzij efficiënt optreden van Rusland.....!

3
296 CoolMemories

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DWZ
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

''En dus is het best opmerkelijk dat Nederland de putten naar zijn grootste eigen energievoorraad nu metersdiep met beton volstort.''Nog opm...

12 minuten geleden geplaatst door DWZ

Schildpad
Max Verstappen superieur in sprintrace China, Hamilton tweede

13 seconden!! eerder over de streep ......

13 minuten geleden geplaatst door Schildpad

DWZ
Vertrouwen in Máxima krijgt een knauw: nu bijna net zo laag als in Willem-Alexander

Ikzelf denk dat niemand van die WEF marionetten te vertrouwen is......

20 minuten geleden geplaatst door DWZ

rebo
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@50 Wat maakt dat allemaal uit Hendrianus? Het gaat er enkel maar om of die vrouw wel of niet dat briefje heeft ontvangen. En dat collectieve da...

39 minuten geleden geplaatst door rebo

eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

2 uur geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Mia Melano BlackedBiking PornList Of Porn SitesBlack Nude TeenagersPeliculaspornogratisChandl UziEspañolxnxxXxxsexindianIndian Uncle Aunty PornPovthreesomeDredd OnlyfanSex Games For FreeBlck PornstarsJasmine TameXxx Hd LongJanet's DinerAyyla Gattina韩国 三 级Old Man Boobs SuckingLeah JayaReal Sex Sunny LeoneSis And Bro PornPornor MulatasHot Xxx GifAdopted PornHook Up HotshotsSexo PhornoXnxx C9mInka PornCollegesex PornRenaissance PornTurkish Adult MoviesForbidden XxxUgly NudesSkye Blue AssPorn3Hot PundaiMia Malkova GangPorn Show RealityStudy PornShegotass ComGud ChosaBeasialityGirls Licking PussyWww.you Ji Z Z.comCindy Too MuchXx Bhabhi VideoStepmom Help PornHindi Sexy Film Hindi Sexy Film Hindi Sexy FilmSemi Porn VideoOnlyfans JoiDaughter Seduces MotherNicole Anoston Only FansDesi Hidden BathEva Lovia VideosMillie Bobby Brown CummingNaked Women ButtXxx Porn KissTentacle HentiaBus GropedLilly 4kBbc GilfRiley Reid ShavedTranny Sex TubesMissionarystyleBlack Porn BangbrosFortnite Feetporn相沢みなみPorn Video PlumberMexican Bbw PornhubTryst.li.kAtrizes Famosas PeladasBulatinmenالسكس المراهقاتJerking Off Straight GuysXxx Video Fast TimeSixx VidioPorn Rape LesbianHot Outdoor Sex50 Shades Of Grey PornAlina Rose PornGay FtmpornGia Derza LesbianXnxx Video DeshiNee Porn StarsErena SoCokaiine StaxxxVoyeur PornosAdult Films FreeFatsexPetire PornXxx Bathroom VideoDayna Vendetta PornKukur Wala BfPenelope SexXxx Lennox LuxeAsian Prostitution PornHentai HeavanWebcamshows.orgMyvidstserJustin Hartley NudeTskendallHttp PornhubSoniya Maheshwari NudePayal SexDesi Sex Mp4Anal Fuck PicsMallu Bhabhi Porn VideosHdporne VideoCream Pie SelfiesAnal Porn VideosJennette Mccurdy BikiniWill AngellMalayalam Sex CallingBeautiful Boobs Sex VideoAnnika EvesAsmr Porn RoleplayAlien Quest: EveHard PornoooJharkhand Xxx VideoNew Assamese BfJap Fart PornStreet Hoes PornEpor Ner.comPorn Cartoon MovieAmatör PrnAndy Lee PornXnxx BraCorruption PornBwc AnalMaa Ki ChudaiFree Hentsi PornLerabuns NudeNebraskawut LeaksHindi Bf AllahabadGuwahati BfWw Sex Movie ComJacquie Et MichzlXnxx Video Com NewPotnhunFreex MoviesDors FelineBlonde FacesittingSucking PussiDanielle Cohn PornStrip WrestlingXbox Sex VideoCasey Mae NudeAstolfo Porn ComicsElle Brooke Onlyfans