Een locatie van kinderopvang Partou in De Bilt
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Bart C. komt met verklaring over ontucht met zeven meisjes

De verdachte kinderopvangmedewerker Bart C. (27) gaat een verklaring afleggen over in totaal zeven gevallen van ontucht in De Bilt. Dat bleek vandaag tijdens de pro-formazitting. "Hij zal voor een groot deel bevestigen wat hem wordt verweten", zegt zijn advocaat.

Bart C. wordt verdacht van ontucht met zeven meisjes. Het gaat om kinderen die bij hem op de opvang zaten. C. werkte als pedagogisch medewerker op buitenschoolse opvang Partou in De Bilt.

Volgens het OM heeft C. op de opvang onzedelijke handelingen door de kinderen bij zichzelf laten verrichten. Dat zou zijn gebeurd tussen januari vorig jaar en 8 augustus dit jaar.

Zwijgrecht

Eerder gaf C. de ontucht met twee meisjes al toe. Daarna kwamen meer aangiften binnen tegen de man. "Hij beriep zich toen op zijn zwijgrecht", zegt zijn advocaat Chris Hesen. Daar komt binnenkort verandering in. Hoewel er volgens C. handelingen in de dagvaarding staan beschreven die niet kloppen, is het grootste deel wel waar, zegt zijn advocaat.

"Ik sta zeker open voor verhoor", verklaarde C. vandaag in de rechtszaal, waar RTV Utrecht bij was. "Ik neem mijn verantwoordelijkheid en ben opgelucht dat ik mijn verhaal kan vertellen aan de politie. Ik wil zo wat onrust wegnemen bij de ouders en in de maatschappij en enkele nuances aanbrengen."

Zelfmoordpoging

De verdachte werd op 13 augustus opgepakt na een tip van twee ouders die "concrete signalen" van misbruik van hun kinderen hadden gekregen.

Sinds zijn arrestatie zit C. in voorarrest. Hij deed eind augustus een zelfmoordpoging en belandde in het ziekenhuis; inmiddels zit hij weer in een gevangenis en krijgt hij psychiatrische hulp.

Advertentie via Ster.nl