door Havermout in Binnenland  ·  42 Reacties

  • 6
  • 833x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En die gaan gewoon braaf hun DNA afstaan, de dader als eerste natuurlijk.

3
1 Positivo

@1 Al honderd mensen het wel afstaan.... en tussen deze 100 is geen match, dan blijft de aandacht nog "slechts" op 33 personen gericht. Uiteindelijk sluit het net zich toch....

0
2 LoydMorris

** gebruiker verwijderd **

Ben blij met een DNA-onderzoek in deze zaak: de zaak moet na 25 jaar toch een keer opgelost worden.

Ik zie alweer een probleem opdoemen: de racisme- cq. discriminatiekaart.
Getrokken door de Turkse gemeenschap.

3 verwijderd2420

Familie van de dader is er zo uit te halen...

0
4 chouffleur

@2 Als er 3 op komen draven is het veel.

3
5 Positivo

@4 Volgens mij zijn het allemaal neven en nichten van elkaar.

1
6 greenmango

@6
Die gedachte komt ook bij mij op .
Misschien al DNA gevonden in de DNA databank wat verwant is , en men nu gericht gaat zoeken bij personen uit die familie .

2
7 Olivia

Wonen er maar 133 Turken in Zaandam?

6
8 Gandalf

@8
Het is een verwantschap onderzoek , dat is een onderzoek onder zij die verwant zijn aan elkaar .

0
9 Olivia

Goede zaak dit soort onderzoeken! Overigens betreft het nu een persoon met een Turkse achtergrond, vergeet niet dat het bij de verkrachting en moord op Marianne Vaatstra een Friese boer was. Dus een Nederlander, Turk, Fries, Marokkaan of asielzoeker: wat mij betreft kunnen er niet genoeg van dot soort onderzoeken plaatsvinden!

4
10 Vaartuig

@10 ; Met de sleepwet op komst ben ik toch wat huiverig voor dergelijke onderzoeken.

Wat veel mensen niet weten is dat een DNA databank van al het DNA waar ze hun handen op kunnen leggen, ook van niet-criminelen, onderdeel is van die sleepwet. Dan doe je menslievend mee met zo'n onderzoek en is je DNA meteen voor eeuwig geregistreerd.
Met DNA kan je veel meer dan misdrijven oplossen.

Zo is het niet ondenkbaar dat iemand die daarin geregistreerd staat straks opeens geen nieuwe aanvullende zorgverzekering kan afsluiten. Waarom? Omdat hij bv volgens zijn DNA een verhoogd risico heeft op een bepaalde vorm van kanker..

0
11 Mariska3

@11 Zo is het niet ondenkbaar dat iemand die daarin geregistreerd staat straks opeens geen nieuwe aanvullende zorgverzekering kan afsluiten. Waarom? Omdat hij bv volgens zijn DNA een verhoogd risico heeft op een bepaalde vorm van kanker..

Het is goed mogelijk dat je dan geen levensverzekering kunt afsluiten , een zorgverzekering is verplicht en mag niet geweigerd worden .

3
12 Olivia

@11 : uit de nos versie:
". Na het onderzoek wordt al het dna-materiaal vernietigd."

Maar ja, helaas heeft de politie te vaak gelogen over opslaan van gegevens dat je dit ook met een korrel zout moet nemen.

0
13 Lobbus

@11
U had het over een aanvullende zorgverzekering , dat zou mogelijk kunnen zijn .
Maar is het dan nodig een aanvullende zorgverzekering te moeten hebben bij kanker ?

5
14 Olivia

Als alle 133 personen geen gehoor geven aan de oproep dan heb je wettelijk gezien ook geen poot om op te staan .

@13
Ik denk dat we op de lange duur er allemaal niet aan ontkomen dat ons DNA wordt opgeslagen .
Niet ondenkbaar dat er straks bij het hielprikje het DNA al wordt opgeslagen .

1
15 Olivia

Na het onderzoek wordt al het dna-materiaal vernietigd."

Het DNA materiaal misschien wel , maar de geregistreerde gegevens dat is de vraag .

0
16 Olivia

@6 Dat kan het ook makkelijker maken als er al DNA is onderzocht en/of er zit DNA in de DNA bank dan kan een hele grote groep al afvallen als blijkt dat dit DNA van bepaalde mensen die verwant zijn aan elkaar er niet mee te maken kunnen hebben. De kleine groep van 133 lijkt wel klein maar vermoedelijk hebben ze het al lang uitgekristalliseerd.

0
17 Nieuwsgierig

@9
Dat heb ik reeds begrepen, maar ik snap uw inbreng niet ?
a) Zijn er dan maar 133 families, waaruit men elke keer slechts 1 representant van heeft uitgenodigd om uit te zoeken in welke familie/stamboom men wezen moet?
b) Of weet men al, door eerdere DNA-metingen, in welke familie Turken men moet zoeken, en is men nu aan het finetunen.

maar kennelijk niet :
c) Men vraagt elk van de 133 aanwezige Turken... ?

1
18 Gandalf

@12 ; Een aanvullende zorgverzekering mag een zorgverzekeraar weigeren. Zelfs zonder opgave van redenen,.

@14 ; Zeker. Een uitgebreidere vergoeding van de medicatie bijvoorbeeld en wat dacht je van bijvoorbeeld fysiotherapie bij het herstel?

Maar uiteindelijk maakt dat voor het slachtoffer van zo'n data bank niet uit want hij kan om heel andere redenen zo'n aanvullende zorgverzekering aanvragen.

0
19 Mariska3

@18 ; Men zal een analyse gemaakt hebben. De moord is 25 jaar oud. Uit elk gezin van toen heb je er maar eentje nodig. 133 gezinnen toen, dat zou best kunnen kloppen.

0
20 Mariska3

@11
Wat dacht je van 'oneigenlijk' misbruik van dit materiaal. Het is tegenwoordig schering en inslag dat corrupte lieden voor het voetlicht komen. Ik vertrouw daarin de beveiliging, de verzekering van de overheid met het omgaan van ons materiaal, voor geen cent. Het gebeurt te vaak dat er of slordig mee om wordt gegaan, of corrupte gasten gaan ermee vandoor. En hoe meer materiaal hoe groter de kans op ellende. Sorry, maar de overheid heeft te vaak, teveel steken laten vallen om hen zo maar even te vertrouwen met dergelijk uiterst gevoelig materiaal. En bedenk dan ook meteen even dat alle informatie gedeeld gaat worden, met bv Amerika. Ruw, ongefilterd materiaal.. voor je het weet zit je ergens vast omdat men fouten heeft gemaakt met jouw materiaal.

1
21 Bleke Betty

@12
Of geen hypotheek!

1
22 Bleke Betty

@18
Geen idee maar Ik denk dat het a is . Dus het onderzoek is erop gericht familie te gaan vinden .
Vindt men familie gaat men het zeker uitbreiden door te kijken naar zij met eenzelfde achternaam als de gene waarvan het DNA overeenkomt .
Dus mogelijk weten ze het nu nog niet uit welke familie de dader komt , geen idee maar 133 personen oproepen lijkt er wel op dat men al gericht zoekt .
Zo u berichtte "zijn er maar 133 Turken in Zaandam"

0
23 Olivia

@22
Ja , zoals geen hypotheek kunnen krijgen ., geen huis kunnen kopen .

0
24 Olivia

@24 (en @11 en @12 en soortgelijk)

Wat een onzin!

Ligt eraan waar de database aan gekoppeld is. Volgens mij beheerd het Forensisch Institituut de databank en ligt het er maar net aan waarop het DNA is onderzocht of eventueel derden er wat mee kunnen.

Verder zeg ik ook niet dat het DNA van iedereen moet worden opgeslagen, maar zoekacties zoals onder de Turkse gemeenschap in Zaandam op zoek naar een verkrachter juich ik enorm toe.

Overigens, stel dat verzekeraars het DNA hebben van iedereen. Als ze van de wet niemand mogen weigeren vanwege een hoop risico op een genetische ziekte, dan mag dat niet en gebeurd dat ook niet.

3
25 Vaartuig

Hier in de link lees ik dat ze gericht aan het zoeken zijn bij turken die 25 jaar geleden in de wijk kogelveld hebben gewoond , daar men vermoedt dat de dader in die tijd daar woonde .

https://www.nu.nl/binnenland/4995812/dna-verwantschapsonderzoek-in-cold-case-moord-zaanse-vrouw-1992.html

0
26 Olivia

@26
Kogerveld , niet kogelveld .

0
27 Olivia

@25
Nee , dat is geen onzin . Zorgverzekering kan niet geweigerd worden.
Maar een levensverzekering of lening wel degelijk .
Valt niet uit te sluiten dat er niet mee gesjoemeld gaat worden .

1
28 Olivia

@28

Ook op basis van een DNA-profiel? Lijkt me zeer sterk. Wat betreft het verstrekken van leningen evenzins (is daar geen levensverzekering verplicht?).

En ja er zal mee gesjoemeld worden, maar als ze in het ongelijk gesteld worden kan het verzekeraars veel geld kosten plus extra toezicht. Denk niet dat ze dat risico snel nemen.

2
29 Vaartuig

Er is al eens eerder een DNA onderzoek in 2008 geweest in Kogerveld. Daartussen was geen directe match en van 2 mannen stond toen vast dat ze ten tijde van de moord daar woonden maar spoorloos zijn of waren.
Als je de moordenaar en verkrachter bent en er wordt een uitgebreid DNA onderzoek afgenomen, zou je dan blijven in die wijk?

"Van 69 mannen tussen de 16 en 30 jaar, die ten tijde van de moord in Kogerveld woonden, werd DNA-materiaal afgenomen. Zij zijn van Turkse of Noord-Afrikaanse afkomst, omdat het gevonden DNA in die richting wees. De dader bleek niet in de groep van 69 te zitten. Van vier mannen, die niet meer in Nederland wonen, moet nog materiaal worden afgenomen.Twee van hen zijn inmiddels gevonden en twee zijn er nog spoorloos."

http://www.nhnieuws.nl/nieuws/27528/DNA-levert-geen-dader-moord-Milica

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/07/133-mannen-opgeroepen-voor-dna-onderzoek-in-zaak-milica-van-doorn-a1580217

0
30 Nieuwsgierig

@28 ; Nogmaals: Het basispakket mag een zorgverzekeraar niet weigeren, de aanvullende verzekeringen echter wel! En ik heb het steeds over de aanvullende zorgverzekering gehad.

0
31 Mariska3

@30 het is me niet helemaal duidelijk of er tijdens het DNA onderzoek uit 2008 alleen gericht gezocht werd op het specifieke DNA van de dader en er toen wellicht geen DNA verwantschapsonderzoek heeft plaatsgevonden omdat dit alleen maar in enkele zeer zwaarwegende gevallen mag gebeuren.

0
32 Nieuwsgierig

@25 ; Heb jij dan echt helemaal niets geleerd van de afgelopen jaren? Zeg van Rutte I tot nu?

Allemaal dataverzamelingen met beloften dat ze alleen voor dat ene doel gebruikt zouden worden en verder direct vernietigd zouden worden.
En allemaal komen ze één voor één als een aap uit de mouw in een andere hoedanigheid opeens tevoorschijn.

Kentekenparkeren
Kentekenregistratie op knooppunten
Belastinggegevens
Vingerafdrukken in de paspoorten

En jij gelooft oprecht dat ze nu wel dat DNA alleen voor opsporingsdoeleinden gaan gebruiken? Dan ben je wel heel erg naïef.

0
33 Mariska3

@30 Onderzoek naar verwantschap in DNA is pas vanaf 2012 toegestaan en was dus toen niet gedaan.
https://www.pressreader.com/netherlands/de-telegraaf/20170215/281805693683413

0
34 Nieuwsgierig

@20 @23
Dan is het wel te hopen dat alle (Turkse) kinderen die daar geboren zijn, verwant is aan hun wettelijke vader, want als er een (Turkse) "melkboer actief was", wordt het alsnog een heel gezoek.... question

0
35 Gandalf

@35
Ha ha , Dat is mogelijk .
Ik vraag me eerder af of veel turken zich laten vangen voor dit onderzoek .

0
36 Olivia
37 Olivia

Die gaan echt niet meewerken
Net als dat zulke mensen bijvoorbeeld niet of vrijwel niet aan donor donatie doen,of kind adoptie...

1
38 Hangingmen

@32
Alleen gericht gezocht .

0
39 Olivia

@38

Nou ja ,! Zulke mensen !
Je hoeft echt niet tot zulke mensen te behoren niet mee te willen werken aan een onderzoek als dit .
Mensen worden zich er steeds meer bewust van wat een DNA onderzoek zoals dit verwanten onderzoek met zich meebrengt , wat wordt er achteraf vernietigt en wat wordt er zoal bewaart .

0
40 Olivia

@40
"Nou ja ,! Zulke mensen !"

Ja ik kan ook "die turken" zeggen,maar ja daar zou u dan ook over vallen,niet?
We zullen het zien hoeveel 'turken' daar net zo over denken....

1
41 Hangingmen

@41
Nou nee , hier wordt aan 133 Turken gevraagd mee te werken aan een DNA onderzoek , dan hebben we het over Turken , en niet over ! zulke mensen ! .

0
42 Olivia

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@18 Het is noodzakelijk om strijdende partijen aan te spreken als zij het oorlogsrecht overtreden. Hamas overtreedt het oorlogsrecht maar dat is...

24 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

De fascist Baudet word gewoon regelrecht betaald door de oorlogsmisdadiger en dictator Poetin Oppakken voor landverraad dat gore zwijn...

33 minuten geleden geplaatst door Rinze

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Nee. Ik ben daar nooit aan afgestudeerd. Jij?Maar dit is ook een uitzonderlijke situatie.Israël heeft ook niet te maken met een agre...

34 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Pleuris tuig. ...

37 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

Zwakzinnige klootzak. Jammer dat hij niet ter plekke afgerost werd. ...

38 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

maarten1234
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

niet mee bemoeien, gewoon doorlopen/-klikken...

1 uur geleden geplaatst door maarten1234

MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@4Die omgebouwden willen perse tegen echte vrouwen spelen....

1 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

maarten1234
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@13 u vindt dat er geen praktische problemen zijn of dat wij in nabij toekomst daar tegenaan lopen met verandering in demografie?...

1 uur geleden geplaatst door maarten1234

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@16 Je begrijpt kennelijk niet wat oorlogsrecht is....

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Niks bedreigends aan de woorden van Baudet. Ik zie het probleem totaal niet. ...

1 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
SubtlVideos PonosHighschool Dxd Nude ScenesXvideos EsSierra Ky NudesSex Bf XTitty AttackLesbian Porn CopsVixen Hd SexXxx Sex Video WatchSex Video Of VillageMallu New Porn VideosShyla Stylez XxxFree Hot And Sexy MoviesXxxx VeadioPornboxingPornfaceAv 在线 观看Imagen PornografiaHand Job CummingCeleb FappeningCramped PussyAsian Porn GamesReddit Gw CouplesXxxmadrastraPegging HisbandGirlfriends Gone WildFotografi BugilXhsmstetWww Porn MoviesLil DPeyton Coffee NakedXxvideiIndian Sex WallpaperWoman To Woman XxxSleep Porn SisterNude Curvy WomenKira Noir SoloTransgender Women PornYou Com PornDesi Boobs ImageSkyler MckaySuck My PussyNude Female CopsScat PornographyX Film StreamingDesixnxx2Dripping CreampieLegalporno ComPornos Dibujos AnimadosXxn.comXxxnx WomenJustfor.fansAlyssaholmes6969Karen Mcdougal HotAyesha Takia Hot SceneMilf FircedPornography RealityXxx Bhabhi PhotoIzumi__liBukkake Wife90's Porn StarsPorn Kebaya MerahHindi Heroin Sex VideoHidden Camera Asian Massage ParlorSon Naked MomNaked Breaat3d Lesbo PornLesbian Biracial PornNude FamilyphotosCheap SexdollTaraswrld NakedIndian Brother And Sister NudeOrgasmlesbianSky Bri Rara KnuppsHot Girl Xxx HdEuropean Sex MoviesBrandi Love XClear SexLicking Lesbian BoobsXxx TravestisX Xx 2021Massage BlowjobX Videos ModelsRebecca BardaroCoomeet AlternativeSkookkaSites Pornografia GayJhoni SinsX Video Com NewBf Bf Bf MovieSax BhabhiKennethplayHardcore Black Porn FreeFamily Sex SimulatorVanessa Ortiz PornPeople Having SecMadisin LeeAnu SexVediosxChuby NakedLesbian Thick PornXnxx سكسيةPhotoacompanhanteaMha Porn GamesRare Sex VideosMature GangbangersSexo No DiscordVideos Pornos LesbicosAnal Sex In HindiGranny CumswallowCowgirlcreampieColour Sex VideoHaciendo El Amor Mujeres Y HombresX Video Com 2AnalonlySexual PornôShameless NudesLatin Porn LesbianVanessa VeracruzGiselle Bleach R34Full Hd Sex 4kSashi AuntyNaina Ganguly XxxTamil Sx StoriesAudreylovessadieCuck ChastityVer Porn GratisT F Games SiteAngie Varona LeakBlack GirlanalNudes InfluenceusesDildo PovCelwbrity PussyGot XxxMilf ActressPresley Dawson PornLena Paul GangbangedSkylar Mae.pornSpringbreak PornMom Dad PngSecurity Guard Sex VideoDesi Girl Naked VideoTeen Porn Videos DownloadLatina Anal PornBdsm WebsiteSara Gilbert NudeLisa Ann Only FansHardcorepornvideosRub And Tug Porn