door Hoofd bijzaken in Binnenland  ·  142 Reacties

  • 6
  • 1169x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@95 Huilie huilie, meer vrijheid en grotere verschillen tussen arm en rijk heeft weinig te maken met dat verhaaltje dat je hier opschrijft.

12
101 Yisrael

@96 Verkeerd gedacht.

6
102 Yisrael

@102

Ook al had je het wel gedacht, dan ben je al te laat, dit is de huidige praktijk!

1
103 garriet

BTW, waarom moet er speciaal een wet gemaakt worden om belastingontwijking legaal te maken.

Met andere woorden criminele activitieten bovengronds laten landen.

Holleeder is een mietje vergeleken bij de gebruikers van deze wet.

0
104 garriet

Ik betaal ook zo min mogelijk belasting.
Logisch toch. Rutte deelt het toch maar uit in Afrika. Of geeft het aan asielzoekers.

8
105 Natayo the Bobcat

@104 belasting ontwijken IS niet illegaal, dus hieft helemaal niet legaal gemaakt te worden, dat is het al.
Alle aftrekposten zijn methoden om de belastingdruk te verlagen. Over grens taken boodschappen doen: belasting ontwijking!!
Gelukkig mag het (hoewel Dian in @73 iedereen die over de grens boodschappen doet voor 10 jaar achter de tralies wil hebben).
Zwart klussjes doen is wel illegaal. Die mensen moeten bestraft worden.

5
106 bierneus

@73 excuus Dian, je hebt het over strafbaar ontduiken. Straf is daarvoor op zn plaats. Maar waarom pas bij 100.000 beginnen? De bouwvakker die zwart klust is even strafbaar: blijft dieftal van de staat.

2
107 bierneus

@18 Mee eens.

1
108 Bollieboos

@106

Belastingontwijking is illegaal geweest, vandaar dat deze wet gemaakt moest worden onder grote druk van multinationals, deze wouden geen belasting betalen in meerdere landen.

Daarbij komt dat belastingontwijking een grotere economische schade veroorzaakt dan zwart klussen, het geld van het zwart klussen komt weer in de economie terecht, het geld wat ontweken wordt is weg en moet aangevuld worden door de belastingbetaler, want gaten moeten opgevuld worden.

0
109 garriet

@107 Om de doodsimpele reden dat mensen die weinig hebben vaak al onevenredig hard gestraft worden als ze ergens een foutje maken, maar mensen die met tonnen of miljoenen frauderen, ontwijken, goochelen wat je wil, vaak wegkomen met een tikje op de vingers. Grote schade dan ook een grote straf.

4
110 Dian

@110 Dubbele standaard dus.

6
111 Yisrael

@111

Nee, de straf moet evenredig voelbaar zijn, dat is ook marktwerking.

0
112 garriet

De stem van de Netto betaler moet zwaarder wegen dan de stem van de Netto ontvanger.

5
113 Recovery Mode

@113 Recovery Mode

Alle mensen zijn gelijk.
Maar sommigen zijn méér gelijk dan de anderen??

(Vrij naar Orwell),

10
114 Uit Den Haag

Precies. Heel herkenbaar. Ook ik ben ervoor om van een bepaald deel van je belastingafdracht zelf te mogen bepalen waar het heen gaat. En verder moeten de Jantjes Modaal niet hypocriet doen, als zij wat minder belasting kunnen betalen zullen zij het ook niet nalaten. Belastingontwijking is niet strafbaar.

8
115 Mrs. K

@114 Netto-ontvangers zijn natuurlijk niet gelijk aan degenen die het meest betalen.

6
116 Mrs. K

Ga je schamen flapdrol, door deze multinationals en rijke betalen de gewone burger meer belasting om de dingen draaiende te houden, waar gewone burger zich scheel betalen over hun inkomen, komen deze criminelen rijken weg met graaien.

2
117 Rattocasi
118 Hoofd bijzaken

@85

Dat hoeft niet eens, begin maar eerst met het fiscaliseren van patenten, de materie is overigen heel complex, een gewone fiscalist kan dit soort constructies zelfs helemaal niet opstellen.

0
119 DaStef

@104

Belastingontwijking IS legaal.

1
120 DaStef

@118

Wenselijk niet, maar wel mogelijk.

Alleen is het niet de schuld van Apple dat ze dit doen, dit is de schuld van de politiek, die het nalaten om dergelijke constructies aan te pakken, in het geval van Apple, internationale politiek

Overigens is Ierland verplicht door de EU om alsnog een aanslag op te leggen,
https://www.ad.nl/economie/apple-moet-13-miljard-euro-belasting-terugbetalen~ae52814e/

0
121 DaStef

Tot pakweg 1900 is dit het geval geweest. Geld en macht in het bezit van een kleine bovenlaag die er alles aan deed om de gewone man arm en dom te houden (samen met de kerk). Onze voorvaders hebben heel hard moeten knokken om onder dat juk uit te komen.

0
122 Mag ik nog even

@122

Ik durf zelfs nog wel te stellen tot 1950, pas op het moment dat sociale zekerheid een staatsaangelegenheid is geworden ipv dat bedrijven dat zelf deden, kun je stellen dat welvaart is terecht gekomen bij heel veel mensen, in de hele menselijke geschiedenis zijn er nooit zoveel mensen in Nederland zo rijk geweest, honger kennen we niet, zwervers en daklozen nagenoeg niet. De droom van Den Uyl, iedere arbeider een auto, is uitgekomen

Overigens is dat proces van arbeidsvoorwaarden en zorg voor de minder bedeelden al 200 jaar bezig, met name de Metaal-industrie heeft historisch altijd veel gedaan.

0
123 DaStef

Mensen laten we nou niet hypocriet doen.
Allemaal, op welke schaal dan ook, proberen we zo weinig mogelijk belasting te betalen.
We maken gebruik van ieder aftrekpost die we kunnen gebruiken, we stellen aankopen uit als we denken dat volgend jaar het belastingtechnisch beter is. We gaan de grens over omdat het daar goedkoper is, doorgaans gaat het dan om btw en accijns.
We proberen de erfenis al te verdelen voor de dood om zo de erfbelasting te omzeilen etc.
En ja grote bedrijven en rijke mensen doen het ook, zijn dus niets anders dan de gemiddelde burger.

5
124 streek

@142 De "gewone" nederlandse burger kan niet over de wereld shoppen voor zijn belasting, die is namelijk aan een stelsel gebonden. Zij die wel kunnen shoppen maken dus gebruik van de ongewenste mismatches van belasting systemen en belastingverdragen.

En het gebruik van aftrekposten is niet gelijk aan het gebruiken van een dergelijke "constructie", waarmee jij het ten onrechte vergelijkt.

Jouw vergelijking gaat dus mank.

0
125 TedjeR

Belasting ontwijken bestaat niet. Belasting ontduiken wel.
We maken allemaal gebruik van de geldende wetgeving om zo min mogelijk belasting te betalen.
De beste manier om de zaak "eerlijker"te regelen is een vergaande vereenvoudiging van de regels.
Voer een flattax in voor alle inkomsten zowel prive als zakelijk. Schrap ALLE aftrekposten en schrap ALLE subsidies. Het enige dat nodig is om de zwakkeren een minimum te garanderen is een belastingvrije voet (zeg van 15 of 20K) en daarna het percentage flattax. De aangifte is dan niet meer dan een half A4tje en alle mazen zijn per direct verdwenen. Helaas raakt de politieke elite dan een deel van haar macht kwijt en dus gaan ze zoiets nooit doen. Het is veel leuker om te roddelen en leugens de wereld in te helpen over belastingontwijking. Dat bekt zo lekker.

2
126 PFL

@125

Dat gaat die niet, @124 zit precies goed, uw vergelijking gaat mank als u het ontwijken op een globale schaal middels geldende wetgeving niet gelijk wilt zien met het ontwijken op kleine schaal, het voorbeeld van de erfbelasting is namelijk een, die precies aangeeft wat belastingontwijking nu feitelijk is, er word een schenkingsconstructie opgezet, vaak ook nog middels schenkingen met gesloten beurs, om vermogen van ouder naar kind te brengen, zodat hier geen belasting over hoeft worden afgedragen, dit is volledig legaal, en aan te raden voor iedereen die over een beetje vermogen beschikt.

Ook de "gewone" Nederland maakt veelvuldig gebruik van diverse wetgeving en constructies om min mogelijk belasting te betalen, en dat begint al met de keuze voor een bedrijfsvorm, VOF tussen gehuwden waardoor je 2x gebruik kunt maken van de zelfstandigenaftrek (de eerste 40K winst is daarmee belastingvrij) De keuze voor een CV om niet te hoeven af te rekenen bij staking, Gouden handdruk BV's, omzetten van de IB onderneming naar een BV voor verkoop om de opbrengsten buiten de IB te houden enz.

En zo zijn er legio mogelijkheden om belastingen uit te stellen of te ontwijken, alleen gaat dat niet met zulke grote bedragen, bovendien is het opzetten van dergelijke constructies nogal kostbaar, dus zeer complexe constructies zul je dan ook niet tegenkomen bij de "gewone" Nederlander, maar dat wil nog niet zeggen dat die mogelijkheden er niet zijn.

3
127 DaStef

@126

De meeste aftrekposten zijn al geschrapt, het probleem zit hem ook niet in de IB sfeer. Daarbij, "schrappen" van alle aftrekposten, dan ben ik benieuwd wat u onder een aftrekpost zet in het geval van een IB-ondernemer, zijn telefoonkosten? Zijn internet abbootje? enz.

1
128 DaStef

"Als het aan Postel lag, zou er een belastingverlaging komen voor de allerrijksten en zou er tegelijkertijd een systeem worden opgezet waardoor diezelfde rijken meer geld in maatschappelijke projecten kunnen pompen. Maar dan wel op hun eigen manier. "Er is een totaal gebrek aan kennis over hoe om te gaan met rijke mensen.""

Andere mensen willen ook graag dat er beter met hun belastinggeld wordt omgegaan. En soms is de prijs, die rijken eisen voor hun zogenaamde bijdrage, die ze ook nog eens vrijwillig willen hebben, gewoon te hoog. Rot dan maar op.

1
129 Wendel

Belastingontwijking is legaal en logisch maar moreel verwerpelijk (je geeft niet terug aan waar je genomen hebt)
Voorts is er een groot verschil tussen mogelijkheden van doorsnee burgers en de toplaag.
Verandering daarin moet komen van regeerders, die hebben de taak om het volk te beschermen en te zorgen voor eerlijke verdeling van lusten en lasten (simpel gezegd).

Het wordt niet beter door de rijken nog meer macht te geven dan de globale macht die ze nu al hebben en die er voor zorgt dat (o.a.) Europa nu overspoeld wordt en de crisis / oorlog die er aan zit te komen.
Het wordt beter door te stoppen met belastingvoordeeltjes te geven (postbusfirma's) en door belastingverlaging (voor het bedrijf) in het land zelf en belasting / boetes op geld dat doorgesluisd wordt naar het buitenland.

2
130 Proemevla

@125 of ik nou miljoenen heb en die wegzet in weet ik welk belastingparadijs of dat ik een schenking aan mijn kind 4 maanden uitstel omdat ik dan een hoger bedrag belastingvrij kan schenken, het is allebei een vorm van ontwijking.
Ik betaal wel maar zo min mogelijk, ik zoek naar de mogelijkheden om die te kunnen gebruiken binnen de wet.
Belasting ontduiking is iets heel anders, dan betaal ik helemaal niets, nergens en houdt alles buiten de boeken.

2
131 streek

Soros pompt ook geld in allerlei "maatschappelijke projecten" naar eigen smaak en voordeel. Moet je kijken wat een chaos en ellende hij veroorzaakt om een beter "klimaat" te scheppen in landen, waar hij niets te zoeken heeft, voor hemzelf en zijn soort. Net als de gebroeders Koch.

4
132 Wendel

@130 probleem is dat er landjes zijn op de wereld die hun hele inkomstenbron halen uit die belastingconstructies.
Als je dat wilt aanpakken zul je moeten zorgen voor een alternatief inkomen voor die landen anders staan ook die mensen hier op de stoep, op zoek naar een beter leven.

0
133 streek

@132 eh het gaat hier over belastingontduiking, wat heeft dat met Soros te maken?

2
134 streek

@133
Zoals ik schreef, door te belasten / boetes op geld dat doorgesluisd wordt.

@134
Meer dan je zou denken, bedrijven rondom de wereld zijn in handen van een paar mensen, daar vloeit deze oneigenlijke winst naar toe.
Dezelfde mensen beheersen ook de virtuele gokmarkt, gebruiken die om nog meer winst / macht te verkrijgen.
Ook daar zouden (weer) de regels ingevoerd moeten worden die er vroeger waren.

1
135 Proemevla

@133

Hoe zie je dat? Het beboeten van een ontwijkingsconstructie voor de erfbelasting? Het beboeten van het ontwijken van accijnzen.

1
136 DaStef

@128 . hef bij ondernemingen gewoon een percentage over de omzet. Veel eenvoudiger dan over de winst. Omzet is meestal veel duidelijker. Met winst kan veel makkelijker worden geschoven. Omzet is omzet en altijd is duidelijk waar die omzet wordt gemaakt.
En ja dat is pech voor ondernemers die geen winst maken maar als je geen winst maakt dan heb je als onderneming ook feitelijk geen bestaansrecht.

0
137 PFL

@137

De BTW bedoel je?

Maar als je nu een handelsonderneming hebt met hoge omloopsnelheid maar een lage marge, is die manier van belasten dan eerlijk.

Rekenvoorbeeld, handelsonderneming 2.500.000 omzet, maar de inkoop + kosten zijn bij elkaar 2.450.000

Of rekenvoorbeeld 2, adviesbureau 250.000 omzet, maar 200.000 aan kosten (Salarissen e.d.)

Beiden hebben een winst van 50K maar in uw voorstel betaald onderneming 1 waarschijnlijk een stuk meer belasting

Klopt die gedachte?

Ik zou het voortreffelijk vinden hoor, ik heb namelijk helemaal geen inkoop mijn winst , dus relatief hoge winst als percentage van de omzet.

1
138 DaStef

Al dat geleuter over schenkingen en aftrekposten question
Cafetaria's, schoenenverkopers en ga zo maar door die betalen als ze winst maken.
Schoenenverkoper Nike en McDonald betalen geen/zeer weinig belasting over hun winst.

Dhaag moet gaten in de wet repareren...en dit grote gat weigeren ze te dichten.
Ze pesten liever hun burgertjes door streep te zetten door aftrekposten.

0
139 jkteg

** gebruiker verwijderd **

Belasting ontwijken is helemaal niet logisch maar zeer asociaal. Wat de rijken minder aan belasting betalen moet dan worden opgehoest door de armen. Zo wordt rijk alleen maar rijker en arm alleen maar armer. Dit kan op de lange termijn nooit goed gaan en zullen de rijken uiteindelijk toch alles verliezen.

140 verwijderd5929219

@140

Zins wanneer is het asociaal als je je aan de wet houd?

Brakke wetgeving is de schuld van de politiek niet van diegenen die deze wetten vervolgens gaat volgen.

2
141 DaStef

@91 Heeft oma nog steeds genoeg geld om je hobby's te betalen?

0
142 dummydum

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

Menig Nederlandse ondernemer wordt inmiddels schatrijk door deze asiel-industrie. . . De belastingbetalende burger, dokt toch wel. . . ...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@2 Dat lijkt me een strak plan. :-)...

14 minuten geleden geplaatst door RobP

MARCUSAURELIUS
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

Verbeteren helpt niet, dat trekt alleen maar nog meer parasieten....

15 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@1Ze kunnen toch naar de Zuidpool gaan daar schijnt nu de hele dag de zon niet. :D...

18 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

Leve de Lol....

20 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@8Ook in het HBO werkte dat zo.De bedenkers dachten dat de scholen zich dan maximaal zouden inzetten, maar in plaats daarvan liet men het ...

22 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

RobP
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Mooi. Lekker langer licht 's avonds....

27 minuten geleden geplaatst door RobP

Kim Jong-un
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

LOL...

41 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

ABRACADABRA
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

v.d. Burg, als er 10000 opvangplekken te weinig zijn, zijn er 10000 asieltjes teveel binnen gelaten...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Overdag niks eten en 's avonds volproppen. Yep, dan denk je aan je hongerige medemens........

1 uur geleden geplaatst door RobP

NK. App
Poren VideosPorn Sex Hindi VideoForced Bj PornRenee PropsPatti Mcguire NudeGrinch XxxJeux Pornographique GratuitsSelina BentzChubby Boobs PornBondage PornvideosHot Saxi VideoIndian Bhabhi Xxx PhotoFull Hd Po RnStormy Danield PornYoutubes PornMary Elizabeth Mastrantonio NudePoren HopMaddie Hope NudeShemel XxxXxx Mallu ComWww Boltikahani ComFat Aunty Sex ImagesIndian Porn Star Priya RaiCaarton XxxCheating Wife BlackedHanime.tbvAsgmaalLecheria 69Rule 34 TsunadeEmelia Clarke NakedBabyster PornFour Girls Finger PaintBeardancing ComVidya Balan Porn VideoFake Taxi VideosDadfucking MomMovie AdultProthitsVery Beautiful Girl XxxOil Sex XxxLil TitiesXxx Full HindiVideo Sunny Leone Sex VideoVillage Couple SexMilf Threesome PornIcegayMale PornstaeUpper FloorpornXxx Videos Telugu HdBhanupriya SexOil Massage GirlHindi Sexy Bf PhotoPornhusNude Horror MovieNude Fashin ShowPerfectgirl.xomGiantessbuttcrushNiccole Kidman NudeFamily Guy Porn BonnieSelena VargasAntonella Roccuzzo NudeSexxxxyBest Lesbian Sex VideosBlowjowSexy Movie FreHotass WomenMom UpskirtXxx PixturesXnnx HdXxx Video Hd BanglaQueen Snake PornSuoireshuSummer Brielle TaylorRealcuckoldingAnal Creampie Compilatio.GirlfriendsilmsNora Fatehi Hot VideoHot Girls With TattoosShortstuff27Anna Bell PeamsLongest LabiaFree Game PornPornpen.comXamateur FrancaisPussy TouchinHenta TubeDuncanville PornEmma Watson Leaked NudeEmily Willis FbiBabysiter JoiLuxie WildeHot Lana RhodesNikki.stone NudeP OrnoAmirah Adaratiffany Tatumveronica LealTubsafariAznude.comReddit Hold MoanArabs SexsSexe Live CamSexyand FunySexo LesbicoSarah NudePorn Star JepanArad WinCentoxcentoDescargar Videos PonoFuntime Chica PornBokep ThailanPorno19Cartoon MonsterpornDesi Sex TubeKarla Kush1st Time Xxx VideosAva Adams LesbianNovinhazpAndrea RinconHindi Romantic Porn VideoIndian Plumber PornViolet Myers Blacked RawNude Truth DareJana CovaBangladeshi Bathroom SexJav Sex ComSunny Leone Old Sex VideoXxx Bf Hindi FilmMilf Hd Porn MoviesMother Exchange 5Porn Asmr RoleplayPorn ParotyGpbh AcompXvideo Brasil AmadorDebbie Reynolds NudeXnxx CooSex FockMeeti Kalher HotWww Xxx YogaAbella Danger PornoPorn Hd DownliadActress Nude VideosThickassdaphineFreack Mob MediaPormo MexicanaOmegle Com Omegle ComCamer PriveSky PierceSean FordCubanas Desnudasпорна фільмыIndian Girl Sexx